Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יבוא אישי - לא נותנים לחיות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עם קשה עורף אמרנו. אמרנו

ארץ אוכלת יושביה אמרנו. אמרנו

חופשה של שלושים יום הרחק מהאישה ( מילואים ) אמרנו. אמרנו

מדינה שהתקבלה ל OECD אמרנו. אמרנו (יש בערך 30 כאלה בעולם)

כלכלה משגשגת לעומת מה שהיה כאן בקום המדינה. מי שלא מכיר יגוגל צנע וילמד.

רק אתמול או שלשום פורסם כי מתכוננת מהפכה שלמה בקשר להשגת רשיון עסק. ממבוך שבקושי ניתן לצאת ממנו ( 40% מהעסקים מנוהלים בלי רשיון עסק בגלל הדרישות "ההגיוניות" )לנוהל שתוך 21 יום יהיה לך רשיון ביד.

ולמה בא השינוי כי OECD לוחץ.

רמת החיים פה לא רעה , יכולה להיות יותר טובה ופחות רגולציה אבל המגמה היא בכיוון שיפור.

לפני 10-15 שנה המתנת לקו טלפון שנים והיום

לפני 25 שנה לערך פלאפון התחילו את השירות כל מכשיר עלה 5000 ש"ח ומחיר השיחות היה בשמיים. היום לכל זב חוטם יש שני מכשירים והמחירם נמוכים עשרות מונים

סתם שתי דוגמאות

ולא הזכרתי במילה את מצב הבטחון וההוצאות האדירות הכרוכות בכך.

אז קצת פרופורציה תוך רצון ולחץ למען שיפור חיינו פה.

מגיע לנו

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אז תחשוב שאם היית יכול לבייבא במוו 335 מארה"ב זה היה מוריד גם את המחיר שלה לא ?

למה להגביל את זה רק לרכבים שמיוצרים בארה"ב ?

תשובה- שוב, הסכמי סחר בין לאומיים. ההסכמים נוצרו מלכתחילה כדי ליצור סדר. פתיחת השוק "הכל מכל" תיצור מלחמת גוג ומגוג. זה לא יגמר בארה"ב כי חיש מהר הישראלי הנבון יתחיל לקנות מכוניות מכל מקום אפשרי, כולל היבואנים והשוק עלול לקרוס (סוג של שוק לימונים אבל הפוך). זה שאני ואתה כאנשים פרטיים נוכל קנות רכב בזול לא נראה לי ששווה את הכאוס ושיווצר מבחינה עסקית, יש להסתכל על התמונה המלאה.

טוב שאתה לא קיצוני.

אני רוצה לייבא במוו 330 שנת 2004 ידנית, אין מכוניות כאלה בארץ, רכב כזה באירופה עולה 10K יורו. מה ההגיון בלא לאפשר לי להביא רכב כזה ? אשמח אם תסביר לי .

תשובה- אתה זה בסדר גמור, אבל לא כולם כמוך ומהר מאוד הרבה אנשים ימלאו את ארצנו במכוניות משומשות, לאו דווקא משופרות (זה היה רק בשביל הדוגמא) שתסכנה את כולנו. בעיקרון כמובן שהממשלה לא רוצה וגם האזרחים מהשורה להוליך את המדינה אחורנית מבחינה מוטורית (ב מ וו מודל 2000 ידנית זה נחמד אבל זה לא מה שכולם רואים לנגד עינייהם)

אפשר לא לאפשר להביא רכבים משופרים, זה לא כזה מסובך.

אפשר להגיד שרק רכבים במצבם המקורי, כאלה שיעברו תקינת רישוי יורשו להיכנס.

זה פשוט לא נכון, על מרצדס בייבוא אישי תשלם יותר מאשר על מרצדס בייבוא סדיר. גם אם היא לא Z06. למה ? אין סיבה אמיתית.

תשובה- לא הבנתי, ניתן לקנות רכב מהיבואן הסדיר, כולל הראש השקט, האחריות, האמא והאבא במחיר זול יותר לעומת רכב יבוא אישי משומש שלא ברור מה עבר, אין אמא, אין אבא והאחריות לא ברורה, במחיר זול יותר, וגם זה לא טוב? האמת שזה נשמע כמו תיאורית קונספירציה שלמה- "הממשלה סידרה את היבוא האישי כך שיהיה מעל היבוא הסדיר כך שלא יהיה שווה ליבא לבד וכולם יקנו אצל היבואנים".

לגופו של עניין, כאשר אתה מגיע ליבואן, הכל פרוס על השולחן, לפי החישוב של המיסוי הקבוע בתקנות (את זה לא ניתן לשנות בקלות), מחיר הרכב בחו"ל הובלה וכדומה, והיבואן אומר, אני אתן לך מחיר X, יותר זול מהיבוא האישי, הרכב עולה X אני מרוויח Y, זה המחיר סך הכל, אני יותר משמח לשלם לו את אותו Y.

הסיבה שהיבואן הסדיר מסוגל להציע רכב במחיר זול במיוחד שמורה עימו (כנראה קשרים עסקיים עם היבואן, מלאי וכדומה).

אולי רק בגלל העובדה שהיבואנים מסרבים לטפל במוסכים שלהם ברכב שיובא בייבוא מגביל שזה שערוריה בפני עצמה.

תשובה- ראשית, הם רק אומרים שלא מטפלים כדי שתיקנה אצלם (לגיטימי לא?). תיבא רכב ותגיע למוסך, יטפלו (יעלה לך 500 שח רק להכניס את זוג הגלגלים הקדמיים בדלת המוסך (ועוד כמה מאות לאחוריים)), אבל יטפלו.

הם מטפלים בסופו של דבר כי הם מחויבים על ידי היצרן ברוב המקרים.

לא הייתי מגדיר חופש עיסקי כשערורייה. כל אחד ימקסם את רווחיו במסגרת החוקית כל עוד הוא יכול וזה לגיטימי. אם לי היה מוסך והייתה לי אפשרות לא לטפל במוצר שלא מכרתי לא הייתי מטפל. אבל גם כאן יש שיקול כלכלי כי מי שמטפל משלם והם מעדיפים לטפל ברכב שכבר כאן.

במקרה, אני מבין את הנושא לעומק ולא סתם מתלונן אז אני מצפה שלא תזלזל.

ערבות בנקאית אולי צריך אבל לא בתנאים שהמדינה דורשת ממך (8 מיליון שקל שתשים בצד ולא תוכל לגעת בהם בשום צורה).

מערך מוסכים ? לא בטוח שצריך, בכל מדינה מתוקנת מערך המוסכים הקיים אמור היה להספיק ואין שום סיבה שהוא לא יספיק אלה אם עושים דווקא מה שגם לא עושה הגיון דר"א.

תשובה- לא הייתה כוונה לזלזל, זאת אמירה כללית כי לא נראה שהחבר'ה פה מבינים בכלל מה זה יבוא מקביל ("יבוא מקביל=בלוף")

"מערך המוסכים הקיים"? נרדמתי והתעוררתי בצפון קוראה? פעם אחרונה שבדקתי, המוסכים היו פרטיים. זה לא משהו קיים, לפלוני בעל הזכות יש את כל החופש לקום מחר בבוקר להחליט שבא לו להיות נזיר ולסגור את כל מערך המוסכים של צ'מפיון. לכן, הממשלה מחייבת את היבואן החדש להיות בעל מוסכים שיספקו את הקונים, זה רק לטובתם.

אז די לחשוב שזה גשם מה שנוזל עליך, מדובר באינטרסים עיסקיים שאמורים להכניס למדינה ולטייקונים שבה (אותם 30 משפחות שכל הכסף במדינה זורם אליהם) הרבה כסף ולמנוע ממך כאזרח את הזכות לקנות מוצר טוב ובזול.

תשובה- אני יודע שלא הכל גשם ושיש הרבה אינטרסים. כל עוד זה לא פוגע באזרח כפי שהסברתי לעיל, שירוויחו ושיהיה לבריאות. אינטרס עסקיים, נכון. ככה זה עובד במדינה מערבית דמוקרטית קפיטליסטית, ואני אישית תומך בזה מאוד.

תשובות למעלה.

פורסם
מה לעשות, אתה לא רוצה להתחיל להתעסק בארץ עם רכבים מיושנים שלך תדע מה הם עברו במהלך ה-6 שנים שהיא היתה בגרמניה.

רוצה 330 ידנית, תקווה לישראלי בעל ממון שיזמין אוטו כזה חדש ואז תקנה ממנו עוד כמה שנים.

אגב, יהיה מעניין או מישהו יזמין A4 1.8T ידנית מהדור החדש, יש בארץ כמה כאלה ישנות יותר.

אתה רציני? ראית איך הרכבים בחו"ל ניראים ואיך מטפלים בהם? אני הייתי קונה רכב מגרמני בלי בדיקה בכלל לעומת זאת רכב בארץ הייתי בודק ב3 מכוני בדיקה.

פורסם

רמת החיים פה לא רעה , יכולה להיות יותר טובה ופחות רגולציה אבל המגמה היא בכיוון שיפור.

לפני 10-15 שנה המתנת לקו טלפון שנים והיום

לפני 25 שנה לערך פלאפון התחילו את השירות כל מכשיר עלה 5000 ש"ח ומחיר השיחות היה בשמיים. היום לכל זב חוטם יש שני מכשירים והמחירם נמוכים עשרות מונים

ודוגמא הפוכה:

בתחילת שנות ה 80 שגשג היבוא האישי של מכוניות. הרבה ישראלים יצאו לאירופה, קנו אופל חדשה ( בדרך כלל) ללא מס, נסעו איתו בטיול, והביאו אותו לארץ במעבורת, והיה כדאי.

כמובן שהיבואנים התעצבנו, המכס הטיל תוספת על יבוא אישי, והתופעה נגמרה.

יהודה

פורסם

יהודה

הזכרת לנו את ימי ארידור העליזים.

להזכיר לך איך הם נגמרו

משבר מניות בבורסה- שאל את הצמד ריגר פישמן

משבר מניות הבנקים - שאל את כל עם ישראל

אינפלציה שבשיאה הגיעה ל מאות אחוזים

החל משנת 1980 נכנסה ישראל לעידן האינפלציה התלת-ספרתית, או ההיפר-אינפלציה. מחליפו של ארליך, שר האוצר יגאל הורביץ, ביטל אמנם הוצאת "ביטוחי הצמדה" חדשים, אולם, השפעת פעולה זו על ההזרמה ועל האינפלציה, אם כי חשובה ביותר לטווח ארוך, לא הייתה מיידית, בשל ה"מלאי" הגדול של ביטוחי הצמדה מן העבר. ניסיונותיו להתמודד עם הסחרור האינפלציוני באמצעות מדיניות מרסנת וצמצום הגרעון התקציבי (הוצמד לו מטבע הלשון "אין לי") לא זכו לגיבוי ותמיכת הממשלה, והוא התפטר בשנת 1981. החליף אותו יורם ארידור עם מדיניות חדשה בגיבוי מנחם בגין, תחת המוטו "להיטיב עם העם". תוכניתו של ארידור היוותה תפנית של 180 מעלות ממדיניותו של קודמו, וכללה הפחתת המיסוי על מוצרי צריכה מיובאים במה שנראה היה כ"כלכלת בחירות" במיטבה. טלוויזיה צבעונית ומכשיר וידאו היו הסמלים הבולטים של התקופה שנקראה "ימי ארידור העליזים", ותוצאתה הייתה הידרדרות חמורה ומסוכנת בכל הפרמטרים הכלכליים. האינפלציה השתוללה והגיעה לרמה של 450% בשנת 1984, ולשיעור שנתי צפוי של 1000% במחצית הראשונה של 1985. גם מצב מאזן התשלומים היה בכי רע כתוצאה מגל הרכישות של מוצרי יבוא, ולא היה שיפור משמעותי בגרעון התקציבי הממשלתי.

את מצבו הקשה ממילא של המשק עירער עוד יותר משבר מניות הבנקים, שפרץ ב-1983 עם התמוטטות המניות המווסתות של הבנקים הגדולים. כדי למנוע הפסדים גדולים מחלק מהציבור ומחלקים גדולים במשק, נטלה הממשלה על עצמה לכסות חלק גדול מהפסדיהם הצפויים (כלומר הטילה את המעמסה על כלל הציבור). לשם כך, העבירה הממשלה לעצמה את הבעלות על רוב הבנקים המסחריים והפכה להיות ערבה לחלקה הגדול של השקעת הציבור במניותיהם. תוצאת משבר זה הייתה, לפיכך, ירידה חדה בשווי הנכסים שבידי הציבור, בצד הגדלת החוב הפנימי של הממשלה.

בתחילת שנת 1985, פרט לעליית מחירים מסחררת וכתוצאה ממנה, נוצר גרעון גדול מאוד בתקציב המדינה ובמאזן התשלומים והחובות של מדינת ישראל עלו לגובה כזה שהיה חשש מפני מצב של אי-יכולת החזר החובות.

אז עשה לי טובה הכנסת אותי לחלום בלהות

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
הרבה דברים

מוזר לי שאתה פוסל דברים שמקובלים לחלוטין בעולם המערבי: אני זוכר שכשגרתי בצרפת כולם נסעו לבלגיה לקנות מכוניות כי שם היה בזול, ואתה יודע מה? השוק לא התמוטט, יבואני רכב לא עברו לקבץ נדבות בצמתים והכבישים לא הפכו להיות מלכודות מוות של גרוטאות. מעבר לזה, יש בפורום כמה אנשים שגרים בהולנד, ואני בטוח שהם יוכלו לספר לך על קונים "משקיענים" שעוברים לגרמניה כדי למצוא רכב טוב, וגם שם שוק הרכב ההולנדי לא בדיוק מתמוטט.

אז מה, רק בארץ הקודש כולם חכמים?

פורסם

לפני 40 שנה כשהובטח להם בלעדיות בתחום היבוא הייתה מסיבה אחת ,היבואנים היו צריכים סכומי עתק כדי להקים את מערך היבוא והטיפול במכונית ,מוסכים מורשים וכו' ,מה גם אי אפשר להשוות את האנשים שיכלו להרשות ,אז רכב ,לעומת היום כלומר תחרותיות נמוכה ,במקרים כאלה יש סיבה למתן בלעדיות .לשימחתינו אנו חיים בשנות ה 2000 שנות השפע וכל אחד יכול להרשות לעצמו רכב .

את סכומי ההקמה כבר מזמן גלגלו והכפילו אולי אפילו השלישו ,פשוט היבואנים התאהבו בכסף ולא רוצים לוותר על נתח שוק ,לאט לאט החומה תסדק ויגיע הקץ לשטות הזאת "בלעדיות" עד אז נצטרך לסבול :-( ולא שהתכוונתי לקנות אי פעם רכב חדש דרך אגב מתוך עיקרון ולא בגלל היכולת. חבל שאין ארגון שידאג ליבוא אישי גם של מכוניות מעל שנתיים וגם למכוניות מיוחדות, הרבה יותר פשוט ופחות כאבי ראש .

פורסם
מוזר

זה בערך מה ששווה הציטוט החלקי שציטטת לעיל.

לגופו של עניין- גם אתה יכול ליבא איזה רכב אירופאי שתחפוץ מצרפת או מהולנד (או כל האיחוד האירופאי, לפי רשימת המדינות בהסכם) ולחסוך מספר גרושים (עדיין יבוא אישי לא משתלם). דובר על מצב שפתאום ימצאו שבפראגווי או בגינאה החדשה יש מרצדס בזול וייבאו משם.

יש כאן חוסר הבנה הבסיסי שאמור להעלם אחרי התיכון חוגג כאן.

החבר'ה חושבים בקטן ומוכנים להקריב את יציבות הכלכלה כולה בשביל להשיג איזה רכב בזול יותר.

בלעדיות ליבואנים- בלעדיות לא נקבעה על ידי המדינה (אולי בשנים הראשונות של המדינה, כדי לבסס את השוק אכן נקבעה כזאת בלעדיות. אולם, בשנים הראשונות גם הקציבו ביצה אחת לכל נפש במשפחה, אולי בזכות זה הגענו למה שהגענו היום), בלעדיות זה הסכם בין היצרן ליבואן (אתם מוזמנים לכתוב מייל לאחד היצרנים, לבקש להתחיל לקנות ממנו מכוניות ישירות ולראות שלבלעדיות אין שום קשר לממשלת ישראל). היבוא המקביל, מאפשר את "חוסר הבלעדיות", רק שהיצרן לא ימכור לך, אתה צריך לקנות מדילר שמרוויח גם כן והמחיר יקר יותר, כמו כל דבר.

ה"חוסר בלעדיות", כלומר, יבוא מקביל קיים כבר שנים רבות (פשוט התנאים היו לא משתלמים בעליל), כעת הרפורמה האחרונה הקלה מאוד עם התנאים פשוט.

פורסם
יהודה

הזכרת לנו את ימי ארידור העליזים.

להזכיר לך איך הם נגמרו

משבר מניות בבורסה- שאל את הצמד ריגר פישמן

משבר מניות הבנקים - שאל את כל עם ישראל

אינפלציה שבשיאה הגיעה ל מאות אחוזים

...

אז עשה לי טובה הכנסת אותי לחלום בלהות

חבל שנכנסת לחלום בלהות, זה ממש לא קשור לנושא.

שגשוג היבוא האישי שהזכרתי התחיל עוד לפני ארידור כשר אוצר, ודווקא ארידור (או עובדים במשרדו) סגר את הברז ליבוא האישי.

בנוסף, כמו לכל שר אוצר היו לו גם החלטות טובות וגם רעות. הזכרת תוצאות רעות, ואפשר גם להזכיר מדוע התפטר. הוא סיכם עם ראש הממשלה שמיר על תכנית דולריזציה, שהיתה אמורה לפתור הבעיות, ושמיר חזר בו ברגע האחרון. לולא שמיר, יתכן שהפעולה הזו היתה מצליחה.

שורש הרע אצלנו הוא שיטת הבחירות. בשיטה הנוכחית למשל, ח"כ יוליה שמאלוב ברקוביץ פועלת לטובת החברות הסלולריות ונגד הציבור כי הציבור לא ממש משפיע על בחירת חברי כנסת. אם הבחירות היו אישיות, חברי כנסת מושחתים היו צריכים להיזהר הרבה יותר , וחניקת היבוא האישי ע"י שליחי היבואנים היתה נפסקת.

יהודה

פורסם
לגופו של עניין

האם לארה"ב יש הגבלה על רכב שניתן לייבא אליה ? אם כן, האם אתה יודע מה היא ?

האם לגרמניה או אנגליה יש הגבלה כזו ?

אני שואל מתוך חוסר ידע ודאי אבל לדעתי אין הגבלה כזו גם אם היא מחוץ לאיחוד.

בנימה אישית, כדאי שתהיה יותר ענייני בוויכוחים שלך ותברור את המילים בהם אתה בוחר להתווכח, זה לא הופך אותך לצודק יותר אם אתה בוחר להקניט ולהעליב את מי שאתה מתווכח איתו, זה רק הופך אותך ליותר קטנוני.

פורסם
חבל שנכנסת לחלום בלהות, זה ממש לא קשור לנושא.

שגשוג היבוא האישי שהזכרתי התחיל עוד לפני ארידור כשר אוצר, ודווקא ארידור (או עובדים במשרדו) סגר את הברז ליבוא האישי.

בנוסף, כמו לכל שר אוצר היו לו גם החלטות טובות וגם רעות. הזכרת תוצאות רעות, ואפשר גם להזכיר מדוע התפטר. הוא סיכם עם ראש הממשלה שמיר על תכנית דולריזציה, שהיתה אמורה לפתור הבעיות, ושמיר חזר בו ברגע האחרון. לולא שמיר, יתכן שהפעולה הזו היתה מצליחה.

שורש הרע אצלנו הוא שיטת הבחירות. בשיטה הנוכחית למשל, ח"כ יוליה שמאלוב ברקוביץ פועלת לטובת החברות הסלולריות ונגד הציבור כי הציבור לא ממש משפיע על בחירת חברי כנסת. אם הבחירות היו אישיות, חברי כנסת מושחתים היו צריכים להיזהר הרבה יותר , וחניקת היבוא האישי ע"י שליחי היבואנים היתה נפסקת.

יהודה

בוא יהודה תמשיך לבלבל אותנו בעובדות

כוכבו התחיל לדרוך עם מינויו לשר התקשורת בראשית 1981, זמן מה לפני הבחירות לכנסת העשירית. ביטול המחיקון, טכניקה שגרמה לציבור בעלי מקלטי הטלוויזיה הצבעוניים לראות תמונה בשחור-לבן, הפך אותו ל"יקיר הציבור". בתקופה שקדמה לכך ניסתה הממשלה למנוע את המעבר לטלוויזיות צבעוניות כדי לא לעודד יבוא. פעולה זו הייתה חלק ממערכת הבחירות ונסיונו של הליכוד להמשיך ולהחזיק בשלטון, למרות הסקרים שניבאו אחרת, ובמסגרת מה שמנחם בגין כינה "צריך להתחיל להיטיב עם העם".

כוכבו המשיך לדרוך ביתר שאת עם מינויו כעבור שבועיים לתפקיד שר האוצר, לאחר פרישתו של יגאל הורביץ,( האיש הידוע ב"אין לי" "או משוגעים תרדו מהגג") שלא זכה לגיבוי מראש הממשלה במאמציו לריסון האינפלציה.

ארידור החל מפעיל מדיניות של כלכלת בחירות, במסגרתה הוריד מסים על מוצרי צריכה בני קיימא, כמו מכוניות ומקלטי טלוויזיה צבעונית. ימים אלו זכו לכינוי "ימי ארידור העליזים".

מעריכים כי לארידור שמור חלק גדול בניצחון הליכוד בבחירות. ארידור המשיך במדיניותו גם לאחר הבחירות. לתקופה קצרה, הביאה מדיניות זו לירידה מסוימת בשיעור האינפלציה בישראל (מ-133% בשנת 1980 ל-102% בשנת 1981) זאת בשל הרכישות של הציבור שהכניסו כסף רב לאוצר, אולם הפחיתו במידה רבה את יתרות המטבע הזר.

מדיניותו של ארידור נכשלה כאשר בעקבותיה התרוקנו יתרות המטבע הזר (מה שהביא את המשק לסף פשיטת רגל) וגם חלה עלייה חריפה של עשרות אחוזים בשיעור האינפלציה (132% בשנת 1982 ו-191% בשנת 1983). 1984 450%

בראשית חודש אוקטובר 1983 פרץ משבר המניות הבנקים, לאחר תהליך ארוך של ויסות שערי המניות הבנקאיות, שהתחיל עוד בשנות ה-70. ידועה גם הכרזתו בטלוויזיה באותם ימים, שהייתה מכוונת ככל הנראה למנוע או לדחות את משבר המניות, שלו היה לו כסף להשקיע, היה משקיע בבורסה. המסחר בבורסה הופסק בהוראת ארידור ב-6 באוקטובר 1983 וחודש רק ב-24 באוקטובר, לאחר פרישתו של ארידור מתפקידו כשר האוצר.

בעקבות האינפלציה הדוהרת, גיבש ארידור את תוכנית ה"דולריזציה", לפיה יוצמד השקל לדולר האמריקני. הצעה זו לא התקבלה וזכתה לביקורת חריפה לאחר שהתפרסמה ב-13 באוקטובר בכותרת ראשית בעיתון ידיעות אחרונות. בעקבות זאת פרש ארידור מתפקידו ב-15 באוקטובר 1983, ובמקומו מונה כשר אוצר יגאל כהן אורגד.

ההחלטה הטובה ביותר שהייתה בתקופתו הייתה שהעיפו אותו לפני שכולנו היינו עפים אל התהום.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

תודה רבה על הסקירה המעניינת! לא חוויתי את האינפלציה בישראל באופן אישי, זכור לי רק איך על הפעיקעלעך שקיבלה סבתי מישראל היו מודבקים במקום בול אחד כמה דפי A4 של בולים שונים ומשונים בכל הצדדים של הקופסה. הייתי מוכר את הבולים הנ"ל לילדים בחצר ומאחר והיה כ"כ הרבה, זו הייתה פרנסה טובה :lol:

פורסם

לפחות אחד הרוויח מהאינפלציה:lol:

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

שלום לכולם ונעים מאוד

זו תגובתי הראשונה בפורום ולכן אשתדל להיות קצר וקולע לכמה נקודות אשר התפרסמו בעניין היבוא האישי.

אני עמיל מכס מזה כ 14 שנים ביבוא מסחרי (כולל רכבים) וכשנה וחצי בתחום הרכב ביבוא אישי (יכול לומר בגאווה מהגדולים אם לא הגדול ביותר באשדוד).

בתחום המסחרי כתגובה לעניין היבוא המקביל ומבלי להכנס לעניין הריכוזיות במשק מדובר בסערה בכוס תה מהסיבה הפשוטה:

היבואנים בארץ רוכשים את כלי הרכב במחירים נמוכים ביותר היות ואנו מדינה עתירת מיסי יבוא והדרך היחידה להחדיר מותג רכב לשוק הישראלי היא למעשה התאמת מחיר למציאות (ועברתי על לא מעט חשבונות מספקי הרכבים) ולכן....

יבואן מקביל לא יוכל לקנות ממפעלי רכב (וזאת מפאת חוזי בלעדיות) ולכן יפני לדילר מקומי.

מחיר הקנייה של היבואן המקביל מלכתחילה יהיה גבוה יותר ממחיר הקניה של היבואן הראשי.

ולענין היבוא האישי:

שלומי:

יבוא רכב גרמני לדוגמא שיוצר עבור השוק האמריקאי לא מתאפשר תחת הכותרת "תקינה" הרכב בנוי לכבישים בארה"ב פנסי חזית והטבעת מס שילדה אשר אינו מתאים לישראל...התשובה האמיתי ערך הרכב..רכב גרמני עבור השוק האמריקאי מחירו נמוכ בכ-30% ולכן פוליטית פוגע ביבואני הרכב..בכדי לקצר הסברים נקרא לזה "לובי"..

יבוא אישי של רכב גרמני מארה"ב מתאפשר רק במקרה אחד...היבואן הוא עולה חדש.

מגבלת השנים לאזרח מן השורה (שאינו תושב חוזר, תייר או עולה חדש) קיימת תחת הכותרת בטיחות, האינטרס הלאומי הוא להעלות לכביש רכבים חדישים בעלי מערכות בטיחות מתקדמות כגון ESP, TRUCTION CONTROL וכו', אגב אני נוטה להסכים שטען כי מצבו של רכב משומש בן 10 שנים בגרמניה טוב יותר ממצבו של רכב משומש בן 3 שנים בישראל ולכן המניעה לדעתי היא רכישה של רכב יוקרתי לדוגמא S350 2006 במחיר מזדה 6.

הנהיגה על רכב ביבוא אישי היא על פי תנאי הביטוח ולא מחייבת נהיגת בעל הרכב בלבד (למעט רכב שנקנה בתנאי מיסוי נמוכים כגון נכה או עולה חדש) ולכן לא רלוונטי במקומך שלומי נשאל שאלה אחרת לעניין:

מגבלת מכירה של הרכב (שנה לאירופאי ושנתיים לאמריקאי)

כאן מדובר על מגבלה לא חוקית בעליל, למה? האזרח אשר קנה רכב במיטב כספו ושילם עליו את המיסים המלאים (בהנחה שלא הונמכה חשבונית העיסקה) ובהנחה שמכר את הרכב ללא רווח (לא כ"כ ניתן לאכיפה) מדובר איפה ברכוש אשר אמור להיות ניתן למימוש בכל רגע נתון. כאן למעשה יש פתרון קסם:

ישנן תנאים בהם ניתן להסיר מגבלת מכירה כמעט ללא מאמץ מיוחד לכל רכב ולו רק בגלל חוסר השיוויון בעניין.

לעניין הביטוח:

ההיגיון הוא פשוט מאוד, גובה הפרמיה מבטא את גובה הסיכון של חברת הביטוח, רכב שיובא במחיר נמוך יחסית למחיר המחירון (על פיו בוטח הרכב) והושבת (אבדה מוחלטת) או נגנב למעשה יעשיר את בעל הרכב ולא ישפה אותו (לא יחזיר את בעל הרכב למצבו ההתחלתי) ולכן הסיכון של חברת הביטוח גדול יותר וכך גם הפרמיה..וזאת אם חברת הביטוח תסכים לבטח את הרכב מלכתחילה.

זאת בקצרה לשאלת שלומי.

לגבי תחום היבוא האישי ככלל, ישנן מספר נושאים שהועלו חלקם נכונים וחלקם מוזנים משמועות, כתבות לא מדוייקות ושאר מיני ירקות.

מי שבאמת רוצה לדעת מוזמן לפנות ולשאול נקודתית.

פורסם
שלום לכולם ונעים מאוד

זו תגובתי הראשונה בפורום ולכן אשתדל להיות קצר וקולע לכמה נקודות אשר התפרסמו בעניין היבוא האישי.

אני עמיל מכס מזה כ 14 שנים ביבוא מסחרי (כולל רכבים) וכשנה וחצי בתחום הרכב ביבוא אישי (יכול לומר בגאווה מהגדולים אם לא הגדול ביותר באשדוד).

חז"ל אמרו "יהללך זר ולא פיך" ואיך קבעת שכך הוא הדבר.

בתחום המסחרי. כתגובה לעניין היבוא המקביל ומבלי להכנס לעניין הריכוזיות במשק ,מדובר בסערה בכוס תה מהסיבה הפשוטה:

היבואנים בארץ רוכשים את כלי הרכב במחירים נמוכים ביותר. היות ואנו מדינה עתירת מיסי יבוא והדרך היחידה להחדיר מותג רכב לשוק הישראלי היא למעשה התאמת מחיר למציאות (ועברתי על לא מעט חשבונות מספקי הרכבים) ולכן....

כל הפיסקה לא ברורה לי אבל אולי לאחרים כן

יבואן מקביל לא יוכל לקנות ממפעלי רכב (וזאת מפאת חוזי בלעדיות) ולכן יפני לדילר מקומי.

מחיר הקנייה של היבואן המקביל מלכתחילה יהיה גבוה יותר ממחיר הקניה של היבואן הראשי.

נכון ככלל אבל לא בהכרח אם מצא דילר שתקוע ומנהל הבנק של הדילר בדרכו לדילר לסגור לו את הבסטה בגלל חובו הגדול כדוגמה בלבד. או שהוא כל כך גדול שהוא זוכה למחיר מועדף ביותר על ידי היצרן שהיבואן הישראלי לא מקבל.

ולענין היבוא האישי:

שלומי:

יבוא רכב גרמני לדוגמא שיוצר עבור השוק האמריקאי לא מתאפשר תחת הכותרת "תקינה" הרכב בנוי לכבישים בארה"ב פנסי חזית והטבעת מס שילדה אשר אינו מתאים לישראל...התשובה האמיתי ערך הרכב..רכב גרמני עבור השוק האמריקאי מחירו נמוכ בכ-30% ולכן פוליטית פוגע ביבואני הרכב..בכדי לקצר הסברים נקרא לזה "לובי"..

יבוא אישי של רכב גרמני מארה"ב מתאפשר רק במקרה אחד...היבואן הוא עולה חדש.

מגבלת השנים לאזרח מן השורה (שאינו תושב חוזר, תייר או עולה חדש) קיימת תחת הכותרת בטיחות, האינטרס הלאומי הוא להעלות לכביש רכבים חדישים בעלי מערכות בטיחות מתקדמות כגון ESP, TRUCTION CONTROL וכו', אגב אני נוטה להסכים שטען כי מצבו של רכב משומש בן 10 שנים בגרמניה טוב יותר ממצבו של רכב משומש בן 3 שנים בישראל ולכן המניעה לדעתי היא רכישה של רכב יוקרתי לדוגמא S350 2006 במחיר מזדה 6.

שוב הכללה וכדרכם של הכללות היא אינה מבוססת

הנהיגה על רכב ביבוא אישי היא על פי תנאי הביטוח ולא מחייבת נהיגת בעל הרכב בלבד (למעט רכב שנקנה בתנאי מיסוי נמוכים כגון נכה או עולה חדש) ולכן לא רלוונטי במקומך שלומי נשאל שאלה אחרת לעניין:

מגבלת מכירה של הרכב (שנה לאירופאי ושנתיים לאמריקאי)

כאן מדובר על מגבלה לא חוקית בעליל, למה? האזרח אשר קנה רכב במיטב כספו ושילם עליו את המיסים המלאים (בהנחה שלא הונמכה חשבונית העיסקה) ובהנחה שמכר את הרכב ללא רווח (לא כ"כ ניתן לאכיפה) מדובר איפה ברכוש אשר אמור להיות ניתן למימוש בכל רגע נתון. כאן למעשה יש פתרון קסם:

ישנן תנאים בהם ניתן להסיר מגבלת מכירה כמעט ללא מאמץ מיוחד לכל רכב ולו רק בגלל חוסר השיוויון בעניין.

לעניין הביטוח:

ההיגיון הוא פשוט מאוד, גובה הפרמיה מבטא את גובה הסיכון של חברת הביטוח, רכב שיובא במחיר נמוך יחסית למחיר המחירון (על פיו בוטח הרכב) והושבת (אבדה מוחלטת) או נגנב למעשה יעשיר את בעל הרכב ולא ישפה אותו (לא יחזיר את בעל הרכב למצבו ההתחלתי) ולכן הסיכון של חברת הביטוח גדול יותר וכך גם הפרמיה..וזאת אם חברת הביטוח תסכים לבטח את הרכב מלכתחילה.

חברת הביטוח ואני כורתים הסכם זו הפוליסה . בה נקבע שווי הרכב והפרמיה. אם היא גובה לפי מחירון יצחק פרמיה למה שלא תשלם לפי אותו מחירון.??

זאת בקצרה לשאלת שלומי.

לגבי תחום היבוא האישי ככלל, ישנן מספר נושאים שהועלו חלקם נכונים וחלקם מוזנים משמועות, כתבות לא מדוייקות ושאר מיני ירקות.

מי שבאמת רוצה לדעת מוזמן לפנות ולשאול נקודתית.

כיוון שזאת הודעתך הראשונה בפורום אז ראשית ברוך הבא

רשמתי בגוף הודעתך מספר הערות באדום. יש לי עוד אבל הודעה ראשונה אמרנו.

כמו כן מרקרתי לך שורות בכחול שאין לי מושג מהיכן הובאו קביעות אלה שאינן נכונות ככל הידוע לי. אז בוא ותן לנו אסמכתא למה שכתבת כדי שנלמד.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...