רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 980 צפיות
להנד ברקס ולחוסר בנוזל בלמים. מישהו יודע?
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
לפני 5 שנים בוצע שיפוץ מקיף ומרחיב בשכונה שלי שנמשך כמעט שנה בנו פשוט הכל מאפס, החל ממדרכות מערכת ביוב משוכללת כביש שנסלל מחדש פשוט שיפוץ מדהים לעומת מה שהיה לפני. יש כאן בעיה אחת, הביוב שבשבילו נעשו כל עבודות התשתית האלו שווה ככקליפת השום חצי שעה של גשם רצוף והכל מוצף כאן. עכשיו אתם בטח שואלים איך זה מתקשר לפורום הזה, נניח שקורה כאן מה שקרה בשנה שעברה והרכב שלכם מגיע למצב הזה (זה לא קרה לי אלא לידידה שלי שגרה באיזור אחר בנתניה): מי משלם על הנזקים הללו במידה ואין ביטוח מקיף ? שהרי גם כאן ברחוב המדובר יש תשתית ביוב והיא קרסה בגלל הגשם או יותר נכון לומר בגלל שלא התכוננו לגשם (בארהב בקיץ מנקים את תעלות הביוב על מנת למנוע את מה שקרה כאן)
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
כידוע לחלקכם אני בעלים גאה של גולף V5. היום נפרדנו, אני רואה הרבה שרושרים נפתחים לאחרונה בקשר לגולף MK4. אני רוצה להתחלק איתכם ברשמים שלי מהרכב הזה לאורך זמן, בתקווה שזה יעזור לאנשים ששוקלים לקנות את הרכב. עברתי עם הרכב כ-3,000 קילומטר במשך חצי שנה. סה"כ מאוד נהניתי עם הרכב. עברתי למשהו שיותר מתאים לצרכים שלי (המנוע שלו בסמלון ). במשך הזמן שהרכב היה אצלי, הוא הפגין אמינות מוחלטת וצריכת הדלק שלו הייתה מעולה. האקזמפלר שלי עבר כ-194K ק"מ, עבר אצלי טיפול כל הנוזלים במוסך מורשה ופרקתי ממנו אזעקה וקודנית. צריכת השמן מאוד נמוכה באקזמפלר שלי. מאוד אהבתי את ההגה. הגה קטן מימדים, מצופה עור, אינפורמטיבי מאוד (יחסית לרכבים אחרים שנהגתי עליהם) וקל. ההיגוי והתמרון קלים,…
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
בסוף השבוע הקרוב יושק בישראל הקאנטרימן של מיני - הדגם הראשון של מיני שישווק בגרסת חמש דלתות, אופציה להנעה כפולה ואורך כולל של מעל לארבעה מטרים. המחיר? החל מ-240 אלף ש"ח, לגרסת הCooper הידנית והבסיסית. מיני קאנטרימן
הודעה אחרונה מאת dkn1, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים, יש לי המלצה קטנה(או יותר נכון תזכורת...), אפילו על גבול הבקשה. לא לנסוע בכבישים משופעי בנתיב הימני או השמאלי. הסיבה היא שכל הגשם מתנקז לשם, וכמו שכולם יודעים התשתיות אצלנו לא משהו. חבל ממש להתקע בגלל דבר כזה. בבוקר ראיתי מכוניות שאפילו עפו על המדרכה מהזרם החזק, ולא לנסוע מהר!!!. תהיו בריאים, ותשתו משהו חם (או קר)!
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
נהיגה שלילה
מאת INSLILA- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חבר שלי נהג נפס לפני כשבועיים וחצי על מהירות מופרזת של 150 והיום הוא נסע על המכונית שלו ושוטר עצר אותו מה העונש שהוא אמור לקבל?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
סיפור המעשה יושב שוטר כבד גוף במושב האחורי של סקודה אוקטביה. הדלת פתוחה ועל מסגרת החלון הפתוח נשען לו ממל"ז. השוטר מכוון אותו לרכב הנוסע , מקבל קריאה שהרכב נוסע מעל המהירות המותרת, צריך להחליט אם לעצור אותו או לא, מחליט שיש לעצור את הרכב הממהר. מניח את הממל"ז על המושב האחורי יוצא מן הרכב פוסע כארבעה מטרים ממקום חניית הניידת לכביש ומאותת לנהג לעצור. שאלת התם כמה זמן להערכתכם בשניות לוקחת כל הפעולה שתוארה למעלה.? בתודה ישראל
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום יש לי אוריס חדשה בדיוק כמו שבתמונה ואני רוצה לקנות לה ג'נטים בדיוק כמו שבתמונה פה מישהו יודע כמה זה יכול לעלות לי בערך? אני רוצה של חברה מוכרת. http://s2.noelshack.com/upload/3631905463131_017.jpg
הודעה אחרונה מאת אנלוגי, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מעוניינת למכור את הרכב שלי, שנת 93. אין לו טסט כבר חודשיים ועשרה ימים (האגרה שולמה, באיחור של 26 ימים). השאלה שלי, אם אוכל למכור אוטו בלי טסט או שחייבת להעביר אותו טסט קודם? כמו כן, בכדי להגיע למסלול הבדיקה, עלי לנסוע עם האוטו שהוא כאמור ללא טסט. האם זה יהיה בסדר, או שעלי להוציא אישור נסיעה זמני והיכן, על מנת לקחת אותו לטסט. האם יקנסו אותי אם אקח אותו לבדיקה ללא אישור נסיעה זמני?.. תודה לעונים!
הודעה אחרונה מאת milani, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
הכוונה עד שעה 21:00- 22:00 אם מישהו מכיר מקום כזה -אשמח לשמוע. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת ran, -
-
אגף התנועה ויחידת המכס עצרו בעלי עסקים ששיווקו מערכות לשיבוש מכמונות מהירות. נעצרו גם נהגים שברכבם הותקנו המשבשים. http://cars.walla.co.il/?w=%2F4705%2F1765618
הודעה אחרונה מאת ישה, -
זהירות! עצים! 1 2
מאת בני ארוך-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אני לא יודע לאן בדיוק העידכון הזה שייך אבל הייתי חייב לידע אותכם בעניין. כמו שידוע לחלק מכם (או שלא) אני עובד בפינוי גזם וגרוטאות (באשדוד). ביום יום אנחנו מפנים גזם, ארונות ושאר הגרוטאות. היום היה יום מיוחד, נחלמנו נגד הזמן והרוח, העצים קרסו בזה אחר זה, חלק על בתים, חלק על כבישים וחלק על מדרכות. היו 2 צוותים עם מסורים שנסעו לכול קריאה וחתכו את העצים ואנחנו עם עוד 8 משאיות שנסעו מנדוקה לנקודה על מנת לאסוף את הגזעים. איך ולמה זה צריך לעניין אותכם. סיכוי גדול מאוד שאחד הרכבים חונה אפילו ברגע זה צמוד לעץ. ותתפלאו אבל היום שמתי לב לזה שדווקא העצים הגדולים והעבים יותר קרסו. סקודה אדומה אחת נחבטה קלות מעץ והונדה אקורד חדשה נרמסה מתחת לגזע (את ההונדה לא ראיתי רק ש…
הודעה אחרונה מאת Japanese Engine, -
-
- 2 תגובות
- 954 צפיות
שלום אנשים! אני לא יודע אם זה הפורום הנכון אבל, מישהו אולי יודע היכן ניתן למצוא את התושבת פלסטיק שמחזירה את השפורפרת של טלפון קובע לרכב מסוג מוטורולה אפולו??? הייתי במוטורלה בקריות והם אמרו לי שזהומכשיר ישן ולא מתעסקים עם המוצר הזה יותר, כמו כן בדקתי בחנויות סלולריות בעיר התחתית בחיפה ונענתי באותה התשובה... זהו הפלסטיק שתופס את השופרפרת. הוספתי תמונה של זה על מנת שיבינו. תודה על העזרה ! בני
הודעה אחרונה מאת ran, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לילה טוב נסעתי בדרך לעבודה ונכנסתי לבור עמוק ,ההגה מקפץ לי במהלך הנסיעה+ראיתי עיקום חזק של הגאנט. מה עלי לעשות? למי עלי לפנות הרי מישהו אשם בבור הענק(עירית קרית ים).
הודעה אחרונה מאת dim4ka, -
- 1 תגובות
- 776 צפיות
ברשותכם ברצוני לשאול... יש לי לנציה ששפכה לאגרים!!! המצב הכלכלי שלי לא מאפשר לי לתקן אותה חשבתי לשלוח אותה לגריטה היא מודל 94 מוזרקת ויש לה טסט עד פברואר אפשר לגרוט אותה???
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 5 תגובות
- 868 צפיות
טוב. הגיעו ימי חורף הקרים ויחד איתם תופעה מעניינת. הלוח של הקודנית מגיב מאוד קשה בקור. נגשתי למתקין האביזרים של הסוכנות והוא אמר לי שזוהי תופעה ידועה שלוח מתייבש ולא מגיב בקור. מכיוון שיש לי את הרכב יותר משנה האחריות על אביזר זה נגמרה ויש לשלם על החלפת לוח 150 שקל. הייתי קצת בהלם. ברכב השני שלי קבלתי מעדי מערכות אחריות על כל השטויות במשך שלוש שנים בלי דיבורים. הם רק בקשו לראות רשיון רכב. אחרת למה לי לקנות מהסוכנות את כל הח^א הזה במחירים מופקעים אם לא כדי לקבל אחריות מפגוש לפגוש במשך התקופה שיבואן נותן? קיצר, אני מעוצבן ולא יודע איך להגיב. בינתיים הלטתי להירגע ולחשוב מה אני אעשה מחר. מעניין אותי מה קורה אצל אחרים ומה אתם הייתם עושים במצבי?
הודעה אחרונה מאת אלעדיקו, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 949 צפיות
ערב טוב. בבעלותי רכב דיזל שנקנה לא מזמן, השאלה שלי היא כזאת: מהו השוני שקיים בין דיזל רגיל לגולדיזל\דרגון דיזל? יש הבדל בביצועים או בצריכת דלק? ביצעתי חיפוש בפורום אך הוא לא הניב תשובה מובנת.
הודעה אחרונה מאת ^Haim^, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 19 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שוחררו התמונות של קרייזלר 300 שסמל"ת מתים למכור אותה בארץ עם הסמל של לנצ'יה. http://www.motortrend.com/roadtests/sedans/112_1012_2011_chrysler_300_look/photo_01.html
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
אני מנסה להבין מה הלוגיקה שעומדת מאחורי רכבים כאלה כמו טוסון ודומים. טוסון כידוע בנוי על שלדה של אלנטרה, אוטלנדר על שלדה של לנסר, יש להם הנעה קדמית עם שילוב אוטומטי של הנעה אחורית (ניתן "לנעול" את 4X4). הוא קצת יותר גבוה מרכבי פרייבט, אין לו את המאפיינים של רכב שטח אמיתי, כגון: שלדת סולם, נעילת דפרנציאל, סרן חי וכד'. מרווח גחון שלו גם יחסית נמוך. למה זה טוב? למה הוא צריך הנעה אחורית? למה ליקרוא לו ג'יפון ולא ואן למשל? הרי סובארו גם מייצרת רכבי הנעה כפולה כדוגמת B3, B4 ואפילו עם הילוך כוח בדגמים מסויימים. הרי סובארו כזאת, יוצא שהיא קצת יותר לכיוון רכב שטח אמיתי כי יש לה הילוך כוח. אני רואה שטרנד של רכבים כאלה בשנים האחורנות תופס תאוצה, בעבר היו מאט מאוד…
הודעה אחרונה מאת Style, -
בערך שבוע אחרי פרסום הכתבה הזו: http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000605830 נצפה רכב המבחן בארץ על ידי. רכב המבחן הוא מזארטי גראן טוריסמו S שחורה בעלת לוחית "במבחן". לפי מה שהבנתי מי שנוהג ברכב זה סוכן הייבוא של אוטו איטליה. תהנו מהסרטון שצילמתי : http://www.youtube.com/watch?v=yDgkodueo5M זמין ב-HD.
הודעה אחרונה מאת amiger, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
כל אחד יכתוב מה הוא משנה בנהיגה שלו בחורף (ובמיוחד שיורד גשם). תכתבו איך אתם נוהגים בדרך כלל ואיך בחורף.
הודעה אחרונה מאת Shmelov, -
-
שלום לכולם, גיר ה-DSG7 המדובר עולה לכותרות בפורום לעיתים קרובות, לפעמים בחיוב ולפעמים בשלילה. קונצרן VAG טוענים כי הם ייצרו את הגיר האולטימטיבי, ידני אבל בעצם אוטומטי. יתרונות החסכון, המהירות והאמינות של התיבה הידנית ומאידך - התפעול האוטומטי, ללא המועקה וללא הצורך החוזר והנשנה ללחוץ על דוושת המצמד ובמשחק המתמשך עם ידית ההילוכים. מועקה? אני דווקא מתגעגע לגיר הידני ה'פרימיטיבי'... מעניין אותי לשמוע את דעתכם, תוך שקלול כל הפרמטרים, כדלהלן: לפני כחודש התחדשתי באיביזה קופרה 2010 DSG7 חדשה. בנסיעת המבחן (שארכה כ-20 דק', חצי שעה) התרשמתי מהרכב מאוד לטובה. והרי זה ברור כי באותה הנסיעה בורר ההילוכים היה משוך עד למטה בהילוך הספורט או לחילופין דמיינתי ל…
הודעה אחרונה מאת GuyHar, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש הגורסים כי תוצג בתערוכת טוקיו בעוד 11 חודשים. אחרים, מוזנים ממקורות בטויוטה ארה"ב, מדברים על כך שהמכונית תוצג כבר באפריל הקרוב, בתערוכת ניו-יורק - ותשווק בארה"ב תחת המותג סיון(Scion). http://www.autoexpress.co.uk/news/autoexpressnews/260734/subarus_stylish_impreza_coup_exclusive_pics.html
הודעה אחרונה מאת 504L, -
היי כולם לאחרונה עברתי קצת יותר בפירוט על ספר הרכב שלי (חיכיתי בתוכו הרבה זמן והיה משעמם) וגיליתי שחסר הרבה אבזור אופציונלי שהיבואן בחר שלא להביא, למרות חלק מהאבזור הוא לא כל כך רלוונטי לארצנו, זה עדיין נותן הרגשה של "חסכו על הגב שלי" כביכול. אז חשבתי לפתוח שירשור שבו כל אחד יכתוב מה היה "אופציונלי" ברכבו. (אני לא מתכוון לאבזור שניתן להוסיף בתשלום כמו חיישני רברס.) אז ככה, ברכב שלי, מאזדה 3, מנוע 2 ליטר, גיליתי שהיה אמור להיות - - חיישן גשם. - חיישן ניטור לחץ אויר בצמיגים - חימום מושבים (לא רלוונטי כאן) - מערכת התראה של אי-חגירת חגורות בטיחות למושבים האחורים מתחת למראה האחורית. - נורת ביקורת על תקלת במנגנון פילוס אלומות של הפנסים הראשיי…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
מחירון רכב מודפס חדש יופץ בישראל בקרוב. מדובר במחירון של יד2. מה אתם חושבים על הצעד הזה - האינטרנט עובר לדפוס! ולא כמו שאנחנו רגילים שהדפוס עובר לאינטרנט. מה זה יעשה לשוק היד שניה, מה יהיה הצעד הבא של מחירון הרכב - לוי יצחק? מה אתם חושבים?
הודעה אחרונה מאת אריאל ס, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שמתי לב שבהרבה רכבים חדשים שלוחצים על הדוושה עד הסוף, יש מן משהו שעוצר את הדוושה, ואז שאתה מפעיל ממש עוד טיפה כוח אתה מרגיש קליק ואז הדוושה מודבקת לרצפה, מזה המפריד הזה?
הודעה אחרונה מאת Mech Morphix, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 990 צפיות
בוקר טוב וגשום לכולם. מצאתי בטעות בזמן שחיפשתי משהו אחר את הפריט הבאhttp://cgi.ebay.com/ALBERTA-CAR-LICENSE-PLATE-HGT-325-/250624644504?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a5a649598#ht_2244wt_1139 אפשרי להכניס אותו לארץ או שגם על זה עושים סרטים במכס? ואם מישהו שואל למה אני רוצה דבר כזה, אז אין סיבה מיוחדת, סתם אהבתי את הכיתוב. ואם מישהו מכיר לחלופין מקומות בארץ שעושים כאלה לוחיות אז בכלל מצוין
הודעה אחרונה מאת ליאור קלה, -
-
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
אהלן חבר'ה. כיום בזמן שאני נוהג תלויה על השמשה חצובה קטנה עם מצלמה אשר מופעלת מידי פעם בשביל לצלם קטעי נהיגה מעניינים וכו'. השאלה היא כזו, לדוגמא, שוטר תנועה/סיור וכו' עוצר אותי, האם אני יכול להדליק את המצלמה למצב וידיאו? זה לא יחשב לעבירה כלשהיא או להפרעת שוטר? תודה, JEP.
הודעה אחרונה מאת asafk, -
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום אני מרגיש הרכב שלי לא מספיק מקובל חחח...לעומת רכבים של אחרים וזה כאילו הוא מנודה ולא מתייחסים אליו..רציתי לדעת איזה שיפורים אני יכול לשים לו: ג'אנטים,ספויילר, דברים כאלה הוא רכב רגיל ללא שיפורים אבל הגיע הזמן לשפר
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לאחר וויכוח עם אבא שלי לגבי עלות החזקה של אוטו הגעתי לכן כדי לקבל כמה תשובות.... נניח ואני קונה אוטו זול תקציב למשל 30 אלף שקל ובאמת נפלתי על מציאה טובה ולא חתול בשק שמבלה כול היום במוסך! מה עלות החזקה שנתית של האוטו כולל ביטוח לנהג צעיר? ובלי לחשב את הדלק בפנים! ואגב אם מישהו יכול להמליץ לי על מכונית צעירה עם עדיפות לשנתון ויד נמוכים בתקציב (30K) זה מא ד יעזור..
הודעה אחרונה מאת Yony_S,
-
מי מחובר 47 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 172 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Supertigre
- garicho
- GKME
- sperial
- roeecohen01
- yoni162
- laviil
- AUDIO KING
- hans
- yuvalsa
- levy
- ofralon