Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

"ג'יפון" - למה כ"כ אוהבים אותו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5671 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מנסה להבין מה הלוגיקה שעומדת מאחורי רכבים כאלה כמו טוסון ודומים.

טוסון כידוע בנוי על שלדה של אלנטרה, אוטלנדר על שלדה של לנסר, יש להם הנעה קדמית עם שילוב אוטומטי של הנעה אחורית (ניתן "לנעול" את 4X4).

הוא קצת יותר גבוה מרכבי פרייבט, אין לו את המאפיינים של רכב שטח אמיתי, כגון: שלדת סולם, נעילת דפרנציאל, סרן חי וכד'. מרווח גחון שלו גם יחסית נמוך.

למה זה טוב? למה הוא צריך הנעה אחורית? למה ליקרוא לו ג'יפון ולא ואן למשל? הרי סובארו גם מייצרת רכבי הנעה כפולה כדוגמת B3, B4 ואפילו עם הילוך כוח בדגמים מסויימים. הרי סובארו כזאת, יוצא שהיא קצת יותר לכיוון רכב שטח אמיתי כי יש לה הילוך כוח.

אני רואה שטרנד של רכבים כאלה בשנים האחורנות תופס תאוצה, בעבר היו מאט מאוד דגמים כאלה והיום רוב היצרנים מצעים אפילו מספר דגמים כאלה.

האם הכל למען אפקט "פסיכולוגי" (יש לי רכב שטח, אבל אני לא יורד איתו לכביש)? הנעה כפולה באמת נותנת לו יתרון משמעותי על פני רכבים פרטיים עם הנעה קדמית (הוא בעצמו לרוב כזה)?

אני מודה שלשבת גבוה זה יתרון שבעבר לא הערכתי אותו מספיק. אבל האם בשביל היתרון הזה צריך גם לסחוב מכלולים של 4X4 ולצרוך יותר דלק? זה הרי לא סובארו עם הנעה כפולה קבועה וסימטרית שתורמת באופן קבוע לאחיזה, אלא משתלבת, כלומר במצב קיצוני רכב מתחיל להתנהג שונה.

אני רואה בעייתיות בהגדרת רכבים כאלה כמו ג'יפון. אני חושש שלבעלי רכבים כאלה זה נותן בחטון עצמי מופרז שהרכב כמו ג'יפ אמיתי (מזכיר לי שברחובות היו עוברים אנשים ומוכרים כל מיני סחורה, בין הסחורה היו מצלמות שניראות מבחוץ כמו SLR, עם פלאש חיצוני, מכרו אותן בזול בתור "המצלמה המקצועית", כאשר בפועל אין להן שום קשר ל-SLR אמיתי. עדיין אפשר למצוא ביד 2 את צעצועי פלסטיק האלו. דוגמא של המצלמה קיצונית אומנם באיכות, כי בהחלט ג'יפונים בד"כ רכבים מאוד טובים גם ללא יכולת שטח אמיתית). לעיתים אני שם לב שגם צורת הנהיגה הבלתי מאופקת תואמת את ביטחון העצמי המופרז.

למשל, שמעתי על מישהו רכש אוטלנדר וחשב שזה רכב שטח. זה נגמר במכלולים שבורים, חילצו וגררו אותו.

אשמח לדעת את דעתכם בעיניין.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נכון מאוד, תדמית בלבד. (ונוח לעלות איתו מדרכות כדי לצאת לקפה:?)

אבל תחשוב בגדול, למה בכלל אתה צריך רכבים יחודיים בארץ? (מכוניות ספורט לדוגמה) הרי רוב הרוכשים נטולי יכולת לנצל חלק משמעותי מיכולות הרכבים (שילדה, הנעה) האלה וגם אלה שיכולים לא ממש ימצאו מקומות בהם ניתן לנצל יכולות אלה.

פורסם

Haim_gds, ג'יפונים האלה כבר לא כ"כ ייחודיים. בעקבות המחיר הרבה אנשים הרשו לעצמם אחד כזה וכל מקום שתסתכל יש איזה טוסון, אוטלנדר או משהו בסגנון. ברכבי ספורט גם אם לא מנצלים אותם עד קצה גבול היכולת, עדיין מנוע חזק הוא יתרון שאותו מנצלים בכל שנייה.

כמו בדוגמא שתיארתי (למעשה זו הסיבה שעליתי את הנושא), יש צרכנים שחושבים שרכב כזה מיועד לשטח, האם ראוי ליקרוא לכך הטעיית צרכנים?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כי זה הרבה יותר נוח ממשפחטומטית מצויה. בכל המובנים. מה גם שעקב פער מחיר מרכבים רגילים זה גם מהווה סמל סטטוס.

מה גם שיש כאלה שיתנו לסדאנים רבים לעשן רכבות גם בנס הרים. זה לא רק בארץ. זה בכל העולם.

בארץ המצב קצת שונה.

רכב גדול יותר ויקר יותר הוא סמל סטטוס. לכן אנשים נוהגים להתהדר בהם.

לפני 20-25 שנה היו אלה מכוניות אמריקאיות לרוב. אחר כך הייתה תקופת הדמדומים שבה אנשים עמידים קנו כל מיני מינואנים כמו אסטרה ואפילו טויוטה פריוויה. לאחר מכן הגיעה איסוזו טרופר. ג'יפ הראשון בארץ שהיה בעל יכולת שימוש שלא בשטח. לאחר מכן הטרנד טפס ונשאר עד היום במשך 10 שנים אחרונות. היום נשארה רק צורה והגענו לאבסורד של רכב שטח עם הנעה קדמית בלבד, כי באמת אין צורך.

פורסם

אני חושב שהסיבה שאנשים קונים אותם זה פוזה בעיקר, ו"כמה שיותר גדול יותר טוב"

אגב זה לא שלרכבים האלה אין יכולת שטח, כל עוד לא תזרוק אותם לשטח קשה במיוחד הם יסתדרו.

גם ככה את רוב הקונים (והקונות) של הג'יפונים האלה יכולת השטח לא מעניינת.

V5

פורסם
כל עוד לא תזרוק אותם לשטח קשה במיוחד הם יסתדרו.

מכיוון שלרכבים האלה אין נעילות ומיגונים, אני משאר שבאותו שטח כל רכב היה עובר. קראתי כאן סיפורים מצמררים איפה אנשים עברו עם רכבי הליסינג שלהם.

פורסם

טוב, זה ידוע שרכב השטח הטוב ביותר בעולם זה רכב ליסינג. :lol:

אבל בדיונות שהמזדה ליסינג תתחפר הטוסון יעבור בלי בעיה,ובשלוליות שהמזדה תכבה הראב 4 (או מה שלא יהיה) יעבור בשקט.

מי שצריך יכולת שטח אמיתית לא מוטעה מפירסומים של טוסונים ויודע מה הוא צריך לחפש.

V5

פורסם

יותר נוח, ישיבה גבוהה, וברכב שלי 320 כ"ס ו6.4 למאה!!!

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם

כלומר לפי מה שאני מבין, השיקולים שנכנסים הם בעיקר גודל, נוחות ותדמית - שזה טוב. אבל עבירות אינה השיקול כאן.

פורסם
כלומר לפי מה שאני מבין, השיקולים שנכנסים הם בעיקר גודל, נוחות ותדמית - שזה טוב. אבל עבירות אינה השיקול כאן.

ממש לא

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם

לנו יש אומנם ג'יפ, אבל זה לא שונה ממה שאתה מתאר.

אני אישית מעדיף פרייבטים, ואם אני הייתי לבדי, או עם בת זוג בלבד, ללא ילדים,

בודאות לא הייתי קונה ג'יפ, כי אין בו ממש צורך.

אבל, שיש לך משפחה וילדים, וצריך כסאות בטיחות, ועגלות, ותיקים, וחצי בית נוסע איתך

כל פעם שיוצאים, ג'יפ יכול לאכסן את הכל, בנוחות יחסית, ובלי "הינדוסים" מיוחדים.

אתה יכול לשאול, למה לא מיניואן? והתשובה שלי היא שאני לא סובל מיניואנים, ולא מוכן

לנהוג עליהם. מרגיש כמו דוס מבני ברק...

לגבי אנשים שהם ללא ילדים, ולא נוסעים בשטח, אין לי מושג למה הם קונים ג'יפ/ג'יפון,

חוץ מעניין של פוזה וסטאטוס.

פורסם

קחו לדוגמא את ה-Ford Edge. חוץ מלהגיד "הלו, אני פה, לקנא בבקשה" היא לא מעניקה משהו מיוחד.

מנוע דיזל חזק ויופי בהחלט יש לה, אבל למה לבזבז כ"כ הרבה פח בשביל זה? אני מכיר אחרות שעושות את העבודה מספיק טוב.

The best car safety device is

.a rear-view mirror with a cop in it

פורסם

אני לא חושב שקניית רכב כזה היא רק משיקולי פוזה. ברור שבחלק מהמקרים זה אכן כך, אבל אני יכול להעיד על עצמי שלו היה בידי הייתי קונה רכב כזה משיקולים פרקטיים גרידא: הוא יותר מרווח מפרייווט, תנוחת ישיבה גבוהה, ובהחלט מדברת אלי האפשרות ליסוע בשטח. אינני ג'יפאי אמיתי שמוכן להקריחב את חיי היומיום (דיפנדר, נניח) בשביל לרדת פעם בשבוע למעלה מרזבה (אף פעם לא הייתי שם, אני רק יודע שיש כזה מקום...), אבל בשבילים שהיום אני נוסע בהם ב - 20 קמ"ש כשכולי דרוך, הייתי מאושר ליסוע רגוע ב- 40 קמ"ש. יש בהחלט מקומות שאינני מעז להכנס אליהם ברכבי הפרטי אבל ברור לי שאפילו טוסון היה עובר שם בלי בעיה. החלום הריאלי שלי נכון להיום הוא סובארו פורסטר 2000-ומשהו. זה נראה לי שילוב ראוי בין שימושיות להנאה.

פורסם
אתה יכול לשאול, למה לא מיניואן? והתשובה שלי היא שאני לא סובל מיניואנים, ולא מוכן

לנהוג עליהם. מרגיש כמו דוס מבני ברק...

לגבי אנשים שהם ללא ילדים, ולא נוסעים בשטח, אין לי מושג למה הם קונים ג'יפ/ג'יפון,

חוץ מעניין של פוזה וסטאטוס.

נו, אז אתה נוסע בג'יפ ולא במיניוואן בגלל עניין של פוזה וסטאטוס, כי מיניוואן זה הרכב המתאים לך מבחינת שימושית. ניצול מרחב הפנים, דלת הזזה, סידור מושבים, העדר הנעה כפולה מיותר, כל אלו הופכים את המיניוואן לרכב השימושי יותר, אבל אתה סובל בגלל הפוזה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...