Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

DSG7 - הטוב שבשני העולמות או לא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ידידי, קיבלת כאן את כל התשובות, אני מוכן גם לבוא איתך לסוכנות סיאט בהרצליה נשב שנינו ונדרוש נסיעת מבחן על האיביזה ולאחר מכן נעלה על הלאון ותראה בבירור שהבעייה שאתה מתאר קיימת ומורגשת היטב באיביזה בניגוד ללאון ששם כל האוטו שקט, גם אם תעזוב את הברקס במישור\עלייה\ירידה לשעה וחצי האוטו פשוט לא רועד ולא מתנהג לחלוטין כמו שאתה מתאר.

לדעתי זה קשור ישירות לאיביזה עם המנועים הקטנים, והעובדה שאין הרבה תלונות בחו"ל על העניין כמו שציינתי זה שפשוט שם כמעט אף אחד לא קונה את אותן מכוניות קטנות.

אבי.

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יש חברות שיפורים כמו למשל APR שמוציאות תוכנה משופרת לגיר [כמובן גם למנוע].

אם זה מעניין אותך,אחרי שהרכב יצא מהמוסך אתה יכול לפנות לסדנאות שעובדות עם החברות האלה בשביל פרטים.

קח בחשבון שלדעתי זה יפגע באחריות של הרכב,משהו שלא הייתי עושה עם הDSG.

אין לי כל כוונה לעדכן את תוכנת הגיר, בטח ובטח בתקופת האחריות.

אלא אם לצ'מפיון יש עדכון רשמי שלהם.

אני אפילו עדיין מתלבט אם לצ'פצ'פ את האוטו או לא... 212 כ"ס קורץ לי (צ'יפ של אפסלוט) מה גם ששמעתי שהאוטו "חיה רעה" אחרי הצ'יפ...

אבל מצד שני הוא מספיק חזק - As is...

MoonTribe,

כאמור ברכב מותקנת מע' Hill Hold שמונעת דרדור אחורה של הרכב. התופעה לא קיימת כלל וכלל אצלי.

תחילת הנסיעה קדימה (גם בעלייה תלולה) היא כמעט מיידית.

לעיתים ניתן ממש להרגיש את המצמד משתחרר והאוטו מתחיל להתקדם ולעיתים הוא מרגיש כאוטומט לכל דבר ועניין מבחינת תחילת הנסיעה, רק שהיא מלווה ברעידות וטלטולים לא נעימים...

אבי (qil),

אני מקווה שאוודע מחר שיש עדכון גרסא לגיר שלי - כי כמו שאתה רואה - אפילו כאן בארץ לא כולם חווים את אותה התחושה כשלי בתחילת הנסיעה.

יחד עם זאת, בבריטניה - Hot Hatch הם רכבים מאוד פופולרים ונמכרים בכמויות...

סמוך על סמוך שסיאט לא ייצרו את האיביזה עבור השוק הישראלי... הן נמכרות בהמוניהן בחו"ל...

אם אנחנו שומעים / קוראים על תלונות הלקוחות בעלי הרכב בחו"ל, זה כבר סיפור אחר...

אבל בכל מקרה, אשמח להגיע לסוכנות איתך ולעשות את נסיעת המבחו עליה אתה מדבר למרות שאני די משוכנע שהיא רק תוכיח את מה שרוני אמר, סוכן המכירות בסיאט ואתה; שהגיר מרגיש נעים יותר בדגמים עם המנועים הגדולים יותר....

כאמור, עדכון מחר בצהריים אחרי שאשוב מהמוסך המרכזי, שוב, בתקווה שבכל זאת משם תבוא הישועה ושכן יש עדכון גרסא... ;)

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

מאחר והמנוע מותקן גם אצלי - ואין רעידות וכו', יכול להיות שזה קשור גם לרמת הגימור/בידוד רעשים, שמשתנים בין הדגמים לפי גודל (מיני, סופר מיני, קומפקטי וכו'), והשקעה (כלומר סיאט מול VW מול אאודי וכו').

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
למעשה מה שאתה אומר זה:גם אם זה עובד חרא,תתרגל!!,ניתן להגיד את זה על כל דבר..זה לא מוצדק.

מה פתאום! אני אומר שאם זה עובד חרא לטעמך גם אחרי כמה זמן - תחליף אוטו. אם התרגלת - אל תחליף.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לא הייתי מצפה להרבה ממוסך מרכזי כזה או אחר של אף יבואן בארץ, עם גישת היהיה בסדר, והחוסר רצון המובהק לטפל בתקלות בזמן האחריות של היבואנים הישראלים.

אני רוצה לחזק את מה שכתב רוני, ולהמליץ לך בחום שאם עוד לא התרגלת לרכב, הוא לא נסע הרבה וכו', תברר אופציות למכור את הרכב במחיר הפסד כזה או אחר ולהשתדרג למנועים הגדולים יותר.. אני לא יודע עד כמה זה ריאלי מבחינתך כי בכ"ז מדובר בחתיכת הפרש שיכול להגיע לעשרות אלפי שקלים, אבל מהרגע הראשון שעזבתי את הברקס באיביזה הבנתי כמה שזה מרגיש לא במקום (אפילו אם זה רכב הדגמה עם 15 אלף קילומטר).

אגב, מניסיון של פירוק חלקים כאלו ואחרים באיביזה עבור התקנות חשמל ניתן לראות בבירור את הזלזול באופן שבו הרכב מיוצר, כל הפלסטיקים ברכב מרגישים מאוד לא טוב, הכל מסובך וחסר כל היגיון.

אבי.

פורסם

תמיד ידני עדיף, לפעמיים אני משתעמם בזמן נסיעה, אני הרבה יותר נוסע בכיף ברכב ידני, אתה אשכרה שולט על הרכב, בוחר איזה הילוך שהינך רוצה, ולא מחכה שהמחשב יעשה מה שבא לו!

למרות שגם אני בעל רכב עם גיר DSG, והוא מצויין, אין תלונות, אבל לדעתי או שתתן עוד קצת זמן לקופרה, או שתחליף לרכב דומה או לקופרה ידנית, ואיך שבפעם הראשונה תלחץ על הקלאץ' ותשלב ראשון, יהיה לך חיוך של ילד שקיבל סוכריה =]

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם
מה פתאום! אני אומר שאם זה עובד חרא לטעמך גם אחרי כמה זמן - תחליף אוטו. אם התרגלת - אל תחליף.

אני מראש לא הייתי קונה.

פורסם

בראש ובראשונה אתייחס לתגובות מעלי,

לצערי הרב הקופרה החדשה לא מגיעה בגרסא ידנית אלא רק עם גיר ה- DSG.

לגבי השליטה על הרכב, בתור אחד שנהג במשך שנתיים על איביזה FR 2008 ידנית - אני יכול בהחלט להעיד שידני עדיין יותר כיף ובדיעבד אני אכן מצטער שלא קניתי לאון קופרה או גולף ג'י טי אי.

אבל, באמצעות ה'פדלים' מאחורי ההגה אפשר בהחלט לשלוט בצורה טובה על הגיר ועל ההילוכים - ואם מזיזים את בורר ההילוכים ימינה - אז המחשב לא מתערב בבחירת ההילוכים בכלל!

ועכשיו לעניין נושא פתיחת השרשור וחוויה מתקנת (אבל עם סוף מר, מאוד) מהביקור שלי במוסך צ'מפיון המרכזי היום.

לשם שינוי, היו אלי מאוד אדיבים היום!

שניים מיועצי השירות חולים ולא הגיעו היום לעבודה ועל אף עומס הלקוחות במוסך הבוקר כמעט ומיד התפנו לעזור לי.

יועץ השרות ואני התיישבנו ב'משרדו' תוך שהוא מקליד לתוך המחשב את הטענות שלי לגבי תפקוד הגיר.

מספר דקות (מצומצם) אחרי זה בחור בשם מארק (בוחן של המוסך) קרא לי ויצאנו לסיבוב באיזור.

הבוחן נהג ברכב ותוך כדי הסביר לי מספר דברים לגבי גיר ה-DSG, ההבדלים בין אופן הרכבתו באיביזה מול הלאון ושאר דגמים מקונצרן VAG (אוודי, למשל).

מבדיקת מחשב מהירה ובבדיקה מול סיאט העולמית עלה כי לא קיים עדכון גרסא לתוכנת הגיר וכי הגיר עודכן מספר ימים לפני שהרכב נמסר אלי (בבנדד) בתוכנה העדכנית ביותר.

מעבר לנאמר, הבוחן אמר שכך מתנהג הגיר.

אבל להפתעתי, הפעם, (לתחושתי לפחות), לא מדובר היה בנסיון מסמוס מצד הבוחן / צ'מפיון / או המוסך אלא נסיון כן להסביר לי את אופן פעילותו של הגיר.

נסיעת המבחן ארכה כ-20 דק' בהם הבוחן בחן את הגיר בכל המהירות וההילוכים.

לא שזה לא היה ברור לי מראש; שה-DSG מדמה פעילות של גיר ידני, אבל כשממש לקחו מזמנם להסביר לי את אופן פעילותו נהיה קצת סדר בראש...

ועכשיו לפרדוקס:

יועץ השירות טען בפני שככל שהבלאי בגיר יגדל, כך תהיה הנסיעה חלקה יותר.

מחשב הגיר עדיין לומד, לטענתו, את סגנון ואופי הנהיגה שלי.

מאחר ועל הרכב רק 2,000 ק"מ מזלגות הגיר עדיין קשות וככל שאעלה בק"מ הגיר יהפוך אט אט לרך יותר ונעים יותר...

להחליף את הרכב כרגע, אני לא אחליף.

כמובן שאם הייתי זוכה בלוטו מחר בבוקר כנראה שמחרתיים כבר לא הייתי נוהג בקופרה...

אבל לא רק לאור אי הרצון מצידי להוסיף סכום כסף לא מבוטל על רכב חדש ולספוג את ירידת הערך של הרכב שלי שיצא מהחברה לפני רק חודש (ברגעים אלו מחירון הרכב ע"פי לוי יצחק עומד על 143k {אני שילמתי 160k}) אלא גם כי יש בה משהו... בקופרה הזאת...

ברגע של חולשה עשיתי נסיעת מבחן היום על ה-A3 2.0TFSI עם גיר ה-DSG6, ואם לאמר את האמת? לא התרשמתי. היא קצת כבדה. ואמנם הגולף GTI נחשבת למכונית יותר טובה אבל היא עדיין נראת כמו גולף 1.6 רגילה. אז האפשרות הנוספת האחרונה שלי היא הלאון קופרה הידנית החדשה שמחירה היום על הכביש 190k.

אבל חודש אחרי שקניתי אוטו חדש, למכור (או טרייד אין) בהפסד ולהוסיף עוד 50k על עוד סיאט?..

לא יודע...

אז אני מקווה שאתרגל ל DSG ואם לא, בעוד שנתיים, כשתיגמר האחריות, נקנה רכב ידני...

ועכשיו לסוף המר (ויש לאמר, המצחיק),

כאמור בנוסף לרצוני לבדוק את תפקוד הגיר, הגעתי היום למוסך בכוונה לבצע החלפת שמן מנוע ופילטר שמן.

סיימתי לאחרונה את תק' ההרצה. נחוץ או לא, יש כאלו הממליצים על החלפת השמן בסיום ההרצה (חלקיקי מתכת זעירים שנכנסים לשמן בתחילת חייו של המנוע).

מאחר והיה עומס במוסך החלטתי לקפוץ לאי אנד אי להגיד שלום ולאכול א. צהריים ובזמן האוכל קיבלתי טלפון מיועץ השרות שאמר לי: "אתה לא תאהב את מה שיש לי להגיד".

אני כבר לחוץ, מה כבר קרה?! אמרתי, "נו, מה?"

ויועץ השרות אמר לי "אזלו במלאי מסנני השמן לרכב שלך".

לא ידעתי אם לצחוק או לכעוס.

ציינתי בפניו שזה לא מקובל עלי להשאיר את הרכב עד מחר והטחתי בפניו שישלח נהג למוסך פליקס או למחסן החלפים שלהם או אני לא יודע לאיפה ויביא את החלק, כמובן ללא הועיל...

עכשיו מישהו מוכן להסביר לי איך למוסך מורשה, מרכזי אוזל במלאי חלק כל כך בסיסי?!?

חג שמח!

פורסם

פשוט לא ייאמן שאין פילטר שמן במלאי,זה לא ניהול מלאי של מכולת בשכונה,או שבעצם כן..

היבואנים האלה,צמפיון,לובינסקי וUMI ,הם פשוט חברות שמנוהלות כמו חנות מכולת שכונתית.

איך אין פיקוח של היצרן??

כל כך הרבה תלונות הגיעו גן ליצרן על השירות הנלוז גם בצמפיון,גם בלובנסקי,גם UMI

אני באמת מבין את רוכשי הפחונים היפניים,לפחות יש רצון טוב לתת שירות מצד היבואנים.

פורסם

פיקוח? הצחקת אותי...

ואתה יודע מה הפיצוי שקיבלתי על זה שהרכב שלי ישב 5 שעות במוסך בשביל בעצם, כלום?

ושאני צריך להגיע מחר למוסך בשנית ע"מ לסיים את הטיפול?

התנצלות, וגם זה בחצי פה...

אם הייתי חושב שחברי הפורום לא מכירים גם ככה מספיק טוב את השירות הלקוי של צ'מפיון הייתי פותח על זה שרשור נוסף...

פורסם

OFFTOPIC:

שכנה שלי בדיוק החליפה ל- A3 2.0T. אולי שמעתם עליה, קוראים לה שירז טל :-)

אגב, אתה צודק שה- GTI נראית כמו עוד גולף, אבל יש לה איזה TWIST קטן. בג'נטים, בברקסים, למי שמתסכל כמובן. זה כמו ששכן שלי עם גולף 1.6 בסיסית אמר לי שגם לו יש רכב כמו שלי. בסדר. אז אמר. גם ה- VRS נראית (כמעט) כמו מונית. אבל איך היא נוסעת?

פורסם

כשאתה צודק, אתה צודק.

חוץ מזה, שבשורה התחתונה פחות חשוב איך האוטו נראה אלא הוא איך הוא נוסע.

וה-GTI נוסעת מצוין!

ולמרות שלא בוכים על חלב שנשפך, כבר אמרתי את זה קודם אם הייתה לי האפשרות לחזור אחורה בזמן חודש אחד, הייתי רוכש לי GTI ידנית...

אבל אני שמח בחלקי ;)

פורסם

אגב, תגיד! יצא לך במקרה לשאול איזה שמן בדיוק הם מתכוונים לשים לך, או יותר נכון, במה הם משתמשים שם ?

אני יודע שזו שאלה מוזרה, אבל בכל זאת שאלה לבעלי VAG - אם אני לא רוצה שמן של סונול למשל וזה מה שהם מציעים, האם אני יכול להביא או לבקש באופן מיוחד שמן לטעמי האישי ? (דוגמת קסטרול או מוטול לדוגמא) בתנאי כמובן שהוא בצמיגות הנכונה ושרשום עליו בפירוש את התקן של VW הנכון לסוג הרכב שלי, אפשרי, מישהו פעם עשה כזה דבר במוסכי היבואן בתקופת האחריות?

ממש לא מוכן שישימו לי סונול, ובטח שלא מהחביות הפתוחות שלהם.

נ.ב

איך מתפקד ה DSG6 בגולף GTI ? יצא לך לבדוק בסיטואציות דומות ובכבישים זהים האם תופעות דוגמת אותם רעשים מתכתיים מהגיר קיימות גם שם?

פורסם

גם אני התעכבתי עם יועץ השירות על הנושא הזה!

השמן שהם שמים הוא סינטטי מלא, 5W40.

הוא לא זכר איזה יצרן (רק טען כי הוא עומד בתקן של vw).

אין לצערי אפשרות להביא שמן משלך... בשום מצב ובשום אופן - שאלתי (ואז שאלתי שוב...).

כשהמשכתי והתעקשתי הוא אמר שאין בעיה שאני יהיה נוכח בזמן מילוי השמן ויראה (וגם אשמור) את הג'ריקן ממנו הם ממאלים את השמן...

באשר לשאלתך השנייה,

את נסיעת המבחן עשיתי על האוודי A3 2.0TFSi עם ה-DSG6 ולא על הגולף (שאגב מגיעה גם בידני - אז למה בכלל להזמין DSG?)

לגבי תפקוד הגיר באוודי - הבדל של עולם ומלואו...

הגיר שקט! אין רעשים מעלי פסי האטה וכבישים משובשים כלל וכלל.

מעבר לזאת שהגיר הרבה יותר רך ונעים. לא מרגישים את העברות ההילוכים בכלל והתחושה היא כבאוטומט לכל דבר ועניין תוך שהנסיעה רכה ונעימה מאד.

האמור לעיל ללא כל קשר לעובדה שמחווית הנהיגה על האוודי (גדם ה-5 דל' הוא דגם נסיעת המבחן) לא נהנתי מי יודע מה. התחושה היא כי מדובר ברכב כבד ולמרות תוספת של 20 כ"ס וגיר שאמור להיות חזק יותר - אין לי כל ספק שהקופרה יותר זריזה והיא גם מרגישה חזקה יותר בהילוך ספורט מאשר האוודי.

אגב בנסיעה באוודי בחנתי את הדברים האלה לעומק ע"מ באמת לחוש את ההבדלים בין גיר ה-6 לגיר ה-7.

הנסיעה הייתה ארוכה (מאוד) ובדקתי את הגיר (בתחושה ובאוזן קשבת מאוד) ואין ספק שמדובר בגיר טוב יותר (נקודה).

פורסם

אני לא כ"כ מסכים איתך.

אני מכיר את ה- DSG6 מהגולף הקודמת, וגם מנסיעת מבחן על האאודי. לטעמי האישי הוא דווקא מתפקד פחות טוב באאודי.

בנוסף, כמי שבמשך שנתיים נהג על DSG6, וכבר קרוב לשנתיים על DSG7, אני יכול לומר לך שכמעט ואין הבדלים ביניהם בתחושת העברת ההילוכים. אגב, הייתי אומר שבכלל אין, אבל אני לא בדיוק זוכר מה היה לפי שנתיים.

מצד שני, אתה מנסה להשוות DSG7 על רכב קטן, עם מנוע קטן, ל- DSG6 ברכב גדול יותר (גם פיסית, לא רק במשקל), מפואר יותר, מבודד יותר, מושקע יותר, ועם מנוע בשרני הרבה יותר. לא הגיוני בכלל.

בא תצטרף אלי, ונקים קבוצת רכישה של GTI ;-)

• תוכן חדש...