Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

DSG7 - הטוב שבשני העולמות או לא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5666 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

גיר ה-DSG7 המדובר עולה לכותרות בפורום לעיתים קרובות, לפעמים בחיוב ולפעמים בשלילה.

קונצרן VAG טוענים כי הם ייצרו את הגיר האולטימטיבי,

ידני אבל בעצם אוטומטי. יתרונות החסכון, המהירות והאמינות של התיבה הידנית ומאידך - התפעול האוטומטי, ללא המועקה וללא הצורך החוזר והנשנה ללחוץ על דוושת המצמד ובמשחק המתמשך עם ידית ההילוכים. מועקה? אני דווקא מתגעגע לגיר הידני ה'פרימיטיבי'...

מעניין אותי לשמוע את דעתכם, תוך שקלול כל הפרמטרים, כדלהלן:

לפני כחודש התחדשתי באיביזה קופרה 2010 DSG7 חדשה.

בנסיעת המבחן (שארכה כ-20 דק', חצי שעה) התרשמתי מהרכב מאוד לטובה. והרי זה ברור כי באותה הנסיעה בורר ההילוכים היה משוך עד למטה בהילוך הספורט או לחילופין דמיינתי לרגע שאני נהג פורמולה 1 והעברתי הילוכים ב'פדלים' מאחורי ההגה. כך שבפועל, התרשמתי מהכוח שיש לרכב (ירדתי מאיביזה FR 2008 סטנדרטית, בכל זאת 30 כ"ס ואיזה כמה קג"מ הבדל) ומהיכולת שיש לרכב סוף סוף לעצור ולפנות בצורה קצת יותר טובה מהדור היוצא.

אבל היום, חודש אחד וכ-2,000 ק"מ אחרי, אני קצת מאוכזב.

בפקקים של ת"א הגיר פשוט לא נעים.

להוציא את הרעש המתכתי שהגיר עושה בעת עליה על פס האטה במהירות נמוכה, ובתקווה (גדולה) כי לא מדובר בתקלה,

(ע"ע http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=346114&highlight=DSG),

הבעיה האמיתית שלי עם הגיר הינה המכה שאני מקבל בגב בכל זינוק, התחושה של פעילות לא חלקה של המצמד בהעברות בין הילוכים 1, 2, ו-3 בין אם בהאצה ובין אם בהאטה. לפעמים אני מרגיש כאילו ה'רובוט' שאחראי על שחרור המצמד הוא תלמיד(ת) נהיגה בשיעור הראשון שלו(ה)!

מחשב הגיר מתדהר ביכולת שלו לזהות מראש (לפי סגנון נהיגה) איזה הילוך יש לשלב בכל רגע נתון, אבל בפועל, בהאצות ביניים לעיתים אני מרגיש שהמחשב הזה, פשוט לא יודע מה הוא עושה...

בנהיגה ספורטיבית יותר, הגיר מתפקד מצוין במצב ספורט, יחסי ההעברה (לטעמי) טובים והגיר מושך ממש כמעט עד לסוף הסקאלה. בנטרול החלקי (והמרבי האפשרי) של מערכת בקרת השליטה, ביציאה מהמקום הגיר מתפקד נהדר והרכב 'חופר' בראשון והצמיגים משמיעים להם גם ציוץ בהעברה להילוך השני. יחד עם זאת, במצב 'ידני' קיימת השהייה לא מבוטלת בין רגע הלחיצה על ה(+) או ה(-) להעברת ההילוך בפועל, דבר שמאכזב כשלעצמו.

אני לא באמת מתכוון לעשות את זה, אבל במוחי אני משתעשע עם המחשבה פשוט להחליף את הרכב בשירוקו 1.4TSI הידנית או להשתגע לגמרי, לספוג את המכה הכלכלית וללכת על הגולף GTI הידנית החדשה והמדהימה...

כנראה שבסוף אני אשאר עם הקופרה החדשה,

אבל אם הגעתי עד כדי מחשבה על מהלך שכזה, כנראה שמשהו ברכישה החדשה שלי באמת מעיק עלי...

מעיין אותי לשמוע את דעתכם, בעלי גיר ה-DSG7 שמסתובבים להם ברחבי העיר ובפורום הזה...

תודה,

חג שמח!

ויהי זכרם ברוך של הנספים באסון הכרמל...

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שלום לכולם,

גיר ה-DSG7 המדובר עולה לכותרות בפורום לעיתים קרובות, לפעמים בחיוב ולפעמים בשלילה.

קונצרן VAG טוענים כי הם ייצרו את הגיר האולטימטיבי,

ידני אבל בעצם אוטומטי. יתרונות החסכון, המהירות והאמינות של התיבה הידנית ומאידך - התפעול האוטומטי, ללא המועקה וללא הצורך החוזר והנשנה ללחוץ על דוושת המצמד ובמשחק המתמשך עם ידית ההילוכים. מועקה? אני דווקא מתגעגע לגיר הידני ה'פרימיטיבי'...

מעניין אותי לשמוע את דעתכם, תוך שקלול כל הפרמטרים, כדלהלן:

לפני כחודש התחדשתי באיביזה קופרה 2010 DSG7 חדשה.

בנסיעת המבחן (שארכה כ-20 דק', חצי שעה) התרשמתי מהרכב מאוד לטובה. והרי זה ברור כי באותה הנסיעה בורר ההילוכים היה משוך עד למטה בהילוך הספורט או לחילופין דמיינתי לרגע שאני נהג פורמולה 1 והעברתי הילוכים ב'פדלים' מאחורי ההגה. כך שבפועל, התרשמתי מהכוח שיש לרכב (ירדתי מאיביזה FR 2008 סטנדרטית, בכל זאת 30 כ"ס ואיזה כמה קג"מ הבדל) ומהיכולת שיש לרכב סוף סוף לעצור ולפנות בצורה קצת יותר טובה מהדור היוצא.

אבל היום, חודש אחד וכ-2,000 ק"מ אחרי, אני קצת מאוכזב.

בפקקים של ת"א הגיר פשוט לא נעים.

להוציא את הרעש המתכתי שהגיר עושה בעת עליה על פס האטה במהירות נמוכה, ובתקווה (גדולה) כי לא מדובר בתקלה,

(ע"ע http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=346114&highlight=DSG),

הבעיה האמיתית שלי עם הגיר הינה המכה שאני מקבל בגב בכל זינוק, התחושה של פעילות לא חלקה של המצמד בהעברות בין הילוכים 1, 2, ו-3 בין אם בהאצה ובין אם בהאטה. לפעמים אני מרגיש כאילו ה'רובוט' שאחראי על שחרור המצמד הוא תלמיד(ת) נהיגה בשיעור הראשון שלו(ה)!

מחשב הגיר מתדהר ביכולת שלו לזהות מראש (לפי סגנון נהיגה) איזה הילוך יש לשלב בכל רגע נתון, אבל בפועל, בהאצות ביניים לעיתים אני מרגיש שהמחשב הזה, פשוט לא יודע מה הוא עושה...

בנהיגה ספורטיבית יותר, הגיר מתפקד מצוין במצב ספורט, יחסי ההעברה (לטעמי) טובים והגיר מושך ממש כמעט עד לסוף הסקאלה. בנטרול החלקי (והמרבי האפשרי) של מערכת בקרת השליטה, ביציאה מהמקום הגיר מתפקד נהדר והרכב 'חופר' בראשון והצמיגים משמיעים להם גם ציוץ בהעברה להילוך השני. יחד עם זאת, במצב 'ידני' קיימת השהייה לא מבוטלת בין רגע הלחיצה על ה(+) או ה(-) להעברת ההילוך בפועל, דבר שמאכזב כשלעצמו.

אני לא באמת מתכוון לעשות את זה, אבל במוחי אני משתעשע עם המחשבה פשוט להחליף את הרכב בשירוקו 1.4TSI הידנית או להשתגע לגמרי, לספוג את המכה הכלכלית וללכת על הגולף GTI הידנית החדשה והמדהימה...

כנראה שבסוף אני אשאר עם הקופרה החדשה,

אבל אם הגעתי עד כדי מחשבה על מהלך שכזה, כנראה שמשהו ברכישה החדשה שלי באמת מעיק עלי...

מעיין אותי לשמוע את דעתכם, בעלי גיר ה-DSG7 שמסתובבים להם ברחבי העיר ובפורום הזה...

תודה,

חג שמח!

ויהי זכרם ברוך של הנספים באסון הכרמל...

יש לי VW polo עם מנוע 1.4, אם אתה מתכוון ל"קפיצות"של הרכב(כאילו הוא מזנק כזה) ברגע שאתה לוחץ על הדוושה, אז זה עניין של התרגלות, ויותר עניין של עדינות עם הרכב, אתה צריך "ללמוד"את האוטו יותר..לאחר מכן תתרגל...

אני מקווה שזה מה שאתה מתאר..

בהצלחה בהמשך בכל מקרה,

אמיר.

פורסם

זה פשוט מאד:בכבישים פתוחים או מהירים הגיר עובד מעולה,מעביר הילוכים מהר וחלק.

בדרך עירונית,בפקקים,נסיעה איטית,הגיר מעצבן מאד ולעיתים קרובות "מטייל" בין ההילוכים תוך כדי טלטול הרכב או לפעמים הגיר נותן "מכה" .

בסה"כ אין לגיר הפסדי כוח של גיר פלנטרי וזה לחובה.

צריכת הדלק נמוכה יותר מאשר בגיר פלטנרי.

יש לא מעט תלונות לגבי רעשים מהגיר,לא מעט תקלות.

לדעתי הטכנולוגיה בכיוון חיובי אבל הביצוע רחוק ממושלם ודרוש ליטוש עמוק.

פורסם

ב- DSG7 שלי, שעכשיו עובר החלפת מכטרוניק, אני לא כ"כ מכיר את התופעות עליהן אתה מדבר, למעט הרעש המתכתי בין הילוכים 1 ו-2. גם אין לי "טלטול" או בעיה בנסיעות בפקקים (ואני גר בת"א...).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

יש הרבה תיבות אוטומטיות שהן אינן פלנטריות. רוב היצרנים כבר מזמן זנחו את הפלנטריות (אני לא מדבר על יצרנים יפנים).

אני בקופרה שלי (2011) לא נתקלתי בשום השהייה במצב ידני (פדלים בהגה) ולאחר בדיקה של עד כה 800 ק"מ, לא שמעתי רעשים או קרקושים בהעברת הילוכים בכביש משובש כמו שנטען בשרשור, אבל יכול להיות שאני לא שומע.

כשקנית את הרכב ידעת שהוא לא ידני, ואם אתה סובל מהפקקים בתל אביב, אתה תצטער מאוד אם תחזור לידני.

לדעתי עדיף אוטומט עילג (אני נוסע גם בפנדה 06, שהיא רובוטית עם מצמד אחד, הרבה יותר נורא מהDSG שאותי לא חדל מלהפתיע לטובה, העברת ההילוכים כל כך מהירה, שהוא כמעט מרגיש כמו רציף בסלד נמוך). על פני ידני שדורש מאמץ של רגל נוספת (הפורשה העכשוית שלי ידנית, וכך רוב הרכבים הקודמים שהיו לי).

בסופו של יום, אנחנו מזדקנים, ודורשים מותרויות (בעיקר אם אתה נוסע המון).

אין אופציה טובה מהקופרה, כשחושבים על רכב ספורטיבי חסכוני אוטומטי במחיר שכזה.

אגב, הקופרה שלי עושה משולב 7 ליטר ל100 קמ, ובכביש מהיר 5.9ליטר ל100 קמ. ככה שחסכונית - היא כן.

פורסם
אני בקופרה שלי (2011) לא נתקלתי בשום השהייה במצב ידני (פדלים בהגה) ולאחר בדיקה של עד כה 800 ק"מ, לא שמעתי רעשים או קרקושים בהעברת הילוכים בכביש משובש כמו שנטען בשרשור, אבל יכול להיות שאני לא שומע.

(הפורשה העכשוית שלי ידנית, וכך רוב הרכבים הקודמים שהיו לי).

גם קופרה וגם פורשה? תהנה.

פורסם

כשקנית את הרכב ידעת שהוא לא ידני, ואם אתה סובל מהפקקים בתל אביב, אתה תצטער מאוד אם תחזור לידני.

קודם כל תתחדש!

מתי קיבלת את הרכב?

לא ידעתי שהם כבר התחילו למכור את דגמי 2011!

קוריאוז לת'רד אחר, מה זאת אומרת לא שומע את הרעש המתכתי???

השתתפת בשרשור המדובר שם ציינת כי נהגת על רכב עם DSG7, כלומר אתה מכיר את הרעש וכיצד הוא נגרם -

ואתה אומר שבקופרה שלך לא קיים הרעש?? נא חדד את הנושא!! תודה.

וחזרה לעניינינו,

אכן ידעתי שהיא לא ידנית, אבל גם ציפיתי לפעילות קצת יותר חלקה של הגיר...

מעבר לזאת, שאני גר בת"א כבר כמה שנים טובות ועד לפני חודש נהגתי בשנתיים האחרונות על רכב ידני ולא סבלתי מזה בכלל... להיפך.

קשה לי להבין את מה שחלקכם אומרים,

bar72 ו-obarshad, קודם כל על איזה רכבים מותקן הגיר אצלכם?

מעבר לזאת, בר, מכטרוניק הוא מושג המורכב מהמילים מכניקה ואלקטרוניקה... אינני מצליח להבין את הקשר, מה ז"א עבר החלפת מכטרוניק? :roll:

אחרון חביב,

זמן ההסתגלות עבר מבחינתי (בכל זאת מעל 2000 ק"מ).

פעילות הגיר בנסיעה איטית ופקקים פשוט לא נעימה וזה לא משהו שאפשר להתעלם ממנו...

אולי פשוט הסטנדרטים שלנו קצת שונים... (??).

פורסם

אצלי מדובר בגולף 160.

המכטרוניק באמת מורכב משני חלקים (כלומר מספר רכיבים בעלי אופי שונה, חלקם מכני חלקם אלקטרוני), ותקרא כמה שרשורים למטה תראה על מה מדובר.

פורסם

קראתי. צחקתי קצת מהתגובות הלא קשורות ;) והפנמתי...

הגיר הזה מתחיל להראות לי כצרה צרורה.....

פורסם

סוף סוף,יש צדיק בסדום,שלא מתבייש להודות גיר DSG לא כזה מוצלח כמו שמספרים

שהגיר תקין לחלוטין אכן מדובר בגיר לא רע בכלל,אבל וזה אבל גדול מאוד

הרבה מאוד אנשים נוסעים ברכבים עם DSG שהם בטוחים שככה הגיר אמור לעבוד אחרי שהמוסך אמר,

כרגע הבעיה היא קטנה יותר משום שהכל באחריות

שתגמר האחריות ואנשים יקבלו חשבון של עשרות אלפים הם כבר יהיו פחות מרוצים

פורסם

הייתה ברשותי גולף tsi שנת 2008 במשך כשנתיים וחצי. בטיפול של שנתיים, בנסיעה שלאחר הטיפול בעל המוסך שאל אתי למה הרכב קופץ ביציאה מהמקום וממשיך בגמגומים עד לתחילת נסיעה חלקה?

עניתי לו שחשבתי שזה כך ב-dsg, למרות שכשהרכב היה חדש התופעה לא הייתה קיימת. אישתי נסעה על הרכב ולא זכרתי אם היה או לא.

בקיצור, הוחלף מכטרוניק. מדובר ב-dsg6.

היום אני קצת יותר מחצי שנה עם גולף 160 שנת 2010, התופעות שתיאר פותח השרשור לא מוכרות לי. לא הרעשים, ולא הקפיצות. אולי תיגש למוסך שיבדקו אם יש צורך בעדכון תוכנה או בכיוון גיר? יש הליך כזה שמבוצע בהתחברות למחשב.

עדכון: מצאתי את השרשור שבו הסברתי את השתלשלות העניינים.

פורסם

אני מטפל ברכב במוסך המרכזי של צ'מפיון (מול קניון איילון), מדובר במוסך ענק שלבטח 'נתקל' בלא מעט רכבים עם הגיר המדובר...

משהגעתי למוסך לראשונה עם הרעשים המתכתיים - נאמר לי שכך מתפקד הגיר...

ואף נהגתי על מספר דגמים שונים עם אותו הגיר... ואכן קיים אותו הרעש...

לגבי הקפיצות וכו' - כמובן, שגם כאן נאמר לי שזהו אופן פעולתו של הגיר ושאין מה לעשות...

אני אגש למוסך ביום שלישי (היום החופשי) בבוקר, אבל קצת קשה להתווכח עם יועץ שירות שמקדיש לך מזמנו כ-5 דק' וטוען, שוב ושוב, ושוב (ושוב) כי הגיר תקין....

פורסם

אני לא טיפלתי אצלהם, ולאור מה שכתבו על המוסך המרכזי, אין לי כל כוונה לטפל בו. הסתייגות אחת: השותף שלי מטפל שם בפאסאט שלו ומאוד מרוצה מהם.

יש בת"א את פליקס ועוד אחד (קלדס, הבנתי שהוא מומלץ כאן בפורום), זה מספיק. כנס לאחד מהם, ספר שאתה לא מרוצה מהמרכזי ורוצה שהם יהיו המוסך שלך מעתה ועד עולם.

כאמור, רעש תקתוק מתכתי קיים ואינו מהווה בעיה לפי הבנתי. עד שלפתע שבק המכטרוניק אצלי, לא היתה כל בעיה ולא היה כל סימן מקדים. GO FIGURE.

פורסם

בדבר "המכה בגב" - הגיר מסתנכרן עם המנוע ברגע שעוזבים את הברקס כשהרכב נמצא בעמידה. אם עוזבים את הברקס במהרה ולוחצים (אפילו בעדינות) על המצערת, הרכב יזנק בצורה לא כ"כ נעימה. מנסיון עם ג'טה 2009 של חבר, ככה זה.

יתרה מזאת, אם עומדים ברמזור בעליה, אין ממש דרך להיפטר מהתופעה, או שהרכב מתדרדר 10-15 ס"מ אחורנית לפני שהגיר מסתנכרן.

• תוכן חדש...