Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5681 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ron215, לפני שרשמתי לך להביא לי מקור כתוב, כמובן הסתכלתי באינטרנט. הבעיות שהיו שם כמו לכל רכב אחר. לא מצאתי שום סימן למגפה של בעיות התחממות למנועים האלה. זה שתוצאות התחממות עלולות להיות יותר קשות בגלל פיזור החום בראש מנוע - זה סיפור אחר. גם ממנועי V8 של BMW בתחום הזה לא הכל חלק, אז לא לקנות יותר BMW?

שמע,אני שמח שהיית מבסוט מגולף-4 V5 שלך למרות התקופה הקצרצרה.

אני מאחל לך שתהנה גם מרכבך הנוכחי.

בכל מקרה ראית שהביקורת של כמעט כל מי שהגיב לשרשור שלך,הייתה זהה לשלי.

שבוע טוב.

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ראשית, אני קצת בשוק שפותח התרד' מכר את הרכב כל כך מהר :lol:.

ד"ר - VW GOLF 2.0.

משאבת מים - 410.

נוזל G12, 59.

עבודה - 400.

מע"מ - 143.

סה"כ 1012.

נירו ,המשאבה ומים ירוקים עולים שניהם יחד בערך 550 שקל .

אתה לא משלם שוב על העבודה .

מסקרן אותי לדעת -

מה נחשב יקר במונחים של משאבת מים?

נאמר פה שלא בוצעה החלפה של משאבת מים במסגרת טיימינג, בעיני זה א"ב של טיימינג בק"מ מתקדם (120K ומעלה).

בפונטו שלי שילמתי 500 ש"ח על משאבת מים. בסובארו ליאונה בזמנו שילמתי 250 ש"ח על משאבה ובקסארה 400 ש"ח בערך.

דווקא הפונטו הייתה בעלת משאבה יקרה למדי - כמובן, מקורית.

אז כמה זה כבר עולה בפולקסווגן, שצריך בכלל לחשוב על לוותר על ההחלפה שלה?

כולכם טועים :)

ב V5 המשאבת מים יושבת על רצועת האביזרים.

והטיימינג זו שרשרת טיימינג ( לא גומי - שרשרת ) שיושבת בחלק הצמוד לגיר, אני יודע כי עשיתי טיימינג ל V5 שלי.

נ.ב - בדרך כלל לא עושים טיימינג ב V5 מחכים שהמנוע ימות !.

למנוע הV5 של VW היו בעיות סדרתיות של בעיות התחממות שנבעו ככל הנראה מתכנון לקוי.

ככל הנראה שבגלל זה VW הורידו אותו מהמדף.

ישנו הרבה חומר כתוב על נושא ההתחממות בV5,לא צריך לחפור יותר מדי כדי למצוא.

חפרתי ולא מצאתי, אולי תעזור לי ?

תכנונו של מנוע ה V5 לא היה לקוי, הוא היה בעייתי, בעיקר בשל המבנה שלו - מנוע V בעל זוית צילינדרים של 15 מעלות וראש מנוע משותף, מה שיוצר פיזור חום בעייתי מלכתחילה.ייצור של מנוע ה V5 הופסק בעיקר בשל עלות גבוהה והיתרון הלא משמעותי שלו על פני מנוע ה 1.8-2.0 T.

גם ב VR6 האגדי מדובר במבנה V בעל זווית של 15 מעלות, גם זה מנוע בעייתי ?

נ.ב - לכל מנוע יש את המחלות שלו, אני אישית גמעתי על הבורה שלי 100.000 ק"מ המנוע בחיים לא עשה בעיות. והאחזקה שלו יותר סבירה לעומת ה 1.8T ששורף כוהלים בצורה סידרתית, דורש טיימינג, כשלוחצים על המנוע הזה הדלק נשאב טוב טוב.

אז נכון ה V5 מנוע יחסית עצלן לנפח שלו אבל הוא מנוע מאד אמין ומספק את הסחורה בזמינות ולניאריות.

יום טוב לכולם.

פורסם

אסף אל תהיה חאפר , ה1.8T בגולף לא אוכל קויילים בצורה סדרתית.

הבעיה קיימת במנועים 1.8T בתצורה של מנוע אורכי שמורכבים בפאסאט ואאודי A4 (למשל).

שאל את רון...

בקשר לדורש טיימינג: 2000 שקל פעם ב5 שנים או 120K ק"מ (כולל משאבת מים) זה לא משהו שיפיל אף אחד.

אל תלכלך על ה1.8T כי מדובר באחד המנועים המוצלחים ביותר שהיו בקונצרן, גם מבחינת צריכת דלק (כסטנדרט אתה תסתובב איתו סביב 1:9.5-1:10 גם בנסיעה אגרסיבית) ,אמינות פנומנלית וביצועים.

אני מעריך שהרכבים שאתה מכיר אלו רכבים מרובי שיפורים ושם אכן אתה תשלם בצריכת דלק והפתעות נוספות.

לעומת זאת ה V5.... :)

הייתי מצפה ממנוע כזה לביצועים הרבה יותר טובים , אני בכלל לא מדבר על אמינות וצריכת דלק כי זה פחות מעניין.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
אסף אל תהיה חאפר , ה1.8T בגולף לא אוכל קויילים בצורה סדרתית.

הבעיה קיימת במנועים 1.8T בתצורה של מנוע אורכי שמורכבים בפאסאט ואאודי A4 (למשל)

שאל את רון...

אל תלכלך על ה1.8T כי מדובר באחד המנועים המוצלחים ביותר שהיו בקונצרן, גם מבחינת צריכת דלק (כסטנדרט אתה תסתובב איתו סביב 1:9.5-1:10 גם בנסיעה אגרסיבית)

זה העניין שאני לא מלכלך, אלא רק מדגיש שלכל מנוע יש נקודת תורפה.

1.8T זה מנוע מאד מוצלח !

באיביזות המנוע אורכי ?, תחדש לי משהו :)

אז למה הכוהלים באיביזה נשרפים כל שני וחמישי.

לגביי הצריכת דלק אני ואתה בחיים לא נסכים :)

פורסם

בקשר לדורש טיימינג: 2000 שקל פעם ב5 שנים או 120K ק"מ (כולל משאבת מים) זה לא משהו שיפיל אף אחד.

הייתי מצפה ממנוע כזה לביצועים הרבה יותר טובים , אני בכלל לא מדבר על אמינות וצריכת דלק כי זה פחות מעניין.

אייל, טיימינג פעם ב-5 שנים זה נחמד, מילא המחיר, אבל השרשרת או שיטות אחרות נותנות יותר שקט נפשי מ"גומייה".

(תגידו שרצועה זה הכי טוב ואני יגיד שזה הכי טוב לכיסו של היצרן)

אל תשווה מנוע טורבו עם מנוע ללא טורבו. ככה אפשר להגיד על כל מנוע. קח לדוקמא מנוע 2 ליטר של איבו שבלי בעייה אפשר להוציא ממנו 400 סוסים, קח מנוע כלשהו 3 ליטר ללא טורבו וגם אפשר להגיד, מה זה המנוע העצלן הזה בנפח 3 ליטר, תיראה איזה יופי של מנוע 2 ליטר יותר חזק ומוצלח.

תשווה אטמוספרי מול אטמוספרי מאותה קטגורייה. V5 זה מנוע מעולה יחסית לאטמוספרי, יש לו טווח מומנט מדהים (1500~5500סל"ד, כאשר כבר על 1500 יש לו יותר מ-1.6 על 3800). לטעמי V5 בכלל לא עצלן, אלא מנוע גמיש מאוד ונמרץ.

אני מסכים עם אסף. V5 חסכוני למדי. אצלי יצאה איתו צריכה מעולה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הכל תלוי במבנה המנוע,

אסף, לא יודע מה הולך באיביזות, אבל כמה מאלה שהלך בהן הסליל היו סטנדרטיות או עם צ'יפ בלבד ?

אולי יש הבדל בין המנוע עם המצערת המכאנית לבין החשמלית. (אחוז מכריע מהגולף GTI שנמכרו בארץ היו עם מצערת מכאנית)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

גולף V5 הוא רכב מצויין , כמו שכתבתי גם בעבר היה לי אותה במשך 5 שנים .

אבל כמו שאמרו קודמי גיר לא מוצלח , מעביר הילוכים כל כך מהר כאילו ממהר להגיע להילוך5 , ואז נשאר תקוע על 5 גם במהירות 50 של קמ"ש , שאתה לוחץ גז עד הסוף הוא מתעורר ואז מוריד במכה אחת 2 הילוכים כאילו אתה במרוץ , אתה מרפה מהגז והוא עד פעם חוזרל5 ומוריד מהירות.

המנוע בסדר בטורים גבוהים בטורים נמוכים אין כוח בכלל ויש השעיה מורגשת .

הרכב מהיר אבל בהחלט לא ספורטיבי .

הרכב הוא למעשה גירסה של פולסוואגן גולף לרכב אמריקאי עצל בזבזן הרבה כוח אבל לא מהיר, כן היה לי תמיד תחושה שניסו ליצר העתק לרכבים האמריקאים , מנוע גדול לא יותר מידי חזק הרבה כוחות סוס אבל לא מהיר ביותר.

איבזור רב ומפנק ורכב נוח.

פורסם
הכל תלוי במבנה המנוע,

אסף, לא יודע מה הולך באיביזות, אבל כמה מאלה שהלך בהן הסליל היו סטנדרטיות או עם צ'יפ בלבד ?

אולי יש הבדל בין המנוע עם המצערת המכאנית לבין החשמלית. (אחוז מכריע מהגולף GTI שנמכרו בארץ היו עם מצערת מכאנית)

מדובר בשלושה איביזות שאני מכיר אישית, אגב כולם שנת 2001 -

1. רק עם צי'פ.

2. צי'פ, משאבת דלק, דאוון פייפ, וצנרת 2.75

3. צי'פ קאסטום, משאבת דלק, דאוון פייפ, צנרת 2.75, סעפת פליטה APR, עם טורבו GT28RS

יש מצב שיש הבדל בין המנועים עם המצערת המכנית לאלקטרונית.

בכל מקרה לילה טוב, עלה לי החום ל 39.2 מעלות ( אני חולה מת ).

פורסם

shaulc, אני מניח שאתה מתכוון לגירסא 170 סוסים. לטעמי זמינות כוח בגירסא 150 סוסים טובה, המנוע גמיש. לא יודע איך מבחינה הזאת הגירסא החזקה יותר.

בכל מקרה לילה טוב, עלה לי החום ל 39.2 מעלות ( אני חולה מת ).

אסף, תיהיה בריא. שתה תה ירוק עם לימון ודבש. :-P , תבדוק טרמוסטט.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...