Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נותנים דעה[דרך אגב הרבה פעמים לא נחרצת בכלל] לגבי נוחות או התנהגות כביש כן,לגבי שביעות רצון כללית,שרידות,אמינות,איכות-זה לא!.

בא בנאדם, מספר שקנה אוטו עם 190K ק"מ, נסע עליו חצי שנה והוסיף לו 3K ק"מ ועכשיו הוא מבקש לחלק עמכם את נסיונו, בין שהמדובר בחויית נהיגה ונסיעה ובין בהוצאות האחזקה אצלו במשך אותה תקופה. וכל שיש לחלק נכבד מהחברים כאן, הוא הערות מחכימות על התבונה שבקביעת אמינות בגין תקופה כזו וקילומטראז' כזה. הערות שאולי היה להן מקום לו היה מדובר בנסיון עם אוטו חדש, ודאי לא כזה הנושק ל 200K. ובכל מקרה, אף אחד לא עומד אצלכם, רבותי הנכבדים, למבחן ולא זקוק לציונים או לתובנות הללו. אם לי יש טענה לפותח הרי שהיא אחת ונוגעת לצורך שלו להצטדק, אפילו לנסות להסביר.

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מניח שברור לכולם שזהו לא מבחן אמינות ארוך טווח, שלרוב מתחיל מהיום בו עוזבת המכונית את משרדי היבואן, אלא התרשמות של בעל המכונית בפרק הזמן בו היא היתה אצלו, שהוא לכל הדעות, פרק זמן קצר מידי בכדי לקבוע אמינות של מכונית.

כללית, מנוע ה V5 לא הוכיח שום יתרון משמעותי על פני ה 1.8T המצוייין, ולכן, בצדק, הושמט ממגוון המנועים של VAG.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
חוות דעת על האמינות של הרכב, בהחלט ניתן לתת לאחר כ-3 שנות בעלות ועשרות אלפי קילומטר של נסיעה,

אך לא לאחר שישה חודשים ו-3K ק"מ (הרי רק את הטיפול מבצעים ב-15K).

רכב משומש בד"כ דורש יישור קו שכולל תיקון תקלות. אם ברכב יש מאט תקלות אז או שסידרו את הכל או שהוא אמין. מכיוון שרוב האנשים לא יתחילו להשקיע בתיקון תקלות לפני המכירה, מיכאן המסכנה שהרכב אמין.

אתם יודעים מה, עזבו את מה שאמרתי שרכב אמין. תיראו בעצמכם עד כמה המכלולים של גולף אמינים (מוניות אוקטביה), שלל דגמי גולף, בורה, טולדו, אוקטביה של חברים ומכרים שלכם, של חברי הפורום. אני מניח שהמסכנה תיהיה שהרכב אמין.

במה שונה גולף שלי מכל אותם גולפים? מנוע V5 לא מהווה נקודת התורפה של הרכב הזה. כל השאר אותו דבר כמו לשלל דגמים אחרים.

מנוע ה V5 לא הוכיח שום יתרון משמעותי על פני ה 1.8T המצוייין, ולכן, בצדק, הושמט ממגוון המנועים של VAG.

אני מסכים. בכל אופן מבחינת משתמש הקצה (בעל הרכב, נהג) - אני חושב שמנוע V5 אינו מהווה נפילה או בעיות אמינות מיוחדות. לכן אינני רואה שום סיבה לשלול אותו על סף, במיוחד לאור העובדה ש1.8T בארץ נדיר יותר ומוכרים במחיר גבוה יותר. ביחס למחיר, ה-V5 בהחלט מנוע טוב עבור משתמש הקצה.

עריכה: כפי שחן רשם, המנוע לא מהווה יתרון לאומת 1.8T. אבל אני חושב שרובינו נסכים שהמנוע מהווה יתרון על מנוע 2000 ובטח על 1600 מבחינת יכולות דינאמיות. מבחינת צריכת דלק, אני חושב שהוא מאוד קרוב ל-2000, אולי בחלק מהמקרים טוב יותר.

עריכה 2:

עוד דבר בקשר לאמינות. אנשים פה בפורום מיעצים לקנות רכבים שונים על בסיס אמינות, משתמשים במושגים כמו "אמין אם טופל כראוי", כאשר לחלקם בטח הרכב לא היה אפילו יום אחד ואולי אפילו מבלי שנהגו אליו, אלא על בסיס שמועות, סטיגמות, חברים וכד'. אני אומר אמינות על רכב שהיה ברשותי והתרשמתי ממצבו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מסקרן אותי לדעת -

מה נחשב יקר במונחים של משאבת מים?

נאמר פה שלא בוצעה החלפה של משאבת מים במסגרת טיימינג, בעיני זה א"ב של טיימינג בק"מ מתקדם (120K ומעלה).

בפונטו שלי שילמתי 500 ש"ח על משאבת מים. בסובארו ליאונה בזמנו שילמתי 250 ש"ח על משאבה ובקסארה 400 ש"ח בערך.

דווקא הפונטו הייתה בעלת משאבה יקרה למדי - כמובן, מקורית.

אז כמה זה כבר עולה בפולקסווגן, שצריך בכלל לחשוב על לוותר על ההחלפה שלה?

פורסם

אתה לא משלם שוב על העבודה , בגלל זה אייל כתב לך :

אני מניח שהמשאבה הלכה בשל חסכנות בטיפול הטיימינג בו הוחלט לא להחליף משאבה?

הטיימיניג כבר מפורק

פורסם
אני מניח שברור לכולם שזהו לא מבחן אמינות ארוך טווח, שלרוב מתחיל מהיום בו עוזבת המכונית את משרדי היבואן, אלא התרשמות של בעל המכונית בפרק הזמן בו היא היתה אצלו, שהוא לכל הדעות, פרק זמן קצר מידי בכדי לקבוע אמינות של מכונית.

כללית, מנוע ה V5 לא הוכיח שום יתרון משמעותי על פני ה 1.8T המצוייין, ולכן, בצדק, הושמט ממגוון המנועים של VAG.

למנוע הV5 של VW היו בעיות סדרתיות של בעיות התחממות שנבעו ככל הנראה מתכנון לקוי.

ככל הנראה שבגלל זה VW הורידו אותו מהמדף.

ישנו הרבה חומר כתוב על נושא ההתחממות בV5,לא צריך לחפור יותר מדי כדי למצוא.

פורסם

התחממות של V5? זה מעניין. יש לך מקור שאפשר לקרוא על זה? גם בימי קיץ החמים ביותר לא נתקלתי בבעייה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
למנוע הV5 של VW היו בעיות סדרתיות של בעיות התחממות שנבעו ככל הנראה מתכנון לקוי.

ככל הנראה שבגלל זה VW הורידו אותו מהמדף.

ישנו הרבה חומר כתוב על נושא ההתחממות בV5,לא צריך לחפור יותר מדי כדי למצוא.

תכנונו של מנוע ה V5 לא היה לקוי, הוא היה בעייתי, בעיקר בשל המבנה שלו - מנוע V בעל זוית צילינדרים של 15 מעלות וראש מנוע משותף, מה שיוצר פיזור חום בעייתי מלכתחילה.ייצור של מנוע ה V5 הופסק בעיקר בשל עלות גבוהה והיתרון הלא משמעותי שלו על פני מנוע ה 1.8-2.0 T.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
התחממות של V5? זה מעניין. יש לך מקור שאפשר לקרוא על זה? גם בימי קיץ החמים ביותר לא נתקלתי בבעייה.

טוב,שמע,אתה נסעת 3000ק"מ בחצי שנה..עזוב,תקרא קצת גם בפורומים בחו"ל,גם בפורום הזה אנשים עם רכבים עם המנוע הזה התלוננו על בעיות התחממות.

אני לא צריך למצוא לך מקורות,זה ממש לא קשה.

כמה תגובות היו לך על זה שהכתיבה שלך..

שיהיה שבוע טוב!

פורסם

ron215, לפני שרשמתי לך להביא לי מקור כתוב, כמובן הסתכלתי באינטרנט. הבעיות שהיו שם כמו לכל רכב אחר. לא מצאתי שום סימן למגפה של בעיות התחממות למנועים האלה. זה שתוצאות התחממות עלולות להיות יותר קשות בגלל פיזור החום בראש מנוע - זה סיפור אחר. גם ממנועי V8 של BMW בתחום הזה לא הכל חלק, אז לא לקנות יותר BMW?

פורסם
ד"ר - VW GOLF 2.0.

משאבת מים - 410.

נוזל G12, 59.

עבודה - 400.

מע"מ - 143.

סה"כ 1012.

זה לא יקר, לא הייתי חושב פעמיים ומחליף משאבה על הדרך. חבל על הבלגאן של העבודה אח"כ, כשהיא מתחילה לנזול.

• תוכן חדש...