רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
למה אני שואלת? יש לי ידיד עם עסק די מצליח בתחום הבניה (לדעתי עם מחזור מכירות של כמה מיליונים טובים), קנה לאחרונה טוארג מאוד יקר, טוען שכל הדלק מוחזר לו ע"י מסים, יש דבר כזה או שהוא סתם מחרטט?
הודעה אחרונה מאת ran, -
-
- 6 תגובות
- 857 צפיות
מתי יהיו מחירים חדשים למשומשות?
הודעה אחרונה מאת roiben, -
כמה חודשים והוא כבר חוזר... http://news.walla.co.il/?w=/1/1770538 איזה מזל שעוד מעט כל הכבישים בישראל יתמלאו במצלמות שימנעו את הדברים הללו. מה, לא?
הודעה אחרונה מאת Enc0der, -
- 6 תגובות
- 12.1 אלף צפיות
אהלן חבר'ה עברתי לפני יומיים טסט על אופנוע(A2) והיום קיבלתי את הרישיון הזמני המעודכן ויש לי שאלה - מדוע לא רשומה לי ההגבלה של הרכבת נוסע נוסף עד גיל 18(אני בן 17 כרגע)? עברתי טסט לרכב לפני כחודש(B) וכמובן שרישיון נהיגה זמני כבר יש לי. אך האם זה שכבר קיבלתי בעבר רישיון נהיגה על כלי רכב אחר קשורה בכלל להגבלת ההרכבה באופנוע? ב"הגבלות והיתרים" רשום לי רק "נהג חדש" ואת תאריך סיום המלווה. אצל חברים שלי(כאלו שיש להם רישיון רק על אופנוע A2), כן רשומה ההגבלה ב"הגבלות והיתרים"(רשום שאסור להרכיב נוסע נוסף עד יום ההולדת ה-18 שלהם). אגב, יש לי שאלה נוספת. אני יודע שלאופנוע מקבלים את הרישיון מפלסטיק בתוך כחודש, האם זה שיש לי מלווה ימנע ממני את קבלתו בעוד …
הודעה אחרונה מאת Scolpy, -
רמזור מחומש בשיקאגו 1 2
מאת mvshape- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, לא מזמן חזרתי מטיול בארה''ב ונתקלתי ברמזור משונה... מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת yonisi, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם וערב טוב , בת זוגתי לחיים שתחיה רכשה סוזוקי אלטו בצבע שחור בעלת גיר ידני. המשלוח צפוי להגיע בחודש ינואר שבא עלינו לטובה. מישהו יודע אולי מתי צפוי להגיע המשלוח? שמתי לב שלא חסרים אלטו בפורום. תודה לכולם , וערב טוב אבי
הודעה אחרונה מאת WarDevil, -
- 5 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי חברים ונהגי ליסינג בעיקר, רציתי לדעת האם גם אצלכם במקום העבודה הכניסו עסקאות ליסינג מימוני? פשוט לפני כחודש המנכ"ל בחברה שלי חתם חוזה אל מול חברת אלבר לביצוע עסקאות של ליסינג מימוני הכולל רכב בלבד. משמע, הלקוח משלם דרך חשבון הבנק הפרטי שלו סכום חודשי קבוע עבור רכב במשך 30 חודשים ומשלם מקדמה וכמו כן יכול לקנות את הרכב או להמשיך לעסקה נוספת בתום התקופה. ככל הנראה ועל פי מה שאמרה נציגת המכירות של אלבר, זה הכיוון שאליו הולך שוק הליסינג בשנים הקרובות על מנת לחסוך את שווי השימוש ברכב. אשמח לשמוע תגובות בנושא. ואם גם לכם הציעו עסקה כזאת, אשמח לשמוע פרטים.
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי היום בבוקר שמתי לב, ליד הבית שלי, שיש מצב קצת בעייתי באחד הצמתים. המצב הוא כזה: כיווני התנועה מסומנים בחצים. המכוניות בנתיב 1 ממשיכות ישר, ויש להן רמזור. המכוניות בנתיב 2 פונות ימינה, וגם להן יש רמזור. ב-2 הרמזורים יש אור צהוב באותו זמן (ברמזור לפנייה ימינה - צהוב שמתריע על מעבר לאדום, ברמזור ישר - צהוב-אדום). המצב הזה תקין? אם לא, לאן אפשר לפנות בעניין?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
כן אנשים זו לא טעות ריקול להונדה ג''אז אחרי טיוטה גם היפנית מס' 1 מפשלת ובגדול.... http://cars.walla.co.il/?w=/4714/1770199&m=1&mid=105590
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הרכב החליק מה עושים אחרי אני מפחד שהרכב יחליק שוב? איך לבדוק את הצמיג ואיך להסיר את שאריות האספלט?
הודעה אחרונה מאת רועי.א, -
- 1 תגובות
- 640 צפיות
שלום לכולם, אמנם אני מהפורום השכן של פול גז, אך ידידה מעוניינת לקנות רכב אמין וחסכוני. בהתחלה היא הייתה נעולה על יונדאי אטוס 99-2001, אך הסברתי לה שעם התקציב שלה אולי תוכל למצוא רכבים יותר טובים. חשבתי להציע לה משהו בכיוון של יונדאי גטס ידנית , דייהטסו סיריון או משהו בסגנון. התקציב: 30,000 גיר: לא קריטי אם ידני או אוטומט. אם למישהו יש המלצה בנושא ויכול להצביע על מחלות כאלו ואחרות ברכב מסוים שאסור להתקרב אליו, אודה לכם מאוד.
הודעה אחרונה מאת T-p-x, -
- 2 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם. טוסטוס טייפון קיבל הורדה מהכביש ע"י בוחן תנועה + שוטר בבדיקה שגרתית. הליקויים תוקנו במוסך - מה הלאה? לאן פונים? איך מקבלים עבור הטוסטוס את האישור הנכסף? איפה? מי? מה? מו? שאלה נוספת, ברשותכם: ההורדה היא בטענת צמיגים קרועים (נו, באמת) ובלם קדמי ימני לא עוצר (לאחר שהוחלפו רפידות יומיים קודם לכן...). אבקש לדעת עם מה עלי להצטייד לקראת מלחמה בבית המשפט? הקנס שקבלתי הוא 1000 ש"ח (!), לא כולל עוגמת נפש ודמי גרירה למוסך . תודה מראש לכל עזרה.
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
עשיתי סיבוב עם אישתי באיזשהו קניון וכבר עמדנו לתפוס מונית מיד עם היציאה ממנו כשפתאום בזווית העין זיהיתי משהו מיוחד: הרכב מגיע עם המון "נגיעות" קארבון בגימור יפיפה, צבע לבן פנינה מטאלי מיוחד מאוד והאמת שהתמונות ממש עושות למכונית המדהימה הזאת עוול- היא פשוט מהממת במציאות. עידן
הודעה אחרונה מאת MTKS, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
קיבלתי לעשות עוד חודש טסט. ברישיון רכב החדש שקיבלתי,כתוב מתחת להנעה ורוחק סרנים: "רשיון נהיגה מתאים B ב18\2\2010 68,400 ק'מ" מישהו מוכן להסביר לי מה זה הדבר הזה שבחיים לא ראיתי ולא מופיע לי ברישיון הרכב העדכני? 68 אלף קילומטר לא יכול להיות בחיים כי רכשתי את האוטו עם 168 או 170 ומשהו אלף קילומטר. תודה
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
שנה שעברה היה 870 כמדומני, השנה 968ש"ח השאלה למה???
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
ב-14/12/2010 במוסף ממון פורסמה הכתבה: "מה יבואני הרכב לא מספרים לכם". מסתבר שהיבואן יכול להסתיר פגיעות ברכב שהן עד 3.5% מערכו, רמות בטיחות מציינים רק אם הן טובות. אני רוצה להוסיף שבפרוספקטים רושמים לפעמים דברים שבמילים עדינות לא תמיד מדוייקים. למה פתחתי את הנושא הזה? מכיוון שהמצב של קניית רכב חדש הארץ בעיני אבסורד. כאשר קונים רכב משומש ניתן לבדוק אותו, ליראות אותו, לשבת בו ולהרגיש את האקזמפלר הספציפי, בודקים אותו בקפידה. יש ארצות רבות שאפשר לבוא למגרש של רכבים חדשים ופשוט לבחור. כאן בארץ, עד שאתה לא משלם, אתה לא רואה את הרכב שלך. לא חסרים בפורום סיפורים על רכב פגום שהיגיע חדש. ואני רוצה להשלים בשני סיפורים אישיים (לאלו מבינכם שיש את הכוח לקרוא את זה)…
הודעה אחרונה מאת mikyl, -
-
- 14 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אולי אני קצת מגזים בתגובה אבל בכל זאת רציתי להמליץ לכולם לבדוק לפחות שלוש פעמים אם נעלתם את הרכב. ישבתי באוטו מכובה עם כמה חברים ב2 בלילה, חנינו במקום לא בולט בין מכוניות כך שלא הייתה סיבה בבולטת להבחין בנו. (באזור בי"ס אחד העם) כשסוף סוף החלטנו לאן אנחנו רוצים ליסוע באתי להתניע את האוטו, אבל רגע ליפני שעשיתי את זה הסתכלתי שוב במראה. מאחורי ראיתי נער (בלי גזענות חלילה) ממצוע אתיופי, גבוה עובר רכב רכב ברחוב ומנסה את הידית אם במקרה בעל הרכב שכח לנעול. השתקתי את חבריי והמשכתי להתבונן בחשאיות, לאט לאט הוא התקרב אלינו תוך בדיקת כל הרכבים בדרך, פנה לכיוון האוטו שלי וממרחק של שלוש מטרים ראה שיש אנשים ברכב, בבהלה פנה לכיון השני והמשיך ללכת בצורה "לא חשודה בכלל". הוא התר…
הודעה אחרונה מאת papa_carlos, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
עשיתי טסט לפני כמה ימים בירושלים במכון מ.מ.מ . האוטו עבר טסט אבל !!!! הבוחן של הצמיגים אמר : המידה הזאות לא מופיעה אצלי בספר. מה שיש על הרכב עכשוי זה 205.50.15 כניתי אותם אחרי שבדקתי מה רשום על המכסה של הדלך. אצלי ברשיון כרגע כתוב 225.45.17... פשות אני רוצה לחליף את זה לאורגינל של הרכב. למרות שיש לחברירי אותו רכב ואותם מספרים של הצמיגים שהם 205.50.15... הבוחן פשוט לא רוצה לאשר לי את זה .. ואמר שלא מעניין אותו מה כתוב על המכסה של הדלק.... אני לא האמנתי בכלל . חשבתי שהוא צוחק !!!!!!!! אני אשמח מאוד אם תעזרו לי . תודה רבה Golf Vr6 1998 2800 cc
ב160K, אפילו יותר זול מה500..
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
- 1 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
קיבלתי את המכתב שיש לי רישיון 5 שנים (יש לי מעל אבל הם חיכו שאני ישתחרר מהצבא לשלוח לי את זה) ועלי וכתובות של 3 בתי ספר או מכללות שמבצעים את הקורס הזה ומצורף מספר טלפון של כל כח אחד מהם מתקשר לראשונה: הודעה קולית: אנו מצטערים אנחנו לא זמינים כעת, ומיד אחרי זה הודעה: שעות הפעילות הם מ9 בבוקר עד 6 בערב, וכל זה כשאני מתקשר בשעה 2 בצהריים המספר של מכללה השניה: שלום כרגע אנחנו לא זמינים לחץ על 1 להשארת הודעת עם הפרטים שיחזרו אליכם, אני לוחץ 1: והודעה קולית: סליחה לא ניתן להשאיר הודעה כי נגמר מקום או משהו בסגנון המכללה השלישית פשוט אומרת הודעה קולית שהמוקד לא עובד ומנתק יש למישהו הסבר לדבר הזה? האם גם אתם נתקלתם בקושי להרשם לקורס רענון נהיגה??
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום. ובכן, בהמשך לשאלתי הקודמת, הרי פרטי המיקרה שאירע היום ברמת גן: שוטר בוחן בשם גולן סופר, מלווה בשוטר מוטי כליף עצרו את הקטנוע בבדיקה שגרתית. ממצאי הבוחן היו בלם קדמי ימני לא עוצר וצמיגים יבשים סדוקים וקרועים ולכן מסר לאלתר הודעה על איסור שימוש ברכב (טופס הורדה). השוטר מצידו העניק מייד קנס של 1000 ש"ח. אופן הבדיקה של כבוד הבוחן: בלמים: הרמת טורים בקטנוע במצערת עד לקפיצתו קדימה ואז לחיצה מיידית (וניבהלת משהו) על המעצור. הכלי נעצר (כמובן). כל זאת ללא שום אמצעי בדיקה ו/או ידע לגבי נתוני הבלימה של הכלי וכמובן ללא עליה על האוכף, הכל תוך כדי עמידה מהצד. צמיגים: בדיקה ויזואלית. מיד לאחר המיקרה החלפתי לחדשים ושמרתי את הישנים; הדמיון היחידי בין מה שנטען ע"י כבוד הבוחן לב…
- 0 תגובות
- 810 צפיות
בדקתי רכב פוקוס 2008 אוטומטי עם שילוב לידני, והרכב עולה את העליות לירושלים בהילוך רביעי על 70-80 קמ"ש, יורד לשלישי מאיץ קצת וחוזר לרביעי - ממש מעצבן. בהפעלה ידנית הוא עולה על 100 וגם יותר, אבל מתאמץ הרבה. האם זו תקלה או שאני מפספס משהו?
הודעה אחרונה מאת מרדכי ס., -
אהלן, רציתי לדעת מאיפה אני יכול להשיג סמל של FR [חוץ מEBAY], באיזור המרכז יותר טוב בראשון לציון. ומה המחיר של הסמל בערך?
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 6 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
אני מעוניין להזמין קוילאוברים custom made (רק קפיצים) מחו"ל, האם תיהיה בעיה להכניס אותם לארץ? האם יש צורך באישור משרד התחבורה? אם כן איך אני מקבל כזה? תודה
הודעה אחרונה מאת itamareiny, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 7 אלף צפיות
אני גר בראשון לציון באזור רוטשילד, בשכונה בעייתית מבחינת חנייה כבר כמעט שנה. כל ערב גם המדרכות שצבועות אדום לבן מתמלאות ברכבים שחונים. גם אני הייתי חונה באדום לבן בערב אם אין חניה לאחר שהסתובבתי פעמיים שלוש כדי לחזור לרחוב החד סטרי המעצבן הזה. דבר המחייב חזרה לכביש ראשי. עד שחטפתי דו"ח ומאז אני חושש לחנות כך. אני תושב הרחוב ויש לי תו תושב על השמשה, ולא הפרעתי לתנועה ולא חסמתי את נתיב הנסיעה. אבל זה לא הועיל במקרה הזה והפקח לא התחשב. בדקתי את שאר הרכבים שחונים באופן לא חוקי כמה פעמים וגם אחרי שעתיים עמדו אותם רכבים בקטעי אדום לבן אחרים של הרחוב, ומסתבר שרק אני ועוד אחד שחנה על מדרכה קיבלנו דו"ח באותו ערב. אני מעוניין לפעול על מנת לבטל את הדו"ח אבל אין לי טענה טו…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- 3 עוקבים
- 27 תגובות
- 24.2 אלף צפיות
אבא שלי היה לפני כחודש במסלול החלקה בראש העין,קיבל מתנה מהעבודה קורס נהיגה מקצועי. אז הסבירו לו נוסחה למרחק עצירה של רכב(עצירה מוחלטת של האוטו). לוקחים את מהירות הנסיעה לדוגמא 80 קמ"ש מחקלים ב10 יוצא 8 ואז מכפילים את המספר בעצמו,למשל 8*8=מרחק של 64 מטר עצירה מוחלטת עד שהרכב עוצר. זאת אומרת שאם בן אדם נוהג במהירות 110 קמ"ש לוקח לרכב 120 מטר בשביל עצירה מוחלטת? זה ממש הרבה.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 30 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום יש לי פולו בציר 2000 ואני מתגורר בבקעת אונו לפני כחודשיים ביום בהיר אחד קמתי והפולו שלי הייתה ללא הגריל הקדמי. הייתי די מופתע כי לא הכרתי תופעה כזאת של גניבת גרילים. לקח קצת זמן אבל השגתי גריל+סמל מפירוקיה. ואתמול, ביום סגריר אחר, שוב פעם נגנב הגריל. חשוב לציין שהרכב חנה בשני מקומות שונים ומרוחקים, ואין לי מתנכלים וכו' (ושאר הרכב ללא פגע) האם התופעה הזאת ידועה או שפשוט המזל לא מטיב עימי ?
הודעה אחרונה מאת B.D.B., -
-
תארו לכם סיטואציה של תנועה עמוסה בעלייה, אני נוסע לי כחוק בנתיב הימני והנה היגיע הזמן לעבור לשמאלי כדי לפנות שמאלה. אני מסתכל במראה וממתין עד שיהיה רכב שלפניו יש מרווח להכנס ואז כמו אזרח טוב מאותת מראש כדי לתת להבין לנהג שאני רוצה להכנס לנתיב. הרכב שלצידי עובר והנה הפער שהמתנתי לו. רק ברגע שנהגת הנחמדה של הליאנה רואה שמישהו רוצה לעבור לפניה מתחילה לצמצם את הפער. אחרי הליאנה נוסעת שיירה של מכניות קרובות אחת לשנייה. המהירות בשני הנתיבים איטית 50~60. ברגע שחלף הרכב שלצידי ויש עדיין את הפער אני מתחיל בעדינות לעבור נתיב (מאותת כמובן), אני כבר בחצי גוף בנתיב שמאלי והגברת הנחמדה כמובן מאיצה ומנסה לעקוף. אני עוקב אחרי הסיטואציה במראות רכבי הנאמן ומוכן למהלך חזרה לנתיב שלי…
הודעה אחרונה מאת ranll, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 13.9 אלף צפיות
אהלן! קיבלתי מכתב הביתה ממשרד הרישוי בחודש יוני 2010 שעלי לגשת לעשות קורס רענון נהיגה בגלל ש(מזל טוב)מלאו לי 5 שנים רשיון, במכתב רשום: "עלייך להירשם לקורס תוך 6 חודשים (זתמרת לסיים עם זה עד ה31 בדצמבר 2010) מיום קבלת מכתב זה דרך אחת המכללות הרשומות בסוף המכתב ואם לא הלך הרשיון". - ובנוסף רשום - "לא תישלחנה התרעות נוספות חוץ ממכתב הזה". סבבה, חיכיתי שיהיה לי זמן פנוי (בכל זאת יש לי חצי שנה!) ונזכרתי במכתב הזה בסביבות חודש אוקטובר, לקחתי את המכתב וראיתי שיש שם 3 מכללות: - המועצה הלאומית לבטיחות בדרכים (או משהו כזה). - מכללת אפיק. - המכללה למנהל. התקשרתי לראשונה- לא ענו\לא מחובר. התקשרתי לשניה- לא התאים בימים שלי. התקשרתי לשלישית אמרו שזה עולה 158 …
הודעה אחרונה מאת qil, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 970 צפיות
אתמול השתתפתי בקורס קארטינג במגה קארטינג (נהנתי מאוד) ויש לי כמה שאלות בנוגע לליגות שיש בארץ תודה מראש למי שעונה. 1. איזה ליגות יש בארץ? 2.האם אפשר להשתתף רק במרוץ אחד או כמה או האם צריך להגיע לכל המרוצים? 3. צריך להחזיק קארט משלך או שאפשר לשכור שם במרוץ? 4. כמה זה עולה? 5. צריך איזה ציוד מיוחד? 6. איפה מתקיימים המרוצים? כל מידע אחר יעזור מאוד. תודה.
הודעה אחרונה מאת Lamborghini SV,
-
מי מחובר 40 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 247 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- amlh
- PASHUT
- hgilad123
- דוד דרעי
- ELI001
- אברהם א
- קיורטוש אוטומוטיב
- רפי לין
- Camaro 92
- FROGIE
- נירו72
- iAmital