רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בפורד מסחרית שנת 2006 מנוע דיזל בתור אחד שמתעצל להעביר הילוכים ומתחיל את הנסיעה בשני, כמה הכי הרבה אני יכול למשוך כל הילוך מבלי לדפוק את המנוע כהוגן ? ז"א עד כמה סל"ד לפי המספרים בתמונה 1-5 להלן הטורים:
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי פולקסווגן גולף חדשה 1.4 TSI 122 כ"ס. הבחנתי כי תאורת לוח השעונים ( תאורה לבנה ) נעלמת כאשר הרכב נמצא בחניון תת קרקעי או שהרכב תחת גג בחניה בבית . המחוגים האדומים של לוח השעונים דלוקים . כאשר אני יצוא מהחניה לכביש הפתוח , התאורה הלבנה חוזרת , נראה לי שקיים חיישן כלשהו , אך אין לרכב שלי כל פונקציה לשימוש בחיישן שכזה . אשמח על עזרתכם מה הבעיה . תודה
הודעה אחרונה מאת ronen7, -
- 22 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
החלטתי שאני רוצה להוציא רשיון לאופנוע. מצאתי מישהו שמבטיח רשיון ביום אחד (A2), כמובן בלי תאוריה, כי יש לי רשיון לרכב. עכשיו, המחיר הוא 85 ש"ח ל45 דקות שיעור. קודם כל, האם זה הרבה או שזה מחיר סביר? הטסט 430 ש"ח. סה"כ, בהנחה שאני אקח שני שיעורים ואז טסט, ואעבור, המחיר הוא 600 שקל. הוצאתי טופס ירוק. ועשיתי בדיקת עיניים. עכשיו נשאר רק שיעורים וטסט. אבל יש עוד אופציה. למה לא ללכת ישר על A1? לעשות תיאוריה, כמה שיעורים (יש מינימום?) וטסט. הרי המטרה הסופית בשתי דרגות הרשיון היא זהה. רשיון A בעוד שנה. האם עם רשיון A2, בחלוף שנה, אוכל להוציא רשיון A בלי תיאוריה ובלי טסט (מלבד מבחן שליטה אולי)? או שרק אם אני מחזיק בA1 שמחייב תיאוריה עכשיו, אני יכול בעוד שנה לעשות מבחן שלי…
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מתכוון שנשאר פס אחד אז האם הוא יורד והשעון נשאר ריק או שככה זה נשאר עד הסוף ובכל מקרה כמה ק"מ אפשר לעשות עם הפס האחרון ?
הודעה אחרונה מאת נדב50, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
האמת דיי התלבטתי אם לפתוח על זה שרשור או לא אבל אני חושב שכדאי שתכירו וגם הייתי רוצה לשמוע מה אתם חושבים. אז אתמול הגעתי לסוכנות סקודה (לא חשוב איפה) למטרת נסיעת מבחן(שחיכיתי לה שבועיים וחצי) בסקודה פאביה 1.2 TSI גימור ספורט. התקשר אליי הנציג נסיעות מבחן לוודא שלא אאחר לו. ובאמת הגעתי רבע שעה לפני הזמן. אז החלטתי לא לזבז את זמני ולשוחח עם הנציג מכירות שאיתו דיברתי בפעם הקודמת כשרק באתי לראות את הרכב, הכל כמובן על מנת לסגור כמה שיותר פרטים לפני ו"להפיל" את ההחלטה אחרי הנסיעת מבחן. בכל אופן בעודי משוחח עם הנציג שאגב היה באמת אחלה שואל אותי הנציג: איזה צבע אתה מעוניין? אני אומר: לבן! לא בולט מדי וזה מה שאני רוצה! אומר לי הנציג: אחלה בוא נראה מה יש לנו.. א…
הודעה אחרונה מאת inmediovirtus, -
-
- 19 תגובות
- 32.9 אלף צפיות
ערב טוב חברי פורום יקרים, התקשרה אלי חברה ששוכרת פוקוס ולא מוצאת איפה פותחים מכסה מנוע, אחרי שניסיתי להכווין אותה למקומות הסטנדרטים, (כי אני לא מכיר טוב את הפוקוס), צד שמאל למטה וכו'.. היא לא מצאה שם. נראה לכם הגיוני? אמרתי לה שאם זה רכב שכור אז בלי פניקה מיותרת לגבי המנוע אבל נגמר לה נוזל שמשות, נשים לך תבין... יש למישהו מושג אם לרכב הזה יש פטנט פתיחה שונה או שהיא צריכה לחפש יותר טוב?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
נסיון ראשון שלי בכתיבת רכב מגאזינית. אשמח מאוד לביקורות (במיוחד שליליות). לאון. מיד עם הכניסה לסקודה YETTI החדשה – אופפת אותך תחושה לא מובנת. "משהו לא בסדר פה", אתה יודע את זה. מבחן דרכים ראשון. לא עוברות שתי שניות ואתה מבין, הסמל הגדול והירוק של סקודה אשר מתנוסס לו בגאון במרכז ההגה המצופה עור, המתכוונן לגובה ולעומק – הוא הגורם לאותה תחושת האי נוחות. זה פשוט נכון, סקודה, תחת שרביטו של קונצרן פולקסווגן היא חברה אחרת לגמרי – ורואים את זה באופן מובהק. ממש כמו האסקי סיבירי – היטי יכול בקלילות לסחוב את המזחלת על כל תכולתה ולהיות כלב נאמן שרק מחכה לצאת עם בעליו לטיול, אפילו אם הטיול הוא לעבודה. העיצוב חיצוני של היטי הוא שנוי במחלוקת. הניפוח שמשתרך לאורך מר…
הודעה אחרונה מאת BMW, -
-
מזה מספר שבועות המשטרה עוצרת מדי פעם בעלי רכבים לבנים בכניסה וביציאה מנתב"ג. לוקחים מספר טלפון ומעתיקים פרטים מרשיון נהיגה. מישהו יודע למה ?
הודעה אחרונה מאת yamron, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
תגידו לי עם הסוזוקי הזאת זה לא שברולט אופטרה http://cars.ign.com/articles/532/532009p1.html יצא לי לראות עוד כמה כאלה שלא עולים לי כרגע לראש. השאלה שלי היא למה עושים את זה? ואיך באמת יודעים מי בנה את הרכב. ראיתי איפושהו את השברולט אופטרה חמש דלתות באירופה שהיא בעצם דיהו, אז למה בארץ כאן זה שברולט?
הודעה אחרונה מאת Lowdez, -
-
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני מעוניין לייבא טויוטה קאמרי היבריד מארה"ב, השאלה שלי האם בתור נכה צה"ל אפשרי להשתמש בפטור מהמכסים? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת moshe333, -
שלום, אני אמיר, ולאחרונה אני מבצע סדרת מחקרים הבודקים את הקשר של הנאות וריגושים לתפקוד המיני. מאחר וגופי מחקר מוכרים (אוניברסיטאות וכו') לא מוכנים לשמוע ממני, כי אני לא דוקטורנט (למעשה אין לי אף תואר מוכר. אני אוטודידקט), אני נאלץ לבצע את המחקרים בעצמי, מתקציב פרטי, ובאמצעות מתנדבים. המחקר שאותו אני מתכנן בימים אלו הוא אחד מתוך סדרה של מחקרים שבהם אני חווה הנאות וריגושים, לאחר מכן מקבל גירוי מיני (ע"י מתדנבת), ולבסוף מבצע בדיקת זרע מלאה. לצורך המחקר העכשיוי אני זקוק לרכב ספורטיבי, למשך כ-5 שעות, כולל ביטוח המכסה אותי (פרטי יועברו עפ"י דרישה. כעקרון כל ביטוח שלא מכסה נהג נקוב בשם אמור לכסות אותי - אני לא נהג חדש ולא צעיר). בעל הרכב יוכל לשהות ברכב לצידי (או במושב…
הודעה אחרונה מאת madriver, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
כפי שרובכם שמתם לב, התחיל להיות גשום היום. הדבר הראשון אליו שמתי לב הוא שכאשר אני נכנס לרכב ומתחיל לנהוג - הקלאץ' מחליק לי על הסולייה ובכל שימוש בו חורק בלי הרף על גבי הסוליה של הנעל שלי. מלבד המטרד הזה של הצליל המציק, נוצרת בעיה אחרת שגורמת לי לאבד מעט מהרגישות לה אני זקוק בתיפעול הקלאץ', למשל בזינוקים וכד', כי הוא מחליק לי מתחת לסוליה. כמובן שפתרונות נאיביים כמו לנגב את הסוליה בשטיח (שטיח, לא גומי) לא עוזרים. אשמח לשמוע את הפתרון היצירתי שלכם, בהנחה ובכלל נתקלתם בתופעה הזו. תודה, ערן
הודעה אחרונה מאת בני ארוך, -
-
- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
כל פעם שאני מעביר הילוך (לשני ומעלה), ברגע שאני מגיע לנקודת החיכוך האוטו מאט כזה לשנייה כאילו נתתי ברקס קטן.. מישהו יודע על מה אני מדבר? וכמה זמן צריך להחזיק את הקלאץ' לפני שאפשר לשחרר לגמריי? ועוד דבר, כשאני מגיע לתמרור של תן זכות ואין שדה ראייה אני צריך להתחיל לגלוש, איך אני יכול להתחיל לגלוש אם אני באמצע נסיעה כבר? הרי גלישה מתחילים ממצב של עצירה.. לא?
הודעה אחרונה מאת בני ארוך, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שיווק הדובלו החדשה מתחיל ממש בימים אלה,.. מצויד מראה מצוין (לדעתי), במנועי 1300 טורבו דיזל 90 כ"ס או 1600 טורבו דיזל 105 כ"ס חסכוניים ועוצמתיים, מפרט פנימי מאוד עשיר (ביחס לסגמנט), 4 כריות אויר , תואר טנדרון השנה באירופה, ותג מחיר של 130K ש"ח הדובלו יכל להיות הצלחה גדולה בקרב עצמאים שגם רוצים לשנע את המשפחה בנוחות ובבטיחות וגם כרכב סוכנים. אמה מה, מאחר וכבר מזמן הטנדרונים האלה לא מוכרים ומקוזזים במס, קשה לי להבין מאיפה ההחלטה התמוהה לייבא אך ורק את דגם הקרגו המסחרי.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 1 תגובות
- 923 צפיות
האם יש בעיה עם השחרת הפנסים האחורים ברכב ?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 0 תגובות
- 848 צפיות
אם אני קונה רכב ממישהו שעשה יבוא אישי. איזה יד אני רשום? או שנשאר **?
הודעה אחרונה מאת cbacba, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלומות, למי שתוהה למה התכוונתי בכותרת, זה לקוח משיר של להקת הג'ירפות. ספק אם הם חשבו על הפיאט כשכתבו אותו... לענייננו, עוד נסיעה ועוד אוטו מעניין, הפעם לאיטליה ועם פיאט דובלו מהדגם החדש שהוצג בתערוכת ז'נבה בתחילת השנה. יצא לי לבלות איתה שבוע במילאנו והסביבה, כאשר רוב הנסיעות היו פרבריות-עירוניות עם קטעי קישור קצרים באוטוסטרדה. היות והרכב היה מיועד לשנע אותי ועוד כמה קולגות לתערוכה, בחרתי באופציית המסחרית הקלה, שנתנה את התמורה הכי טובה למחיר. את הרכב שכרתי בחברת Maggiore שהמלצתי עליה בעבר בפורום, הפעם בסניף שנמצא בנמה"ת מלפנסה. ההפתעה הראשונה הייתה הגודל. הדובלו גדולה יותר מהקנגו, הברלינגו, הקונקט ואפילו הדובלו היוצאת, או לפחות מרגישה כך. היא הי…
הודעה אחרונה מאת Derish, -
-
עיתונאות רכב
מאת Lshlimak- 0 תגובות
- 784 צפיות
שלום חברים. אמנם רשום שזאת ההודעה הראשונה שלי, אבל אני משתמש שחזר לאהבה הישנה שלו אחרי הרבה זמן של העדרות. בכל מקרה, לעיניינינו, או ליתר דיוק לעינייני. רציתי לדעת אם יש למי מכם ניסיון בכתיבה המגאזינית של עולם הרכב. החלטתי לעשות מעין שינוי קיצוני בקריירה, ויש לי כמה וכמה שאלות שאשמח לשאול מישהו מהתחום בהודעה פרטית. לאון
הודעה אחרונה מאת Lshlimak, -
מכונית השנה 2010 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 3 אלף צפיות
carsforum בשיתוף עם מגזין הגה ואתר מוטוקאר מקיים את תחרות מכונית השנה לשנת 2010. מתןך כל המכוניות שהגיעו לישראל בחרנו 12 שלדעתינו הכי ראויות. ניתן להצביע בדף התחרות וניתן להגיב על הנושא כאן. בהצלחה למתמודדות.
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
-
בגרמניה בעיקר נמשך במרץ תהליך הפיתוח של הפורד פוקוס הבאה. עיקר העיסוק בתקופה זו הוא ההכנות לקראת התחלת הייצור של הרכב. הפוקוס החדשה צפייה להימכר עד 2012 ב- 120 מדינות שונות ובין הרכבים יהיה דמיון של 80% בחלקים. עיקר ההבדלים בין השווקים השונים יהיו בהיצע המנועים. הייצור עצמו צפוי להתחיל עוד השנה! בו-זמנית במפעל הגרמני שבסארלואיס ובמפעל האמריקאי הנמצא במדינת מישגן. מכיוון שקצב הייצור בהתחלה לא יהיה מספיק עבור השוק האירופאי אז הפוקוס הנוכחית תמשיך להיות מיוצרת במפעל הספרדי בולנסיה. במהלך 2011 יפתח מפעל הרכבה נוסף עבור השוק האירופאי בסנט-פטרסבורג ברוסיה. המפעל כעת נמצא בסיום שלבי בנייה והכנות לתחילת ייצור. במהלך 2012 יחנך המפעל הסיני עבור השווקים המזרח אסיאתיים. …
הודעה אחרונה מאת roiben, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי שאלה בקשר לכדאיות נתיב נסיעה למי שמכיר. אנ צריך להגיע על בסיס יומי מבן גוריון בר"ג לאזור תעשייה לוד דרך איפה כדאי לי לנסוע? איילון דרום ולהתחבר לכביש 1 או מחלף אלוף שדה כביש 4 ואז כביש 1? השאלה רק בקשר לרמת הפקקים בשוטף תודה
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000605830 מה אתם אומרים? אנחנו בדרך הנכונה?
הודעה אחרונה מאת lei1989, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 17.6 אלף צפיות
אני הולך לקנות פורד טרנזיט, ששימשה בעמותה בתור רכב לפיזור הילדים בבית. הרכב בעל 10 מקומות(לא כולל נהג). רציתי לדעת האם מותר לי לנהוג ברכב הנ"ל? או שצריך רישיון הסעת נוסעים? יש לי רישיון B, משנת 2006 לרכבים עד 4 טון. עד כמה אנשים מותר לי להסיע? שמעתי שמותר להסיע בספסל האחורי כמה אנשים שאני יכול להכניס(כלומר ישנם 4 מקומות ישיבה אבל 5 אנשים קטנים וצרים יכולים לשבת שם בכיף) למרות שאין מספיק חגורות בטיחות. האם זה נכון? אני רוצה לפרק לו את הספסלים ולהפוך אותו לרכב "משא אחוד". כיצד עושים זאת? מפרקים את הספסלים והולכים למשרד הרישוי או שצריך לקחת את הרכב ולהראות להם? צריך אישור מוסך לכך? כי אני מפרק את הכיסאות לבד. תודה.
הודעה אחרונה מאת AVIEDEREI, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, קניתי לפני כשבוע רכב לחברה שלי. (רכב שהיה שלי עד לפני שנתיים ועכשיו רכשתי אותו בחזרה) לרכב אין ביטוח מקיף, והראש קצת לא שקט. מה לדעתכם עדיף כהגנה, קודן או מנעול הגה?
הודעה אחרונה מאת SuRuK, -
- 6 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
האם יש פנצ'ריות באיזור המרכז שקונות צמיגים משומשים? מורכבים אצלי 3 צמיגים שנקנו בסוף חודש אוגוסט ולא עברו שום התעוללות, אני מעוניין פשוט להחליף למידה גדולה יותר ולא בא לי לחכות עד שהם יתבלו... כמה בכלל אפשר לדרוש עליהם? חצי מחיר יהיה מוגזם?
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
רציתי לדעת איזה רכב יותר חזק מבין הרכבים סיאט איביזה קופרה 2008 ידנית 180 כ"ס סטנדרטית לגמרי או סיאט לאון 1.8 TSI 2010 DSG עם 160 כ"ס שאלתי מכוון שאני יודע שללאון יש מגדש על ואני לא יודע אם יש לקופרה.. אני יודע שעל הנייר ללאון יש פחות כ"ס אבל אני רוצה להיות בטוח. תודה!
הודעה אחרונה מאת roee, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
ראיתי המון כאלה בכבישי סינגפור - רכב פשוט יפייפה האחורה מזכיר קצת את הקאמרו. מגיע עם איבזור ספורט מלא , עיצוב פנים לא רע ומכוייל ספורטיבי יכול להכנס לא רע למלחמת הספורטיביות ב150 אלף שקל. http://www.youtube.com/watch?v=hQN82Her-Mw&feature=grec_index דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. וכן , אני דווקא אוהב את סגנון הכותרות החדש של המנהלים פה
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
-
- 10 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום לכולם חבר שלי גר כרגע בבריטניה ומתכנן לעבור לישראל בעוד כמה חודשים. הוא מאוד מתעניין במכוניות משופרות (אני מקווה שתרגמתי את זה נכון, באנגלית הוא קורא לזה Modified cars). הוא קנה מכונית משופרת לא לפני הרבה זמן והוא עובד עליה ומוסיף שיפורים נוספים (הנה תמונה למתעניינים http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs495.ash2/76837_459856374505_512869505_5750529_7845459_n.jpg ). בכל מקרה, השאלה היא כזאת - מישהו יודע האם מותר לייבא מכוניות מאנגליה לארץ ולנהוג בהן פה? אחרי הכל, המכוניות שם עם ההגה בכיוון ההפוך כיוון שהם נוהגים בצד שמאל. האם זה יהווה בעיה בארץ? בנוסף, הייתי שמחה לדעת אם יש פה אנשים באזור ירושלים שגם כן עובדים על מכוניות ומשפרים אותם ביחד, נפגשים ו…
הודעה אחרונה מאת Croc, -
אהלן חברים, אני קצת עצבני, כי בא לי לעשות קיצור דרך בצומת שאסור לפנות לימינה, אז באתי משם, ראיתי האוטו שמגיע, אז אני ניסיתי לעקוף אותו כי זה היה חד סטרי ממש דק, אז ניסיתי להחנות בצד, אבל החניה כ"כ קטנה עליי, אז סבבה ראיתי איש זקן ישב, אז פתח את הדלת ועמד ליד תא מטען ורושם על מספר של אוטו שלי, מה אני WTF?! אז כיביתי את האורות שלא יראה את המספר שלי, ונסעתי אחורה והתסתרתי ממנו, למזלי ברחתי, אני לא יודע אם הוא רשם את המספר כבר, מה הוא יעשה לי בכלל? הוא ידווח למשטרה או משהו ?
הודעה אחרונה מאת Igor_STI, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
שלום ושבוע טוב, רציתי לשאול את דעתכם בקשר למצע צמיגים שיש באוטו דיפו לסוג Good Year Efficent Grip אני צריך להחליף 2 צמיגים, הראשון מחיר מלא והשני ב-199 יוצא יחד 720 ש"ח כלומר 360 לצמיג כולל פירוק הרכבה וכיוון. יש לנו אפשרות להנחה נוספת של מספר אחוזים ככה שזה יוצא 320 לצמיג. מה אתם אומרים? שווה? תודה על העזרה ושבוע טוב.
הודעה אחרונה מאת Igor_STI, -
-
מי מחובר 12 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 216 אורחים (הצג רשימה מלאה)