Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האמת דיי התלבטתי אם לפתוח על זה שרשור או לא אבל אני חושב שכדאי שתכירו וגם הייתי רוצה לשמוע מה אתם חושבים.

אז אתמול הגעתי לסוכנות סקודה (לא חשוב איפה) למטרת נסיעת מבחן(שחיכיתי לה שבועיים וחצי) בסקודה פאביה 1.2 TSI גימור ספורט.

התקשר אליי הנציג נסיעות מבחן לוודא שלא אאחר לו. ובאמת הגעתי רבע שעה לפני הזמן.

אז החלטתי לא לזבז את זמני ולשוחח עם הנציג מכירות שאיתו דיברתי בפעם הקודמת כשרק באתי לראות את הרכב, הכל כמובן על מנת לסגור כמה שיותר פרטים לפני ו"להפיל" את ההחלטה אחרי הנסיעת מבחן.

בכל אופן בעודי משוחח עם הנציג שאגב היה באמת אחלה

שואל אותי הנציג: איזה צבע אתה מעוניין?

אני אומר: לבן! לא בולט מדי וזה מה שאני רוצה!

אומר לי הנציג: אחלה בוא נראה מה יש לנו..

אומר לי הנציג כעבור 2 דקות של שיטוט במלאי שאין אגב.. : תראה אי אפשר לבן.

אני: מה זאת אומרת יש בקטלוג צבעים! (קטלוג של הרכב אין ואני לא רואה מתי יהיה)

הנציג: כן תראה אנחנו לא מזמינים לבן בכלל בגירסת הספורט.

אני: אוקיי אין בעיה אני מוכן להמתין אבל תזמינו לי.

הנציג: לא אי אפשר .......

ואז הוא התחיל לשנע אותי על צבעים אחרים אבל ניחא. כל תוספת שרציתי נענתה ב"אי אפשר" או "לא כדאי לך" "ואת זה אנחנו לא עושים". לדוגמא כפתורי שליטה מההגה ועוד רבים וטובים.

יצאנו לנסיעת המבחן והרכב נהדר , רק חבל שהבאגאג' קירקש כאילו יש שם איזה אוגר שאוכל את הריפוד כל הדרך. הכל כתוצאה מהתקנה נפלאה של חיישני רוורס.

חזרנו לסוכנות. ובשלב הזה כבר החלו לעלות בי ספקות, אני שאול את הסוכן אז מה אתה מציע לי? וכמה זמן אם ככה אני צריך לחכות?

תשובתו: (זה כמעט הפיל אותי מכיסא) תראה אין לנו כרגע רכבים בכלל ואני לא יודע מתי נקבל עוד הקצאה אז אני אעשה כל מה שאוכל כדי למצוא לך רכב! אבל אני לא יודע להגיד לך כרגע.

עכשיו האמת הוא באמת בסדר והוא נראה באמת שהוא עושה מאמאצים "למצוא" לי רכב אבל רבאק! לא ידעתי שהיום בנאדם צריך להתחנן כדי לקבל את מה שהוא רוצה ומשלם על זה 100 אלף שקל.

משם הלכתי לפולקסווגן האמת ממש בלי כוונות ברורות. אני אקצר ולא אחפור על החוויות משם כי לא על כך השירשור אבל אקצר ואומר שמשם יצאתי עם חיוך

כל אופן אני כרגע נוטה לכיוון לחסוך לעצמי 10 אלפי שקלים ולקנות לי פולו trendline 1.4 צנועה

ידוע לי שכל דמיון מבחינת האיבזור אין שם והמנוע הוא אחר לגמרי.

כרגע מתוכננת לי עוד נסיעת מבחן ביום חמישי הבא בפולקסווגן ואני מקווה לצאת עם רשמים חיוביים יותר.

בכל אופן מה דעתכם? (וזה לא יעוץ קניה...) לגבי החוויה שלי :oops:

Subaru BRZ 2018 MT

פורסם

זה מזכיר לי את הרכישה של היונדאי...

הגעתי למקום עם רצון לשלם לחברה הזו 100,000 ש"ח והם פשוט דחו אותי.

רק אחרי מספר סוכנויות הסכימו לבסוף (ממש תודה!) לקבל את הכסף שלי ולהזמין לי את הרכב כפי שאני רוצה אותו.

החוצפה הזו, להגיד למישהו "לא כדאי לך" "הצבע השני עדיף" כי אין להם במלאי קיימת רק בארץ.

כשהגעתי לסוכנות ניסו להוריד אותי מ1.6 ידני 3 דלתות, ל1.4 אוטומט 5 דלתות (דגם הליסינג הממוצע).

אחרי שהתאוששתי מההלם, אמרתי להם שבאתי לפה עם דרישה, אם הם יכולים לעמוד בה שיזמינו, אם לא אני קונה מיצרן אחר.

זה קורה כי אין תחרות ויצרן אחד (ומבוקש) נמכר על ידי יבואן אחד.

כשתהיה תחרות גם המחירים יצנחו וגם תהיה יכולת להביא משהו מיוחד ולא חלק מעדר הליסינג.

פורסם
רק אחרי מספר סוכנויות הסכימו לבסוף (ממש תודה!) לקבל את הכסף שלי ולהזמין לי את הרכב כפי שאני רוצה אותו.

וזאת גם המלצתי לרוכשי רכב בארצנו: אם אהבת את הרכב אך לא אהבת את היחס באולם תצוגה - תצביע ברגליים! יש עוד סוכנויות.

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

פורסם

נראה לי התבלבלת בחנות, ונכנסת לחנות מכולת אולי...?

כנראה שנציגי המכירות שם מרוויחים יותר מדי, אחרת איני מבין את התשובה שאי אפשר אפילו להזמין.

alfa 156 2.5.

פורסם

רצו פשוט לדחוף לך מה שיש להם במלאי, זה האופי של סוכני מכירות.

אבל סוכן טוב בסופו של דבר היה צריך למכור לך מה שרצית.

(באיזה סוכנות סקודה ביקרת)

פורסם

דווקא ממש לא הייתי מבולבל והייתי בסוכנות סקודה מאוד מרכזית.

אני עדיין לא מצליח להבין את מה שקרה שם.

Subaru BRZ 2018 MT

פורסם

אני מבין אותך לגמרי גם אני עברתי משהו דומה כזה או אחר.

אבל לא חבל בגלל סוכן מכירות כזה או אחר שבסך הכל ניסה לדחוף לך אוטו בצבע X בשביל להפטר מהמלאי

לקנות רכב אחר ממה שאתה רוצה?

ואני למדתי שלא הולכים לקנות אוטו בסוכנות מרכזית בדרך כלל הם הכי פחות בסדר.

פורסם

הולכים למרכזי - רק אם יודעים למי לגשת.

לא חסר שם כמה סוכנים צעירים שרק מנסים להיפטר מהמלאי הקיים - ומנגד, יש גם מי שמוכן להתגמש עד מאוד עבור הלקוח.

אם אתה עדיין מעוניין, צור קשר בפרטי,

אני אפנה אותך למי שצריך.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

כשחיפשנו רכב עבור אמא של אישתי גררתי אותם בכח לסוכנות סקודה הראשית (יגאל אלון פינת דרך השלום).

היה יום שישי...שיא העומס והזמן שלנו היה קצר.

לא היה לנו טעם לשמוע את איש המכירות שנראה שהיה מאוד עסוק.

את המחירים אני מכיר וגם את המפרט...לא ציפיתי לגדולות ונצורות מבחינת ההנחה למזומן כי זה היה בדיוק בהשקת מנועי ה-TSI החדשים.

ביקשתי מהמזכירה במרכז קטלוג של הרכב (צבעים, אביזור וכו').

היא ענתה שקטלוג מקבלים רק מאיש מכירות אחרי שיושבים איתו.

ניסיתי להוריד את הגבות שלי אבל לא הצלחתי, אני עובד בתחום וזה אחד הדברים התמוהים ביותר בהם נתקלתי...

החלטתי "לזרום" איתם ולהמתין כי מאוד רציתי שירכשו פאביה TSI.

אחרי 10 דקות של הסתובבות בסוכנות פקעה סבלנותי וביקשתי שוב קטלוג כי אנחנו ממהרים.

שוב נענתי בסירוב ואמרו לי שתוך 5 דקות יתפנה איש מכירות.

כעבור 10 דקות נוספות ביקשתי פעם שלישית לפני שאני הולך ואז התברר שאין בכלל קטלוג (ואי אפשר לשלוח PDF במייל).

ויתרתי ועזבנו את המקום.

ויתרנו גם כי הרכב פחות נראה להם אבל ההשפעה הרבה שלי על הליך בחירת הרכב צומצמה מאוד בגלל היחס הלא מוצלח בסוכנות.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
רק לידע כללי איזה רכב הם רכשו בסוף?

סיטרואן C3 PK, הרכב ברשותם כבר שבוע.

רכב חמוד מאוד, השיק הצרפתי עדיין לא מעלם מהעולם.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

כשאין תחרות, אנשי המכירות מרשים לעצמם הכל, כמובן שחלק מכך אלו פשוט הוראות מגבוהה. סתם לשם המחשה, דלק מוטורס אפילו לא מעסיקה חברת יחסי ציבור, כי הציבור הרחב פשוט לא מעניין אותה. ברוב הסוכנויות היחס ללקוח הוא של "אני הסוכן עושה לך טובה" . שלא לדבר על תרבות הארגון כשאתה מתקשר טלפונית ליבואנים ונותנים לך תחושה שפשוט עושים לך טובה שמדברים איתך.

נקודת האור היחידה היא שאולי בעוד עשור משהו קצת ישתנה עם ירידת שוק הלסינג ותחילתו של היבוא המקביל, למרות שבתרבות הטייקונים, תחרות אמתית כנראה שאף פעם לא תהיה כאן.

פורסם
בנאדם צריך להתחנן כדי לקבל את מה שהוא רוצה ומשלם על זה 100 אלף שקל.

לפני שנתיים באתי עם 300,000 שקל ל"טויוטה" ואמרתי להם אני רוצה לנד קרוזר. החוסר אכפתיות והאדישות היו כל כך בולטים שלאחר כמה נסיונות באמת לרכוש את הלנד קרוזר וויתרתי והלכתי הזמנתי מיצובישי פאג'רו. לאחר מכן גילגלתי את הסיפור לשרות לקוחות של הטויוטה וחזר אליי מנהל שרות לקוחות וניסה לפנק אותי בכל מיני דברים הקשורים לרכב. אמרתי תודה רבה, אבל לא, אני הזמנתי מיצובישי. רק ככה אפשר ללמד אותם, ושיבינו שהלקוחות באמת בורחים מהם למקומות אחרים.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

האמת חדש לי הדברים שאני קורא פה, לא נתקלתי בהתנהגות כזאת מצד סוכנויות רכב והייתי בהרבה..

בפיאט בהונדה בטיוטה בסיטרואן ובUMI.

בכל רכב שדודי רכש ולרשותו צי רכבים שלו פרטי ושל העסק שכוללים רכבים של פיאט (פיורינו),טיוטה היילקס הונדה CRV ו2 סיויק, ביואיק אחת, 2 ברלינגוים, כולן יצאו מהסוכנות מיד פרטית ונרכשו חדשות והייתי נוכח ברכישה של כל אחד ואחד מהרכבים האלה ומעורב בתהליך הקנייה ( או שבעצם התהליך עבר דרכי רק הכסף זה של דוד שלי).

היחס הכי קרוב למעולה קיבלתי במאיר ברכישת כל הונדה בהתחלה את הסיויק (זאת שעכשיו במקרה שלי) ואז הCRV ועוד הונדה 5 דלתות.

יחס פחות טוב דווקא קיבלנו בסיטרואן שחיכינו לאיש מכירות למעלה מ20 דקות ועד שדוד שלי לא התחיל להרעיש קצת וביקש את מנהל הסניף לא קיבלנו יחס.

בכל אופן בסופו של יום מטרתם של אנשי המכירות זה לחסל מלאי וזה גם ההוראות שלהם מגבוה, זה השאיפה של כל עסק על מנת לא לצאת בהפסדים.

תשאלו כל אחד בעל עסק פרטי מה הוא יעדיף לתת ללקוח משהו שאין במלאי וצריך לבצע משלוח חדש והזמנה בשביל זה או לנסות ולמכור לו את מה שיש במלאי בחנות?

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

לפני שבועיים הייתי גם בסוכנות המרכזית של סקודה בת"א וגם אני התעניינתי בסקודה פביה 1.2TSI ידנית גימור ספורט.

נאמר לי שנשאר להם רק שתי רכבים בלבד בצבעים שלא התאימו לי, והסוכן שישבתי איתו היה מאוד נחמד ואמר את

האמת, שיש להם בעיה ושלא ידוע להם על מועדי הספקה נוספים ושהוא מאוד מתנצל ורוצה למכור לי רכב אבל הוא

פשוט לא יכול כי הם לא קיבלו עדיין הקצאות מהיצרן, נתן לי את הכרטיס ביקור שלו ואמר לי להיות איתו בקשר.

אגב רק לחברת סקודה יש בעיה עם הספקת מנועי ה-TSI, הייתי באותו יום גם בפולקסוואגן וגם בסיאט ובשתי הסוכנויות

נאמר לי שאין שום בעיה של הספקת רכבים ויש מספיק רכבים במלאי ובשפע של צבעים.

• תוכן חדש...