רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,567 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 623 צפיות
תקנות הרעש באזורי מגורים של המשרד להגנת הסביבה אושרו היום בכנסת. תיאסר התקנתן של אזעקות ברכב חדש בתוך חצי שנה לכתבה המלאה: http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1761334&m=1&mid=104730 אני אצטט קטע מהכתבה: "הנזק הסביבתי של אזעקות שווא גדול יותר. מי שרוצה יכול להתקין אזעקה שמודיעה לו בביפר או בסלולרי על ניסיון הפריצה" והסנקציה: "מה יהיה עונשו של בעל רכב בו הותקנה אזעקה בניגוד לחוק? במשרד מציינים כי העונש הקבוע בחוק הוא חצי שנת מאסר או קנס של 150 אלף שקלים" ואני שואל את דעתכם... 1. עם כל הכבוד לנושא הרעש, ואני מאוד בעד תקנות שמפחיתות את הרעש (למשל מוזיקה בפול ווליום מאיזה רכב חונה ב-12 בלילה), מדוע אזעקה כל כך מפריעה? הרי יש כאן מטרה ראויה, …
הודעה אחרונה מאת assafy, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 744 צפיות
בהמשך לכתבה על המכונית הקטנה והכחולה מלפני כמה שנים, הפעם הוחלט להביאה לארה"ב. להלן הממצאים: http://www.topgear.com/uk/photos/peel-hits-usa-2010-11-08?imageNo=0 קריאה נעימה!
הודעה אחרונה מאת talroze, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
ערב טוב, היום ראיתי בדרכי מהעבודה פסאט כאשר הפנסים האירו בצבע לבן ובפנס הקצה הפנימי של הפנס היה נורה קטנה, אולי לד בצבע כחול. מישהו יכול להסביר לי מה זה בדיוק והאם אוכל לעשות משהו דומה ברכב שלי? בנוסף ראיתי שאת האור מס' שלו היה גם כן לבן, הסבירו לי שבגלל שיש כיסוי פלסטיק לאור מספר אצלי באוטו אין מצב לשים נורה לבנה כי זה בכל מקרה יראה צהוב - יש אמת בדבר? מה לגבי חוקיות 2 הדברים?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם! קניתי זה עתה פורד גלאקסי שנת 2008. ברכב אין דיבורית- למרות שהפאנל של הרדיו כולל מעין לחצן חייג ירוק ולחצן סיים שיחה אדום עם צורה של טלפון. אני רוצה לקנות דיבורית - הכי פשוטה וזולה שיש, רק- שתתחבר לרמקולים של הרדיו של הרכב. האמת, אני אפילו לא יודע מה לחפש- מישהו יכול להפנות אותי למשהו כזה? תודה! אביב.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 27 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
לפני שבוע אימי חזרה מת"א אחרי שהיא היתה אצל דודה שלה שבוע (לא חשוב הנסיבות), היא אמרה לי שניפגש בתחנת רכבת בצהורים,אוקי אני באתי לתחנת רכבת ומכיוון שהיא נכה (60 אחוז-הולכת על הרגליים)אז חיכתי בתחנת אוטובוס, כי זה קרוב לכניסה של התחנת רכבת עם בלונים ושוקולד . היא התקשרה שהיא ירדה מהרכבת אז הלכתי ל2 דק כדי לבוא לקראתה פתאום אני שומע צופר של אוטובוס, ואז אני קולט שאני חוסם אותו אני בדיוק בא להוזיז את האוטו הנהג האוטובוס יוצא עצבני וצילם את מס' הרכב שלי + תמונה שלי עם הבלונים ,אמרתי לו אתה לא יכול לחכות 2 דק ..הוא התעצבן ואמר "אתה לא רואה שזה אין כניסה פרט לאוטובוסים" ואני לא ראיתי את התמרור מכיוון שהוא היה בצד וזה היה חלק מהכביש ונכנסתי לכביש הזה...אז הוא אמר שהוא יתן את ה…
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
שוב ושוב אנחנו רואים שיבואני הרכב וגורמים אינטרסנטים אחרים מקשים עלינו וחוסמים בפנינו אפשרויות לרכוש רכבים במחירים נמוכים יותר. לדעתי, הנושא הזה קשור לבעיית הריכוזיות במשק, בעיה אותה מגדירים מומחים כסכנה ליציבות המדינה. אנו האזרחים מהשורה, שמשלמים פה מיסים אדירים ובדרך מממנים כל מיני טפלים בחברה הישראלית, שמחפשים להגיע לרכב הרצוי במחיר נוח יותר, נתקלים שוב ושוב בחסמים. האם באמת החסמים הללו מגיעים מיבואני הרכב, הטייקונים? נראה שכן. האם יש מה לעשות? ברור שכן, רק שאנחנו אוהבים לקטר ולעשות מעט (גם אני חוטא) הכתבה מאתמול בדה מרקר שוב חידדה את המחיר שאנו משלמים כל יום על אותה בעיית ריכוזיות במשק. צריך להצדיע לדה מרקר ועורך הראשי שלה גיא רולניק שבאמצעות דפי העיתון בו ה…
הודעה אחרונה מאת A.M.T, -
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אתמול בערב נסעתי בכביש בינעירוני ופניתי מהכביש אל תוך העיר שמאלה. עברתי את הרמזור בוודאות באור כתום קצת אחרי שהסתיימו 3 ההיבהובים הירוקים ורק כשסיימתי את הפניה זה התחלף לאדום. באמצע הפנייה ראיתי 2 פלאשים של המצלמה שהייתה מולי, כלומר מאחורי הרמזור שלי שמסתכלת לכיוון הנסיעה הנגדי שבינתיים היה להם אור אדום... עכשיו אני ממש מודאג, כי עברתי בכתום , אז למה היו 2 פלאשים? והאם המצלמות מצלמות רק מאחור או גם מקדימה? (למרות שנראה לי הכי הגיוני שהם יצלמו מאחור כדי לראות גם את הרמזור בתמונה) יכול להיות שהמצלמה צילמה בטעות, או צילמה מישו שהיה בכיוון שלה ושבמקרה עבר את הקו של הרמזור? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת בעל ג'ימני, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אבארת' שלישית במספר עומדת להגיע ארצה. ה-500C תשווק בישראל עם מנוע 1.4 ליטר טורבו, תיבת הילוכים אוטומטית-רובוטית ואופציה לצביעת Bi-Color. המחיר - החל מ-180 אלף ש"ח. 500C אבארת'
הודעה אחרונה מאת Tamir FR, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום. יש לי רישיון למלגזה. כל כמה זמן צריך לעשות רענון? אם אני כרגע לא עובד, האם זה שאני לא עושה רענונים פוגע לי ברישיון?
הודעה אחרונה מאת geva, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 805 צפיות
שלום לכולם אתמול רכשתי פג'ו 206, יד שניה. ניסיתי לחבר את המטען של הפלאפון למצת הרכב, אך נראה שהחיבור של המצת בפג'ו לא סטנדרטי והמטען לא נכנס כמו שצריך ולא הטעין את הפלאפון. כשבדקתי את המצת לבד, לבדוק אם הסליל מתחמם אז הוא עבד יופי, כך שאין בעיה במצת עצמו, אלא כנראה בחיבור שלו.. מישהו נתקל בתופעה הזאת? זה משהו כולל ב-206 או אצלי ספציפית? תודה רבה
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
http://www.mako.co.il/cars-cars-news/local/Article-fae280f23b49c21004.htm&sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=529170498
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
נתקלתי במקרה בכתבה הזאת על בעלים של FXX שרצה להשתמש בה לא רק במסלול. כל מה שיש לי להגיד זה -איזה יופי! http://www.globalmotors.net/street-legal-ferrari-fxx-by-edo-competition/
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם. כיצד אוכל לדעת בביטחה שכשאני מוכר את הרכב לפירוק הוא לא יחזור לכביש ואז תהיה לי עבירה פלילית ללא ידיעתי? האם ישנה דרך לבדוק זאת?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מחפש תחנה שאפשר לתדלק בא בהנחה 98 ללא קניית דלקן וכו, תודה מראש יום טוב רז
הודעה אחרונה מאת ExoduS, -
אין ספק מכונית אופל קורסה החדשה מדהימה וחסכונית במיוחד 28.6 לליטר , מיוצרת בגרמניה. בינואר הקרוב משווקת על ידי "שלמה". http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1759431 כ-400 אלף יחידות בממוצע נמכרו ממנה בכל אחת משלוש השנים האחרונות, מול יריבות פופולריות לא פחות כמו פולקסווגן פולו שקפצה דור בשנה האחרונה ופיג'ו 207. סוף סוף מיני איכותית במיוחד.
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן, אני בודק אפשרות רכישה של מרצדס c-class שנת 2005 (מדובר על מנוע 1800 עם 143 כ"ס). מדובר ברמת גימור "קלאסיק". כאשר נכנסתי למחירון לוי יצחק שמתי לב כי ברשימת "תוספות" לשקלול מופיעות תוספות כמו ריפודי עור, הגה עור+עץ וכו'. שאלתי היא האם התוספות הנ"ל אינן תוספות סטנדרטיות ברמת הגימור הזאת? מעולם לא ראיתי c-class קלאסיק (בשנתון הנ"ל) ללא ריפודי עור או הגה עור. האם מדובר בטעות במחירון של לוי יצחק או שבאמת מדובר בתוספות שאינן מגיעות במסגרת רמת האבזור? השאלה היא עקרונית מאחר ובעל הרכב עמו אני נמצא במשא ומתן מעוניין לשקלל את התוספות הנ"ל בעוד שאני טוען כי אין הגיון לשקלל במחיר תוספות שהגיעו עם הרכב במסגרת רמת הגימור, שלפיה נקבע מחירון הרכב בין כה וכה. …
הודעה אחרונה מאת shmulikk, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 971 צפיות
שלום לכולם מצאתי אלבום עם תמונות מירוץ אשקלון 1986 איתי חייב לשתתף אותכם בהם
הודעה אחרונה מאת benjah, -
הונדה מדרדרת?
מאת guy1972- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לפני כשבועיים התחדשתי בסיווק 2007 ואני מאוד מאושר מהחבילה הכללית . היום יצא לי לנסוע בפעם הראשונה בעליה תלולה בשטח עירוני ושמתי לב שהרכב מתדרדר ברגע שאני עוצר (הרכב אוטומטי ובבעלותי היו כבר 2 סיוויקים מדורות קודמים וזה לא קרה) ואני ממש צריך לעשות מעין זינוק בעליה, מנסיונכם, זה נורמאלי? מישהו נתקל בבעיה? יודעים ממה זה עשוי לנבוע? בתודה גיא.
הודעה אחרונה מאת broshm, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
הרכב שלי היה חונה, מישהו יצא מהחניון ובלי להסתכל אחורה נכנס ברכב שלי בצד, עקב כך גם החלון נפתח רק קצת, הייתי בחוץ וראיתי וגם כמה שכנים היו שם, הוא אומר שנראה לו שלא כדאי להפעיל את הביטוח בגלל זה, ושאני ילך לאיזה פחח שהוא מכיר, והוא ידבר איתו והוא ישלם לו, השאלה הוא אם כדאי לסמוך עליו, האם יש פה סיכונים בדבר, ומי ישלם לי את יום לשכור רכב שזמן התיקון?
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
-
שלום. בתאריך ה 15.12 ישלי טסט לרכב שלי, וזה יוצא בדיוק ביום רביעי. לא נראה לי שאני אהיה מוכן לקחת חופש או לבזבז כמה שעות עבודה ולאחר לעבודה בגלל טסט.. אז העדפתי לעשות את זה ביום שישי (שבוע לפני) השאלה העיקרית שלי היא, שאם למשל אני עושה טסט לרכב ביום שישי (שזה יוצא ב 10.12), ברישיון הרכב יהיה כתוב לי שעליי לעשות טסט שנה הבאה לרכב בתאריך הזה? (10.12) ולא ב 15.12 בו התאריך המדויק לטסט? תודה.
הודעה אחרונה מאת אליה, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
יש (באנגליה לפחות) כמה וכמה חברות שמסבות את גג הרכב לגג קרבון - ואני לא מתכוון למדבקת "כאילו קרבון", אלא לחיתוך הגג המקורי והדבקת גג חדש מקרבון - וברוב המקרים מדובר ברכבי כביש ספורטיביים שזה עבור בעליהם האקססורי האולטימטיבי, ולא ברכבי מרוץ יעודיים. אני מודה שזה נראה מגניב (שלא לומר גורם לי להזיל ריר), ואני מניח שכולנו מכירים את היתרונות שבגילוח משקל מהחלקים הגבוהים יותר של הרכב, אבל יש משהו שלא ברור לי: למיטב ידיעתי קרבון, חזק ככל שיהיה, כשהוא נשבר הוא מפזר חתיכות שחדות כמו סכין, ובמקרה של תאונה או התהפכות, כשגג מתכת יקבל דפורמציה גג מקרבון עשוי להפוך לסכינים שיהפכו את יושבי הרכב לסושי. נשמע לי מסוכן קצת (הרבה), אלא אם אני מפספס משהו? ולא - אין לי שום כוונה…
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לרגל העבודות בכביש 1, שיצרו כמה "פסי האטה" מפתיעים באמצע הכביש, התגלע ויכוח ביני לבין חבר: מהי דרך הפעולה הנכונה כשנתקלים במשהו כזה? אני חציתי את המפגעים המדוברים מספר פעמים - במהירויות חוקיות יותר וחוקיות פחות. באף אחת מהפעמים לא האטתי לפני המדרגות וגם לא הרגשתי הבדל של ממש בחומרת ה"קפיצה". החבר המדובר עשה משהו אחר: כאשר הוא זיהה את המפגע, הוא בלם והוריד את מהירות הנסיעה בכ-20 קמ"ש. לטענתו, הוא עשה את הדבר הנכון מפני שהוא ריכך את ה"מכה". שיקולי דלק ובלאי צמיגים ובלמים לא משחקים במקרה הזה תפקיד - השאלה היא מי כאן עשה את הדבר הנכון מבחינת נוחות הנסיעה, ועד כמה הבדל כזה ניכר - אם בכלל. השאלה הזאת תקפה גם לפסי האטה אמיתיים, כאלו מהסוג הזדוני שמוצב לפעמים בחניונים -…
הודעה אחרונה מאת broshm, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 982 צפיות
שלום, עשיתי חיפוש על הנושא אבל ההודעות האחרונות הן מלפני שנה ובטח שינו או החוקים מאז. יש לי רכב סיטרואן ZX ישן נושן שעומד דומם בחצר הבית ואני רוצה להפטר ממנו. בזמנו דובר על חוק שיאפשר לקחת את הרכב לגריסה בעבור תשלום סמלי מטעם המדינה. איפה העניין הזה עומד כרגע? מהן האפשרויות העומדות בפניי בנושא הזה? אשמח לעזרתכם. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת geeker007, -
שלום לחברי הפורום , אנחנו עומדים לקבל רכב חדש והיבואן הודיע שנמצאה שריטה ע"ג השמשה והוא חוזר לבונדד להחלפה. האם אנו רשאים לסרב לקבל עפ"י חוק? זכאים לפיצוי ? אודה על עזרתכם אליס
הודעה אחרונה מאת shaulc, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם! אני צריכה המלצה על מורה נהיגה בר"ג (רכב, גיר רגיל) תודה
הודעה אחרונה מאת carisma kfir, -
- 3 עוקבים
- 31 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
לאחר סיבוב האכזבה בג'ולייטה 120, זה שבעקבותיו הזמנתי בראבו, החלטתי לתת צ'אנס נוסף לדגם ולקחת ג'ולייטה 170 לנסיעת מבחן. הסיכויים לשינוי ההזמנה היו קלושים מלכתחילה, אבל רציתי לתת לאלפא הזדמנות לתקן את הרושם. קודם כל, שמחתי לגלות כבר בדקות הראשונות של הנסיעה, שבעיות האיכות שהתגלו ב-120 נעלמו. ייתכן והסיבה היא בהיות אותה 120 "סדרת ייצור מוקדמת", או בהתעללות כזו או אחרת, הפאנלים הרופפים והרעשים המשונים נעלמו וה-170 הרגישה מוצקה ובריאה בהחלט. המנוע. ובכן. איך לומר בעדינות... לא אהבתי. השהיית טורבו מורגשת בהשוואה ל-120, ויוצרת ממש תחושה של אי דיוק במינון הכוח לתוך ומתוך סיבובים; מן הסתם ניתן להתרגל לזה לאחר זמן אבל ברמה הבסיסית זהו אופי בעייתי ביותר. גם רצועת כוח צרה…
הודעה אחרונה מאת אייל, -
שלום רב לכולם. תמיד חשבתי לעצמי, מדוע בארצנו לא מיוצרות מכוניות? מדוע אין בארץ יצרני מכוניות? אני כמובן מתכוון ברצינות, לא מכוניות כמו סוסיתא, או כמו סופה. אני מתכוון ליצרנים כמקובל בעולם, אם זה יצרני יוקרה כמו בימר, מרסדס ועוד.. או יצרנים 'רגילים', כמו הונדה, סוזוקי, פג'ו ועוד.. יהיה נחמד לראות מכונית כשרה תוצרת כחול לבן. לדעתי יש מספיק טכנולוגיה וידע, אם חיל האוויר שלנו כזה חזק ומשוכלל, אז מדוע שלא נהיה גם יצרני מכוניות? אני כמובן לא משווה טכנולוגיה של מטוס לרכב, אני מתכוון לידי הזה שבטוח שיש פה. מדוע לדעתכם זה לא קורה? או שבעצם זה לא יכול להצליח? או שבכלל זה לא יתאפשר בארץ, בגלל חוסר ידע, טכנולוגיה, או יכולת לייצר. תודה רבה!
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ממש כמו בלקסוס LS600 http://www.youtube.com/watch?v=Faup_6GMghw&feature=grec_index דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 0 תגובות
- 617 צפיות
האם מותר לערבב בין שני נוזלי קירור?, האחר ירוק של דלקול והשני מין שקוף\צהוב של פרסטון.
הודעה אחרונה מאת adi89, -
- 1 תגובות
- 803 צפיות
היי. "נאלצתי" לקנות רכב. אז קניתי יונדאי אקסנט שנת 2000, זול, בסיסי, אילוץ ותו לא. העניין הוא כזה, הרכב נראה חיצונית על הפנים. ברגע הקניה (ביום חמישי) היה פחות אכפת לי בזכות מחיר הרכב, אך אם להיות כנה, די מביך להיראות ברכב כעת. מבקש המלצה לצבעי זול, עבודה סבירה ולא יותר, צבע רגיל ולא מטאלי. בסיסי, רק כדי להיות מסוגל להיראות עם הרכב מול אנשים.
הודעה אחרונה מאת drsubaru,
-
מי מחובר 45 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 250 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- mcaspi
- tan tan
- פריג'י
- hans
- Itzik-b
- eliharel
- פינדר
- הרקוליטו
- flytomars
- yohai71
- Alloytoy
- Avia