Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5705 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ציניות זה יפה, באמת. אבל בכל זאת, בתור פורום של חובבי רכב המשקל שמיוחס כאן בזמן האחרון לצריכת דלק הנו מוגזם.

כמה שהכל נחמד וטוב, דלק עולה כסף, ומי שלא מצויה באמתחתו גינה ובה הוא מגדל עצי כסף לרוב, לא יכול להרשות לעצמו לבזבז דלק בכמויות ונאלץ לדאוג לצריכה...

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עלות הדלק במחירים של היום (שלא לדבר על אלה של מחר...) מהוים את מרכיב העלות הגבוהה ביותר באחזקת מכונית.

פער של עשרות אחוזים מסתכם בפער של אלפי שקלים בשנה (בהנחה של נסועה שנתית ממוצעת לפחות).

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
אין לי מושג על מה אתה מדבר אבל במידה וזה הרושם שהשארתי, התנצלותי הכנה!

לענייניינו, מפעלי רכב משקיעים עשרות מליוני אירו בכדי להפוך את כל ליין המוצרים שלהם למנועים קטני נפח, עתירי טכנולוגיה ובעלי צריכת דלק נמוכה (VAG,פיאט, פיג'ו ועוד רבים וטובים אחרים) ואתה עדיין מקל ראש בנתון הצריכה?

אני לא יודע מה מצבך הכלכלי (ואני מאחל לך אושר ועושר אפילו בלי להכיר אותך) אבל לא חסרות משפחות בארץ שהבדל בצריכת דלק של 300 ש"ח בחודש בהחלט יטה את הכף לרכב כזה ולא לאחר.

מצבי הכלכלי הוא דווקא כזה שבשנה האחרונה עברתי לרכב שהס מלהזכירו בכדי להקל על מצבי הכלכלי, אבל ההתעסקות המוגזמת (לטעמי כמובן) ברכיב הצריכה קצת מפריעה לי בפורום שפונה ומאחד, בסופו של יום, חובבי נהיגה אש לא תמיד רוכשים מכוניות משיקולים כלכליים גרידא ולרוב ההיפך, למרות אותם שיקולים.

אני לחלוטין לא מקל ראש בנושא הצריכה, רק שהשרשורים אותם הזכרתי לא מדברים על הבדלים של ממש, כמו למשל רכב של 1:7 ממוצע (אותה 156 שהייתה לי) למול רכב של 1:12-13 ממוצע (סופר-מיני סבירה) אלא על הבדלים מינוריים שאם נתקגמם לכסף מגיעים לסכומים של מה בכך גם בעבורי וגם בעבור אנשים אשר יכולתם קטנה משלי ותאמין לי, אני די ריאלי כשמדובר ביכולת כלכלית. על זה יצא קצפי (אם אפשר לקרוא לזה ככה) - C'est tout.

לענין היצרנים - המגמה של מעבר למנועים קטנים, מעבר לפן של צריכת הדלק, היא גם עמידה בתקני זיהום (אם כי הדברים בהחלט שלובים). זה מבורך בהחלט, אם למישהו היה ספק.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מה הוציא את קצפך אני לא יודע, אבל בחרת לדבר בשרשור על סופר מיני שאמורה לעשות 25 לליטר (אבל כנראה לא תגיע), ההערה שלך היתה מתנשאת ולא במקום, קוראים לאתר קארס פורום ולא דרייבינג פורום, ויש תכנים לכל הנושאים הקשורים לנהגים כולל מכניקה והיבטים חוקתיים (לזה יש 5 שרשורים בעמוד הראשי), אין שום דבר אובססיבי בחדשה שפותח השרשור מביא.

פורסם

מתנשא? ממש לא. אם כבר - סקפטי לעניין המספר (נתון היצרן היחיד של צריכת דלק שראיתי מאומת בשטח היה של ה-156 שלי בעיר - היצרן אמר 1:6 וכך היה) וקצת אירוני, אבל ממש לא מתנשא.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני דווקא מבין ומסכים עם דבריו של RK, ההתעסקות בנתוני דלק בפורום באמת נהייתה אובססיבית לאחרונה.

עם כל הכבוד, כשקונים מכונית שהולכים לבלות איתה כמה שנים, יש מקום לדון גם בהיבטים אחרים שלה - דינמיים, ארגונומיים וכיו"ב.

ברם, נראה שבישראל של 2010, נתוני הצריכה הם הנושא החם שכולם רוצים לדבר עליו. הרי אף ישראלי לא רוצה לצאת פראייר.

ואם ישיבה על מושבים קשיחים מדי במכונית עם ראות מוגבלת ו-2 כריות אוויר במקום 6 חוסכת עוד 0.04% מצריכת הדלק, דיינו.

בלי קשר, דווקא מנוע ה-1400 נחשב למוצלח ביותר של הקורסה, אם כי השבחים בעיתונות האירופית מגיעים בעיקר לדגם הידני.

כתבתי בעבר על חוויית המשתמש של הקורסה ומתחרותיה - אם זה מעניין מישהו, להלן הקישור (הקורסה נמצאת בסוף העמוד).

פורסם
הרי אף ישראלי לא רוצה לצאת פראייר..

מה הקשר לפראייר?

אם זה מצביע על משהוא זה רק מצביע על זה שהעם נכפף תחת עול הקיום בארץ הזאת ומנסה לחסוך כמעט בכל מקום (לפחות זה המצב מחוץ לבועה הצפונבונית).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לרכב יש מספר רכיבי הוצאה שדלק הוא רק אחד מהם.

מחירי חלפים ותיקונים שונים ביטוח מקיף שונה בגלל שהרכב אהוב על בני דודינו , רישוי וירידת ערך שונה .

סכם את כל אלה לאורך מספר שנים בהם החזקת את הרכב ותקבל עלות ממוצעת לקילומטר.

אז תראה שהדלק זה לא הפקטור העיקרי.

ככל שהנסועה שלך גבוהה יש חשיבות גם לצריכ(ח)ת הדלק.

ככל שהרגל שלך כבדה יותר יש לכך השפעה על הצריכה.

מול אלה תעמיד את ההנאה מהרכב + הנוחות בנסיעה עימו , בטיחות פסיבית ואקטיבית , ושקלל את כל אלה במיקסר.

אז ניווכח מה חשיבות כל מרכיב בסך כל המרכיבים ונמצא כי הפרש של ליטר שניים לקילומטר הוא פחות דרמטי, ממה שניתן לשער.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה,

ברור לכולנו שאף אחד לא מתלבט בין ב.מ.וו 760 או יונדאי I10 ובסוף מחליט ללכת על היונדאי בגלל צריכת הדלק.

כל אחד שוקל מה הרכב שמתאים לו מבחינת תקציב וצרכים ולאחר שהוא נשאר עם 2-3 קנדידטים אופציונאלים, רק אז, לצריכת הדלק יש משקל משמעותי, אפילו משמעותי מאוד.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
לרכב יש מספר רכיבי הוצאה שדלק הוא רק אחד מהם.

מחירי חלפים ותיקונים שונים ביטוח מקיף שונה בגלל שהרכב אהוב על בני דודינו , רישוי וירידת ערך שונה .

סכם את כל אלה לאורך מספר שנים בהם החזקת את הרכב ותקבל עלות ממוצעת לקילומטר.

אז תראה שהדלק זה לא הפקטור העיקרי.

ככל שהנסועה שלך גבוהה יש חשיבות גם לצריכ(ח)ת הדלק.

ככל שהרגל שלך כבדה יותר יש לכך השפעה על הצריכה.

מול אלה תעמיד את ההנאה מהרכב + הנוחות בנסיעה עימו , בטיחות פסיבית ואקטיבית , ושקלל את כל אלה במיקסר.

אז ניווכח מה חשיבות כל מרכיב בסך כל המרכיבים ונמצא כי הפרש של ליטר שניים לקילומטר הוא פחות דרמטי, ממה שניתן לשער.[/quote]

ישה,

ברור לכולנו שאף אחד לא מתלבט בין ב.מ.וו 760 או יונדאי I10 ובסוף מחליט ללכת על היונדאי בגלל צריכת הדלק.

כל אחד שוקל מה הרכב שמתאים לו מבחינת תקציב וצרכים ולאחר שהוא נשאר עם 2-3 קנדידטים אופציונאלים, רק אז, לצריכת הדלק יש משקל משמעותי, אפילו משמעותי מאוד.

בגירה

בנסועה של 20000 ק"מ בשנה הפרש של שני ליטר בצריכה הוא כ- 2000 ש"ח לשנה.

סתם נרכיב מערך הוצאות

מקיף 4000

חובה 1500

תיקונים 2000

ירידת ערך 15000

דלק 11000 או 13000

סה"כ 33500 או 35500

2000ש"ח = 6% מסך כל ההוצאה או 5.6%.

מספיק שהרכב הצורך פחות, לוקה באחד מהפרמטרים וכבר התבטל ההבדל.

וזאת מבלי להכניס למשוואה את הפרמטרים הסובייקטיביים שמניתי בהודעה הקודמת.

כמובן שאם הרכב החסכוני גם ניחן בכל המעלות הטובות אז הוא קניה מוצלחת.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אני דווקא מבין ומסכים עם דבריו של RK, ההתעסקות בנתוני דלק בפורום באמת נהייתה אובססיבית לאחרונה.

עם כל הכבוד, כשקונים מכונית שהולכים לבלות איתה כמה שנים, יש מקום לדון גם בהיבטים אחרים שלה - דינמיים, ארגונומיים וכיו"ב.

ברם, נראה שבישראל של 2010, נתוני הצריכה הם הנושא החם שכולם רוצים לדבר עליו. הרי אף ישראלי לא רוצה לצאת פראייר.

ואם ישיבה על מושבים קשיחים מדי במכונית עם ראות מוגבלת ו-2 כריות אוויר במקום 6 חוסכת עוד 0.04% מצריכת הדלק, דיינו.

בלי קשר, דווקא מנוע ה-1400 נחשב למוצלח ביותר של הקורסה, אם כי השבחים בעיתונות האירופית מגיעים בעיקר לדגם הידני.

כתבתי בעבר על חוויית המשתמש של הקורסה ומתחרותיה - אם זה מעניין מישהו, להלן הקישור (הקורסה נמצאת בסוף העמוד).

קוראים למה שאתה וRK עושים באנגלית straw man argument, לא יודע מה הביטוי המקביל בעברית.

עם כל הכבוד, אני שוב חוזר ואומר, השרשור הוא על רכב שעושה תיאורטית 25 ק"מ לליטר, זה המון, בנסועה של 20K לשנה זה 700-800 ש"ח בחודש, ולא דיברו על איבזור עדיין, מה למה שאתם מספרים ומה לשרשור הזה אני לא מבין.

פורסם
ישה,

בגירה , התבלבלת ב.מ.וו 760 יותר חסכונית מיונדאי I10 :roll: (יותר מתאים להשוות לאלטו)

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם
קוראים למה שאתה וRK עושים באנגלית straw man argument, לא יודע מה הביטוי המקביל בעברית.

זה לא מדוייק, אנחנו לא מנהלים פה ויכוח או דיון שמנסה לסתור את הטענה שבגינה נפתח השרשור.

מה שאנחנו עושים זה להוסיף חוות דעת, בלי קשר לדיון המקורי (והמתלהב יתר על המידה... מישהו אמר "פאביה"?)

אנו מוסיפים פרשנות שאומרת שלדעתנו, הפורום מתעסק יותר מדי בצריכת דלק ומעט מדי בשאר הפרמטרים. זה הכל.

לא מתאים לכם? תעבירו את הדיון לטלפון/מסנג'ר/ה"פ ותוציאו אותו מהפורום הפתוח. כל עוד פתחתם את הנושא כאן,

היו מוכנים לשאת בתוצאות.

פורסם
זה לא מדוייק, אנחנו לא מנהלים פה ויכוח או דיון שמנסה לסתור את הטענה שבגינה נפתח השרשור.

מה שאנחנו עושים זה להוסיף חוות דעת, בלי קשר לדיון המקורי (והמתלהב יתר על המידה... מישהו אמר "פאביה"?)

אנו מוסיפים פרשנות שאומרת שלדעתנו, הפורום מתעסק יותר מדי בצריכת דלק ומעט מדי בשאר הפרמטרים. זה הכל.

לא מתאים לכם? תעבירו את הדיון לטלפון/מסנג'ר/ה"פ ותוציאו אותו מהפורום הפתוח. כל עוד פתחתם את הנושא כאן,

היו מוכנים לשאת בתוצאות.

straw man היא ממש לא סתירת דברים, היא הצגת דברים לא נכונים כדבריו של הצד השני למרות שזה לא מה שנאמר, ואז הפרכת הגירסה הלא נכונה, וזה בדיוק מה שאתם עושים.

אתה וRK תיפסתם על עץ אובססיה של שיפור קטן ולא משמעותי של דלק, אני לא רואה את זה באופן כללי בפורום, יותר חשוב מזה, זה לא המצב בשרשור הנוכחי.

פורסם

היו מוכנים לשאת בתוצאות.

דווקא לא מתאים לי, ועל כן אני מפריך את הטענות שלכם, שזוהי מהות דיון, חבל שדיון מבחינתך הוא אמירת דברים ובריחה אח"כ, זה היה הופך הרבה דיונים שהניבו בעבר לעקרים.

• תוכן חדש...