Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5705 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי אתם עובדים וגרים באותו אזור והנסועה השנתית שלכם היא 5000K ק"מ אבל כשהנסועה החודשית היא כ 5000 ק"מ, לצריכת הדלק יש משמעות אקוטית ואם הרכב שלי עושה 1:11 ועושה טיפול כל 15K ק"מ וטנדר אחר עושה 1:9 וטיפול כל 7500 ק"מ אז הבדלי האחזקה שלהם הם משמעותיים מאוד.

כנ"ל לגבי רכבי סוכנים (וקורסה יכולה להיות אחלה רכב סוכנים).

או שלדעתך יש בפורום מקום לדיון רק על הגה מתקשר ולקוטר מוט הפיתול באלפא שלך?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בגירה, יש לך משהו אישי כלפי? לפחות ככה זה נראה.

אם כבר, הנסועה השנתית שלי עומדת באופן די קבוע על 24-25K ק"מ. כמסתבר זה יותר מהממוצע הארצי (טוב, אני לא תושב גוש-דן, ב"ה). הנקודה שלי היא שהדלק הוא שיקול חשוב, אך לא בלעדי. בבחירת רכב לעסק או לאדם שעובד עם הרכב, כפי שאתה ציינת, המרכיב חשוב ביותר. גם אני שוקל (אם כי בטווח של 6-12 חודשים) לרכוש רכב דיזל, אם אוכל להתאפק ולא לקנות אלפא (כרגע אני בהפסקה).

העמדה שלי התייחסה לא לבעלי העסקים או הנסועה הגבוהה, אלא כל אלה שקונים רכבי מני לנסיעות שלא עולות על הנסועה הממוצעת, שם החיסכון לא רק שאינו כה ממשי, אלא אף מתגמד לעומת שיקולים אחרים, רלוונטיים לא פחות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
רק אני שם לב שבזמן האחרון יש כאן, בפורום של חובבי רכב, אובססיה של ממש לצריכת דלק? נראה שאנשים מסוגלים פה להרוג על 100 מ' נוספים לליטר...

ושאנשים אחרים מסוגלים פה להרוג על כרית אוויר נוספים, או כוכב בטיחות נוסף, או 50 ליטר נוספים בתא מטען, או מקום ISOFIX נוסף במושב אחורי, או 10 ס"מ נוספים לגובה במושב אחורי, וכו'. ולפעמים אדם אובססיבי אחד מסוגל להרוג על יותר מקריטריון קטנוני אחד שכזה, או אפילו על כולם בו זמנית...

אולי האנשים האובססיביים האלה פשוט לא חובבי רכב. אולי הם פשוט אנשים? :roll:

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

פורסם

אתה באמת משווה בין כריות אוויר ועיגוני ISOFIX להבדלים בצריכת דלק, מינוריים או לא?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הקורסה תגיע לארץ עם מנוע בנזין בנפח 1.4 ליטר, 95 כ"ס, ותיבת ארבעה הילוכים אוטומטית. היא תציג תצרוכת דלק ממוצעת למדי

של פחות מ-16 ק"מ לליטר לפי נתוני היצרנית האופטימיים. שום דבר שצריך להתרגש בגללו (ובטח לא עם שלושה סימני קריאה...).

גם אם במקרה הטוב תגיע קורסה ידנית (ונוכח הנפשות הפועלות בשלמה - קשה לי להאמין), הסיכויים לראות את גרסת הדיזל הידנית

החדשה עליה מדובר, קלושים ביותר.

פורסם
בגירה, יש לך משהו אישי כלפי? לפחות ככה זה נראה.

אם כבר, הנסועה השנתית שלי עומדת באופן די קבוע על 24-25K ק"מ. כמסתבר זה יותר מהממוצע הארצי (טוב, אני לא תושב גוש-דן, ב"ה). הנקודה שלי היא שהדלק הוא שיקול חשוב, אך לא בלעדי. בבחירת רכב לעסק או לאדם שעובד עם הרכב, כפי שאתה ציינת, המרכיב חשוב ביותר. גם אני שוקל (אם כי בטווח של 6-12 חודשים) לרכוש רכב דיזל, אם אוכל להתאפק ולא לקנות אלפא (כרגע אני בהפסקה).

העמדה שלי התייחסה לא לבעלי העסקים או הנסועה הגבוהה, אלא כל אלה שקונים רכבי מני לנסיעות שלא עולות על הנסועה הממוצעת, שם החיסכון לא רק שאינו כה ממשי, אלא אף מתגמד לעומת שיקולים אחרים, רלוונטיים לא פחות.

השיקול של הדלק באמת לא חשוב ....בתנאי שאתה נשוי לבת של שי'ח סעודי :lol: בכל מקרה אחר אין ספק שיש חשיבות גדולה מאוד בתצרוכת דלק,מנסיון על נהיגה על הקורסה בנזין ידנית בגרמניה אני יכול להעיד אף על פי שלא עשיתי תחשיב מדוייק שנסיעה מהעיר קלן בגרמניה לכיוון העיר מונסטר ועוד טיולים בעיר ונסיעה עד העיר אנטוורפן בבלגיה (דרך הולנד) הלך לי משהו כמו חצי מיכל ומדובר במאות של קילומטרים.

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם

השיבו לך כבר (אומנם בצורה יותר כללית) שהפרש "מינורי" (נאמר של 1-2 ק"מ/ל) יכול בקלות לעלות 6,000-10,000 ש"ח ל-3-5 שנים. בטווחי מחירים של קטנות או משפחטומתיות משמעות של 6-10k יכולה להיות שדרוג לדגם אחר שעדיף לפי כל אחד מהקריטריונים הקטנוניים שלעיל בו זמנית.

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

פורסם

אתה מדבר על 5.48 ש"ח ליום. אלה לא סכומים של שייח סעודי.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אז למה יצרני הרכב בכלל טורחים לפרסם נתון כ"כ "שולי" כמו צריכת דלק?

אתה יודע מה, אני אשאל אותך שאלה, מחוץ לבועה של קארספורום, מה לדעתך יותר מעניין רוכשי רכב בישראל (ובעולם), נתון צריכת הדלק או נתון התאוצה 0-100?

(במאמר מוסגר, אין ומעולם לא היה לי כלום נגדך, לא באופן אישי, לא כעו"ד ולא כחובב אלפא :wink:)

פורסם

אשר למאמר המוסגר, ברשותך - זה הרושם שקיבלתי במספר תגובות אחרונות. אשמח לטעות במקרה זה.

לעניין שאלתך - התשובה ברורה, והיא כמובן צריכת דלק by far. אלא ששוב, כאן בפורום זה מגיע, לדעתי, לדרגות החורגות מהחשיבות האמיתית. אגב, שני הלהיטים בסגמנטים הנמכרים ביותר בארץ בשנים האחרונות (מאזדה3 ויונדאי גץ) אינם מהמצטיינים בצריכת דלק.

היצרנים טורחים לפרסם צריכת דלק משום שזה מעניין אנשים. ובצדק. מה שאני טוען שזה בוודאי לא השיקול המכריע הבלעדי בקניית רכב ואף אם הוא לא זניח, הוא לפחות שווה ערך (או אמור להיות) לנוחות נסיעה, מרווח, בטיחות ועוד, שלא לדבר על פרמטרים הקשורים בנסיעה.

אם כבר לעניין פרסום נתונים, היצרנים מפרסמים מספיק נתונים שלא מזיזים לצרכן המצוי, לא בארץ ולא בעולם - מפשקי גלגלים, מידות בוכנה, יחסי העברה, יחס דחיסה וכו', אבל הפעם זה במאמר מוסגר :wink:

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
רק אני שם לב שבזמן האחרון יש כאן, בפורום של חובבי רכב, אובססיה של ממש לצריכת דלק? נראה שאנשים מסוגלים פה להרוג על 100 מ' נוספים לליטר...

:lol: אשכרה ככה , בסוף אולי בודדים גם יעשו צעד ויקנו .

אבל טוב שיש פורום , נכון ?

פורסם
אז למה יצרני הרכב בכלל טורחים לפרסם נתון כ"כ "שולי" כמו צריכת דלק?

אתה יודע מה, אני אשאל אותך שאלה, מחוץ לבועה של קארספורום, מה לדעתך יותר מעניין רוכשי רכב בישראל (ובעולם), נתון צריכת הדלק או נתון התאוצה 0-100?

(במאמר מוסגר, אין ומעולם לא היה לי כלום נגדך, לא באופן אישי, לא כעו"ד ולא כחובב אלפא :wink:)

מחוץ לבועה זה עולם שונה לחלוטין , עולם של מציאות ..

פורסם
אתה מדבר על 5.48 ש"ח ליום. אלה לא סכומים של שייח סעודי.

לא ירדתי לסוף דעתך. איך עצם העובדה שחילקת 10,000 ש"ח ב-1825 מחזקת את דבריך?

אני טוען שכסף שבעל רכב חוסך בהוצאות דלק ניתן לנתב לטובת רכישת דגם עדיף אך יותר יקר, תוך שמירה על אותו סדר גודל של השקעה כללית. מה אתה טוען?

אגב, שני הלהיטים בסגמנטים הנמכרים ביותר בארץ בשנים האחרונות (מאזדה3 ויונדאי גץ) אינם מהמצטיינים בצריכת דלק.

אגב, שני הלהיטים שציינת הם להיטי ליסינג.

פורסם
אשר למאמר המוסגר, ברשותך - זה הרושם שקיבלתי במספר תגובות אחרונות. אשמח לטעות במקרה זה.

אין לי מושג על מה אתה מדבר אבל במידה וזה הרושם שהשארתי, התנצלותי הכנה!

לענייניינו, מפעלי רכב משקיעים עשרות מליוני אירו בכדי להפוך את כל ליין המוצרים שלהם למנועים קטני נפח, עתירי טכנולוגיה ובעלי צריכת דלק נמוכה (VAG,פיאט, פיג'ו ועוד רבים וטובים אחרים) ואתה עדיין מקל ראש בנתון הצריכה?

אני לא יודע מה מצבך הכלכלי (ואני מאחל לך אושר ועושר אפילו בלי להכיר אותך) אבל לא חסרות משפחות בארץ שהבדל בצריכת דלק של 300 ש"ח בחודש בהחלט יטה את הכף לרכב כזה ולא לאחר.

• תוכן חדש...