Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גג מקרבון מסוכן יותר מגג מתכת?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש (באנגליה לפחות) כמה וכמה חברות שמסבות את גג הרכב לגג קרבון - ואני לא מתכוון למדבקת "כאילו קרבון", אלא לחיתוך הגג המקורי והדבקת גג חדש מקרבון - וברוב המקרים מדובר ברכבי כביש ספורטיביים שזה עבור בעליהם האקססורי האולטימטיבי, ולא ברכבי מרוץ יעודיים.

אני מודה שזה נראה מגניב (שלא לומר גורם לי להזיל ריר), ואני מניח שכולנו מכירים את היתרונות שבגילוח משקל מהחלקים הגבוהים יותר של הרכב, אבל יש משהו שלא ברור לי: למיטב ידיעתי קרבון, חזק ככל שיהיה, כשהוא נשבר הוא מפזר חתיכות שחדות כמו סכין, ובמקרה של תאונה או התהפכות, כשגג מתכת יקבל דפורמציה גג מקרבון עשוי להפוך לסכינים שיהפכו את יושבי הרכב לסושי.

נשמע לי מסוכן קצת (הרבה), אלא אם אני מפספס משהו?

ולא - אין לי שום כוונה (וכסף, לצערי) להחליף את הגג באוטו שלי. זו שאלה תאורטית לגמרי.

פורסם

הוא ממש לא הופך ל"סכינים"

תראה ממה עשוי בודי של פורמולה 1 ועוד הרבה מכוניות מירוץ אחרות...

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם

תלוי באיזה חומר עוטפים את סיבי הפחמן. אפשר לעטוף אותם בחומר גמיש ואז הם יחזיקו את השברים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

רק לי מפריע העניין שחותכים את הגג ומחברים משהו אחר? למיטב ידיעתי אי אפשר לרתך קרבון - כלומר מדובר בהדבקה כלשהי, מה שאומר שכשהרכב יתהפך יש סיכוי מעניין מאד שהגג ושאר הבודי יתפרקו אחד מהשני, ובנוסף הגג נותן יציבות לקורות הרכב, כלומר, גם בתאונה חזיתית יש זה יגרום להחלשה של המרכב.

תקנו אותי אם אני טועה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אני לא מאוד חזק בדבקים, אבל למיטב ידיעתי יש היום דבקים שחזקים לפחות כמו ריתוך - אם אני זוכר נכון שלדות קרבון מחוברות עם דבקים.

כל עוד זה נעשה בצורה מושכלת, על ידי אנשים בעלי ניסיון ותוך שימוש בחומרים הנכונים, אני לא הייתי נרתע מלסוע ברכב שחתכו לו את הגג והדביקו רכיב קרבון במקומו.

פורסם
ובנוסף הגג נותן יציבות לקורות הרכב, כלומר, גם בתאונה חזיתית יש זה יגרום להחלשה של המרכב.

תקנו אותי אם אני טועה.

לא מסכים איתך,

הפח של הגג כשלעצמו הוא מאוד רך, מספיק שתלחץ עם אצבע והוא יתחיל לשקוע, מה שנותן את היציבות והחוזק זה הקורות רוחב שמתחת לגג ואלה בכל מקרה נשארות אם תשים גג מקרבון.

נהפוכו, התקנת גג קרבון דווקא משפרת את החוזק מכיוון שכחומר הקרבון חזק יותר מהפח של הגג, והוא פחות גמיש.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מכוון שהחיתוך הוא רק של החלק החצוני של הפח, לדעתי, אפקט השבירה של הקרבון בזמן תאונה לא קריטי מכוון שיש שאסי שיעצור חלקית את השבירה וכל החומרים המבודדים שנמצאים עד הבד שנמצא בגג בתוך הרכב ימנוע מכניסת הקרבון לתוך הרכב.

חוץ מזה כדי לעשות תאונה שגומרת להתהפכות (בעיקר במכוניות ספורט שבד"כ להם מסבים גג קרבון) או שצריך להיות ממש אידיוט ולעלות על מדרכה או קיר במהירות מספיקה כדי את כח הרכב ולגרום לו לההפך או שמשהו יכנס בך במהירות מאוד גבוהה.

והאופציה הנוספת זה ליפול מצוק או לתעלה בכביש.

כך שבמקרי התהפכות שכאלו אני לא דווקא הייתי דואג לקרבון שיעשה לי נזק אלא לעוצמת התאונה.

S2000

פורסם
לא מסכים איתך,

הפח של הגג כשלעצמו הוא מאוד רך, מספיק שתלחץ עם אצבע והוא יתחיל לשקוע, מה שנותן את היציבות והחוזק זה הקורות רוחב שמתחת לגג ואלה בכל מקרה נשארות אם תשים גג מקרבון.

נהפוכו, התקנת גג קרבון דווקא משפרת את החוזק מכיוון שכחומר הקרבון חזק יותר מהפח של הגג, והוא פחות גמיש.

Point taken!8)

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...