Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן קצר לאלפא ג'ולייטה 170

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5682 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ברכות! רכב חמוד ביותר. באיזה צבע הזמנת?

אגב, לא נתנו לך בכלל נסיעת מבחן ב- GTI, או שלא היתה להם ידנית?

נו, אבל ביחס לאמות המידה:

Where Megane RenaultSports or Golf GTIs keep on giving no matter how much they're pushed, the Cloverleaf doesn't become better the quicker you go. The steering bucks around in your hands more and the damping can't keep up with the higher speeds. Go barrelling into a corner in the Alfa too hard and the car gets too nose heavy, with no sensation of the Cloverleaf pivoting around you like the best hot hatches have. The natural chassis balance isn't quite there

The Cloverleaf feels like Alfa has tried to make a Golf GTI rival, but it hasn't got there. To be fair, the Alfa does the Golf part of Golf GTI very well. It's comfortable and refined, you get a decent-looking car into the bargain. Plus, at £24,495 it's £385 cheaper than the five-door VW. But the GTI, bi-polar part of the Golf is missing. That final little bit of fun isn't there. Buy it because it's different, not because it's better

הזמנתי צבע לבן.

לגבי הגולף אמרו לי שאין ידנית, אמרתי להם שאני אסתפק ב-GTI עם DSG למטרת הבחינה, הנציגה האנטיפתית אמרה שיחזרו אליי ושלחה מייל לאיזה "מרכז מכוניות מבחן ארצי" שלהם, משם כבר לא חזרו אליי.

עזבו את זה שכשמצליחים סופסוף להשיג נסיעת מבחן אצלם (בשירוקו), יש נציג מאחורה שזמנו לוחץ, בקיצור אין זמן להתרשם מהרכבים שלהם כמו שצריך, ואני לא מוכן לקנות חתול בשק שעולה 200 אלף שקל.

לגבי ג'ולייטה והיריבות, בטווח המחיר של ה-QV יש מתחרות כנראה יותר מוצלחות כמו המגאן CUP שהתחילה להימכר לא מזמן, לעומת זאת הטווח של ה-170 לדעתי מעמיד אותה במקום לא רע.

יובל.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

במילא בנסיעה עם נציגי מבחן אתה לא תוכל להתרשם מכל היכולות של הרכב*, זה א'. ב', על הרכב כתבו כל כך הרבה בעיתונות בארץ ובחו"ל, אתה חושב שאתה תשים לב למשהו שעדרים של עיתונאים פספסו?

* יש יבואן אחד שאני יודע עליו שכן לוקח רוכשים רציניים לכבישי נהיגה אמיתיים ומראה להם בדיוק מה הרכבים שלו שווים, זה לא צ'מפיון.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

אני לא מבין איך אפשר לוותר על נסיעת מבחן הגונה בגלל איזה עיתונאי.

עזוב שכולנו יודעים את טבעם (וטיבם) של רוב העיתונאים באופן כללי, לגבי מכוניות לכל אחד יש מכונית שהוא מתחבר אליה יותר מאחרת, בהתאם לסגנון הנהיגה שלו וכיול המכונית.

יובל.

פורסם

אני לא מדבר על עיתונאי אחד ספציפי. יש עשרות מבחנים שאפשר לקרוא\לראות שנכתבים ע"י אנשים שמבינים מכוניות. בקיצור - זה שהיבואן מעפן לא אומר שאתה צריך לפסול את הרכב.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם
אני לא מדבר על עיתונאי אחד ספציפי. יש עשרות מבחנים שאפשר לקרוא\לראות שנכתבים ע"י אנשים שמבינים מכוניות. בקיצור - זה שהיבואן מעפן לא אומר שאתה צריך לפסול את הרכב.

מה זה משנה כמה עיתונאים משבחים, אולי הרכב לא יתאים לסגנון הנהיגה שלי? יופי שהם מבינים במכוניות, אני הוא זה שאמור ליהנות פה.

חוצמזה, לא פסלתי את הרכב כי לא טענתי שהרכב חרא, רק שהוא משעמם למדי כשהוא דומם....

הרכב נהדר כשהוא נוסע - אני בטוח, אבל אני לא אשלם סכום כזה כשאני לא מקבל יחס הוגן, על אחת כמה וכמה מבלי לבצע נסיעת מבחן.

למען הסר ספק, היחס בסוכנות אלפא היה נהדר, קיבלתי יחס אישי לעומת במקומות אחרים שהרגשתי כמו עוד לקוח לא רצוי, נראה שברוב המקומות בארץ מעדיפים לקוחות שלא מבזבזים להם דלק וכן מוכנים לקנות חתול בשק, ציבור צרכני מטומטם הוא שוק נהדר. 

יובל.

פורסם

אני דווקא מבין אותו. הוא התלבט, ואמר לעצמו שהוא (א) רוצה להרגיש שרוצים את הכסף שלו; ו- (ב) רוצה לנסות לפני שהוא קונה. בצ'מפיון, כנראה מוכרים יותר מידי בשביל זה. עובדה שידני הם בכלל לא מקצים לנסיעות מבחן, ואפילו נציג המכירות (!) אמר לי למה לך ידני...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

בוא נתחיל מזה שצמפיון זה לא יבואן...זה בזיון שרק במדינת המונופול זה יכול לקרות דבר כזה.

ולגבי האלפא... חבל לי מאוד להגיד את זה אבל אלפא איבדו את הדרך וחבל היום נשאר מהחברה הזאת רק ההיסטוריה...אחרי ה147,156,159,GT הנהדרות יצאו המיטו והגוליטה שפשוט אין להם את זה וחבל...

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם
בקיצור, אלפא הפכה לסוג של גולף (אל תעלב bar72...). חבל, כי לרכב היה פוטנציאל...

קלעת בול. ונראה לי שזו גם הייתה הכוונה של פיאט באלפא ג'ולייטה, כי עם כל הכבוד לכמה מעריצים, עם זה לא הולכים לבנק, עם גולף מנהל הבנק אומר לך בוקר טוב ואפילו מגיש לך כוס קפה.

פורסם
במילא בנסיעה עם נציגי מבחן אתה לא תוכל להתרשם מכל היכולות של הרכב*, זה א'. ב', על הרכב כתבו כל כך הרבה בעיתונות בארץ ובחו"ל, אתה חושב שאתה תשים לב למשהו שעדרים של עיתונאים פספסו?

* יש יבואן אחד שאני יודע עליו שכן לוקח רוכשים רציניים לכבישי נהיגה אמיתיים ומראה להם בדיוק מה הרכבים שלו שווים, זה לא צ'מפיון.

לא מסכים איתך, הרכב צריך להיות מתאים לך אישית, וזה לא משנה כמה כתבים נהגו לפניך ורשמו כתבות עמוסי דפים, אתה הוא זה שבסוף תנהג ברכב ביום יום, במיוחד ברכב ספורטיבי שם ההנאה היא כל הסיפור.

לכן חשוב שתהיה שלם עם ההחלטה שלך,תנהג ברכב כמה שאתה צריך, עד לגיבוש דעה והתחברות עם הרכב(בטוח קרא לך לא פעם שקראת דעות מסוימות על רכב מסוים ובסוף נהגת והרגשת משהו שונה לגמרי).

בקשר לנסיעות המבחן אני מצטרף פה ליחס החם של סמל"ת(אבארט ואלפא) כאשר חיפשתי רכב, הגעתי לסניף הראשי ביגאל אלון, וגיליתי אנשים קשובים לצרכים ולהתלבטות שהיו לי,נסיעות המבחן היו ארוכות יותר והתאימו לצרכיי, היחס היה אישי ועינייני והרגשתי שלא מנסים לדחוף לי רכב שאני לא צריך,או בקושי מתיחסים אלי כי יש להם הרבה לקוחות ,כפי שהרגשתי בסוכניות אחרות.

פורסם

אבל משום מה, בעיתונות האנגלית (במהלך יולי ואוגוסט השנה) שיבחו מאוד מאוד מאוד את הג'וליטה.

מוזר, עכשיו קראתי עוד כמה ביקורות מחו"ל על הג'ולייטה ופתאום ההגה מצוין - מהיר, בעל משקל טוב, מתקשר... הם שינו את דעתם? עכשיו אני באמת צריך לעשות סיבוב על אחת, אולי יש כאן (סוג של) מחליפה ראויה ל-147...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני מניח שגם בחו"ל, כמו בארץ, יש עיתונאים שבאמת בוחנים את הרכב ברצינות, יש כאלה שמנסים אבל לא במומחיות כזו גדולה (כן, גם באנגליה לא כל כתבי הרכב הם ג'רמי קלארקסון או טיף נידל...) ויש כאלה שסתם מצטטים את ההודעות לעיתונות של החברה שנתנה להם בנדיבות כמה צ'ופרים עם הרכב.

האמת, ככל שאני יכול לראות (לא עשיתי מחקר מעמיק מן הסתם) דווקא הביקורות הראשונות שקראתי היו מאוד מתלהבות, והמאוחרות יותר - פחות. האם אלפא נתנה קודם את הרכב לעיתונאים אוהדים? האם מי שבחנו את הרכב קודם התלהבו מעצם הראשוניות? או שמא לאחר שפחת הלחץ הראשוני, העתונאים שקיבלו את הרכב מאוחר יותר קיבלו אותו ליותר זמן, ונהגו עליו בכבישים אמיתיים ולא במגרש הביתי בבאלוקו. הכל ייתכן.

בכל מקרה - צריך שוב להדגיש, האכזבה שלי היא ביחס לציפיות האישיות שלי ולסטנדרטים גבוהים שלהם אני מצפה מרכב כזה. כמו שכתבתי על הקורולה, ההבדל היום בין רכב בינוני למצטיין נעשה דק, ולכן כל פגם קטן ראוי שיודגש.

לגבי סמל"ת, כפי שנאמר, מגיעה מילה טובה - קל מאוד לקבל רכב לנסיעה של של שעה או יותר (מצחיק כמה יבואנים עושים טובה שנותנים חצי שעה). למרות שמכירים אותי שם, את הג'ולייטה הזמנתי סתם כך טלפונית, קיבלתי בלי בעיה לשעה וחצי ועוד קיבלתי אותה שטופה ומוכנה לעיתונאי שהיה אמור לקבל אותה מיד אחרי. כמה יבואנים היו נותנים ללקוח רכב שעבר הכנה לעיתונאי, לפני העיתונאי? בהחלט ראוי לציון.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

האמת, ככל שאני יכול לראות (לא עשיתי מחקר מעמיק מן הסתם) דווקא הביקורות הראשונות שקראתי היו מאוד מתלהבות, והמאוחרות יותר - פחות. האם אלפא נתנה קודם את הרכב לעיתונאים אוהדים? האם מי שבחנו את הרכב קודם התלהבו מעצם הראשוניות? או שמא לאחר שפחת הלחץ הראשוני, העתונאים שקיבלו את הרכב מאוחר יותר קיבלו אותו ליותר זמן, ונהגו עליו בכבישים אמיתיים ולא במגרש הביתי בבאלוקו. הכל ייתכן.

מהניסיון שלי, חלק מהעיתונאים באנגליה באמת לוקים בהתלהבות מוגזמת מרכב חדש. לא פעם אני קורא ביקורות משתפכות שמרוסנות היטב במפגשים הבאים עם המכונית. יש לציין שזה לא נאמר בתוכחה - זה נורמלי לגמרי וגם קורה לא מעט בארץ. לוקח קצת זמן עד שמתרגלים לרכב, ותמיד המפגש הראשוני הוא הכי מלהיב (או הכי מרתיע, אם נסתכל מהכיוון השני). יותר מזה - הרבה פעמים המפגש הראשוני הוא במבחן יחיד, והמפגש הבא במבחן השוואתי - בו הרבה יותר קל לעמוד על הצדדים החיוביים והשליליים של הרכב ביחס למתחרות. גם לי קרה לא פעם שהתרשמתי בצורה מסוימת מרכב, אבל כשהוא הועמד בפרופורציה מול המתחרות קיבלתי תובנות מעמיקות יותר לגבי תכונות מסוימות שלו.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כמי שנוהג כבר יותר מחודש על ג'ולייטה אני יכול לאמר שהתחושות הראשונות שלי היו בדיוק כמו של ערן, אבל ככל שעובר הזמן אני מתחיל להתאהב באוטו.

הבעיה טמונה ברמת הציפיות, אין תחליף לתקשורת הישירה והבלתי אמצעית של ה156/147. גם ה159TI שלי מתקשרת פחות מהן אבל היא עדיין אלפא יותר טובה מהן.

הגו'לייטה היא סוג חדש של אלפא ורק העתיד יגיד אם היא מדברת לאלפיסטים או לכל האחרים. בינתיים, נסיעת מבחן של שעה נותנת רושם ראשוני לא טוב אבל אחרי שנוהגים בה יום יומיים פתאום האלפא מצליחה לצאת, וזו בעיה רצינית כי לא נראה לי שסוכני אלפא ברחבי העולם יחלקו ג'ולייטות ליומיים מבחן...

פורסם

ערן, לא יודע איך לא חשבתי על זה קודם.

הפתרון למצבך פשוט, אני כבר עשיתי אותו.

147 (156 במקרה שלך) היא אותה אקסית מיתולוגית שבחיים אף אחת לא תגיע לרגליים שלה. יש שתי אפשרויות, לחפש אותה בכל בת זוג חדשה (אגלה לך סוד, לא תמצא וזה לא משנה אם יש לה נחש על הגריל או לא) או להמשיך ולהחזיק אותה בבית. זה מה שאני עשיתי. בכל פעם שבא לי "אלפא אמיתית" אני פשוט נכנס ונוסע.

המחירים שלהן באמת בריצפה וכל עוד זה לא רכב יום יומי גם הלחץ על המכללים הישנים לא אמור להוות בעיה בוערת.

נסה ותהנה.

פורסם

עמיקם, אתה רוצה לזרות לי מלח על הפצעים. להזכירך, נאלצתי למכור אלפא עוד יותר אמיתית בגלל חוסר מקום חנייה מסודר. בכל מקרה, צריך להבחין בין נקודת מבט נוסטלגית, של מישהו שרק מחפש משהו שכבר איננו, לבין הרצון הלגיטימי למצוא ברכש חדש דברים שאין סיבה אובייקטיבית שלא יהיו. את מה שאני מחפש מצאתי לפחות ב-2 מכוניות חדשות - ב-500 אברת', בגולף GTI, כך שאין סיבה לא לשאוף למצוא את זה באלפא קומפקטית.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

• תוכן חדש...