Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ליפנים אין ברזל? :shock:

ואני אומר לכם שוב, אין בעיה למח הישראלי לתכנן רכבים, אין בעיה לכח הישראלי להרכיב רכבים (ומה בכלל הקשר לחקלאות? יש

יפן מדינה מאד ענייה במשאבים. הכלכלה היפנית תלויה לחלוטין בייבוא חומרי גלם. בשנות ה-20 הקיסרות היפנית פלשה לסין בגלל צורך להשיג משאבים הכרחיים למודרניזציה המואצת שעברה האימפריה.

פורסם
היטלר נבחר בצורה דמוקרטית לחלוטין , וגם תוצאות הבחירות היו אמיתיות ולא היה זיוף. אבל הוא עדין לא הצליח לסחוף את כולם.

הרעיון של יצור מכונית אמינה ופשוטה לפשוטי העם היה גאוני ואכן המון מובטלים גרמנים הועסקו בתעשיה הזאת וגם הכניס המון כסף לגרמניה שהייתה במשבר עמוק-כך הצליח היטלר לסחוף את רוב העם שעניין אותם רק מה יהיה לאכול.

כמובן שליהודים זה הביא את השואה האיומה.

אבל צריך להודות שה"חיפושית" נתנה תמריץ והוציאה את גרמניה מהבוץ אחר כך הם עוד פעם נכנסו לבוץ...

שוב רצף של אי-דיוקים היסטוריים.

1) היטלר מעולם לא זכה ברוב הקולות בבחירות הדמוקרתיות אלה מונה לקנצלר בתור כביכול דמות זמנית וחלשה ע"י הפוליטיקאים שנחשבו לחזקים ממנו, ואז כבר הצליח לרמות את כולם ולהשתלט על מוסדות המדינה. אגב, בבחירות הדמוקרטיות האחרונות שנערכו בגרמניה בטרם המלחמה הפופולריות של המפלגה הנאצית דווקא ירדה.

2) הגאונות אם כבר הייתה אז לא במכונית (אשר לא הצטיינה בשום דבר מיוחד לתקופתה) אלה בתרגיל לסחיטת הכספים.

3) המניפולציות של היילמאר שאכט, הנגיד של הרייכסבנק, הכניסו פי כמה וכמה יותר כסף, וזאת כאשר עצם משמעותם במשטר הטוטליטרי משתנה. אגב, הרעיון הכללי וההנעה כביכול של הכלכלה באמצעים הטוטליטריים היה בכלל הסובייטי וכולנו יודעים איך זה בסופו של דבר נגמר. באופן כללי ניתן לאומר כי הכלכלות הטוטליטריות מאוד תלויות במצב הכלל-העולמי. כך למשל כאשר מחירי נפט זינקו בשנות ה-70 הדבר איפשר את המשך הסטגנציה של המשטר הסובייטי. כאשר המחירים נפלו, המשטר נפל גם. היטלר הגיע לשלטון בתקופת השפל ההיסטורי בכלכלה העולמית ונהנה משיפור משמעותי של המצב הכללי בהמשך. לא היה לדברים שום קשר לייצור החיפושית הגרמנית או הזיס הסובייטי. אגב, שאכט עצמו חזה מפולת לכלכלה הנאצית והדברים לא התממשו אך ורק עקב התבוסה במלחמה.

פורסם
הילל, כדי שתבין למה לא מייצרים פה מכוניות, צריך ללמוד קצת כלכלה. הסיבה העיקרית היא שלא משתלם. המשכורות בארץ גבוהות מאוד (יחסית לטורקיה/רומניה/הודו - שאלה מקומות נפוצים לoutsourcing של ייצור), בארה"ב כולנו ראינו מה קרה לחברות הגדולות ובאירופה מקבלים סובסידיות ממשלתיות ענקיות.

חומר גלם אין ודרך היחידה לייבא אותו זה דרך ים ויחסית מרחוק. יש עלינו סטיגמה בחצי מהעולם שאנחנו עושים אפרטייד בערבים וכתוצאה חצי מהעולם לא יקנה משהו עם חותמת made in israel.

אפילו הקרקע ובניית המתכנים בסיסיים למפעל מכוניות יעלו בכמה סדרי גודל יותר מאשר במקום אחר.

אני רוצה לתת דוגמה מתחום קרוב.

דיבוריות הקסדה של קארדו הנן פיתוח ישראלי, החברה יושבת באור יהודה.

הדיבורית בעלת מוניטין אדיר בעולם, היא אחת מהיקרות בנמצא ובארץ היא כמעט השליטה הבודדת בתחום, למרות המתחרות.

את קארדו בפועל מייצרים בסין.

בכדי למכור לשאר העולם בהצלחה הראויה לה כתוב על הקופסה לוקסמבורג או מדינה אחרת קרובה אליה.

אבל לא כתוב ישראל.

אם היה כתוב ישראל, לא הייתה מצליחה הדיבוריות לכבוש את הסגמנט הזה ברחבי העולם.

או לפחות להיות מובילה בו.

אופנוען

פורסם
שוב רצף של אי-דיוקים היסטוריים.

1) היטלר מעולם לא זכה ברוב הקולות בבחירות הדמוקרתיות אלה מונה לקנצלר בתור כביכול דמות זמנית וחלשה ע"י הפוליטיקאים שנחשבו לחזקים ממנו, ואז כבר הצליח לרמות את כולם ולהשתלט על מוסדות המדינה. אגב, בבחירות הדמוקרטיות האחרונות שנערכו בגרמניה בטרם המלחמה הפופולריות של המפלגה הנאצית דווקא ירדה.

.

תקרא את הכותרת של הלינק-על איך כן בבחירות דמוקרטיות.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3260141,00.html

ולgollu -יש פתרון מצוין לזה אפשר להקים מפעל ישראלי ברמאללה או בקסבה ואז כמו תמיד העולם אוהב רק את הערבים והמכוניות יהיו MADE IN PALSTIN אני חושב שיהיה להיט וגם כח עבודה זול וגם תעסוקה לפלשתינים.

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם

רוטנברג, אתה צוחק אבל לדעתי יש לזה סיכוי לעבוד.

משכורות/קרקע לא יהיו בעיה. ובכלל תעסוקה של 10000 פלסטינים תעשה עבורם את הסויץ' מלחשוב איך להרוס ללחשוב איך לבנות. כולם מרוויחים מהמצב, חוץ מ...לקוח.

פתאום כולם יבינו כמה מכוניות סיניות איכותיות :-D

פורסם

רוטנברג- כתב ..

ולgollu -יש פתרון מצוין לזה אפשר להקים מפעל ישראלי ברמאללה או בקסבה ואז כמו תמיד העולם אוהב רק את הערבים והמכוניות יהיו MADE IN PALSTIN אני חושב שיהיה להיט וגם כח עבודה זול וגם תעסוקה לפלשתינים.

אז לישראל מגיע אחוזים % .

את ההתלמדות בפירוק והרכבת רכבים , הם עושים על חשבון ישראל .

מבחני דרכים - יש להם במרדפי בריחה מהמשטרה , ומתכת משלטי ההכוונה ועמודי החשמל - נו אז ידע יש שם ..

הבעיה - מחסור בצמיגים - הם רגילים לשרוף אותם ( כמו במערכון של הגשש החיוור )

" אז מה הדרישות שלכם למפעל המכוניות החדש ,, צמיגים קיבלתם חודש שעבר ,

אה נכון , שרפנו אותם בשבת ואנחנו צריכים צמיגים חדשים :lol:"

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
תקרא את הכותרת של הלינק-על איך כן בבחירות דמוקרטיות.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3260141,00.html

.

עם כל הכבוד לדמוקרטייה הפלסטינית, בגרמניה עוד בטרם המלחמה הייתה מסורת פרלמנטרית יחסית עשירה. אגב, בויקיפדיה כתוב שתקופת הרייך יוצרו רק 1000 חיפושיות

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A9%D7%99%D7%AA_(%D7%9E%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%AA)

ככול הנראה אתה מבלבל בין התקופה הנאצית לבין תקופת ה"פלא הגרמני" שלאחר המלחמה.

פורסם

רק פשיסט מטומטם שמסונוור ע"י גזענות עלובה ופרופגנדה מטומטמת יכול לחשוב שבאיזה שהוא שלב בהיסטוריה, היטלר היה טוב לגרמנים.

לא שאני מדבר פה על מישהוא ספציפי, סתם מדבר עם עצמי...:x

בכל מקרה, מי שמתכנן להמשיך את הדיון הזה עם ניחוח גזעני, שיתכונן לפעולות תגמול.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
זה נכון, גם אני חשבתי על זה.

וגם עוד סיבה, שבארץ יעדיפו תמיד יצרנים יותר מפותחים ומבוססים.

אבל לא ימכרו את המכוניות רק בארץ, לדעתי צריך גם לייצא את זה לשאר העולם, ואם במידה המכוניות יהיו איכותיות, מאובזרות, אמינות ובטוחות, אינני חושב שלא יקחו את המכוניות בתור ברירה, ובתור מתחרה למכוניות אחרות מהסוג.

שמע יש את הדאצ'יה של הרומנים.

הדאצ'יה היה ידוע בתור רכב לא אמין, לא רציני ... לפחות בשוק האירופאי.

הדאצ'יה נכנסו מחדש לשוק עם חידושים מדהימים.

כרגע יש לדאצ'יה דגם בקטגוריה של הX5/Q5 וכו'

הרכב שלהם כל כך טוב, כל כך אמין, מאובזר טוב, בטיחותי שיש כל כך הרבה ביקוש לרכב כי המחיר זול וטוב שהמפעל לא יכול לעמוד בדרישות הייצור.

אם לדוגמה עכשיו תיכנס להזמין רק ביולי תוכל לקבל את הרכב.

פורסם

בגירה , בתקווה שאתה לא מתכוון אליי :roll:

ציינתי עובדות בהסטוריה ועוד לצורך כך הבאתי גם ציטוטים מהמורה להיסטוריה שלי מכיתה יא , אז לא יכול להיות שהמורה שלי הייתה גזענית.

לפחות לא מיהרת לתת התראה וטוב שכך :-P כי באמת אין סיבה.

הנס הכלכלי אכן קרה לאחר עליית הצורר ליהודים לאחר עליתו לשלטון ושיפור הכלכלה הגרמנית בין היתר גם על ידי יצור מכונית פולקסווגן חיפושית יצור מצברים על ידי חברת "מרצדס" וגרמניה יצאה ממשבר כלכלי קשה ממלחמת העולם הראשונה , אבל אחר כך הנפילה הגדולה והטעויות של הצורר ליהודים והשאר ידוע

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם
ציטוטים מהמורה להיסטוריה שלי מכיתה יא .... הנס הכלכלי אכן קרה לאחר עליית הצורר...

אווי למערכת החינוך שלנו

פורסם
לגבי המכונית העממית -אדולף היטלר הצליח לסחוף את כל העם הגרמני בכך שנתן להם את "מכונית העם " החיפושית.

וגם הניע את הכלכלה הגרמנית שהייתה בשפל גדול לאחר מלחמת העולם הראשונה.

אני חושב שיש לנו מה לקנא בהודים על הטאטא נאנו- אולי לא משתלם כי השוק פה די קטן לעומת המליארד של הודו.

מענין למה לא מייבאים לפה את הטאטא?

איך אלף רכבים יכולים לשפר את כלכלת גרמניה?

רוב הפועלים שילמו מקדמות מהמשכורת כדי לקנות את החיפושית הפרטית שלהם, רק שהם לא קיבלו אותה וכך נכנס מס אדיר לקופת המדינה.

אולי המניפולציות סביב החיפושית שיפרו את הכלכלה, ואלוי מניפולציות בכלל.

אבל ייצור החיפושית עצמה הציל את גרמניה רק לאחר המלחמה השניה.

לידע הכללי בישראל יש את אחוז המהנדסים הכי גבוה בעולם ביחס לאוכלוסיה.

אני לא אתפלה אם גם את אחוז המהנדסים המובטלים הגבוה בעולם.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
לידע הכללי בישראל יש את אחוז המהנדסים הכי גבוה בעולם ביחס לאוכלוסיה.

ועדיין צפוי מחסור במהנדסים. בדיוק כשם שצפוי (ולמעשה קיים כבר היום) מחסור ברופאים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...