Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כשרוב הציבור לא נורמטיבי יש מה לעשות

להחליף את אלה שקובעים מהו נורמטיבי

קרי את חברי הכנסת שלנו.

אבל מה?

נותנים לנו שבתון כדי שנלך לבחור, ואנחנו בוחרים ללכת...

למנגל או לקניון או לים .

ואח"כ X שנים מקטרים.

מקובל , אז תחליפו , ואז נמתין ונראה מי ייקח על כתפיו את האחריות .

או שיוכח שתומכי המהירות צדקו .

קדימה למלאכה .

• תגובות 98
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

במקרה זה צריך להחליף, או לשפר מישהו אחר - את מי שאחראי על תכנון, בניית ובמיוחד אחזקת הכבישים, וכאמור קודם - גם את אוכפי החוק. חברי הכנסת, עם כל הביקורת כלפיהם, אינם מהנדסי דרכים ואפילו אינם הפקידים האחראים לשחרור התקציבים.

אביא לדוגמא את כביש 2:

1. קראתי לפני שנים רבות כי האוטובאהנים הגרמניים מחזיקים מעמד עשרות שנים ללא תיקונים כיון שמלכתחילה הם נבנים על בסיס שכבות עמוקות ויציבות המסוגלות לספוג את כל הזעזועים הנגרמים על ידי התנועה הכבדה בלי להפגם. לעומת זאת הכביש המהיר הראשון שנבנה בישראל ככזה , שהוא הקטע הצפוני של כביש 2 (מקיסריה עלד עתלית ובהמשך עד חיפה-דרום) עמד בתקנים. עם השנים הכביש הוזנח והיה צורך להסיר ממנו את הגדרה זו ולהפכו לדרך בין עירוני "רגילה". בניה בתקן גבוה מלכתחילה היתה חוסכת הדרדרות זו.

2. במדינה מתוקנת כביש כמו כביש 2 לא היה מטולא אלא היה משופץ באופן יסודי, כך שהאספלט יהיה אחיד לכל אורכו, בלי בורות ובלי "שמיכות" אספלט כל כמה עשרות מטרים. במדינות מתוקנות תיקון קטע כביש מבוצע לאורך מרחק ארוך עם כבישת שכבת אספלט אחידה לכל האורך והרוחב, על יסודות עמוקים ויציבים עם הזקקות לשיפוץ במחזורים ארוכים של שנים רבות.

3. תודה למתכננים למבצעים ולמפקחים על בנית הכבישים. לדוגמא - במדינה מתוקנת לא היה צורך לשפץ את מחלף אור עקיבא שנה לאחר שנפתח לתנועה, על כל הסכנות הנובעות מעבודות בדרך במקום כה סואן.

וכמובן - עניין שמירת החוק וביצוע האכיפה, שעליהם יש דיונים רבים בפורום, כולל באשכול זה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
במקרה זה צריך להחליף, או לשפר מישהו אחר - את מי שאחראי על תכנון, בניית ובמיוחד אחזקת הכבישים, וכאמור קודם - גם את אוכפי החוק.

אביא לדוגמא את כביש 2:

1. קראתי לפני שנים רבות כי האוטובאהנים הגרמניים מחזיקים מעמד עשרות שנים ללא תיקונים כיון שמלכתחילה הם נבנים על בסיס שכבות עמוקות ויציבות המסוגלות לספוג את כל הזעזועים הנגרמים על ידי התנועה הכבדה בלי להפגם. לעומת זאת הכביש המהיר הראשון שנבנה בישראל ככזה , שהוא הקטע הצפוני של כביש 2 (מקיסריה עלד עתלית ובהמשך עד חיפה-דרום) עמד בתקנים. עם השנים הכביש הוזנח והיה צורך להסיר ממנו את הגדרה זו ולהפכו לדרך בין עירוני "רגילה". בניה בתקן גבוה מלכתחילה היתה חוסכת הדרדרות זו.

2. במדינה מתוקנת כביש כמו כביש 2 לא היה מטולא אלא היה משופץ באופן יסודי, כך שהאספלט יהיה אחיד לכל אורכו, בלי בורות ובלי "שמיכות" אספלט כל כמה עשרות מטרים. במדינות מתוקנות תיקון קטע כביש מבוצע לאורך מרחק ארוך עם כבישת שכבת אספלט אחידה לכל האורך והרוחב, על יסודות עמוקים ויציבים עם הזקקות לשיפוץ במחזורים ארוכים של שנים רבות.

3. תודה למתכננים למבצעים ולמפקחים על בנית הכבישים. לדוגמא - במדינה מתוקנת לא היה צורך לשפץ את מחלף אור עקיבא שנה לאחר שנפתח לתנועה, על כל הסכנות הנובעות מעבודות בדרך במקום כה סואן.

וכמובן - עניין שמירת החוק וביצוע האכיפה, שעליהם יש דיונים רבים בפורום, כולל באשכול זה.

היה ברור לי כשמש שבשלב זה או אחר נחזור לגרמנים , כעת היגיע שלב התלונות על יופיה ויעילותה של הדרך .

בשלב זה עוד מוקדם לכתוב שזו דרכם של קוטרים .נמתין לעוד תאורים מגרמניה .

פורסם

תראה, קראתי את העניין דווקא בעיתון אמריקאי, שקיטר על איכות בנית הכבישים בארה"ב.

אני לא מצפה לאיכות אירופית, אבל מצב שבו כביש דורש שיפוץ פחות משנה לאחר שנבנה (כמו באור עקיבא) אינו סביר גם במדינות עם סטנדרטים יותר נמוכים. וכנ"ל מצב האספלט הלא אחיד, כאשר בנתיב הימנני יש אספלט עם תכונות שונות מזה שבנתיב השמאלי אני מצפה לבעיות בשליטה ברכב, או, לפחות, לכך שנהגים יחליפו נתיבים לפי תחושת הכביש שלהם ובצורה לא צפויה, שכן הנהג הישראלי אינו נוהג לאותת על כוונותיו.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ובקשר לכך ש"למה בן אדם מתקין מוצר ב3000 ש"ח אם לא השתמש בו "

זה כמו לעצור אותך על רצח בגלל אחזקת אקדח בבית... הרי יש לך אקדח, השקעת כסף , לא תרצח מישהו? :D

אייל למה אתה מתפלא ? להחזיק אקדח בבית בלי רישיון זאת עבירה .

אתה לא צריך להשתמש באקדח , וזה בדיוק כמו שאתה לא צריך להשתמש במשבש .

מותר להחזיק אקדח בבית רק אם יש לך רישיון (מה שלא קורה כאן עם המשבש , נכון ?),

פורסם
מסכים לחלוטין. כאשר אני נוסע 80 ק"מ בין חיפה לת"א ההבדל בזמנים לא משמעותי. כאשר מדובר ב-500 ק"מ ביום באירופה ההבדלים משמעותיים.

חוסר ההתלהבות שלי מנהיגה מהירה אינו נובע מחשש, הוא נובע, אולי, מהתפכחות לגבי משמעות נהיגה כזו בתנאי הארץ. תבין, בגרמניה ובאיטליה, בקטעי דרך המאפשרים זאת ועם הרכב המתאים בהחלט איני מגביל עצמי ל-100 קמ"ש, וגם לא ל-140 (כמובן במגבלות החוק). בארץ אני הרבה יותר מרוסן, והסיבה אינה איכות הכבישים - אני מסכים אתך שיש בארץ כבישים המאפשים נהיגה מהירה - בתנאי שאתה נמצא עליהם לבד. המגבלה העיקרית היא הנהגים הישראליים הבלתי ממושמעים - המתנחלים בנתיב השמאלי, המדברים בנייד וסוטים מהנתיב, הדו"ג הצצים מכל מקום אפשרי ובלתי אפשרי וכו'.

חבר אמר זאת פעם כשנשאל למהירות הלא חוקית בה הוא נוסע:

ההבדל ביני לבינך(הנהג האחר איתו נתקל בדרך) הוא שבסוף הנהיגה החיוך מרוח לי על הפרצוף, זיעה קרה ניגרת בגבי, שיער ראשי כלאחר שעבר פן ושרירי ידי עדיין רועדים מהתרגשות...:twisted:

לא 10 דקות, לא דקה וגם לא שניה - ההבדל הוא בדברים שנאמרו לעיל!

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
במקרה זה צריך להחליף, או לשפר מישהו אחר - את מי שאחראי על תכנון, בניית ובמיוחד אחזקת הכבישים, וכאמור קודם - גם את אוכפי החוק. חברי הכנסת, עם כל הביקורת כלפיהם, אינם מהנדסי דרכים ואפילו אינם הפקידים האחראים לשחרור התקציבים.

שרי הממשלה הם האחראים על אחראים על תכנון, בניית ואחזקת הכבישים, אוכפי החוק ופקידי האוצר.

במדינות מתוקנות תיקון קטע כביש מבוצע לאורך מרחק ארוך עם כבישת שכבת אספלט אחידה לכל האורך והרוחב, על יסודות עמוקים ויציבים עם הזקקות לשיפוץ במחזורים ארוכים של שנים רבות.

לפני מספר שנים יצא לי לדבר עם מהנדס כבישים קנדי (ישראלי שחי בקנדה). לפי דבריו, מע"צ בונה כמו במדינות מתפתחות באפריקה.

קרי את חברי הכנסת שלנו.

כבר החלפנו ולא פעם. קיבלנו את אותה גברת, באותה מהירות ועם אותם מסים.

אייל למה אתה מתפלא ? להחזיק אקדח בבית בלי רישיון זאת עבירה .

אתה לא צריך להשתמש באקדח , וזה בדיוק כמו שאתה לא צריך להשתמש במשבש .

מותר להחזיק אקדח בבית רק אם יש לך רישיון (מה שלא קורה כאן עם המשבש , נכון ?),

זה לא אקדח, זה כובע גרב. חייבים רישיון לכובע גרב?

פורסם

השאלה היא, בסופו של דבר, למי יהיה חיוך מרוח על הפרצוף ומי יהיה מרוח על השמשה הקדמית. והבעיה היא שאותו נהג עם החיוך המרוח הוא בעל סיכוי גבוה להמרח יחד עם מישהו אחר, לא בגלל המהירות אלא בגלל אי התאמתה לתנאי הדרך (קרי - לשותפים לדרך, לא לרצועת האספלט בכבישים המעטים הבנויים ומתוחזקים כראוי).

אם תרבות הנהיגה בארץ היתה שונה הייתי מתייחס למהירות באופן שונה בכבישים המתאימים לכך, אבל, כפי שכתבתי קודם, עד שהנהג הישראלי לא ישתנה אי אפשר יהיה להנות מנהיגה - לא ב-80 קמ"ש ולא ב-180.

פורסם

זה לא אקדח, זה כובע גרב. חייבים רישיון לכובע גרב?

נגיד וזה כובע גרב ,

ראית מה כתוב באתר שמוכר כובעי גרב ?

"אקדחי הלייזר של המשטרה עושים שימוש באותו תחום לייזר" .

פורסם

ההבדל ביני לבינך(הנהג האחר איתו נתקל בדרך) הוא שבסוף הנהיגה החיוך מרוח לי על הפרצוף, זיעה קרה ניגרת בגבי, שיער ראשי כלאחר שעבר פן ושרירי ידי עדיין רועדים מהתרגשות...:twisted:

אני מוותר על כל אלו, בנוסף לעובדה שאין לי שיער כלל..

עצם המחשבה שיהיה עלי להיתנייד 3 חודשים באוטובוסים, בנוסף לקנס המכובד, מחזירים אותי די מהר וקרוב למהירות החוקית.

ואם אני ממש ממהר, אני פשוט יוצא 5 דקות קודם.:-P

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני יכול להבין את ו-"להתחבר" לדברים הנ"ל. אני גם יכול להבין אדם שרואה חוקי מדינה כלא צודקים או לא הגיוניים ומוכן להפר אותם ולשאת בתוצאות לפי חומרת החוק (ולא לרוץ לפורום המשפטי כאן, להתייעץ איך להימנע מפסילת רישיון לאחר שנתפס על 200 קמ"ש).

אבל העובדה שאדם מוצא את הריגושים שלו בפעילות שבאופן שוטף מסכנת אנשים חפים מפשע שסובבים אותו על הכביש מציבה דילמה מוסרית מסוימת. וכאן אנו נכנסים לתחום האפור בו אנשים עושים עסקאות עם מצפונם בהקשר למידת הסכנה לזולת, משכה, ותדירותה... :sad: (כמובן יש גם את הבהמות שאין להם לא את הדילמה ולא את המצפון, הם פשוט מתפרעים על הכביש כי זה "כיף חיים", אבל זה לא המקרה המעניין)

מצער שבארצנו אין מקום כמו ה-רינג, שבו כל "המשתתפים" בפועל, מכריזים על נכונותם "להשתתף".

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

פורסם
אני מוותר על כל אלו, בנוסף לעובדה שאין לי שיער כלל..

עצם המחשבה שיהיה עלי להיתנייד 3 חודשים באוטובוסים, בנוסף לקנס המכובד, מחזירים אותי די מהר וקרוב למהירות החוקית.

ואם אני ממש ממהר, אני פשוט יוצא 5 דקות קודם.:-P

אילו היית נוהג אחרת היה נשאר לך גם השיער.:shock:

איש יש ותענוגותיו.

רק תשאירו לנו את המסלול שמאלי פנוי ונסלח לכם על הכל.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כמות יפי הנפש והצבועים גודלת בפורום הזה משנה לשנה.

אני עוד זוכר את הימים שזה היה פורום של חובבי נהיגה ורכב... :roll: ו90 אחוז מהפורום אשכרה החזיק רכב ספורטיבי ולא חירטט תאוריות פילוסיופיות.

היו ימים. :cry:

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

• תוכן חדש...