Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני חדש בפורום, אבל נראה כי יש לו עוד סוג של משתמשים - אלה שחשוב להם לחיות, להשאר בריאים וגם להשתמש ברכב ובכביש בצורה מושכלת. מתברר כי האתגר לשרוד בשלום נסיעה של 100 ק"מ במהירות 100 קמ"ש בישראל גדול מאשר לנסוע 300 ק"מ במהירות של 130-150 קמ"ש ויותר בכבישי אירופה.

זו טעות נפוצה, לשייך מהירות נמוכה לבטיחות. זה לא תורם לדבר מלבד חוסר עירנות ונהיגה לא מודעת, כלאחר יד. לכל שילוב אדם\רכב יש את המהירות הסבירה שלו, זו המהירות בה המפעיל נמצא מעל סף גירוי כלשהו שמאפשר לו להתרכז בסביבה. רד מתחת לזה, והריכוז נופל עד 0. אני יותר מרוכז, מודע וחד ב140 מאשר שאני ב100, ובהתאם מרגיש בטוח יותר. כשאני על הכביש, הנהגים מהם אני מתרחק הם הנהגים האיטיים, מאחר וברור לי שהם לא מרוכזים או לא מרגישים בנוח מאחורי ההגה.

אם אתה חושב שלשים רדיו, יד אחת על ההגה ולסוע 100 בנתיב הימני כל הדרך לחיפה הופך אותך ליותר בטוח ממני, אז יש לך טעות.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 98
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לכל שילוב אדם\רכב יש את המהירות הסבירה שלו, זו המהירות בה המפעיל נמצא מעל סף גירוי כלשהו שמאפשר לו להתרכז בסביבה. רד מתחת לזה, והריכוז נופל עד 0.

לפי מיטב ידיעתי, אכן יש תופעה פיזיולוגית כזאת. אבל!

מה שהורג, זו לא מהירות הנסיעה כשלעצמה. מה שהורג זה אי התאמת מהירות הנסיעה לתנאי הכביש, כלי הרכב, ויכולות הנהג (שמשתנות עצל אותו הנהג בהתאם למצבו, ד"א!).

160 קמ"ש בכביש דו- או תלת-מסלולי ריק ויבש עם ראות טובה, על צמיגים טובים, ברכב תקין ויציב עם בלמים טובים, ESP, ABS, ונהג מן הישוב אך מנוסה ועירני עדיפים על פני 100 קמ"ש של נהג צעיר שמתמרן, עוקף ו-"חותך" כמו מטורף את זרם המכוניות הנוסעות 70 קמ"ש בכביש מפותל, בעודו דוהר בסיוויק 93' עם צמיגים ורפידות בלמים שחוקים (כי כל הכסף הלך על ספוילר וג'נטים נוצצים), אחרי הגשם הראשון של השנה, ואחרי שהנהג לא ישן 36 שעות (רד בול, כנפיים, בלאגנים!). ולא משנה בכלל אם סף גירוי של אותו הגיבור הצעיר הוא על 99 קמ"ש, גם אם הוא עשה 4 שעות במגאן טורבו ספורט עם דני G ביום הולדת.

זאת דעתי.

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

פורסם

זה מובן מאליו. אותו "סף הגירוי" תלוי בתחושת הסכנה שלך, אדם בוגר ונורמטיבי לא יסע במהירות מסוכנת ביודעין, ומצד שני לא יהיה מרוכז אם סף הגירוי לא גבוה מספיק. עם הזמן, הנסיון והשכל, אתה טוב יותר בשיפוט מצבי סכנה וכך המהירות שלך יורדת.

בטיפוסים כמו שציינת צריך לטפל אחרת.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אם זה היה מובן מאליו לכולם, אולי היו פחות תאונות דרכים קשות בארצנו... :-(

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

פורסם
זו טעות נפוצה, לשייך מהירות נמוכה לבטיחות. זה לא תורם לדבר מלבד חוסר עירנות ונהיגה לא מודעת, כלאחר יד. לכל שילוב אדם\רכב יש את המהירות הסבירה שלו, זו המהירות בה המפעיל נמצא מעל סף גירוי כלשהו שמאפשר לו להתרכז בסביבה. רד מתחת לזה, והריכוז נופל עד 0. אני יותר מרוכז, מודע וחד ב140 מאשר שאני ב100, ובהתאם מרגיש בטוח יותר. כשאני על הכביש, הנהגים מהם אני מתרחק הם הנהגים האיטיים, מאחר וברור לי שהם לא מרוכזים או לא מרגישים בנוח מאחורי ההגה.

אם אתה חושב שלשים רדיו, יד אחת על ההגה ולסוע 100 בנתיב הימני כל הדרך לחיפה הופך אותך ליותר בטוח ממני, אז יש לך טעות.

+1!

לא יכולתי להסביר זאת טוב יותר.

ולגביי היפי נפש שמפחדים לחייהם:

העיסוק העיקרי שלי בנהיגה הפך להיות סריקה מתמדת של אותם חולמנים שנוסעים על 100 קמ"ש עם יד אחת ומדי פעם "בורח" להם הרכב מהנתיב קצת.

sperial, אם אתה כל כך פחדת לחייך כאשר עקפו אותך אופנועים מימין ומשמאל, למה נשארת בנתיב האמצעי ולא עברת לימני ביותר? אז היו עוקפים אותך רק משמאל, לאן אתה ממהר? :wink:

פורסם

סולו

לאט לאט אתה מסכים למה שמסבירים.

רועי הסביר זאת יפה ביותר.

יש אנשים שנוסעים מהר ויש ערסים שנוסעים מהר.

אל תתבלבל בין השניים, על הכביש .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
סולו

לאט לאט אתה מסכים למה שמסבירים.

ידידי, הינך נלחם ב-straw man, מנצח, ואז מברך את עצמך. לא אומר דבר על וישרים, אך אמליץ לך לקראו שוב בקפידה הודעתי הזאת והזאת. באם תרצה להגיב על דבריי, ולא על דברים שיכול היה להיות נח לך שאומר, אתה מוזמן לעשות זאת.

פורסם
אני חדש בפורום, אבל נראה כי יש לו עוד סוג של משתמשים - אלה שחשוב להם לחיות, להשאר בריאים וגם להשתמש ברכב ובכביש בצורה מושכלת. מתברר כי האתגר לשרוד בשלום נסיעה של 100 ק"מ במהירות 100 קמ"ש בישראל גדול מאשר לנסוע 300 ק"מ במהירות של 130-150 קמ"ש ויותר בכבישי אירופה.

אז סע בימני על 100 קמ"ש ואל תידחף שמאלה. זה הכל. תאמין לי שאף אחד לא יפריע לך בימני .

אל תנסה לחנך אנשים לנהוג לפי שיטתך ע"י היתקעות בשמאלי ב100 קמ"ש.

אתה הסוג שלא מעניין אף אחד, אתה לא מבין כלום ברכב והדעה שלך מבוססת על בורות ודעות קדומות.

אתה איך קוראים אותו... ה"עדר" הישראלי אלה שיש להם פה גדול ושחושבים לנסוע במאזדה 3 ליסינג זה שיא החוויה המוטורית, הפורום הזה בזמנו לא הוקם בשביל אנשים כמוך אלא בשביל אלה שלא משתמשים ברכב כדי להגיע מA לB.

אני לא אתחיל לתאר את כל הטיולים הסתמיים שעשיתי עם רכבים בחיים שלי רק כדי להנות קצת נהיגה ספורטיבית, כנראה שאתה מאלה שלעולם לא יבינו מה המשמעות של זה.

להשאר בחיים? אל תצחיק אותי :x

אני מסכים עם ההודעה הזו אבל לא עם צורת ההתבטאות ,

לא יכול להיות שכל אחד שנוסע ביפנומטית ליסינג יכנס לכאן וינסה לחנך אנשים שהם נהגים הרבה יותר טובים ומנוסים, מאומנים ומוכשרים ממנו.

לצורך העניין רוב החברים מהגרעין הקשה של הפורום , ישלטו על רכב ב200 קמ"ש הרבה יותר מאשר כל יפנומט מצוי ישלוט על רכבו ב80 קמ"ש. גם רוב החברים נוסעים אולי במהירות קצת יותר מהירה ממהירות התנועה אך גם יודעים לחשוב 5 צעדים קדימה כדי לא להכנס לצרות שנהגים לא מנוסים לא ידעו לצאת מהם.

מסכים עם כל מלה. :mm_yeah:

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

החוק בארץ נוקשה, במידה רבה מאד, בשל אופי הנהגים. למשל, חוקי הרמזורים אצלנו הם, אולי, הקשוחים ביותר בעולם. תאר לך מה היה קורה אילו היו מתקינים בארץ רמזורים שבהם ירוק לפניה שמאלה הינו בעל משמעות של תמרור "עצור"? אף אחד לא היה עוצר בצומת ונותן זכות קדימה למי שמגיע ממול.

אולי זה הפוך?

אולי בגלל שהופכים את הנהגים לרובוטים ללא שום שיקול דעת אז לא מושעת שום מחשבה בנהיגה?

יוצא לך מידי פעם להגיע לצומת שהרמזור בה מקולקל, והפלה ופלא התנועה זורמת הרבה יותר טוב?

פורסם

הפורום הזה הוא לא מועדון סגור ולא שייך לך. לכול חבר פורום ישנה זכות להביא את דעתו. נוסעי "יפנומטית ליסינג" ממנים את הכבישים שאתה משתמש. גם כבישים לא שייכים לך.

מעניין איך אתה קובע, מי הם "נהגים הרבה יותר טובים ומנוסים, מאומנים ומוכשרים"? לפי כמות בלה-בלה-בלה (הודעות)?

ariel_nir

לי יוצא, פקק בטוח.

פורסם

לא , לא לפי כמות הבלה בלה. לפי העובדות בשטח.

מתוך היכרות עם חלק ניכר מהאנשים כאן, כולנו עברנו קורסים כאלה ואחרים ,אימונים וימי מסלול בארץ ובחו"ל , יש פה גם אנשים שהם מדריכי נהיגה.

אי אפשר להשוות את זה להכשרה של אנשים שנוסעים כל יום מא' לב' ברכב משפחתי עם צמיגי LING LONG שהליסינג התקין ולצערי הרב לא יידעו כיצד להתנהג במקרי חירום קיצוניים יותר ופחות, או אפילו דברים שהם אלף בית בנהיגה כמו כיוון מראות נכון (ולא התקנת מראה פנורמית) , כיוון מושב , תנוחת נהיגה.

אלו לא אנשים שיכולים לחנך למשהו או להטיף למשהו שהם לא מבינים בו.

לא כל מי שנוהג ברכב ספורטיבי הוא ערס שבא להשתולל,למעשה הרוב לא.

בדרך כלל הרכבים שמשתוללים זה כל מיני גרוטאות שמתוחזקות בצורה ירודה (ע"ע סיביק 93 שניתנה כאן כדוגמא).

כל עוד הדמגוגיה בשקל של כל מיני יפי נפש (שמהירות הורגת וכל השאר לא) תמשיך, לא תהיה כאן לא תרבות מוטורית ולא ספורט מוטורי.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
גם רוב החברים נוסעים אולי במהירות קצת יותר מהירה ממהירות התנועה אך גם יודעים לחשוב 5 צעדים קדימה כדי לא להכנס לצרות שנהגים לא מנוסים לא ידעו לצאת מהם.

איני מוכן לעשות הכללות כאלה גורפות (יש בקארספורום 75,149 חברים רשומים), אבל מהמתרחש סביבי בכבישים אני מגיע למסקנה שבממוצע, אנשים בקיאים בנהיגה פחות ממה שהם נוטים להאמין. גם כאלה בפוקוס, וגם כאלה בבוקסטר.

בנוסף, אם רכב אחד שתנועתו "המחושבת 5 צעדים קדימה" (כולל, כמובן, אי שמירת מרחק ועקיפות מסוכנות, גם מימין - אחרת אין דרך להתקדם מהר בכבישינו) מכניס לפניקה 10 נהגים סביבו ובכך גורם לאחד מהם לעשות שטות שנגמרת בטעונה (שאולי דווקא רכב של "חבר" לא מעורב בה!), האם זה הוגן לטעון כי רק הנהג הנלחץ אשם בתאונה? הרי ללא ה-"חבר" המלחיץ התאונה לא הייתה מתרחשת? איני שופט אף אחד, אך אני מוכן להודות בבעייתיות מסוימת...

ואז, יש את הנהגים המקצועיים, שעל פניו מאוד מנוסים, אך בעודם מתנהגים בבריונות כלפי הסובבים לא משפרים תמונת מצב כלל... :x

פורסם
אז סע בימני על 100 קמ"ש ואל תידחף שמאלה. זה הכל. תאמין לי שאף אחד לא יפריע לך בימני .

אל תנסה לחנך אנשים לנהוג לפי שיטתך ע"י היתקעות בשמאלי ב100 קמ"ש.

אני מסכים עם ההודעה הזו אבל לא עם צורת ההתבטאות ,

לא יכול להיות שכל אחד שנוסע ביפנומטית ליסינג יכנס לכאן וינסה לחנך אנשים שהם נהגים הרבה יותר טובים ומנוסים, מאומנים ומוכשרים ממנו.

לצורך העניין רוב החברים מהגרעין הקשה של הפורום , ישלטו על רכב ב200 קמ"ש הרבה יותר מאשר כל יפנומט מצוי ישלוט על רכבו ב80 קמ"ש. גם רוב החברים נוסעים אולי במהירות קצת יותר מהירה ממהירות התנועה אך גם יודעים לחשוב 5 צעדים קדימה כדי לא להכנס לצרות שנהגים לא מנוסים לא ידעו לצאת מהם.

מסכים עם כל מלה. :mm_yeah:

יפה אמרת ..

הגרעין הקשה.

הנותרים הם רק עטיפה רכה , רכרוכית, מצויה כזו ..מן יפנים כאלו .

פורסם

אתם לוקחים את זה לכיוון הלא נכון (התנשאות,רגשי נחיתות וכו') , אבל שיבושם לכם.

הכוונה היתה שהאנשים שאתם מנסים להטיף להם כאן , הם נהגים מתקדמים ולא כל מי שנוסע כחוק הוא נהג זהיר או נוסע בצורה בטוחה. כמו כן שלא כל אחד יכול להטיף בנושאים אותם הוא לא מכיר, זה לא חוכמה לדקלם את התקשורת שמטפטפת מבוקר עד ערב שמהירות מוגזמת היא הסיבה מספר 1 לתאונות. אז לא, מהירות מוגזמת היא מקור ההכנסה מספר 1 והיא הדבר שהכי קל לאכוף.

אני חושב שROEE הגדיר את הנושא בצורה מצויינת וכל מלה מעבר לכך מיותרת.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...