Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי יש צדק בדבריו של אריאל.

היום רוב הרכבים בשוק היד השניה נמכרים דרך מגרשים, בין אם של חברות הליסינג

וטרייד אין של היבואנים, ובין אם במגרשים פרטיים.

תחשוב שרוב המכוניות העממיות יותר מגיעות היום מהשוק המוסדי והליסינג, שפולט לשוק כמויות

אדירות של רכבים, ורכבים יקרים יותר בד"כ יימכרו במגרשים, כי מי שקונה אותם לא מבזבז

את זמנו, שוב בד"כ, בקניה ומכירת רכב כזה.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אריאל, התוכל בבקשה לציין מהו מקור המידע שלך, ואם הוא מהרשת - לצרף קישור ישיר?

בתודה מראש.

ראה כאן, לדוגמה:

http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1678847

ציטוט מתוך הכתבה:

כ-78 אחוזים מהמכוניות בנות 4 עד 5 שנים המוצעות למכירה מקורן בציי רכב, מספר שיעלה בשנתיים הקרובות לאור העובדה שאלה לרוב מוצעות למכירה בהגיען לגיל שנתיים עד שלוש.

תרשה לי להניח שבפלח של המכוניות המשפחתיות בלבד האחוז אף גבוה יותר.

פורסם

אריאל:

תודה על הקישור, אך לא הקישור ולא הציטוט לא תומכים עדיין בדבריך:

ממש לא. רב העסקאות של רכב משומש בארץ נחתמות במגרשי חברות הליסינג/יבואנים/סוחרים ולא עוברות בכלל דרך יד 2.

כ-78 אחוזים מהמכוניות בנות 4 עד 5 שנים המוצעות למכירה מקורן בציי רכב, מספר שיעלה בשנתיים הקרובות לאור העובדה שאלה לרוב מוצעות למכירה בהגיען לגיל שנתיים עד שלוש.

זה שבשנים אחרונות אחוז ניכר מכלי רכב חדשים בישראל נמכר ללקוחות שהם לא לקוחות פרטיים גורר שמקורם של אחוז ניכר מרכבים שעלו על הכביש בשנים אחרונות הוא לא לקוחות פרטיים, זה דיי טאוטולוגיה. אתה במקור טענת טענה הרבה יותר גורפת: לגבי כלל עסקאות רכב משומש, מכל השנתונים, ולגבי מי הוא הצד המוכר הנוכחי בעסקה.

התוכל לציין מקור נוסף, יותר רלוונטי?

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

פורסם

שאלה מעניינת, שבתנאים של חוסר שקיפות שמאפיין את ענף הרכב, ניתן להשיב עליה רק באופן לוגי.

הנתונים הם:

1. הגיל הממוצע של כלי הרכב הפרטיים בישראל הוא כ-7 שנים (ראה כאן: http://www.cbs.gov.il/publications09/1381/pdf/t15.pdf)

2. משנת 2004 (לפני 6 שנים) אחוז כלי הרכב הפרטיים החדשים הנמכרים לידיים לא פרטיות חצה את רף ה-50% ועולה בכל שנה.

מכאן ניתן להסיק את המסקנה המתבקשת.

פורסם

קישור מעולה לטבלה של למ"ס, נשמר במובחרים, תודה!

אך בחזרה לעניינינו: אם גיל הממוצע הוא 7 שנים , וציים וחברות ליסינג מוכרות רכבים אחרי 3 שנים לכל היותר בממוצע, הרי אצלי המסקנה שרוב העסקאות של רכב משומש בארץ נחתמות במגרשי חברות הליסינג/יבואנים/סוחרים, לא ממש מתבקשת.

בכדי שהיא "תתבקש", יש להראות שרוב עסקאות המכירה בשוק הן על רכבים בגיל ממוצע של 3 שנים (וזה דווקא לא היה נוגד את הטבלה של למ"ס כשלעצמו!), למשל. או שמכוניות שמקורן בליסינג נמכרות ברובן המכריע דרך מגרשים/סוחרים במעבר בין יד 2 ל-3 והלאה.

פיסת סטטיסטיקה החיונית כדוגמת אלה חסרה כאן כרגע, לכן אני מבקש מקורות.

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

פורסם

הנה קישור מעניין נוסף שמצאתי :

http://www.knesset.gov.il/MMM/data/pdf/m01456.pdf

המחקר מורה על כך שבשנת 2005 (שנה לאחר חציית רף ה- 50%) החזיקו חברות הליסינג לבדן כ-8% ממצבת כלי הרכב הפרטיים בארץ. עוד ניתן ללמוד משם שגילם הממוצע של כלי הרכב המשפחתיים נשאר ללא שינוי. זה לא יהיה מוגזם לנחש שקצב הגידול של אחוז כלי הרכב שבבעלות חברות הליסינג מסך כל כלי הרכב המשפחתיים הוא כ-8% בשנה. כלומר היום כ-40% מכלי הרכב המשפחתיים בארץ (וכתוצאה מכך כ-40% מעסקאות מכירת רכב משומש) הן בבעלות ישירה של חברות הליסינג. תוסיף לכך סוחרים/מתווכים/מחלקות טרייד-אין של היבואנים, ולהערכתי חצית בקלות את רף 50% מהעסקאות שנעשות ע"י גורמים מסחריים ולא פרטי מול פרטי.

לטעמך חסר הנתון שיצביע על כך שיש התאמה בין אחוז הרכבים שבבעלות חברות הליסינג לבין אחוז העסקאות שהן מבצעות מכלל העסקאות. לדעתי, ואין לי סיבה להניח אחרת, יש התאמה טבעית בין שיעור הבעלות של החברות לשיעור העסקאות המבוצעות.

פורסם

יש לנו את התשובה מול העיניים. נכנסתי לאתר יד 2 וביצעתי חיפוש כללי רק ע"פ חתך של שנים:

שנת 2006- נמצאו 5,994 מודעות

שנת 2007- נמצאו 6,793 מודעות

שנת 2008- נמצאו 11,693 מודעות

שנת 2009- נמצאו 2,528 מודעות

שנת 2010- נמצאו 3,324 מודעות

בשנים מוקדמות יותר זה ברמה של 3000+ מודעות.. לא מעבר לכך.

הרוב המכריע של המודעות, אם כן, הוא בטווח הזמן בו מבוצעות העסקאות של חברות הליסינג.

פורסם
זה לא יהיה מוגזם לנחש שקצב הגידול של אחוז כלי הרכב שבבעלות חברות הליסינג מסך כל כלי הרכב המשפחתיים הוא כ-8% בשנה.

לדעתי, יהיה זה מוגזם לגמרי, ולו מהסיבה הפשוטה שהכתבה הראשונה שהזכרת כאן (שמתבססת על דו"ח רשות המסים ל-2009) מורה על תופעה הפוכה:

מזה שלוש שנים שנרשמת ירידה בהצטיידותם של ציי רכב במכוניות (ללא חברות השכרה).

וזאת הסיבה שאני מבקש מקורות לטענות שנויות במחלוקת: לא כל דבר שאדם מן היישוב מנחש בהעדר מידע מוצק בידו הוא בהכרח נכון.

כלומר היום כ-40% מכלי הרכב המשפחתיים בארץ (וכתוצאה מכך כ-40% מעסקאות מכירת רכב משומש) הן בבעלות ישירה של חברות הליסינג.

יש 3 בעיות עם הטענה הזאת.

1. היא מתבססת על הנחת יסוד שגויה (ראה לעיל).

2. היא מתבססת על מספר ניחושים לא מבוססים לגמרי נוספים: למשל שרק כלי רכב משפחתיים נמכרים בארץ. ללא בסיס סטטיסטיקה (שלא לדבר על הגיון), ניחושים כאלה לא פרודוקטיביים.

3. על פי אותו דו"ח רשות המסים, רק כ-17.39% מסך כלי רכב נוסעים/מסחרי בישראל ב-2009 היו בבעלות שהיא לא פרטית, מתוכם רק כ-9.02% בבעלות חברות ליסינג.

תוסיף לכך סוחרים/מתווכים/מחלקות טרייד-אין של היבואנים, ולהערכתי חצית בקלות את רף 50% מהעסקאות שנעשות ע"י גורמים מסחריים ולא פרטי מול פרטי.

סלח לי, אריאל, אך בינתיים לא ראיתי שום עדות לכך שדברך אפילו קרובים למציאות.

לטעמך חסר הנתון שיצביע על כך שיש התאמה בין אחוז הרכבים שבבעלות חברות הליסינג לבין אחוז העסקאות שהן מבצעות מכלל העסקאות. לדעתי, ואין לי סיבה להניח אחרת, יש התאמה טבעית בין שיעור הבעלות של החברות לשיעור העסקאות המבוצעות.

לדעתי יש לפחות סיבה אחת, ידידי, והיא שההנחות האחרות שלך בשרשור הזה בינתיים הסתברו להיות מוטעות.

לא אשמיע את דעתי על קיום או אי קיום התאמה כזאת, אך אומר כי אם אכן הייתה התאמה כזאת, אז הרי רק כ-17.39% מהעסקאות המבוצעות היו בין בעלים לא פרטי לפרטי! הדרך מ-17.39% ל-"רוב העסקאות" שבהודעתך המקורית ארוכה עד כדי לא סבירה.

יש לנו את התשובה מול העיניים. נכנסתי לאתר יד 2 וביצעתי חיפוש כללי רק ע"פ חתך של שנים:

הרוב המכריע של המודעות, אם כן, הוא בטווח הזמן בו מבוצעות העסקאות של חברות הליסינג.

באתר "יד 2" יש כעת 73,452 מודעות מכירת רכב, מתוכן רק 24,375 מודעות (כלומר כ-33%) על רכבים משנת 2007 והלאה (וחברות ליסינג נוטות להחזיק ברכבים כ-3 שנים כך ש-17,576 רכבים מהשנים 2008-2010 נכללים בסטטיסטיקה הזאת כלל לא בצדק). אריאל, הגדרתך של מונח "הרוב המכריע" (9-33%) כנראה לא תואמת ההגדרה המקובלת.

חוץ מזה, התפלגות שנתונים ברכבים שלא נמכרים ע"י חברות ליסינג לא מעידה דבר על כמויות רכבי ליסינג/השכרה שיש כרגע למכירה מחוץ לאתר "יד 2".

פורסם

בכתבה המסקרת את דוח רשות המיסים חסרה החלוקה לקטגוריות, לכן הנתון לכשעצמו אינו מעיד על דבר. אין שום הסבר לפער בין אחוז המסירות שעובר את ה-50% באופן עקבי כבר 6 שנים, הגיל הממוצע של כלי הרכב ואחוז הבעלות הנמוך.

ההסבר, לטעמי, הוא פשוט למדי-הנתונים מהמחקר של הכנסת דיברו על פלח המכוניות הפרטיות בלבד, בעוד שהנתונים בכתבה כוללנים הרבה יותר, ומדברים על אחוז הבעלות מסךכל הרכבים הרשומים במשרד הרישוי ומכאן גם לא רלוונטים לדיון (אלא אם כן רצית לדבר על שוק המשאיות הקלות המשומשות...)

שורה תחתונה- אין (נכון יותר, אני מניח שיש ואינם מפורסמים) נתונים זמינים שיציגו תמונה מלאה על המתרחש בשוק המכוניות הפרטיות בישראל. את הנתונים הקיימים כל אחד רשאי לפרש ל פי הבנתו. אני מאמין, וזאת גםציינתי בפוסט המקורי שלי, שמרבית המכוניות הפרטיות בישראל נסחרות במסגרת בה גורם מסחרי מעורב ולא במתכונת פרטי לפרטי.

וכל זאת מבלי לציין דגמים מסויימים שנמכרים כבר שנים באחוז הקרוב ל100 לציי רכב בלבד, שם ה"מחירון" הוא אבסורד מוחלט.

נכתב מהסלולרי, אם יש שגיאות כתיב אני מתנצל מראש.

פורסם
בכתבה המסקרת את דוח רשות המיסים חסרה החלוקה לקטגוריות, לכן הנתון לכשעצמו אינו מעיד על דבר.

ראה דו"חות של רשות המסים עצמם.

אין שום הסבר לפער בין אחוז המסירות שעובר את ה-50% באופן עקבי כבר 6 שנים, הגיל הממוצע של כלי הרכב ואחוז הבעלות הנמוך.

הסבר פשוט מאוד: ציי רכב לא מחזיקים ברכבים מעבר ל-3 שנים בממוצע, וחברות השכרה - אף פחות. כך יוצא שבממוצע, כמעט (אבל לא) על כל רכב חדש שנמסר לצי רכב ערטילאי, רכב אחר יוצא מצי רכב ערטילאי לשוק הפרטיות ונשער שם. בו בזמן, הגיל הממוצע עומד על 7 שנים ורק ממשיך לעלות.

שורה תחתונה- אין (נכון יותר, אני מניח שיש ואינם מפורסמים) נתונים זמינים שיציגו תמונה מלאה על המתרחש בשוק המכוניות הפרטיות בישראל.

אז אם אין בידך נתונים על השוק, מדוע שתקבע קביעה כמו זאת מהודעתך המקורית:

ממש לא. רב העסקאות של רכב משומש בארץ נחתמות במגרשי חברות הליסינג/יבואנים/סוחרים ולא עוברות בכלל דרך יד 2.

מישהו עוד עלול לחשוב שמדובר בעובדות. :?

פורסם

בוא ניכנס קצת לפרטים:

קבוצת כלי הרכב שמעניינת אותנו לצורך הדיון היא כלי רכב פרטיים בנפח מנוע 1300-1600

ראה לינק: http://www.cbs.gov.il/www/publications10/cars09/pdf/t16.pdf

זוהי הקבוצה הגדולה ביותר מבין כלי הרכב הנעים בארץ.

מתוך הקבוצה הזו 320000 כלי רכב הם צמודים ועוד כ-24000 הם רכבי השכרה (ראה כאן: http://www.cbs.gov.il/www/publications10/cars09/pdf/t17.pdf)

הגענו ביחד ל350000 אלף רכבים בבעלות מסחרית שמהווים כ- 27 אחוז מכלל כלי הרכב בטווח הנפחים הזה.

ושאלת השאלות:

כמות העסקאות בארץ :http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3577579,00.html(אמנם מ2008, אך על-פי הכתבה יש להוסיף לכך עוד 100000 רכבים בכל שנה)

רק 44,763 נסחרים כעת ביד 2

כמות כלי הרכב בטווח הנפחים הנ"ל למעלה מ1.2 כלי רכב. רק כ-3% מהם מפורסמים ביד 2.

מישהו עוד עלול לחשוב שמדובר בעובדות. :???:

זו לא עובדה?

תהפוך בנתונים כיצד שתהפוך- הטענה המקורית שלי הייתה שיד 2 לא יודע יותר מכל אחד אחר על "מחירי השוק" מהטעם הפשוט רוב העיסקאות לא נעשות דרכו. לא האמנתי שהמספר יהיה עד כדי כך נמוך.

פורסם

מבין 44,763 הרכבים, רק 39,191 הם בבעלות פרטית..

עריכה:

ככל שאני הופך בנתונים אני נדהם עד כמה יד 2 הוא שולי במערכת.

קבוצת הנפח המדוברת היא 65% מכלל כלי הרכב הנעים בארץ. אם ניקח את החלק היחסי של הקבוצה גם למכירות היד שנייה כפי שפורסמו בYNET, אזי היינו צריכים לראות כמות מודעות שנעה בסביבות 150000-20000 מודעות בכל זמן נתון כדי שנוכל להתייחס ליד 2 כגורם משמעותי שמתקרב ל-50% מכלל ההעסקאות שמתבצעות בקבוצה זו.

פורסם
קבוצת כלי הרכב שמעניינת אותנו לצורך הדיון היא כלי רכב פרטיים בנפח מנוע 1300-1600

טענתך המקורית לא התייחסה לתת-קבוצה מצומצמת זו! שוק רכב יד שניה בישראל כולל רכבים עם מנועים בכל הנפחים. לצורך העניין, מודעות מכירה של רכבים בנפחים כאלה באתר "יד 2" מהווים כעת רק 49.47% מסך מודעות רכבי נוסעים/מסחרי.

מתוך הקבוצה הזו 320000 כלי רכב הם צמודים

אני מתנצל, מהו המקור של המספר הזה? לפי דוחות רשות המסים כ-320k כלי רכב צמודים הם סך כלי רכב צמודים ללא קשר לנפח מנוע.

ושאלת השאלות:

מתוך למעלה מ1.2 מיליון רכבים בנפח מנוע שבין 1300-1600 רק 44,763 נסחרים כעת ביד 2. כ-3% בלבד.

זו לא עובדה?

ידידי, אינך יכול להוכיח שרוב הרכבים נמכרים מחוץ ללוח "יד 2" רק ע"י שתצטט כמה רכבים בנפח 1300-1600 כן נמכרים בלוח "יד 2". כדי להוכיח זאת, יש להראות שיותר רכבים בנפח זה נמכרים מחוץ ללוח "יד 2". וזאת בינתיים לא הצלחת לעשות, כי אין בידך סטטיסטיקה שמעידה על כך.

בכל אופן, אני מודה לך על זמנך ומאחל לך המשך שבוע טוב!

פורסם

ראה את העריכה שהוספתי בפוסט מעליך.

טענתך המקורית לא התייחסה לתת-קבוצה מצומצמת זו!

מכיוון שאנו בCARSFORUM ולא בBUSFORUM או בTRUCKFORUM, אני מנסה להתרכז בנתונים שחשובים לרובנו כאן, ולא לטבוע בים של נתונים חסרי תכלית. אני רוצה לרדת לשורש העניין- כיצד מתבצע המסחר ברכב פרטי בארץ, וכמה יד 2 משמעותי במערכת הזו?

ולעצם העניין- הנתונים מראים בצורה חד-משמעית שגם אם במספרים הגדולים הנתונים ינועו אחוז לכאן או לשם, המספרים מראים בבירור מגמה, והיא שמרבית (ובאחוזים ניכרים) המסחר בכלי רכב משומשים בקטגוריה המשמעותית בארץ (1300-1600 שהם כ-65% מכלי הרכב הנעים בארץ) לא נעשים באתר יד 2.

ידידי, אינך יכול להוכיח שרוב הרכבים נמכרים מחוץ ללוח "יד 2" רק ע"י שתצטט כמה רכבים בנפח 1300-1600 כן נמכרים בלוח "יד 2". כדי להוכיח זאת, יש להראות שיותר רכבים בנפח זה נמכרים מחוץ ללוח "יד 2". וזאת בינתיים לא הצלחת לעשות, כי אין בידך סטטיסטיקה שמעידה על כך.

ודאי שאני יכול: כמות העסקאות הכללית -> החלק היחסי בה של הקבוצה 1300-1600 (ע"פ החלק היחסי שלה בכלל כלי הרכב הרשומים)-> כמות המודעות המזערית של רכבים בקבוצה זו מבעלות פרטית המפורסמים ביד 2 (הלא על פי הפרסום בלבד הם קובעים את המחירון, הלא-כן?). אין פשוט מזה.

נ.ב בקטנה מהצד- במהלך חיפוש נתונים עבור הדיון הפורה הזה, הופתעתי לגלות את עומק ההסתרה והטישטוש של נתונים חיוניים, כולל באתרי משרדי הממשלה. יש לי תחושת בטן בלבד שיש מי שנהנה מהעירפול הזה בשוק הרכב בישראל.

בכל אופן, אני מודה לך על זמנך ומאחל לך המשך שבוע טוב!

גם לך.

• תוכן חדש...