Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5681 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האמת שאני לא בטוח היכן לפתוח את השירשור אז הלכתי על פורום כללי מכיוון שזה מקום ניטרלי עם מגוון של אנשים

אוקי אז הסיפור שלי מתחיל לפני חודשיים בערך כשקניתי פיאט בראבו שנת 97 ידנית עם 176 אלף ק''מ

על הרכב שילמתי 1000 ש''ח וידעתי שהוא במצב זוועה ואין טסט כ 7 חודשים.

אבל מכיוון שהמנוע היה במצב טוב החלטתי שזאת תהיה אחלה הרפתקה לשפץ את הרכב וללמוד כמה דברים על הדרך.

הרכב תוקן בשתי ''נגלות'' לפני שניגשתי לטסט.

בהתחלה לקחתי שבוע חופש והחלטתי לתקן כל מה שאני יכול עם הכלים שעומדים לרשותי:

ברקסים קדמיים - צלחות, רפידות, צינורות נוזל בלמים,

2 משולשים, בולמים (עזרה מחבר), גילוח של כל מיני שאריות מהמערכת חשמל וסידור חוטים בשרשור,

החלפת מי ברז במיים ירוקים, כיוון פנסים ועוד כמה פיצ'רים קטנים בתוך הרכב.

לאחר מכן הלכתי למוסך שיבצע עבורים טיפול על חלקים ושמנים שאני הבאתי:

פלאגים 2 אלקטרודות של דנסון, שמן גיר, שמן מנוע, פילטר שמן, פילטר אוויר

וברקסים אחוריים.

לפני הטסט הלכתי לבדוק פליטת גזים ויצא מעולה! עשיתי גם כיוון פרונט והחלפתי דוד אחורי.

ופה אני חייב לציין שהרכב נסע בצורה מצויינת נסיעה חלקה המנוע הרגיש חזק מאוד ובקושי לחצתי על הדוושה.

יומיים לאחר שעשיתי טסט יצאתי מאשדוד לכיוון תל אביב ומתחת לגשר של מחלף יבנה הלך לי הראש מנוע!

המנוע נכבה כמובן וחיכיתי כ 10 דקות שמנוע יתקרר ואני יוכל לבדוק ביסודיות מה בדיוק קרה.

שמתי לב שהמיים והשמן נעלמו!

למזלי היה לי שמן ומיים חדשים שקניתי לכל מקרה שיהיה

ומלאתי בערך רבע גלון ומיים מלאתי הכל אבל רק יותר מאוחר הבנתי שהאטם ראש לא תקין וכל המים ניכנסים לצילינדרים.

הרכב ניגרר לאותו מוסך שעשה לי את הטיפול הנ''ל.

בעל המוסך הביט ברכב ואמר שאין לו את הידע לתקן את הרכב אבל הוא יביא מישהוא שעבד במוסך המורשה של פיאט

באשדוד ונחשב למומחה לפיאט בראבה\בראבו\מראה.

לאחר שסידרו את הראש מנוע והניעו את הרכב התברר שהיה יותר מידי שמן וכתוצאה מכך

- המחזירי שמן בצד של הטיימינג כעת נוזלים.

- אחד הקאמשאפטים שיש עליו חיישן נישבר לו השגם של הגלגל שיניים ושלחו את הגלגל לשיפוץ

- 8 שסתומים התעקמו ובעל המוסך הביא שסתומים משומשים אך תקינים ושלך אותם עם הראש לשיפוץ נוסף

וכל זה כתוצאה של רשלנות וקמצנות שלא רצו להחליף את השמן מנוע למרות שניכנסו מיים לשמן!

וכל זה קרה במוסך תחת אחריותם! והם תיקנו את הראש אבל לא החליפו את המחזירי שמן שמטפטפים כמו משוגעים!

וכנראה שהם איבדו את אחד הפלאגים ושמו במקומו פלאג משומש במצב זוועה! וגם לא תואם!

הפלאגים שאני קניתי באים עם 2 אלקטרודות והוא שם לי פלאג אחר עם אלקטרודה אחת!

אחרי שבועיים! הרכב היה סוף סוף תקין וכמה שאני שמחתי והלכתי לקחת אותו.

בימים הראשונים חזרתי להתרגל לרכב ואז שמתי לב שההנעה תמיד קשה, חסר כוח (מנוע עצלן), צריכת הדלק עלתה!

ומשהוא לא הסתדר לי בכללי במנוע.

לאחר שבועיים של טירטורים בין מוסכים אין ספור טובות ועזרה מאנשים חזרתי למוסך שעשה לי את הראש מנוע

ודרשתי שיבדוק לי את הטיימינג הוא בדק והראה לי שהכל תקין.

אבל הוא גם אמר שכנראה כתוצאה מההתחממות של הראש הרינגים ניתפסו חזק מידי על הבוכנות והבטיח לי

שהוא יחליף לי את הרינגים וזה בטוח יפתור לי את הבעיה של המנוע.

מכיוון שהוא לא קשור למוסך הוא נתן לי הצעת מחיר של פתיחת ראש מנוע והחלפה של הרינגים התפוסים

ב 400 ש''ח בלבד!

יצאתי מרוצה מהמוסך שהבעיה נימצאה והלכתי לשבת אצל מכר שיש לו חנות חלפים

ישב איתנו עוד חבר מכונאי מוכשר מאוד והסיפור התגלגל והסתבר שלא משתלם להחליף רינגים כי הוא לא ירוויח

על העבודה, אז ייעץ לי המכונאי שישב איתנו לשים נוזל ברקסים על בוכנות (דרך הפלאגים) ושזה יפתח את הרינגים

אבל לפני זה הוא ייעץ לי לתת לו לעשות בדיקת קומפרסיה וכתוצאה מכך גיליתי שהיה פלאג אחד שונה.

הפלאג הוחלף שמחתי שנימצאה הבעיה והמנוע חזר למצבו המקורי

אבל שוב היום בקושי הספקתי לצאת מהחניה והרכב שוב ניתקע!

יש הצתה, יש דלק, יש אוויר וזה נישמע כמו בעיה בנראה בתזמון שסתומים.

דוד שלי שיהיה בריא מכיר את העל המוסך שבו טיפלתי ברכב

והוא התעקש שאני יחזור אליו על מנת לתקן את הרכב ולקבל את התמורה בעבור כספי

אבל האמת אני כבר עייף מהחוסר מקצועיות מהרשלנות וכל הזמן הטירחה והכסף שבוזבז

לאיתור כל מיני בעיות קטנות שנוצרו לאחר שהרכב יצא מהמוסך ובעיקר בגלל הבעיה שהייתה בנוע (פלאג)

אז אחרי שטחנתי לכם את הראש ולעצמי את האצבעות אני שואל אותכם חכמי הפורום:

מה אתם הייתם עושים?

(אני שואל ברצינות מלאה)

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

קנית חתול בשק ושוב התברר,שזול עולה ביוקר,מתחיל באות ז' ומקבלים בגללו נקניקיה-בזה המוסך ממש לא אשם כי רצית הרפתקה וקיבלת אותה עד הסוף.

החלפת רינגים לא תעלה בשום מצב 400 ש"ח כי צריך לפרק את המנוע מהרכב ולפרק אותו לגורמים.

אולי רק הרינגים יעלו 400 ש"ח אבל איפה העבודה ? :shock:

חזור למוסך,שיתקן היטב את ראש המנוע,יחליף את מחזירי השמן והפעם,שלא ימלאו שם שמן יתר על המידה כי מילוי כזה גורם לפריצת מחזירי שמן גם אם הם חדשים.

אני מקווה בשבילך,שאין בעיה ברינגים אבל אם כן,שקול להחליף את המנוע לאחד מפירוק /ייבוא.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אם היית קורא את הכל היית מבין שאני ידעתי שהאוטו לא במצב טוב

והראש מנוע הלך בגלל שתקופה ארוכה שמו מים רגילים

והם אכלו את הראש מנוע עד שהמים פרצו לצילינדרים.

כל הבעיות התחילו אחרי שהרכב חזר מתיקון.

בעל מקצוע טוב לא היה מחזיר לי רכב ואומר לי שאין מה לעשות ואחרי ראש מנוע צריך לתת גז בהנעה.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

הבעיה הייתה ששיפצת את הראש אצל חאפר(לפי מה שסיפרת) ולכן כל הבעיה..

בעל המוסך אמר לך שהוא לא מבין ברכב, מה שאמור להדליק נורה אדומה.

להבא עדיף שהמחיר יהיה גבוה ב20-30 אחוז אבל התיקון יהיה איכותי יותר - בייחוד שמדובר בתיקון מורכב.

מה הלאה?

השאלה כמה כסף זרקת על המוסך הנוכחי..

אם הסכום לא גבוה, ותוכל לנסות להתמקח עם המוסך שתקבל חלק מהכסף חזרה(נגיד לפחות על העבודה שיזכה אותך),אז תעשה את זה ותמצא מוסך אחר נורמלי.

איתי.

פורסם

תראה קנית את הרכב בידיעה שהוא לא כוכב ולכן שילמת רק 1000 ש"ח

יהיה לך גם קשה להאשים אחרים כי האוטו לא כוכב ואין מה לעשות

לדעתי תקן את הראש אצל מקצוענים וסע לשלום הכי בטוח פחות בלאגן וככה עדיין תישאר עם רכב זול שקנית רק בקצת יותר מ 1000 ש"ח

פורסם

אם הרינגים תפוסים ברמה כזו שאתה מרגיש את זה בסחיבה הבלוק כבר היה נאכל לגמרי והמנוע היה הולך לפח.

כנס למוסך שמכיר את הרכב (לי יש ניסיון טוב עם מוסך דניאל. המורשה של פיאט באשדוד) שיבדוק אם הטיימינג מורכב נכון ויראה מאיפה הבעייה.

הלכת לסנדלר שעוד אמר לך שהוא לא מכיר את האוטו אז אין לך על מה להתפלא.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

יעלה לך הרבה יותר זול להביא מנוע מיבוא.

לא חסרים מנועים מהדגם שלך והם לא יקרים.

לדעתי לא יותר מ7K כולל עבודה.

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

פורסם

לפי דעתי הפתרון הכי טוב ושיצא הכי משתלם לך הוא להחליף מנוע. כל ניסיון לתקן את הנוכחי סתם יכניס אותך להוצאות נוספות.

גש למוסך בקש החלפת מנוע קומפלט ושישתתף בעלות ההחלפה.

בהצלחה.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

אתם לא יודעים מה הבעייה וכבר קובעים שעדיף להחליף מנוע?

אני דוגל קודם בבירור הבעיה. אין סיבה להרוג זבוב עם תותח.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

למה שי ?

הרי הוא בעצמו פירט את מה שהוחלף ,תוקן ראש מנוע (ולך תדע באיזה רמה),הוחלפו שסתומים,יש בעייה ברינגים ועוד ועוד.

רק חבל שלא חשבו על החלפת מנוע לפני כן,אני מאמין שהבחור שלנו כבר הוציא קרוב לסכום של מנוע בתיקונים שלא הביאו אותו לשום מקום.

אני גם דוגל בשיטה של תקן מה שאפשר, אבל לפעמים הצינור רקוב בכל כך הרבה מקומות, שכל תיקון של פיצוץ אחד פשוט יגרום לפיצוץ בנק' אחרת.

יוסי

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

לעניות דעתי ונסיוני, חבל על השקעה של כל 1 ש"ח נוסף במנוע הזה, עדיף להתקין מנוע אחר.

כל פתרון יהיה פתרון זמני בלבד (למעט ביצוע שיפוץ כללי אמיתי למנוע, שיעלה יותר משווי של רכב כזה במצב תקין לחלוטין).

• תוכן חדש...