Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5728 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני הרבה זמן שואל את עצמי את השאלה הזאת ולא מצאתי עדיין תשובה כאן בפורום.

בדוחות בדיקה לעיתים רושמים החלפת דלת, החלפת כנף, החלפת מכסה מנוע. החלפת כנף אחורית מרותכת.

כיצד הם יודעים דברים כאלה?

הרי טכנית אני יכול להוריד כנף ברכב שלי כי היא מחוברת עם ברגים.

ירשמו שהחליפו את הכנף?

איך הם יודעים שהכנף אינה מקורית בהנחה נניח שהחלפתי כנף מקורית מיצרן?

איך בכלל הם יכולים לדעת שמישהו החליף כנף, מכסה מנוע, דלת למשל אם עשיתי צביעה כללית?

זה מתבסס על ניחוש בעיקבות תאונה שרכב כלשהו עבר? כלומר אם רכב לא עבר תאונה והחליפו נניח את הדלת כי איזה ודאל ניקב אותה ועשה בה חורים - לא יעלו על זה בבדיקה?

בהנחה שרכב עבר צבע כללי והחליפו לו כנף אחורית מרותכת. איך יודעים שהריתוך לא מקורי?

אני ראיתי איך בוחן באחד המכונים מבצע את הבדיקה שלו. הוא מסתכל עם פנס ולא משתמש במכשור מיוחד. איך הוא יודע שהוחלפו הדברים שציינתי מעלה? על סמך ניסיון? לומדים דברים האלה איפה שהוא?

ריתוכים בשלדה, יישור ומתיחת קורות אני מבין - רואים דברים כאלה וגם אני רואה.

אני יודע ששאלתי הרבה שאלות, אבל מאוד מסקרן אותי לדעת :)

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ריתוך שנעשה ביד נראה אחרת מריתוך של רובוט והחיתוך שנעשה גם משאיר סימנים שכל מסגר בינוני יראה מיד.

לגבי החלפה, רואים מיד את רמות ההתאמה והשונות בין החלקים. מעבר לזה שרואים סימנים על הברגים ועל המסטיק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

שי ז. אז בהמשך לתגובה שלך, אם סתם ככה נדפק לי איזה משהו מהאחורי הכנף האחורית, ופירקתי אותה כדי לתקן ואחר כך החזרתי אותה בשלמותה, זה יחשב כהחלפת כנף?

פורסם
ריתוך שנעשה ביד נראה אחרת מריתוך של רובוט והחיתוך שנעשה גם משאיר סימנים שכל מסגר בינוני יראה מיד.

לגבי החלפה, רואים מיד את רמות ההתאמה והשונות בין החלקים. מעבר לזה שרואים סימנים על הברגים ועל המסטיק.

תודה על התגובה, שי.

כמה שאני מבין הריתוך לא נישאר עירום, שמים אליו חומר פחחים והכל ניראה ישר וחלק. ניתן בכל זאת ליראות?

לא כ"כ הבנתי בקשר למסטיק שאתה מתכוון. לא ראיתי חומר כזה על כנפיים, חיבור של דלת או מכסה מנוע.

אם עושים את העבודה בעדינות עדיין נישארים סימנים על הברגים?

כלומר, אם אני מבין נכון ניתן לטייח עד רמה כזאת שמכון לא ימצא את הסימנים? נניח רכב יוקרה שרוצים לשקל ולמכור בכמה מאות אלפי שקלים שנקנה מאוד בזול אחרי תאונה קשה.

כל מכון בודק עובי הצבע?

אני לא שואל בגלל שיש לי כוונה לקנות רכב כלשהו, אלא בגלל הסקרנות והרצון להבין יותר טוב את הבדיקות שעושים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ברוב מכוני הבדיקה הרציניים יש מכשיר שמודד את עובי הפח (יחד עם הצבע) לכן אם עשו צביעה או מילוי לפחחות יהיה הבדל ורואים את זה במכשיר. חוץ מזה כמו שאמרו אפשר להבחין בין גוונים של צבע בעיקר בזווית עם אור חזק, לראות שההתאמה בין החלקים לא מושלמת, ובעיקר ע"י צבע הברגים. לא משנה כמה עדין תהיה יהיו חריצים על הברגים...

פורסם
שי ז. אז בהמשך לתגובה שלך, אם סתם ככה נדפק לי איזה משהו מהאחורי הכנף האחורית, ופירקתי אותה כדי לתקן ואחר כך החזרתי אותה בשלמותה, זה יחשב כהחלפת כנף?

לא.

בדו"ח ירשם - סימני פירוק חלק מרכב(כנף/דלת/פח חזית וכיוצ"ב) המחובר עם ברגים.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
ברוב מכוני הבדיקה הרציניים יש מכשיר שמודד את עובי הפח (יחד עם הצבע) לכן אם עשו צביעה או מילוי לפחחות יהיה הבדל ורואים את זה במכשיר. חוץ מזה כמו שאמרו אפשר להבחין בין גוונים של צבע בעיקר בזווית עם אור חזק, לראות שההתאמה בין החלקים לא מושלמת, ובעיקר ע"י צבע הברגים. לא משנה כמה עדין תהיה יהיו חריצים על הברגים...

המכשיר נקרא אלקומטר והוא לא מודד את עובי הפח אלא את עובי שכבת הציפוי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...