Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5714 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3981992,00.html

זה מתקזז כמובן עם 20 אלף מכוניות שנכנסו - אבל בכל מקרה - קצת פחות צפיפות בכבישי הארץ. לא מזיק.

כמו כן הרבה יותר נעים בעין בלי לראות גרוטאות מתפוררות, מחלידות, פולטות עשן כחול\שחור\לבן ומטפטפות שמן על החנייה.

פורסם

שימו לב שרוב המכוניות הן תוצרת יפנית. לפי כך האירופאיות עדיין נוסעות ונוסעות?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני חושב שהאירופאיות נגמרו כבר מזמן.

כמה גורמים לכך:

1. האירופאיות (במיוחד איטלקיות וצרפתיות) היו זולות יותר מהיפאניות בזמן אמת.

2. הערך שלהן מתרסק מהר יותר.

3. סבלו מבעיות פלסטיקה קשות (ע"ע פיג'ו 309, סיטרואן BX).

השיר של האירופאיות הזקנות נגמר כבר לפני כמה שנים טובות...את היפאניות הצליחו למשוך עוד קצת עד שהגיעה תוכנית הגריטה.

אני מניח שאם יציעו את תוכנית הגריטה ללא הגבלת שנתונים, התמונה תיראה אחרת לגמרי - המון רנו 19, ZXים, 205 ואונו יעופו בטירוף למגרשי הגריטה.

פורסם

חבל חבל אני מכיר אחד שגרט את הרכב שלו רקק ביגלל פנס שלא עבד אז הוא פשוט גרט אותה וזו היתה סובארו לאגסי.

ממש חבל שככה זורקים את כול היפניות לפח הרי הם עוד יכולות ליסוע וליסוע שנים רבות.

אצלי סובארו שנת 78 עד היום נוסעת עם מנוע משנת 93 יש בעיות אבל לא בעיות של נזילה או עשן לבן כמו שאמר פותח השירשור ממש אין.

באת כואב הלב לישמוע את זה ובמיוחד ליראות את זה.

"בחיים כמו במהלך פניה אף פעם אל תעצור!"

Life's too short, we're here for a good time, not a long time. -Colin McRae

פורסם

מרגשים את זה בכבישים הכל מאזדה3 ו6 ו2 ויונדאיI20 ו30 .

יפניות כמעט ואני לא רואה אני רואה מדי פעם רכבי יוקרה אירופאים..

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
חבל חבל אני מכיר אחד שגרט את הרכב שלו רקק ביגלל פנס שלא עבד אז הוא פשוט גרט אותה וזו היתה סובארו לאגסי.

ממש חבל שככה זורקים את כול היפניות לפח הרי הם עוד יכולות ליסוע וליסוע שנים רבות.

אצלי סובארו שנת 78 עד היום נוסעת עם מנוע משנת 93 יש בעיות אבל לא בעיות של נזילה או עשן לבן כמו שאמר פותח השירשור ממש אין.

באת כואב הלב לישמוע את זה ובמיוחד ליראות את זה.

זה טבע העולם.

גם כך אורך החיים של מכונית בארץ עולה בהרבה על זו שבמדינות המערב.

אורך חיים ממוצע של מכונית נע סביב ה 20 שנה, פלוס מינוס, ולרוב תקלה שערך תיקונה עולה על ערך המכונית גורמת להשבתתה.

מרבית המכוניות שניגרטו היו גם כך בסוף דרכן, וסביר להניח שגם ללא תוכנית הגריטה הן היו מסיימות את חייהן עם פקיעת תוקף הרישוי.

הסיבה העיקרית לכך שרוב המכוניות שניגרטו היו יפניות פשוטה; הן היו מכוניות אמינות מאד ופשוטות יחסית לחזוקה, מה שהותיר רבות מהן על הכביש שנים ארוכות אחרי שנעלמו הסיטרואן BX, הפיאט רגאטה והאוסטין מונטגו, לדוגמא.

בעלי מכוניות שמורות ויפות לא מיהרו למסור אותן לגריטה, בעיקר בשל התגמול הנמוך יחסית שלא מאפשר רכישת מכונית חדישה בהרבה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

צריך רק לברך על המבצע הזה וגם לתת את הקרדיט לשר התחבורה כץ שאין ספק שפועל ביעילות אם כי חבל שלא מקטינים ל שנת 1995 את המכוניות שמיועדות לגריטה.

אני רואה בתל אביב פחות מכוניות ישנות - צריכים להמשיך ולעודד אנשים לנטוש מכוניות ישנות גם בשביל הבריאות שלהם , בהרבה מכוניות ישנות אטימות הפח והגומיות לא טובה וישנו חדירה של גזים רעילים לתא נוסעים.

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם
מרגשים את זה בכבישים הכל מאזדה3 ו6 ו2 ויונדאיI20 ו30 .

יפניות כמעט ואני לא רואה אני רואה מדי פעם רכבי יוקרה אירופאים..

פיספסתי את הנקודה שבה מאזדה הפכה ליצרנית רכב אירופאית...

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

נראה שתכנית הגריטה צברה תאוצה במחצית השניה של השנה. במחצית הדרך נגרטו כ-5K(קצת יותר) מכוניות.

רבים היו ספקנים לגבי התכנית בכללותה, ואף במחצית השנה "הודיעו" כי התקציב אזל ולא יחודש, אך התכנית חיה, נושמת ובועטת.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

• תוכן חדש...