Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5719 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במעמד מכירת רכב יד 2, האוטו בד"כ עובר בדיקת קניה במוסך. במהלך הבדיקה, הבוחן בד"כ יוצא לנסיעת מבחן קצרה (או לא) ברכב. נניח שהביטוח לרכב הנ"ל הוא לנהג יחיד ששמו מופיע בפוליסה. בזמן נסיעת מבחן נכנס ברכב הנבחן רכב אחר, אולי עם ביטוח צד ג', אולי בלי, אולי פגע וברח.

מי משלם על הנזקים?

מבחינת ביטוח - אין כיסוי, אני מניח, כי הנהג הוא לא הנהג המבוטח. יותר גרוע, הביטוח גם ירצו כסף על "ירידת ערך", "כינון" (אוטומטי, ידני או מסוג אחר, אני לא בתחום), וכו'. יש למישהו מושג איך זה עובד מול ביטוח?

מבחינת המוסך הבודק, גם אם הם יסכימו לתקן את האוטו (ואני לא יודע אם הם כן), הם עלולים לתקן במוסך נסראלה בקלקיליה, ולא במוסך שכיסוי ביטוחי היה מקנה (למשל מוסך מרכזי עם חלפים מקוריים בלבד).

אני מתעניין בעמדת המוכר בלבד, לא הקונה (שאין לו כאן עמדה בכלל חוץ מלדרוש הורדה ניכרת במחיר הרכב עקב הנזקים).

בתודה מראש.

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

פורסם

יש ביטוח לאדם שנוהג ברכב בחסות המוסך.

ז"א שעושים ביטוח לעסק כנגד פריצות/שריפה יש גם סעיפים של ביטוח עסק בנוגע לגניבת רכב מהעסק, נזק שנגרם לרכב שלא

באשמת גורם אנושי וביטוח נסיעות.

* טעמה המר של איכות ירודה נשאר זמן רב לאחר שפג טעמו המתוק של המחיר הנמוך.

* ההתפשרויות של היום, הם הנורמה של המחר

פורסם

תודה על תשובתך.

יש ביטוח לאדם שנוהג ברכב בחסות המוסך.

מה לגבי השאלות הבאות:

יותר גרוע, הביטוח גם ירצו כסף על "ירידת ערך", "כינון" (אוטומטי, ידני או מסוג אחר, אני לא בתחום), וכו'. יש למישהו מושג איך זה עובד מול ביטוח?

מבחינת המוסך הבודק, גם אם הם יסכימו לתקן את האוטו (ואני לא יודע אם הם כן), הם עלולים לתקן במוסך נסראלה בקלקיליה, ולא במוסך שכיסוי ביטוחי היה מקנה (למשל מוסך מרכזי עם חלפים מקוריים בלבד).

הרי אין קשר בין הביטוח של המוכר לביטוח של המוסך.

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

פורסם

הביטוח של המוסך מכסה את רכבך בדיוק כמו הביטוח שלך, כלומר לפי החוק.

לכן אם יש ירידת ערך ושאר ירקות, אתה תקבל פיצוי זהה שהיית מקבל במקרה שאתה היית מעורב בתאונה.

פורסם
לכן אם יש ירידת ערך ושאר ירקות, אתה תקבל פיצוי זהה שהיית מקבל במקרה שאתה היית מעורב בתאונה.

אבל בפוליסות שונות יש תנאים שונים, למשל השתתפות עצמית בירידת ערך, "חדש תמורת ישן", וכו'. האם הביטוח של מוסך מחוייב לאותם התנאים שהיו בפוליסה של המוכר? נשמע תמוהה.

למשל הנושא של איזה מוסך יבצע תיקונים, של חלפים מקוריים? אשכרה כך מוסך בדיקות קניה יתן למוכר "חדש תמורת ישן"?

פורסם

המוסך לא מחויב לפרטי הפוליסה של המוכר, אתה בעצמך כתבת זאת. לכן כל נושא ההשתתפות העצמית כאן אינו רלוונטי למוכר או לקונה - המוסך הוא זה שאמור לשאת בהם.

כל נושא החלפים וה"חדש תמורת משומש" לא מוגדר בשום מקום. אני מניח שחברת הביטוח של המוסך תנסה למזער נזקים ולא תרצה להשתמש בחלפים חדשים או לשלם על רכב חדש. אני מניח גם שחלק מהמוסכים יסכימו "לבלוע את הגלולה", לשלם את ההפרש ולא להפסיד לקוח ולהרוויח שם רע. אני מניח שחלק מהנפגעים לא מודעים לזכויותיהם ויוותרו על הרכב החדש או על החלפים המקוריים. אני מניח שהמקרים שנותרו כל כך נדירים, שזה לא צריך להטריד את מנוחתך אלא את מנוחתם של עורכי דין נמרצים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה.

האם המוכר אמור לקבל מהמוסך הבודק מסמך שמעיד על קיומו של כיסוי ביטוחי שכזה? יש כזה דבר?

פורסם

הכרטיס עבודה שפותחים לך, זאת ההוכחה.

כל עוד פתוח על רכב כרטיס עבודה, הרכב נמצא באחריות המוסך ותחת הביטוח שלו.

אם לרכב אין כרטיס עבודה, הוא לא מכוסה ע"י הביטוח של המוסך.

פורסם

תודה לכולם על התשובות.

פורסם

הביטוח נקרא "אחריות מקצועית" והוא לא חובה לעסק כמו גם ביטוח רכוש של העסק (מבנה, תכולה) שנקרא "עד הגג". כך שאין פה ידיעה מראש שהרכב שלך אכן מכוסה. במקרים כמו שאתה מתאר כדאי להרחיב את הביטוח לאנשים נוספים ביום של הבדיקה ו/או לתאם את הענין שאתה שואל לגבי מול המוסך. אתה יכול לשאול , לא יקרה כלום. אין מה להסתמך על מישהו סתם ככה. בסופו של ענין זה הרכב שלך. הביטוח שך אחריות מקצועית תלוי בגלגול הכספי השנתי של העסק והפרמיה שלו היא בערך 25,000 ש''ח בשנה לעסק שמגלגל 1,000,000 ש''ח בשנה.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
ספר את הסיפור במלואו שנדע מה היה שם.

עזוב סיפורים, תעלה תמונות.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

לבעלי המוסך יש ביטוח סוחר.

ז"א המוסכניק ראשי לנהוג בכל רכב, והביטוח יפול עליו.

אם איני טועה יש לו אפשרות גם לנהוג על רכב שהורד מהכביש, רכב ללא רישיון רכב.

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

בינתיים לא קרה כלום, עשיתי בירור מקדים בכדי לדעת איך לפעול. שוב תודה לעונים.

עזוב סיפורים, תעלה תמונות.

בפורום כמו בכביש: בעת תאונה יהיו כאלה שיעצרו כדי לעזור, ויהיו כאלה שיעצרו כדי לצפות בהצגה חינמית...

• תוכן חדש...