Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5711 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא יודע איך זה ב-VAG, אבל לפחות בקונצרן פיאט, טרם מסירת הרכב ללקוח היבואן חייב לאפס את מונה המרחק.

מדובר בפעולה חד-פעמית, שלא ניתן לחזור עליה פעם נוספת. הסימן לכך שברכב לא בוצע האיפוס הזה הוא האות H שמופיעה בצמוד למונה המרחק. לאחר האיפוס היא נעלמת.

אם גם ב-VAG הדבר קיים, כנראה שנסעו על הרכב האמור מרחק רב בטרם האיפוס הזה בוצע, וזה מקור השחיקה המוגברת של הבלמים.

לא מאפסים.

הרכב שלי הגיע עם 12ק"מ על המונה

פורסם

אם היו "קורעים" את הרכב 170 ק"מ ברמה כזו שהבלמים גמרוים, אני מניח שגפ הצמיגים היו סובלים.

אם החליפו צמיגי, וראו את מצב הבלמים - אני מניח שהיו מחליפים.

על כל פנים, אני לא מאמין שקרעו את הרכב כך. זה נכון שאני גם לא רוצה להאמין, אבל מה שאתם מתארים ישפיע גם על חלקים אחרים ברכב, ולא ראיתי שה"שמאים" הצביעו על כך.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

לפי דעתי הסיפור נשמע קצת דרמטי מידי , והבקשה שלו לפיצוי קצת הזוייה .

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

לא הבנתי מה לא קיבלת במה שאמרתי. את אפשרות 1 כבר ציינתי (וגם איך לפתור אותה). אפשרות 2 היא פלילית (ובכלל, דבר שקשה מאוד לבצע, ולכן נוריד אותה מהפרק), אפשרות 3 גם יורדת כי היא מטופשת (סלח לי) ואפשרות 4 - התגרזנות של 170 ק"מ? גם בק"מ כזה קשה מאוד מאוד לשחוק בלמים. אני יותר הולך לכיוון של תקלה כזו או אחרת. לא צריך ישר לחשוב שמדובר בקומבינה.

כניראה שאתה לא יודע באיזה קלות משנים את קריאת מד המרחק של הרכב, צריך רק להתחבר עם מחשב יעודי ולשנות את המספר שבצג לכל מה שרוצים. חלפו הזמנים שהיה צריך להתאמץ (יחסית) לפרק את לוח המחוונים ואז להזיז את הגלגלות - היום במוסכי צ'מפיון (או כל יבואן אחר) ניתן לעשות שינוי כזה ללא כל קושי וללא שום פירוק.

לפיכך, 170 ק"מ זה על הצג - ובפועל?

אגב תסלח לי - אבל הניתוח שלי הוא לוגי שמקיף את כל האפשרויות שמסבירות את התופעה, תקלה היא רק אחת מהן.

האפשרות שמישהו החליף את הדיסקיות היא בהחלט סבירה.

פורסם

אני יודע היטב. הייתי עם האוטו של חברה שלי במוסך פיאט אחרי שהמצבר נגמר והבלוטות' הפסיק לעבוד, והבחור נכנס עם מחשב לאוטו, התחבר ויכול היה לשנות מה שבא לו. הוא אפילו הוריד ק"מ אחד בטעות. :-D

אני לא פוסל את האפשרות שזה מה שעשו באוטו הזה, אחרי שהוא עבר אלפי קילומטרים, אבל זה כבר עניין פלילי ושונה לגמרי. לא ראיתי שנטען שכך היה המצב, ואם כן זו הטענה אז היא "קצת" יותר חשובה מהכותרת המצחיקה על הבלמים...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
באמת שאני לא מבין, קנה רכב חדש וקיפץ איתו לעבר המוסך כדי לבדוק? כבר אמרתי שמשהו מסריח?

לצורך העניין, המלצות לעשות בדיוק את זה הופיעו בפורום הזה לא פעם...

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

פורסם

לא סוד שהשרות של צ'מפיון הוא הגרוע מכולם(לצערי שייך למשפחה),אך נראה לי שהבחור הוא נוכל

יש לי תחושה שהכול תוכנן מראש,מההתחלה הוא רצה להגיע אל הקופרה,

האמת אך לא חשבנו על זה קודם?

לקחת דגם פשוט,להתלונן ולדאוג לפרסום והופה........אפשר לתחמן איזה 'קופרה'!

פורסם

הוא לא קנה רכב חדש , הוא קנה רכב משומש !

הוא כבר קיבל הנחה על הרכב בקנייה , וגם נתנו לו עוד פיצוי , אתה לא חושב שהוא מנסה לעשוק ? :)

הוא רצה משומש , קנה משומש , אז מה הבעיה ?

בגלל שהוא קיבל "קצת יותר משומש" ?

למה קנה משומש? זה שרכב מתצוגה זה לא הופך אותו למשומש! אתה מדבר שטויות, מעניין איך אתה היית מגיב במקום אותו לקוח מסכן שעבדו עליו.

עוד יותר מעניין מדוע לא שומעים סיפורים כאלו מיבואניות אחרות ורק מצ'מפיון - כנראה שהם באמת לא בסדר.:|

יכול להיות שהקונה באמת קפץ מעל הפופיק אבל ניתן להבין אותו, אני בטוח שלא היינו רוצים להתחלף איתו. ולפי דעתי עוגמת נפש + זמן+שיחות טלפון לשירות ועוד... שווה כסף או פיצוי גדול שהוא צריך לקבל וצ'מפיון לא צריכים להקל בזה ראש ולטייח את זה בדמות אבזור או כל שטות אחר כמו טיפול חינם .

"אין ייאוש בעולם כלל" :lol:

פעם הונדה - היום סיאט.

פורסם
לא יודע איך זה ב-VAG, אבל לפחות בקונצרן פיאט, טרם מסירת הרכב ללקוח היבואן חייב לאפס את מונה המרחק.

מדובר בפעולה חד-פעמית, שלא ניתן לחזור עליה פעם נוספת. הסימן לכך שברכב לא בוצע האיפוס הזה הוא האות H שמופיעה בצמוד למונה המרחק. לאחר האיפוס היא נעלמת.

אם גם ב-VAG הדבר קיים, כנראה שנסעו על הרכב האמור מרחק רב בטרם האיפוס הזה בוצע, וזה מקור השחיקה המוגברת של הבלמים.

אני מאוד מקווה שאתה טועה. אין שום סיבה הגיונית בשלה צריך לאפס את מד המרחק טרם המסירה ללקוח, למעט הסתרה של שימוש ברכב טרם המסירה. קשה לי להאמין שבפיאט ירשו לחשד כזה לקנן אצל הלקוחות.

פורסם
תכלס - לקנות רכב מסיאט (או קיה, או MG, או ... כל אחד יבחר ממה לפחד יותר) זה כבר הימור מסוים. אתה מהמר שהכסף שתחסוך ברכישה (יחסית לקניית אודי - או לקסוס - חדשה דנדשה, למשל) יכסה על עוגמת נפש בהמשך הדרך. קניית סיאט מתצוגה לא שונה מהותית בעיניי, אתה בוחר לחסוך עוד יותר כסף תמורת עוד יותר צרות בפוטנציה.

יש מצב שלקוח דווקא כן בדק, כן ראה את מצב הרכב, ודווקא בגלל מצבו בחר בו. :roll:

מסכים שהזול עולה יקר .

אבל לקנות סיאט מתצוגה זה לחסוך על הזול... :)

רכשתי בשנת 2003 307 עם מנוע 2 ליטר מהתצוגה של לובינסקי בחיפה.

מנהל האולם בזמנו לקח לי את היד והראה לי את כל הפגמים הבלתי נראים בצבע כדי להיות בטוח שהכל ברור.

על מונה הק"מ היו רק 12 ק"מ , והרכב הגיע לאחר נקיון יסודי + טיפול בצבע שהיה כביכול פגום.

שאלה של גישה, יש הרגשה בתקופה האחרונה שבצמפיון מזלזלים בלקוחות שלהם, וכלקוח לשעבר שלא יקנה שוב מצמפיון אני מבין את ההרגשה שהיבואן מנסה לקמבן אותך.

עזוב אותך סוג הרכב - כמה כסף בשקלים ובאחוזים חסכת בכך שרכשת רכב עם אינטריור שעברו עליו מאות אנשים (ועם פגמים בצבע)?

אם זה פחות מ10-15 אחוז מערך הרכב, זה לדעתי לא שווה את זה.

זה בדיוק כמו לקנות מסך LCD מתצוגה. אם יורידו לך 200 שקל, תקנה חדש כי בשביל 200 שקל לא כדאי...

נקודה מדאיגה מאוד, אין לי מושג איך זה בVAG אבל יש כאן לא מעט כאלה שהועסקו או מועסקים ע"י צ'מפיון שאולי יוכלו לשפוך אור על העניין.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
מקריאת הכתבה יש לי תחושה שזה מקרה קלאסי של שני צדדים לכל מטבע.

הבנאדם, עם כל הכבוד, נשמע קצת נוכל. הוא רוצה אוטו של 180 אלף שקל כפיצוי על רכב ששווה 113? ולמה - בגלל כמה תיקוני צבע קלים (שכנראה בוצעו היטב) ובלמים שחוקים? לכל אורך הכתבה נראה שסיאט הולכים לקראתו, אבל הוא מנסה בכוח להשיג יותר - לא הסתפק בחוו"ד של מוסך, אלא גם הלך ללוי יצחק בכבודו ובעצמו שפסק לרכב ירידת ערך (מסחרית!) של 7%? על מה?

מה קרה לכם?! שמאי חיצוני קבע ירידת ערך של 7%. על מה? אין לי מושג, אני לא שמאי ולא ראיתי את הרכב, וגם אתם לא. כנראה זה לא רק תיקוני צבע:

במכון מצאו כי הרכב עבר דווקא לא מעט תיקונים וכי יש בו לא מעט פגמים: "תיקון דלת קדמית ימין, פגם ביצור מכסה מנוע, תיקונים בתחתית, פגמים בצבע מסביב לרכב, תיקון כנף אחורית ימין". אגב, במפתיע מצאו הבוחנים במכון "צלחות שחוקות" (דיסקים במערכת הבלימה, ב.ב), וזאת ברכב שעבר 162 ק"מ עד הבדיקה.

ישנה חובת דיווח על כול נזק או פגם טרם מסירת הרכב ( ולא רק על נזקים בהיקף העולה על 5% מערכו), למעט:

4.1.1 כל חלק מושלם שהוחלף ברכב ומעוגן באמצעות ברגים או תופסנים/אוחזים, ואשר תהליך החלפתו אינו דורש התאמה, עיבוד או צביעה, ובתנאי שחלק מושלם זה יוחלף בחלק מושלם חדש-מקורי.

4.1.2 שריטה אחד על חלק אחד במרכב שאינה מתמשכת לחלק אחר סמוך (לדוגמה: מדלת לדלת באותו צד וכד'), שאינה בגב הרכב, ובתנאי שנצבעה נקודתית במיומנות מקצועית הולמת ועובי שכבת הצבע לאחר התיקון אינו עולה על 50% מעובי השכבה המקורית באותו רכב ולא נגרמה לרכב ירידת ערך, ואשר נבדקה ע"י המנהל המקצועי במוסך ואושרה בחתימת ידו.

4.1.3 תיקון שריטות בשכבת צבע הפגוש.

מתוך מדריך ליבואן רכב/משרד התחבורה, דרישות חובה.

אני מניח שבצ'מפיון מכירים את המדריך, ניסו לרמאות ונתפסו (אם כול העובדות הן נכונות). אז מה, מגיעה להם פרס? תחזיר מה שגנבת וזהו? אין על זה עונש, נחזק את שיטת המצליח? כולה בלמים וקצת צבע? במקרה הזה אותי לא מעניין הלקוח (אם הוא צדיק או נוכל), אני לא ילך לקנות אצלו רכב. מעניין אותי היבואן.

פורסם
למה קנה משומש? זה שרכב מתצוגה זה לא הופך אותו למשומש! אתה מדבר שטויות, מעניין איך אתה היית מגיב במקום אותו לקוח מסכן שעבדו עליו.

עוד יותר מעניין מדוע לא שומעים סיפורים כאלו מיבואניות אחרות ורק מצ'מפיון - כנראה שהם באמת לא בסדר.:|

יכול להיות שהקונה באמת קפץ מעל הפופיק אבל ניתן להבין אותו, אני בטוח שלא היינו רוצים להתחלף איתו. ולפי דעתי עוגמת נפש + זמן+שיחות טלפון לשירות ועוד... שווה כסף או פיצוי גדול שהוא צריך לקבל וצ'מפיון לא צריכים להקל בזה ראש ולטייח את זה בדמות אבזור או כל שטות אחר כמו טיפול חינם .

זה די פשוט רוב הרכבים לצעירים בארץ הם רכבים של VAG, בעבר היה פז'ו 106 205 שהיו אהובים על צעירים היום זה פולו גולף איביזה פאביה לאון שירוקו ועוד אז אם חובברי רכב רוכשים מכוניות מאותה החברה רוב הסיכויים שתשמע עליה יותר.

אבל איזה בחורה שלא יודעת על קיום הפורום תיפול על איזה לימון בפז'ו סיטרואן וכדומה מה הסיכוי שתשמע על זה?

כל המדינה פה סוגדת ל 1.8T ועכשיו ל 2.0T.

אז איפה נכנסות מכוניות אחרות לתמונה? סתם עוד נקודה למחשבה.

פורסם
תכלס - לקנות רכב מתצוגה זה טיפשי מלכתחילה.

פוטנציאל הקומבינות קרוב לאינסוף.

לא טיפשי ולא נעליים.

הכל שאלה של תמורה למחיר.

בזמנו רכשתי איביזה FR מתצוגה עם 6 ק"מ על השעון בהנחה של 18K ש"ח + אבזור נוסף, אגרת רישוי וטיפול חינם.

הרכב היה תקין לחלוטין מכל הבחינות והייתי מעדיף אותו ספציפית בעסקה הנ"ל על פני רכב חדש במחיר מלא.

למה רוב הבעיות של צ'מפיון מגיעות מסיאט? :|

כבודו נשוי למינה צמח?

תפסיקו לשתוק, בארה"ב אזרח מגיש 50 תביעות לבית משפט בשנה, פה אנשים מוגבלים ל5 ולא מנצלים אותם.

חושבים שדפקו אתכם? תנו לבית המשפט לפתור את זה, אל תעזבו את הכל, הקופרטיב הגדול דורך עליכם, לוקחים ממכם מיסים הזויים של דלק, רצו לאכול אותנו עם המצלמות מהירות עד שרוני וארנון הגישו בג"צ.

זאת הדרך!

מערכת המשפט שלנו לא ערוכה ו/או מסוגלת לטפל בהיקף של תביעות בדרך שאתה מציע.

מעצבן אבל עובדתי.

לא מקבל את דעתך, כיוון שלסיפור הבלמים ישנם מספר הסברים אפשריים:

1. תקלה בבלמים גרמה לשחיקה מוגברת.

2. אחד מעובדי החברה קימבן לעצמו סט בלמים חדש ע"ח הרכב הזה.

3. רוכש הרכב החליף את צלחות הבלימה החדשות לישנות כדי לסחוט את צ'מפיון.

4. הרכב הזה שימש לנסיעות התגרזנות בבונדד ואצל אנשי צ'מפיון המשועממים.

5. או שהלקוח התגרזן על הרכב ו/או שכח להוריד בלם יד כל הירידה של פרוייד וכו'

עדיין לא הבנתי כמה ק"מ היה לרכב בעת מסירתו ללקוח.

לי אישית נראה כמו נסיון להשיג עושר ולא במשפט.

פיצוי כספי הולם בהחלט יעשה כאן את העבודה.

אפרופו תיקון רכב חדש- רכשתי בזמנו WRX במצב חדש בסובארו,

כשמכרתי את הרכב נמסר לנו שהכנף הקדמית תוקנה, ולאחר מכן גיליתי שזה היה לפני מסירת הרכב לקונה הראשון.

שום ירידת ערך ושום נזק לטווח ארוך ושום כלום.

גם יאפונטו לא דווחו על הפגיעה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

• תוכן חדש...