Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ממש לא נכון.

אולי לא בדיוק נכון, אך לא ממש לא נכון.

יחס והרגשה זה סובייקטיבי, הייתי גם אצל בעלי מקצוע שהיו נורא מומלצים פה בפורום, ולא נפלתי לא מהיחס ולא מהמקצועיות (למעט אורן בן סימון).

מה גם, שכנראה מכירים אותך, וגם אתה מודה שהידע של מנהלת המכירות במכוניות אינו רב.

גם אליי במוסך שלי, מכון הטסטים שלי, חנות הח"ח שלי, המכולת השכונתית שלי, הפאב שלי וכד' מתייחסים בכבוד רב (אבל זה כנראה קורה כי מכירים אותי), ללקוח מזדמן זה יכול להיות לא המקרה.

משכנתא זה קל

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
איש המכירות גרם לי להרגיש שאני פשוט מבזבז לו את הזמן.

הרכב יגיע רק עוד כמה חודשים.

אתה תיהיה מוכן לרכוש אותו על "עיוור" כבר היום ?

כנראה שלא.

לכן.....יכול להיות שבזבזת את הזמן לנציג המכירות, מה הבעיה עם זה ?

גם לי יש לקוחות שלפעמים מתקשרים אלי ומבקשים פריט מסויים שכרגע אין לי בסטוק אז בהתחלה אני עונה בנימוס שכרגע אין את הפריט בסטוק ומציע לתת הזמנה כדי שאייצר את הפריט המבוקש, כמובן שהם לא מוכנים למסור הזמנה כי הם רוצים לראות את הפריט אז אני עונה בנימוס שכאשר יהיה לי אותו בסטוק אני אצור קשר.

אם הלקוח ימשיך "להציק" על הפריט אני אומר לו בנימוס אך בהחלט בתקיפות "או שתמסור הזמנה, או שאצור איתך קשר אם וכאשר יהיה".

אי אפשר כל הזמן להתלונן על כמה נציגי השירות אנטיפטים ומעצבנים, יש לקוחות לא פחות מעצבנים.

לא אומר שאתה לקוח מעצבן, אבל יכול להיות שדקה לפני שאתה דיברת עם נציג השירות דיבר איתו לקוח אחר.....מעצבן.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
לא אומר שאתה לקוח מעצבן, אבל יכול להיות שדקה לפני שאתה דיברת עם נציג השירות דיבר איתו לקוח אחר.....מעצבן.

"שלום, רציתי לברר האם..."

"אמך פרוצה, הלוואי ותמות, כלב שכמותך!"

"מה?!? מה עשיתי לך? אני רק התקשרתי לברר..."

"שום דבר, הלקוח שלפניך היה מאוד מעצבן. אז איך אני יכול לעזור לך היום?"

"הא, אז זה בסדר, אין דבר, באמת אף פעם לא חיבבתי את אימי. ובכן, רציתי לברר..."

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

פורסם

המילון השלם של אנשי המכירות, רק שתבינו איך הראש עובד:

אולי לא הסברתי את עצמי כראוי: תגיד לי אתה לא מבין עברית?

אני מבינה שאתה כועס: כן, אני מבינה שאתה חסר חיים, אומלל, וצריך לצעוק על מישהו בשביל להרגיש חשוב.

אני אפצה אותך: מרוצה? סחטת מהחברה 1.20 ש"ח.

אנסה הסבר אחר: אתה כזה טיפש אולי ציורים יעזרו לך להבין.

אתה צודק: מה שאתה רוצה רק תרד לי מהקו.

אני אבדוק עם מנהל: אני שמה אותך בהמתנה 30 שניות ואז אחזור

ואומר שבדיוק כמו שאמרתי קודם אין מה לעשות.

אני מבין אותך: אתה צודק ואין לי מה להגיד לך.

אשמח לעזור לך: כמו שאשמח לעבור עקירת שיניים ללא הרדמה.

חלה אי הבנה : ככה זה כשלא מקשיבים.

חלה פה טעות: מישהו בחברה פישל ואתה משלם על כך.

לא זה בסדר אתה לא מפריע: מאיפה נפלת לי עכשיו?

מצטער לא הבנתי אותך: מה??? דבר ברור!! אתה לא ברור! .

מצטער שהטעו אותך: באמת האמנת שזה חינם?

משהו נוסף?: תעזוב אותי באמא ש`ך.

תודה לך ויום/ערב טוב: סוף-סוף חשבתי שלעולם לא תנתק.

אם תרשה לי לספר לך על המבצעים שלנו: אני הולכת לספר לך על הדברים שאתה הכי לא צריך בחיים.

תאמין לי זה כדאי: לי, אני מקבלת אחלה בונוס.

חבל שתפספס מבצע כזה: חבל שאני אפסיד מכירה.

זה רק היום המבצע: ומחר ועוד שבוע ועוד חודש ועוד שנה.

יש לי בדיוק כזה: שקיבלתי חינם, למה נראה לך שאני אשלם כסף בשביל זה?

אני מתנצלת: האמת שלא, פשוט ככה לימדו אותי בקורס כשאין לי ממש מה להגיד.

עוד רגע בבקשה, אני מבררת לך: שמה אותך על השתק או המתנה, מוציאה עצבים וחוזרת אליך בתקווה שגם אתה נרגעת.

איך אני יכולה לעזור לך?: גם מוסד לחולי נפש לא יעזור לך.

טוב, בסדר... אני מבינה: אוף טוב-טוב חפרת!! וקדחת לי בשכל...איזה מעצבן. רד לי מהקו !

תמתין דקה על הקו: יופי. עכשיו תתייבש עד שאני אקבל תשובה

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

כנראה שלא.

בוא נדבר על מקצועיות. חברה שמגלגלת כאלה סכומי כסף שלא מסוגלת להגיד מתי יהיה לה רכב לנסיעות מבחן מצטיירת בעיניי כחברה לא מקצועית בעליל. מה זה "עוד כמה חודשים"? מה זה בדיוק "עוד כמה"? חודש? חודשיים? שנה?

נראה לי הגיוני שיגידו לי עוד חודש. אם סמל"ת מסוגלים לעשות את זה, לובינסקי לא מסוגלים?

לגבי "לבזבז זמן לנציג המכירות" - בלי להעליב, אבל הצחקת אותי. על מה בדיוק משלמים לו? אם מבחינתו כל לקוח שני שנכנס אליו מוריד 150K על השולחן אז כנראה שאני באמת "מבזבז לו את הזמן". זאת העבודה שלו.

לגבי לקוח קודם שעצבן אותו, בוא נדבר על אנשים שעובדים בתמיכה טכנית. אם הם מסוגלים לא להתעצבן על כל האנשים שהם מדברים איתם, קל וחומר איזה סוכן מסכן שנחשף לסדר גודל של 10-20 אנשים ביום כאשר השיחות הינן (לרוב) נעימות.

פורסם
"שלום, רציתי לברר האם..."

"אמך פרוצה, הלוואי ותמות, כלב שכמותך!"

"מה?!? מה עשיתי לך? אני רק התקשרתי לברר..."

"שום דבר, הלקוח שלפניך היה מאוד מעצבן. אז איך אני יכול לעזור לך היום?"

"הא, אז זה בסדר, אין דבר, באמת אף פעם לא חיבבתי את אימי. ובכן, רציתי לברר..."

לקחת את זה כמובן למקום מאוד קיצוני ולא ריאלי.

לצורך העניין אם נציג שירות של חברה מסויימת היה מדבר אלי ככה הוא היה מקבל במקום את הסטירה של החיים שלו.

ועדיין, גם נציגי שירות הם בני אדם, וכן, יכול להיות מצב שהם בדיוק סיימו שיחה מאוד לא נעימה (לקוח צעק עליהם, המנהל צעק עליהם) והם יהיו קצת "קצרים" איתך, אותך כלקוח זה יעצבן, אבל עדיין זה דבר שיכול לקרות.

בוא נדבר על מקצועיות. חברה שמגלגלת כאלה סכומי כסף שלא מסוגלת להגיד מתי יהיה לה רכב לנסיעות מבחן מצטיירת בעיניי כחברה לא מקצועית בעליל. מה זה "עוד כמה חודשים"? מה זה בדיוק "עוד כמה"? חודש? חודשיים? שנה?

סבירות נמוכה, אבל אולי הם באמת לא יודעים מתי בדיוק יגיע רכב ההדגמה, אם זה יהיה בעוד חודש או 3 חודשים ?

והרי אם יגידו לך בעוד חודש יהיה רכב הדגמה והרכב לא יגיע בפועל-יעצבן אותך, נכון ?

נראה לי מקצועי מאוד שאם לקוח שואל אותי מתי יגיע רכב ההדגמה ואני לא יודע מתי הוא יגיע אז אני אענה לו שכרגע לא ברור מתי מועד ההגעה אבל ברגע שיהיה מידע יותר קונקרטי אצור קשר.

הגיוני, לא ? או שאתה מעדיף שאשקר ואתן לך את התשובה שאתה רוצה לשמוע ?

נראה לי הגיוני שיגידו לי עוד חודש. אם סמל"ת מסוגלים לעשות את זה, לובינסקי לא מסוגלים?

לגבי "לבזבז זמן לנציג המכירות" - בלי להעליב, אבל הצחקת אותי. על מה בדיוק משלמים לו? אם מבחינתו כל לקוח שני שנכנס אליו מוריד 150K על השולחן אז כנראה שאני באמת "מבזבז לו את הזמן". זאת העבודה שלו.

אתה יכול לצחוק כמה שאתה רוצה ידידי, אבל אם אתה מתעניין כרגע ברכב שמבחינתו הוא רק "על הנייר" ולא ברור מתי בדיוק יגיע רכב ההדגמה שבלעדיו אתה לא תקנה את הרכב- אתה מבזבז לו את הזמן, וזה לא משנה אם אתה מבזבז לו את הזמן כי כרגע בדיוק ממתין לו לקוח רציני שרוצה לקנות כרגע את הרכב או שאתה מבזבז לו את הזמן כי התקשרת בדיוק בדקה שהוא אמור לצאת להפסקת הצהריים שלו ואתה עכשיו שורף לו 5 דקות מההפסקה על רכב שבכלל לא ברור מתי יגיע ובכלל לא ברור אם תקנה אותו כשהוא יגיע.

לגבי לקוח קודם שעצבן אותו, בוא נדבר על אנשים שעובדים בתמיכה טכנית. אם הם מסוגלים לא להתעצבן על כל האנשים שהם מדברים איתם, קל וחומר איזה סוכן מסכן שנחשף לסדר גודל של 10-20 אנשים ביום כאשר השיחות הינן (לרוב) נעימות.

אתה רוצה לשמוע את האמת בפנים ידידי ?

הכל פונקציה של כ-ס-ף.

אין קשר לסמל"ת\צ'מפיון\קמור\מאיר, הכל שאלה של משכורת לנציגי המכירות.

חלק ניכר מאנשי המכירות באולמות התצוגה הם חבר'ה צעירים שחלקם אוהבים רכבים, חלקם פשוט רוצה עבודה יחסית נוחה בשכר "סביר", בשורה תחתונה- לא בטוח כמה מהם רואים בעבודה כזאת כמפעל חייהם, הם לא הולכים לבנות על זה קריירה.

והשכר לא בשמיים.

אז מה אכפת להם לחפף ? זה לא שהם לא ימצאו עבודה אחרת בשכר פחות או יותר באותה "שכונה".

עכשיו לך תעלה להם את השכר לרמה שיהיה להם חבל לעזוב את העבודה, אני מבטיח לך 2 דברים שהולכים לקרות:

1.רמת השירותיות שלהם תשתפר פלאים.

2.רמת המכירות של החברה תשתפר גם היא,גם אם לא בטווח המיידי.

אבל מה לעשות, יבואני הרכבים מאוד "גרידיים" (חמדנים),לראייה מחירי המכוניות בארץ, הם גם יודעים שרוב הלקוחות בארץ אכן פועלים כמו עדר וקונים מכונית בגלל ש"כזה יש לשכן" ולא בגלל השירות.

אז איך שיפור השירותיות כן ישפיע על המכירות ?

כי למזלנו, לא כולם קונים מכוניות כמו עדר, יש כאלה שכן אכפת להם (מאוד) מהשירות שהם מקבלים.

ואחרי שכתבנו את כל זה, בוא נסייג שוב:

הצרכן הישראלי- הוא לא פיקניק.

פורסם

ככל הנראה, אתה צודק. אני לא אתווכח בנושא השכר והתנאים שלהם. אני מבין שאתה מנסה להסביר לי למה לא "להתעצבן" ואני מקבל את דבריך. זה לא סותר שזה שירות גרוע :)

אגב, הסיבה שרציתי לדעת מתי יהיה רכב זה מאחר ואני מחזיר את הרכב ליסינג שלי עוד 3 חודשים. אם איש המכירות היה מדבר איתי מעבר ללהיות אדיש, אז הוא היה מבין את הצד שלי. עד אז אני צריך למצוא פתרון לרכב (יהיה רכב מחברה אחרת או פתרון יצירתי כלשהו). קשה לי להאמין שיתנו לי רכב גישור עד שיגיע הרכב החדש (3 חודשי המתנה ל-DS3). לכן, כנראה עקב הורדת המחירים של VW, אפזול לכיוון השירוקו.

פורסם

כנראה שלא.

גם לי יש לקוחות שלפעמים מתקשרים אלי ומבקשים פריט מסויים שכרגע אין לי בסטוק אז בהתחלה אני עונה בנימוס שכרגע אין את הפריט בסטוק ומציע לתת הזמנה כדי שאייצר את הפריט המבוקש, כמובן שהם לא מוכנים למסור הזמנה כי הם רוצים לראות את הפריט אז אני עונה בנימוס שכאשר יהיה לי אותו בסטוק אני אצור קשר.

אם הלקוח ימשיך "להציק" על הפריט אני אומר לו בנימוס אך בהחלט בתקיפות "או שתמסור הזמנה, או שאצור איתך קשר אם וכאשר יהיה".

אי אפשר כל הזמן להתלונן על כמה נציגי השירות אנטיפטים ומעצבנים, יש לקוחות לא פחות מעצבנים.

אם אני זוכר נכון, בתחום שבו אתה עוסק, אפשר להשיג את מה שאתה מוכר גם אצל המתחרים שלך, בלי שום בעיה וקרוב לודאי גם באותו מחיר. במכוניות, לפחות בארץ, המתחרים שלך כבר מוכרים אוטו אחר. בקיצור, האנאלוגיה כאן לא ממש תופסת.

פורסם
לקחת את זה כמובן למקום מאוד קיצוני ולא ריאלי.

אכן, קוראים לזה היפרבולה: הגזמה לצרכי המחשה.

אתה רוצה לשמוע את האמת בפנים ידידי ?

הכל פונקציה של כ-ס-ף.

אני לא רואה סיבה מדוע נציג מכירות שמוציא את תיסכוליו על לקוח נתפס כמצב נורמלי, גם אם הוא מקבל שכר מינימום. ואם מחר הנציג הזה יתנדב לעבוד בחינם באולם תצוגה של לובינסקי בתמורה למתן רשות להרביץ ללקוחות שלא מוצאים חן בעיניו? גם נתבקש לקבל את זה בהבנה? "הרביצו לי היום באולם תצוגה, אבל זה בסדר כי הבחור עשה זאת בחינם"?

מאידך, אני מסכים איתך כי אין טעם להאשים רק/בעיקר את הנציגים עצמם. כדי להיות נציג מכירות טוב, דרושים מוטיבציה וסט מסויים של כישורים. זה ממש לא תפקיד שמתאים לכולם.

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

פורסם

רועי,

זה שיש למאזדה רכב שונה מהרכב שיש להונדה לא אומר שאי אפשר לעשות אנלוגיה, הרי גם לרכבים יש קטגוריות כאשר בתוך הקטגוריות תמיד יש רכב או שניים שדומים פחות או יותר מבחינת מפרט.

SOLO,

אין פה עניין של לקבל את היחס של נציגי השירות, יש פה עניין של תיאום ציפיות.

אתה מצידך בא לקנות רכב ומצפה שיתייחסו אלייך "כמו למלך" כי אתה מבחינתך הולך להשקיע עכשיו 100-150K שקלים.

נציג השירות מצידו אומנם רוצה לשרת אותך יפה כי זו העמלה שלו, מצד שני,כמו שאומרים, הוא לא ימכור את אמא שלו כדי שתקנה ממנו רכב.

כמובן שצריך כל מיני כישורים כדי להיות איש מכירות טוב, אבל אם אתה בתור מעסיק רוצה אנשי מכירות טובים ולאורך זמן:

תן להם כ-ס-ף, זה נותן להם מוטיבציה להיות נחמדים גם כשלא ממש בז*ן שלהם, זה גורם להם להתמיד למרות השחיקה של עבודה מסוג זה (ועבודת מכירות זו עבודה מאוד שוחקת,אל תטעה).

• תוכן חדש...