Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איזה מדינה דפוקה. אני צריך לשאול אותם איפה לתקן? ועם אין לי כסף ומצבי לא טוב? שיורידו מחירים כבר במוסכים מורשים הגנבים האלו (החלפת טיימינג 50,000 )ואז כולם שטפלו במורשה. שיתביישו:evil:

סע באוטובוס. לפני שרכשתי רכב רכבתי על אופניים לעבודה וחזרה. מעל 15 ק"מ ביום.

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שטויות! איומי סרק! לא מצליחים להשטלט על אלפי מוסכים אז יצליכו על עשרות אלפי רכבים?

המוסכים האלו הם מעבר לקו הירוק, בחצרות פרטיות, במגרשים נטושים - קשה למצא צריך צווי בית משפט, בסוף באים ובדיוק היום הם לא עובדים (המוסכניקים לא פראירים גם להם יש קשרים במשטרה)

אפשר לטפל בבעיה שמתדלקת את הפיראטים - מחירים במוסכים. שעתון יצרן שערוריתי לעיתים, מחירי חלפים גבוהים משמעותית מהמחיר בחנות החלפים ושעת עבודה יקרה מידי

לא יתכן כי אני מבצע טיפולים גדולים בשבריר מהמחיר במוסך (חלקים מקוריים אם חשבונית) ולא מדובר על פער של 10%.

יש יותר מידי פערי תווח בעיקר אם האוטו כבר על הליפט. הפטרון למוסכים פיראטיים הוא מוסכים וחלפים זולים יותר!!

+10K

אני מטפל אצל מישהו פרטי ו\או לבד ואמשיך לעשות זאת לנצח... הטמטום במדינה הזאת גובר מיום ליום. טוב ככה זה כשיד אחת לא יודעת מה השנייה עושה. רוצים להילחם בפשע? תתחילו מהדברים הגדולים: רצח, אחזקת נשק, גניבת רכבים, פרוטקשיין וכו'... אם רוצים אין זו אגדה, פשוט קובעים עונשים לא פרופורציונליים לפשע (גניבת רכב, 15 שנה בכלא ושארגוני זכויות אדם יחפשו מי ישעשע אותם...) אבל כמובן שזה לא יקרה כי אנחנו תרבות נאורה בלא בלא בלא, הפושעים הם המסכנים שאמא קרעה אותם במכות ואבא אנס אותם... יפי הנפש מיד יקומו ויעמדו על הרגליים האחוריות. בסוף יש אינטרס לגורמים פוליטיים במדינה הזאת שהלחימה בפשע תמיד תהיה על אש נמוכה, הרי ברגע שיתחילו פה לעשות טיהור אמיתי יגיעו מיד לגורמים מדיניים... זה לא סתם שבארה"ב יש פי 7 יותר אסירים על כל 100K תושבים... בארה"ב שוטר זה שוטר גם אם הוא שוטר תנועה, אני רוצה לראות את הגבר שלא יעשה מה שאומרים לו או ישחק משחקים, הוא מסתכן בכדור לראש... רק פה החוקים לא שווים את הנייר שהם כתובים עליהם.

נכון שזה קונפליקט, מצד אחד אני מרצה על חוק ומצד שני אני מתכוון להפר אותו ולטפל איפה שבא לי. אני פשוט עושה מה שהגיוני. במדינה מתוקנת דברים כאלה לא היו קורים כי זה חוק מטומטם שבא לחפות על חוסר אונים של מערכת החוק בארץ. במדינה מתוקנת מחירי החלפים\מוסכים\רכבים הרבה יותר נמוכים כי אין כל כך הרבה שחיתות כמו שיש בארץ. אנחנו מדינה מערבית שמתנהלת בצורה ערבית.

טוב די לבלבל את המוח, ממשיכים לטפל איפה שרוצים וזהו. :)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

אז מה הם קריטריונים לקבלת אישור של משרד התחבורה?

איזור המתנה ללקוחות.

אילו הסמכות צריך מנהל/בעל המוסך?

מה עוד?

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

ואוו איזו הסחפות! קומבינות, שחיתויות, קונספירציות...

ידידיי היקרים, גם אם רוצים לטפס על הר האוורסט, תמיד מתחילים עם צעד אחד קטן ובודד.

יש משאבים מוגבלים למשרד התחבורה תחום מוסכים, הן תקציבית והן בכוח אדם, אבל משהו מתחיל לזוז שם וזה לפחות בכוון מאוד חיובי.

זה התחיל לפני כמה שנים בתחום מכוני הרישוי וכעת נפרס גם לכוון מוסכים ואופן עבודתם וזה ילך ויתחזק כאשר יתחילו למכור כאן רכבים חשמליים והדרישות מהמוסך והצוות המקצועי יחמירו.

לגבי קריטריונים למוסך מורשה - יש שני מישורים, רשיון עסק ורשיון מקצועי:

רשיון עסק למוסך- דרך הרשות המקומית שבו נמצא המוסך וזאת יש לברר במועצה או בעירייה.

רשיון מקצועי למוסך- משרד התחבורה, אותם אפשר למצוא בצורה מושלמת באתר האינטרנט של המשרד.

פורסם

סתם שאלה... מה ההבדל אם אני מחליף פאלגים לרכב שלי בעצמי לגמריי, או שאני משלם לחבר 100 ש"ח כדי שיעשה לי את אותה העבודה אפילו סתם בשביל לחסוך לעצמי כאב ראש\ספקות וכו'... למה אני צריך ללכת למוסך ולשלם מינימום 200 ש"ח נניח? למה הטמטום הזה? אוקיי עזוב עכשיו את הקטע של המיסים ומע"מ וחוקיות מבחינת רשויות המס אני שואל מבחינה מיכנית נטו, לצורך הענין בוא נניח שאחי עושה לי את העבודה והוא לא לוקח לי על זה שקל... למה זה בעייתי? מי מאיתנו לא מזמין מישהו ככה סתם כדי שיתקן לו את המחשב בבית או את מכונת הכביסה או יפתח לו סתימה או יצבע לו את הבית (סתם דוגמאות אני דוגל בלעשות לבד כל מה שאפשר...), כסף שחור או לא, טובות או לא, חוקי או לא, לא חושב שרוב האנשים יימנעו מהחיסכון והנוחות רק כדי להישמע לרשויות המס. בקיצור אין לזה סוף... תכף גם יגידו לי לא לשטוף את הרכב לבד אלא רק במכון שטיפה וכו'...

רוצים לשמור על בטיחות? בשביל זה יש טסט שנתי, רוצים להיות בטוחים, בצעו בדיקות אקראיות לרכבים על הכביש ורכב שיימצא לא תקין מבחינה בטיחותית יוחרם לתקופה מכאיבה והנהג שלו יחטוף קנס עצבני ואפילו ייזרק לכלא במקרים קיצוניים...

בקיצור סתם טמטום וכנראה קצת לחץ מהאנשים הנכונים... מה שאמרו פה נכון לגמריי רוצים שאנשים יפסיקו לטפל פיראטית? תורידו את המחירים במוסכים...

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

ההגיון שלך לןקה בחסר, אבל זה כנראה מבורות. לאדם מהרחוב אין את הידע הדרוש לבצע תיקונים ברכב ובניגוד למכונת כביסה או מחשב ביתי, טיפול כושל ברכב עלול לגרום נזק כבד ברכוש או בנפש.

לידיעתך, התקנת מצתים לקוייה עלולה לגרום לגרום לנזק מנוע בלתי הפיך.

יש הרבה סיבות לטפל במוסך מורשה של משרד התחבורה, אתה יודע שיש אחריות חוקית לעבודות ותיקונים שמבצעים לרכבך, יש מנהל מקצועי שחתום על כל עבודה שנעשית ברכב, יש קבלה מסודרת שמעידה על כל העבודות שבוצעו והחלקים שהוחלפו, צוות מיומן מטפל ברכב, עם ציוד וכלים מתאימים לצורך ביצוע מגוון רחב של עבודות, כך שהסיכוי לתקלות וקומבינות במהלך העבודה מופחתות ועוד.

אגב, עלות שעת עבודה של מוסך בישראל, היא מהנמוכות ביותר בעולם המערבי.

לגבי בטיחות, לדעתך ביצוע מבחן שנתי זה מספיק? הרי די בכך שמכונאי חאפר שחושב שהוא מבין, כמו כמה חבר'ה שאני מכיר שמפעילים "מוסך מדרכה", יקמבן לך תיקון מיסב גלגל כושל (כי אין להם מכבש, חולצים וכו') ואתה מוצא את עצמך בלי גלגל בכביש מהיר בדרך למבחן רישוי, למשל...הבטיחות בעבודה מתחילה בתנאי העבודה והציוד, עוד לפני הידע.

בדיקות פתע עושים תמיד והרבה רכבים מורדים מהכביש, אבל הבדיקות מידגמיות ולכן פועלים בעוד דרכים, כמו לעקור את תופעת מוסכי המדרכה, שהם חלק משורש הבעיה, מהשורש.

מוסכי מדרכה מביאים איתם עוד רעות חולות כמו אי תשלום מיסים, פגיעה באיכות סביבה, עידוד יבוא חלפים מאיכות בלתי סבירה, גניבות רכב,סחר חלפים בלתי חוקי וגניבת לקוחות ממוסכים.

בסופו של דבר, אתה תטפל היכן שתרצה, אבל אל תהיה מופתע אם רשיון רכבך יוחרם.

פורסם
ההגיון שלך לקוה בחסר אבל זה כנראה מבורות.

תודה... לא אכנס אפילו לויכוח הזה... אני אענה בהמשך לגבי ההגיון...

There is a bigger picture to look at

לאדם מהרחוב אין את הידע הדרוש לבצע תיקונים ברכב

שטויות... היום ניתן ללמוד כמעט כל דבר דרך האינטרנט ו\או דרך ספרות או כמו 90% מהמוסכיניקים המורשים בארץ דרך נסיון והתעסקות... זה שלמישהו יש תעודה של טכנאי מחשבים עדיין זה לא אומר שאני לא שם אותו בכיס הקטן כשזה בא לעבודה בפועל.

ובניגוד למכונת כביסה או מחשב ביתי, טיפול כושל ברכב עלול לגרום נזק כבד ברכוש או בנפש.

שוב שטויות, למכונת כביסה (או מזגן ועוד הרבה מכשירי חשמל) יש קבלים מסוכנים שיכולים להתפרק על מי שלא מבין. תיקון ביתי כמו התקנת שקע חשמל יכול להיות מסוכן פי 100 יותר מהחלפת ברקסים ברכב...

לידיעתך, התקנת מצתים לקוייה עלולה לגרום לגרום לנזק מנוע בלתי הפיך.

אם בא לי להסתכן בהריסת המנוע שלי זה לא עניינו של אף אחד...

אגב, עלות שעת עבודה של מוסך בישראל, היא מהנמוכות ביותר בעולם המערבי.

אוקיי אז בוא נבדוק מה האופציות:

1. בשאר העולם המצב דומה לכאן - אנשים מרגישים שהם משלמים יותר מידי על תיקון רכב

2. בשאר העולם המכוניות לא מתקלקלות

3. בשאר העולם אין מיסים כל כך גבוהים ככה שבסה"כ גם אם ההוצאות על תיקונים זהה, הדלק יותר זול, המכוניות והביטוחים יותר זולים, הדירות יותר זולות, כבלים טלפון וגנים יותר זולים, יש פחות שחיתות ואוכלוסיות טפילות וכו', שאני אמשיך? או שהנקודה ברורה?

אם אימפלה כמו שלי עולה בארה"ב בערך 3500$ שזה משהו כמו 12000 ש"ח וכאן היא עולה כמעט 60K ש"ח במחירון אז משהו פה דפוק... מישהו עושה קופה לא נורמלית על חשבון הגב שלי (ושל כולם וגם שלך דרך אגב, גם אם אתה בעלים של מוסך, זה לא משנה...), אולי היבואנים, אולי גורמים פוליטיים או כל מיני מאכערים בדרך, אולי אחמד מעזה, זה לא משנה... רק אח"כ שלא יתפלאו כשאנשים מוצאים דרכים לעקוף את החוקים כדי לחסוך עוד כמה מאות ואלפי שקלים בשנה.

וכמו שאמרתי בהתחלה, חושבים שזה בעייתי מבחינת בטיחות, שייכנסו באנשים שרכבם מורד מכביש מסיבות של בטיחות... מה זה להיכנס באנשים? להחרים את הרכב לשנה ולזרוק את הבעלים לחצי שנה בכלא? אוקיי? רוצים להילחם בגניבות רכב? שייכנסו בגנבים, שיבעטו אותם לכלא ל 20 שנה... חלפים לא חוקיים? שיתפסו אומץ ויפשטו על כפרים ערביים ויבעטו משם את כל מי שקשור לענין... רוצים להוריד את כמות התאונות? מי שנתפס נוהג שיכור או תחת השפעת סמים ייזרק ל 10 שנים בכלא... יהיו פה פי 10 יותר אסירים? שיהיו... ככה זה בארה"ב (פי 7 יותר אסירים מאשר בארץ ל 100K איש...)

חחח האירוניה... הפורום פה הוא דוגמא מהלכת לטיפולים עצמאיים, ייעוץ מגיע באופן טבעי גם ממכם בעלי המקצוע המומחים, כנראה שגם אתם מבינים שחלק מהדברים אפשר לעשות לבד... אני חושב שצריך ללכת למוסך רק כדי לתקן דברים רציניים... טיפולי 10, החלפת פילטרים, פלאגים, חוטי הצתה וכו' את כל זה אפשר לעשות לבד בלי בעיה...

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

שוב, הבורות מככבת אצלך ושוב סיפורי פופוליזים על שחיתות, מיסכנות וכו'.

רוצה לתקן לבד? סבבה, תדע רק שזה בניגוד לחוק, בטח שזה בא לידי ביטוי בתיקונים של רכיבים בטיחותיים.

מכונת כביסה שתיתקלל ותחשמל אותך, אם המפסק פחת אצלך בבית גם הותקן אצל חאפר, לא תחשמל גם את השכנים שלך, שוב רק בתנאי שמערכת החשמל אצלך ואצל השכנים שלך לא התוקנו ע"י חובבן חאפר גם כן.

תיקון במוסך מדרכה הוא בניגוד לחוק הן מבחינת המתקן וה מבחינת בעל הרכב, חלק משיטות אכיפה מקובלות הן למגר את התופעה מכוון מקבל השירות או הקניין. עכשיו תסתכל על זה איך שאתה רוצה ותעוות את המציאות איך שאתה רוצה, העיקר להצדיק את המעשים שלך ולהרגיע את המצפון. זה בסדר, אני מבין מאיפה הגישה הרי המדינה דופקת אותך.

אגב, אתה צודק בעניין המנוע שלך, זה עניינך. אבל לאחר שזה ידפק בגלל מצתים, אתה תקבמן עם המוסכינחאפר שלך מנוע גנוב, הישר מרכבו של השכן שלך...המדינה דופקת ואני דופק את המדינה וקצת את השכן שבטח יש לו ביטוח אז לא נורא.

אגב 2 - יש לי קרובי משפחה שחיים בארה"ב, אשר מתיעצים איתי לפעמים על תיקוני הרכב שלהם. א ת ה- ל א- מ ת א ר לעצמך כמה עולה לתקן שם וכמה עולים טיפולים, המחירים כאן מצחיקים בהשוואה. את המוסכים באירופה אני מכיר קצת יותר טוב ושם המחירים עוד יותר גבוהים על חלפים ועל עבודה מאשר ארה"ב, אולי זה קצת מתקזז מול יוקר המחיה, לא חישבתי את זה, אבל העלויות שם לאחזקת רכב פשוט גבוהות - כולל הדלק שמחירו דומה לארץ והביטוח שהוא יותר יקר בכמה מדינות מאשר כאן. לגבי מחירי דירות, גנים, כבלים וכו' אתה כנראה לא מעודכן במחירים שם.

פורסם

אני לא צריך להרגיע את המצפון אל תדאג... המצפון שלי רגוע בערך מגיל 17 כשנגמר אצלי גיל ההתבגרות והבנתי ששיקול הדעת שלי יותר טוב משל 90% מהאנשים במדינה. נכון שאני טוען טענות קיצוניות אבל זה בדיוק הקטע... כמעט כוווווווולם מטפלים או טיפלו בעבר או יטפלו בעתיד אצל מוסך מדרכה\פיראטי הם פשוט לא מבינים למה נוצר המצב והצורך הזה מלכתחילה. יש ענין של ביקוש והיצע, כנראה שאם לרוב האזרחים זה לא היה חשוב אז אף אחד לא היה באמת מנסה לחסוך כמה אלפי שקלים בשנה על ההפרש... אבל הפלא ופלא, כנראה שזה כן חשוב, ועצוב שכך... ועד שהמצב הזה לא ישתנה אז גם אם יהיה חוק אנשים פשוט לא ישימו עליו.

דרך אגב, עכשיו צריכים גם לאסור על מכירת חלקי חילוף בחנויות החלפים לפרטיים לא? הרי למה שבן אדם פרטי יקנה למשל פלאגים? או איזה צינור לרדיאטור?? הרי מאסור לטפל לבד, לא? ושגם יסגרו את מחלקת החלקים באוטו דיפו לא? למה אני צריך גלון של 4 ליטר שמן מנוע? הרי אסור לעשות טיפול לבד...

בקיצור זה חוק מטומטם, זה שאתה לא מוכן להודות בזה זה כנראה בגלל שיש לך אינטרסים שחוק כזה יעבור, מבין אותך, לא נורא...

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

אני חושש שאתה טועה בדבר בסיסי, הרוב לא מטפלים או יטפלו במוסך מדרכה.

לגבי האוביקטיביות שלי בעניין והאינטרס, אתה צודק, אולי היא קצת חסרה אך אני לעומתך ולעומת שאר ההדיוטות, נתקל בנזקים שנגרמים בגלל טיפול כושל במוסכי מדרכה, הנזקים הם לרוב ברכב ובמקרים חריגים שהייתי מעורב בהם בתור מומחה בודק שסייע בחקירות משטרה, בנזק פיזי לנוסעים עקב תאונה.

מקרה שזכור לי הייטב בMEMORY היה לפני כמה שנים, אדם מסכן שהגיע אלי למוסך בו עבדתי, עם מנוע גמור, ביקש הצעת מחיר וציין שלא מזמן ביצע תיקון ראש מנוע במוסך מדרכה באיזור. בדקתי שוב ומצאתי כי הגורם היה אי חיזוק בנד מתכת של צינור מים שגרם להתחממות המנוע. היצעתי לו לגשת לדבר עם המוסכניק ולנסות לממש אחריות, הרי התיקון קרה לפני מספר ימים. הבחור חזר אחרי כמה ימים עם פנים חבולות מאוד וספר שחטף מכות רצח מהמוסכניק שלו, ברגע שהאחרון שמע את המילה אחריות.

פורסם
כמעט כוווווווולם מטפלים או טיפלו בעבר או יטפלו בעתיד אצל מוסך מדרכה\פיראטי

לא נכון.

רוב מי שמתקן את האוטו רוצה את הקבלה ואת האחריות על התיקונים שעושים לו.

חאפרים מתקנים אצל חאפרים.

אנשים נורמטיביים מתקנים במוסך כמו שצריך.

פורסם

:mm_yeah:

בקיצור זה חוק מטומטם, זה שאתה לא מוכן להודות בזה זה כנראה בגלל שיש לך אינטרסים שחוק כזה יעבור, מבין אותך, לא נורא...

למה אתה בטוח שמוסכניק נורמלי מעדיף שתגיע אליו ?

רוב האנשים מטפלים במוסך מסודר , אתה מטפל אצל חאפרים מתוך קמצנות .

אחרי מה שכתבת אולי עדיף שתישאר אצל החאפרים ? יש מצב שזה יותר טוב לכולם .

פורסם
חן טעות בידך.

בעל עסק חייב להוציא חשבונית על פי חוק ולא משנה אם עסקו עצמו חוקי, או לא חוקי.

נכון שהוא לא יכול לתת אישור תקינות , אבל אין לזה קשר להוצאת חשבוניות.

ויכול להיות מצב בו יש למוסך מנהל מקצועי בעל כתב הסמכה ועדיין למוסך עצמו לא יהיה אישור של משרד התחבורה, כמוסך מורשה , בגלל שהוא אינו עומד בקריטריונים אחרים.

לפי הלוגיקה שלך, מותר לי לנתח אנשים בבית, העיקר שאני יוציא חשבוניות.

ביום א' בבוקר אפתח תיק במע"מ שיקרא "חן פרחי שירותים רפואיים" וינפיק חשבוניות כחוק לאנשים שאנתח אותם אצלי בבית.

זה שביתי אינו בית חולים, אין לי את הציוד המתאים ואני כלל איני רופא לא משנים כלל.

העיקר שאני מנפיק חשבוניות.

מוסך ללא אישור משרד התחבורה אינו מוסך מורשה, נקודה.

ברגע שחולית הפיקוח של משרד התחבורה תופשת "מוסך" כזה בשעת פעולה, המוסך נסגר מיידית ומפעיליו ניקנסים בסכומים גבוהים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...