Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קמצנות?? בחלומות.אני לא עשיר אבל אני משלם ומשלם טוב על דברים ששווים את הכסף.אני מטפל ואטפל אצל מישהו שאני סומך עליו פי 100 יותר מאשר כל מוסך, במיוחד שיש לי רכב אמריקאי, שתתפלאו לשמוע יש מוסכים מאושרים שלא יודעים לטפל בו כמו שצריך.זו הסיבה העיקרית, אם על הדרך זה חוסך לי כסף, למה לא. אם יש דברים שאני יכול לשות לבד או עם עזרה של אחי נניח, טיפולי 10 או ניקוי מצערת אז למה שאני אשלם על זה למוסך??

זה שרוב האנשים הם בלוקים וישלמו כמעט על כל דבר שיגידו להם לשלם עליו, פשוט כי הם אדיוטים או כי זה לא מפריע להם, זה לא אומר שגם אני חייב להיות ככה!! אני מתחזק את המחשב שלי בעצמי (יש לי ידע כמו של טכנאי מוסמך, לא פחות), פותח סתימות לבד, עושה תיקונים צובע קירות כשמגיע הזמן, בונה גבס, מרכיב ומפרק דלתות ומנעולים בעצמי וכו' וכו' וכו'. למה לעזאזל אני צריך לשלם למישהו כדי לעשות טיפול 10 או להחליף פלאגים או שומו שמיים להחליף רפידות ברקס? או להחליף פאקינג מנוע וגיר אם יבוא לי?

התירוץ הזה של בטיחות לא תופס חמודים כי פשוט כל אדיוט שלא יחזק את הברגים כמו שצריך אחרי תיקון פאנצ'ר יסכן את עצמו ואת הסביבה בדיוק כמו מישהו שלא הרכיב רפידות ברקס כמו שצריך.

זה מאוד פשוט, אם אתם סומכים עליי שאנהג ואסיע את עצמי ומשפחתי ברכב כמו בן אדם, אני מבקש שתסמכו עליי גם שלא אנהג ברכב שיש בו סיכונים!!! מה ההבדל בין לנסוע ברכב עם ברקסים שלא פועלים כמו שצריך או לנסוע תחת השפעת סמים ואלכוהול או במהירות מופרזת או לעשות שיפורים לא חוקיים לצורך תחרויות כביש פיראטיות?? אין שום הבדל, כולם עבריינים ואדיוטים ואת כולם הייתי בועט לכלא... אם אני מחליף רפידות ברקס לבד ונוהג ברכב ומסיע בו את אשתי וילדיי כנראה שאני יודע מה אני עושה!!!

שתהיה שבת שלום, כמעט שרפתי את הדגים בגלל השרשור הזה. :)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
... אם אני מחליף רפידות ברקס לבד ונוהג ברכב ומסיע בו את אשתי וילדיי כנראה שאני יודע מה אני עושה!!!

שתהיה שבת שלום, כמעט שרפתי את הדגים בגלל השרשור הזה. :)

שורת המחץ של השרשור! לא לא, זה לא עניין הדגים...אלא העובדה שאתה בסופו של דבר מבין שכנראה אתה יודע מה אתה עושה.

רגע, התעשתתי : זו שורת המחץ:

חאפרים מתקנים אצל חאפרים.

אנשים נורמטיביים מתקנים במוסך כמו שצריך.

פורסם
אני חושש שאתה טועה בדבר בסיסי, הרוב לא מטפלים או יטפלו במוסך מדרכה.

.

לא נכון.

חאפרים מתקנים אצל חאפרים.

אנשים נורמטיביים מתקנים במוסך כמו שצריך.

לפי הלוגיקה שלך, מותר לי לנתח אנשים בבית, העיקר שאני יוציא חשבוניות.

ביום א' בבוקר אפתח תיק במע"מ שיקרא "חן פרחי שירותים רפואיים" וינפיק חשבוניות כחוק לאנשים שאנתח אותם אצלי בבית.

זה שביתי אינו בית חולים, אין לי את הציוד המתאים ואני כלל איני רופא לא משנים כלל.

העיקר שאני מנפיק חשבוניות.

מוסך ללא אישור משרד התחבורה אינו מוסך מורשה, נקודה.

ברגע שחולית הפיקוח של משרד התחבורה תופשת "מוסך" כזה בשעת פעולה, המוסך נסגר מיידית ומפעיליו ניקנסים בסכומים גבוהים.

דניאל אם הרוב המוחץ מתקן במוסכים מורשים הרי לא הייתה קמה צעקה.

קמה צעקה כיוון שמדובר במספרים גבוהים מאוד של אנשים שמטפלים במוסכי מדרכה.

יוסי אתה תיקנת במוסך מורשה את הרכב שלך ואכלת מרורים בגלל "המקצועיות " שלו או בגלל החאפריות שלו , למרות שיש לו תעודות , עד שהבאת אותו למקצוען בשם בני ל.

חן הלוגיקה שלך לוקה בחסר .

אתה רשאי לפתוח תיק במע"מ , ולקרוא לו בשם המופצץ של חן פרחי שירותי רפואה בע"מ .

עצם הרישום לא יביא לך לקוח אחד לרפואה.

וכן מדי שבוע אנחנו שומעים על חאפרים שמבטיחים ללקוחותיהםן הסרת שיער "רפואית" הצמחת שער לקרחים "רפואית" ועוד קןריוזים, ואנשים נופלים בפח.

ונכון הוא לא נחשב מוסך מורשה משרד התחבורה לא בגלל מקצועיותו אלא כיוון ששטח המוסך שלו לא עומד בקריטריונים של משרד התחבורה.

אני לא רואה פסול לטפל במוסך אחה"צ , שהמכונאי בו הוא מכונאי ראשי במוסך יבואן, בשעות הבוקר.

הכלים והציוד מהשורה הראשונה הידע מעולה , השירות אדיב והמחיר , שליש עד חצי מהמחיר של המוסך המורשה.

וממש לא מעניין אותי אם הוא משלם מיסים או לא, כמו שלא מעניין אותי מי שנוסע במהירות מופרזת וכמו שלא מעניין אותי אם האינסטלטור שבא אלי לתיקון משלם מיסים או לא.

מחר גם המדינה תחליט כי כל המשלם לבעל מקצוע בשחור ילך לכלא!!

כאשר המדינה תחליט לטפל בתחלואיה האמיתיים ולא על פי צעקות נוגעים בדבר כאלה או אחרים אז אתן כתף למגר תופעות של עשבים שוטים.

עד אז ...

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני לא יודע אם לצחוק .המכונאי שלי היה מכונאי ראשי במוסך מרכזי בכפר סבא מעל 20 שנה.הוא עזב את המוסך ומתקן בבית לפעמים.אז מה הוא לא מכונאי טוב אני סומך על העבודה שלו ב100 אחוז .שבוע שעבר תיקנתי את הרכב במוסך פורד מרכזי עקב פיצוץ בצנרת הגה כוח .במזל שלי הוא טס . השחילו לי יפה מחיר על שמן 1 ליטר 1 לא 4 ליטר לקחו 209 שקל אם זה לא גנבה אז מה כן .מצידי שיתקן במרכז הסלון

פורסם

מוסך פיראטי מהווה תחרות לא הוגנת למוסך מורשה שצריך לעמוד בלא מעט קריטריונים על מנת שיוכל להיקרא מוסך - החל משטח בגודל מינימאלי, דרך דרישה לכתב הסמכה מהמנהל המיקצועי וכלה בדרישות הרשות המקומית.

מאחר ובמוסך מתקנים מערכות בטיחותיות, יש חשיבות רבה להימצאות מנהל מקצועי, וזה כלל לא משנה אם הוא בעל מקצוע טוב או לא - הוא אחראי לתיקון ולתוצאותיו !

במוסכים מורשים ישנו רישום מדוייק של חלקי החילוף המשומשים ובדרך זו מנסים למנוע שימוש בחלפים גנובים, מה שכמובן לא קיים במוסכים פירטיים.

אם היתה קיימת יחידת פיקוח אפקטיבית במשרד התחבורה שהיתה קונסת כראוי את כל החאפרים האלו וסוגרת את כל מוסכי המדרכה, שחלק מהם מהווה בנוסף מטרד סביבתי, האמן לי שלא היה נותר חאפר אחד לרפואה.

או עד שיקרה אסון ברכב הסעות שמסיע ילדים, ואז יתעוררו כולם.

כפי שקרה אתמול ביערות הכרמל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
שורת המחץ של השרשור! לא לא, זה לא עניין הדגים...אלא העובדה שאתה בסופו של דבר מבין שכנראה אתה יודע מה אתה עושה.

אני אומר כנראה תמיד... רק טיפשים בטוחים בהכל. :)

האמריקאים, עם מדינה שקיימת קצתיותר זמן מאיתנו, הגיעו למסקנה מזמן שאפשר לסמוך על האזרח הקטן, אפילו בעניינים של חיים ומוות כמו אחזקת נשק והסגת גבול. כמובן לרשויות שם גם יש שיניים חדות יותר, הפלא ופלא איך זה הולך יפה ביחד הא? רשויות חזקות מאוד בשילוב עם אזרחים שומרי חוק עם עצמאות לעשות כמעט הכל לבד... הרי הגאראז' שיש לכל אמריקאי בחצר הוא מושא גאוותו.

כאן בארץ, עם התרבות הערבית שיש כאן, לא מחפשים פתרונות אמיתיים אלא פתרונות קלים שרק דוחפים את האזרח הצודק, התמים וההגיוני ישר לפינה.

רוצים לשמוע קטע? אתם יודעים מה יקרה אם מספר מוסכי המדרכה יקטן באופן משמעותי בעקבות חוק כזה? אתם יודעים מי ירוויח מזה? הערבים... למשל באזור ב"ש, בכפרים כמו רהט ודהרייה שהמשטרה גם ככה לא פועלת שם כמו שצריך, שם יפרחו אפילו יותר המוסכים הפיראטיים מכיוון אותם אנשים שמוסכי המדרכה שלהם נסגרו בעקבות החוק.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

כאשר המדינה תחליט לטפל בתחלואיה האמיתיים ולא על פי צעקות נוגעים בדבר כאלה או אחרים אז אתן כתף למגר תופעות של עשבים שוטים.

עד אז ...

בדיוק!

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

:mm_yeah::mm_yeah:

יש שלטי חוצות ענקיים עם פרסומות של נוכלים שמנסים לפתות את העמחה לget-rich-quick הבקושי חוקי התורן, ומה שמעניין אותם זה מוסכי מדרכה.

כאילו חברי משפחות הפשע מרצים מזמן מאסרי עולם בכלא עם אבטחה מרבית, או במועדון השיש, גנבים/אנסים/רוצחים נעלמו ככלל, אחוזי האבטלה נמצאים במינוס, ובתאונות דרכים בעשר שנים האחרונות נהרגו רק חתולי רחוב בודדים. אז עכשיו אפשר להתעסק במוסכי מדרכה.

ועוד משהו. כאילו שלמדינה אכפת באמת אם הרכב שלך בטיחותי או לא. מעניין אותם רק שאותם המוסכים הפיראטיים לא משלמים מיסים.

נ.ב. גילוי נאות - אני מטפל ברכבים שלי במוסך מורשה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

חן

חלק מהמוסכים הפיראטיים משלמים מיסים כחוק, גם ארנונה למרות שאין להם רשיון עסק.

העיריה לא פראיירית.

אז תפסיק עם ההתלהמות כאילו רק במוסך ]יראטי הכל לא טוב ובמוסך מורשה הכל זהב. זהב זה המחיר לפעמים שהם גובים.

בחלק מהמוסכים מורשי יבואן אתה בא לבית מרקחת ולא למוסך , ומשלם בהתאם.

יש מוסכים פיראטיים שמשלמים לבעל תעודה חודשי כדי שהתעודה תתנוסס על הקיר.

יש ויש כפי שאמרתי בהודעתי הראשונה.

והציבור בוחר באופן חופשי .

גורם של כשל מכני בתאונות לא קיים בכלל בסטטיסטיקה המשטרתית.

אז על מי באים להגן פה??

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

דניאל,

הרבה מילים שפחת - אבל מה הנקודה שלך?

כל מסוך לא מורשה עושה עובדה גרועה? ממש לא.

כל תיקון שמבצעים במוסך לא מורשה הוא מסוכן? נו באמת......

בכל מוסך מורשה הוא תמיד עושים עבודה איכותית ומקצועית? מניסיוני זה מה רחוק מהמציאות....

אתה יודע מה - בא לי להחליף את הפלאגים לבד ולסגור אותם עם מפתח מומנט - בדיוק לפי ספר טכני.

ביקרתי הרבה במוסכים - בחיים שלי לא ראיתי שימוש במפתח מומנט.

אז איפה המקצועיות? איפה עמידה בדרישות היצרן?

זה לא חפאריות זה?

אז אני רוצה שזה יבוצע כמו שצריך והדרך היא או שאני עושה לבד או שאני הולך למכונאי "אחר" שיפעל לפי הספר.

ושוב - תחזרו לפרופורציות - אף אחד כאן הרי באמת לא רוצה שיבוצעו תיקונים גרועים, מסוכנים, תוך שימוש בחלפים לקויים/גנובים.

העניין הוא שאין כל קשר לאיכות העבודה לבין התעודה שתלויה על הקיר.

ועוד פרט חשוב - נגיד אני מעוניין לבצע תיקן אחרי שעות העבודה שלי.

אילו אופציות מוסכים "מורשים" מעמידים לרשותי?

אני לא רואה את עצמי בונה את חיי לפי הלוז שהם כופים עליי - אני אמצא לי כבר פתרון שמתאים לצרכים שלי.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

אף אחד לא מדבר כאן על עבודה עצמית, אלא על אנשים שמתפרנסים מעבודה ללא הרישוי הנדרש.

במונח מוסכים מורשים מדובר על מוסכים מורשי משרד התחבורה, לא על מורשי יבואן. לפי ההתרשמות שלי בפורום בד"כ הם זולים יותר ממוסכים מורשי יבואן.

שנית - נעזוב אלרגע ת עניין המיסים, למרות שלדעתי מדובר בעניין חשוב. לכל אוהדי מוסכי המדרכה - מי ישלם תמורת נזק שייגרם לרכב בעת שהיות במוסך? יש להניח שהנהג, מכיסו, שכן אותו מוסך פיראטי לא יהיה מבוטח בביטוח מתאים. שלא לדבר על הסיכון היתר גבוה לפויילע-שטיק.

אישי אני מטפל במכוניות שלי כבר די הרבה שנים במוסכים מוסמכי יבואן. בשנים האחרונות מצאתי מוסכים כאלה שהם גם מקצועיים וגם ישרים, והתיחסות המוסך היתה בהחלט בין השיקולים שלי בבחירת רכב לאחרונה. לפני כן מוסך (גם הוא מוסמם יבואן) שגרם לי הוצאות מוגזמות גרם לי למכור רכב ולהחליט שברכב של אותו יצרן מכובד הני לא נוגע יותר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש מוסכים פיראטיים שמשלמים לבעל תעודה חודשי כדי שהתעודה תתנוסס על הקיר.

אז הוא כבר לא מוסך פיראטי.:lol:

מוסך פיראטי ממוקם לרוב בחצר בית או מפעל, ופועל ללא רישיון כלל, וחלק גדול ממוסכי המדרכה האלו כלל לא מוכרים כעסקים אלא עובדים ב "שחור".

ותתפלא, לרוב הם עובדים טוב, כי זה הצידוק היחיד לקיומם.

לא קל לפתוח מוסך, רשימת הדרישות גבוהה ולכן המוסכים הפיראטיים חוגגים.

אכיפה נאותה תחסל אותם כליל, ויפה שעה אחת קודם.

פורסם

.....לכל אוהדי מוסכי המדרכה - מי ישלם תמורת נזק שייגרם לרכב בעת שהיות במוסך? יש להניח שהנהג, מכיסו, שכן אותו מוסך פיראטי לא יהיה מבוטח בביטוח מתאים. שלא לדבר על הסיכון היתר גבוה לפויילע-שטיק.

אזוב אותך מסיפורי אימה שלך.

לי יש סיפורי אמת על זוועות של מוסכים מורשי יבואן מכובדים עשו לרכבים וסירבו לקחת אחריות.

אישי אני מטפל במכוניות שלי כבר די הרבה שנים במוסכים מוסמכי יבואן. בשנים האחרונות מצאתי מוסכים כאלה שהם גם מקצועיים וגם ישרים, והתיחסות המוסך היתה בהחלט בין השיקולים שלי בבחירת רכב לאחרונה. לפני כן מוסך (גם הוא מוסמם יבואן) שגרם לי הוצאות מוגזמות גרם לי למכור רכב ולהחליט שברכב של אותו יצרן מכובד הני לא נוגע יותר.

יופי לך.

גם אני מצאתי כמה כאלו ושם אני מטפל.

ובאתי אליהם לא בגלל תעודה שתלויה להם על הקיר אלא בגלל מקצועיות ופדנטיות.

אבל צריך להבין ולזכור שיש כל כך הרבה מיקרים במוסכים מורשים של טיפול לקוי, לא מקצועי וסחיטת כספים מיותרת שהאישור הזה לא מבטיח כלום.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
אז הוא כבר לא מוסך פיראטי.:lol:

מוסך פיראטי ממוקם לרוב בחצר בית או מפעל, ופועל ללא רישיון כלל, וחלק גדול ממוסכי המדרכה האלו כלל לא מוכרים כעסקים אלא עובדים ב "שחור".

ותתפלא, לרוב הם עובדים טוב, כי זה הצידוק היחיד לקיומם. היא הנותנת

לא קל לפתוח מוסך, רשימת הדרישות גבוהה ולכן המוסכים הפיראטיים חוגגים.

אכיפה נאותה תחסל אותם כליל, ויפה שעה אחת קודם. כמו את הזנות וכמו את השכרות וכמו את ההימורים

מי רק יכבה את השריפה בכרמל?

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אני מבטיח לך שמפעיל מוסך פיראטי שיקבל 25,000 ש"ח קנס, יחשוב 600 פעם אם כדאי לו לחזור ולהפעיל את ה "מוסך".

אני עדיין זוכר מצויין את עודד לנדאו שהיה המפקח על המוסכים באיזור הצפון בשנות ה 90' ואת הקנסות הכבדים שהוא היה מטיל, ואכן בתקופתו חוסלו מרבית המוסכים הפיראטיים, כולל במגזר הערבי.

• תוכן חדש...