Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דניאל,

הרבה מילים שפחת - אבל מה הנקודה שלך?

כל מסוך לא מורשה עושה עובדה גרועה? ממש לא.

כל תיקון שמבצעים במוסך לא מורשה הוא מסוכן? נו באמת......

בכל מוסך מורשה הוא תמיד עושים עבודה איכותית ומקצועית? מניסיוני זה מה רחוק מהמציאות....

אתה יודע מה - בא לי להחליף את הפלאגים לבד ולסגור אותם עם מפתח מומנט - בדיוק לפי ספר טכני.

ביקרתי הרבה במוסכים - בחיים שלי לא ראיתי שימוש במפתח מומנט.

אז איפה המקצועיות? איפה עמידה בדרישות היצרן?

זה לא חפאריות זה?

אז אני רוצה שזה יבוצע כמו שצריך והדרך היא או שאני עושה לבד או שאני הולך למכונאי "אחר" שיפעל לפי הספר.

ושוב - תחזרו לפרופורציות - אף אחד כאן הרי באמת לא רוצה שיבוצעו תיקונים גרועים, מסוכנים, תוך שימוש בחלפים לקויים/גנובים.

העניין הוא שאין כל קשר לאיכות העבודה לבין התעודה שתלויה על הקיר.

ועוד פרט חשוב - נגיד אני מעוניין לבצע תיקן אחרי שעות העבודה שלי.

אילו אופציות מוסכים "מורשים" מעמידים לרשותי?

אני לא רואה את עצמי בונה את חיי לפי הלוז שהם כופים עליי - אני אמצא לי כבר פתרון שמתאים לצרכים שלי.

הנקודה שלי שלא צריך לסגור מצתים עם ידית מומנט. ואין מה להסחף עם משפטי טוקבק רגילים של שאר המגיבים: "אני לא רואה את עצמי בונה את חיי לפי הלוז שהם כופים עליי" אתה באמת מנסה לבנות את חייך לפי שעות הפעילות של מוסכים?

עוד כמה נקודות בשבילך:

במוסך מדרכה, פוטנציאל הנזק ללא כלים וציוד מתאימים גבוה יותר, למשל הסרת מסרק הגה אותו מנחים על החול ולא על שולחן עבודה נקי ואני מדבר איתך על דברים שראיתי במוסכי מדרכה.

במוסך מדרכה מתפשרים מאוד על חלפים ומביאים חלקי חילוף זולים וגנובים.

במוסך מדרכה אין חשבונית ואין אחריות ואתה תלוי בטוב ליבו של מפעיל המוסך אם התיקון לא הצליח.

מוסך מדרכה היום עובד מחר במאסר ותמיד צריך לקבוע מראש תיקון, הרי אין מלאי וצריך להזמין מראש את החלקים הדרושים לתיקון.

מוסך מדרכה יוצר מפגע סביבתי ואני לא מאחל לך להתגורר ליד מוסך כזה.

מוסך מדרכה מוריד את הענף לזנות ומאלץ מוסכים מורשים גם להתפשר על איכות חלפים וביצוע קומבינות ע"מ להיות תחרותי.

כמו שחן אמר, רעה חולה מאוד.

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הנקודה שלי שלא צריך לסגור מצתים עם ידית מומנט. ואין מה להסחף עם משפטי טוקבק רגילים של שאר המגיבים: "אני לא רואה את עצמי בונה את חיי לפי הלוז שהם כופים עליי" אתה באמת מנסה לבנות את חייך לפי שעות הפעילות של מוסכים?

עוד כמה נקודות בשבילך:

במוסך מדרכה, פוטנציאל הנזק ללא כלים וציוד מתאימים גבוה יותר, למשל הסרת מסרק הגה אותו מנחים על החול ולא על שולחן עבודה נקי ואני מדבר איתך על דברים שראיתי במוסכי מדרכה.

במוסך מדרכה מתפשרים מאוד על חלפים ומביאים חלקי חילוף זולים וגנובים.

במוסך מדרכה אין חשבונית ואין אחריות ואתה תלוי בטוב ליבו של מפעיל המוסך אם התיקון לא הצליח.

מוסך מדרכה היום עובד מחר במאסר ותמיד צריך לקבוע מראש תיקון, הרי אין מלאי וצריך להזמין מראש את החלקים הדרושים לתיקון.

מוסך מדרכה יוצר מפגע סביבתי ואני לא מאחל לך להתגורר ליד מוסך כזה.

מוסך מדרכה מוריד את הענף לזנות ומאלץ מוסכים מורשים גם להתפשר על איכות חלפים וביצוע קומבינות ע"מ להיות תחרותי.

כמו שחן אמר, רעה חולה מאוד.

דניאל,

מה אני אגיד לך..........

אם יצרן כותב בספר מוסכים שצריך לסגור עם מומנט אני אתה יודע יותר סומך עליו ולא הרגשת יד של מוסכניק אפילו אם יש לו 100 תעודות.

זה בעיניי אם-אמה של חאלטורה.

ואם כך אתה מאמין צריך לעבוד אז אין לי מה להגיד.

אני אישית סוגר בדי - אבל לפחות אני מודה שזה לא בסדר....

למה אתה חושב שהתחשבות שלי בשעות עבודה של המוסך שיהיו נוחות ללו"ז שלי זה טוקבק?

ולגבי מוסכי מדרכה - לא מכיר את המוסכים שאתה מתאר.

במוסכים כאלו ואין לי מה לחפש.

אני דיברתי על מוסכים מסודרים שיש בהם תנאים וכילים יותר מכל מוסך מורשה יבאון - פשוט אין להם אישור משרד התחבורה.

וזה גם לא חוקי.

אבל מבחינת איכות העבודה הם בשורה ראשונה.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

מיותר לגמרי לסגור מצתים עם ידית מומנט. בצע חיפוש בפורום הטכני ותבין למה.

אנ אתקן כמה אימרות שגויות שלך. אתה יודע כמה כלים נדרש להחזיק מוסך מורשה יבואן? כנראה שלא, כי שום מוסך שאינו מורשה לא ישקיע בכלי עבודה יעודיים כפי שנדרש מוסך מורשה יבואן, מה גם שמוסך יבואן נדרש לתקן מותג אחד או שניים ומוסך כללי מטפל בכמה - אין מצב שהוא יחזיק כל כלי אשר היצרן דורש למספר מותגים.

שנית, לגבי המקצועיות - אני מבין שעשית סקר מקצועי בין המוסכים ואתה מוסמך לתת לנו את חוות דעתך בנושא.

שלישית, מוסך שעובד במקום מסודר, אך אינו מורשה מטעם משרד התחבורה, יכול לפעול תחת רשיון זמני, ואז הוא מנפק חשבונית מס/קבלה מסודרת, זה בסדר אך כל דבר אחר זה מוסך חצר או מדרכה.

פורסם

אמירות שלי שגויות?

כמובן.

וגם אני כותב טוקבקים.

וניסין שלי לא שווה גרוש.

פעם הבא שמוסך מורשה מפשל עם רכב שלי אתה מוכן לשלם לי על זה?

אתה יכול להמשיך לנסות להפחיד אותנו ולספר על איזה יופי של עבודה עושים במורשה ואיזה כילים הם מחזיקים.

פעם אחרונה שהייתי זקוק לאקדח הצטה במוסכים של יבואן צחקו עליי.

עד שאחרי הרבה טלפונים מצאתי אצל אחד המכונאי מדרכה......

פורסם

חבל שאתה ממשיך לשגות:

אקדח הצתה זה באמת כלי מיושן ומיותר במוסך המודרני, כמו מד דואל ועוד כל מיני כלים מיושנים שבטל קורבנם.

גם חשבת שלסגור מצתים בלי ידית מומנט זה לא מקצועי ושאני מספר לכולם איזה מוצלחים המוסכים המורשים...

ועוד לא הבנתי למה אני אמור לשלם על נזקים שאחרים אולי יגרמו לרכבך?

פורסם

אישית אני מכיר מקרה של בחור שבוטלה תעודת ההסכמה שלו עקב תאונת משאית ויש את המקרה של תאונת האוטובוס פו"פ שעד כמה שאני זוכר, המנהל המקצועי של המוסך והקצין הרכב הועמדו לדין פלילי.

אולי המקרים הם נדירים כי קשה להוכיח תאונה עקב כשל טכני (כאן זה לא CSI לס-ואגס) אך בהחלט יש מקרים כאלו.

פורסם
חבל שאתה ממשיך לשגות:

אקדח הצתה זה באמת כלי מיושן ומיותר במוסך המודרני, כמו מד דואל ועוד כל מיני כלים מיושנים שבטל קורבנם.

גם חשבת שלסגור מצתים בלי ידית מומנט זה לא מקצועי ושאני מספר לכולם איזה מוצלחים המוסכים המורשים...

ועוד לא הבנתי למה אני אמור לשלם על נזקים שאחרים אולי יגרמו לרכבך?

רק לפני שבועים בוצע לחבר אחר כיוון עם אקדח הצתה והמנוע התחיל לעבוד כמו שצריך.

וזה אחרי שמוסך מורשה יבואן פירק לו את CAS כדי להחליף אטם שלו והחזיר מבלי לבצע כיוון.

מה לעשות, ברכב הזה שהוא בן 14 זו הדרך לכוון......

אני מת על המוסכניקים שיודעים הכל יותר טוב מכולם.

תמשיך ברוח מתנשאת - אין בעיה.

חוץ מלהפוך כל מוסך לא מורשה לחבורת חאפרים וחאלטוריסטים שעובדים בתוך ארגז חול לא הבנתי מה עוד אתה אומר - כי לזה אתה לא מתייחס.

כל מוסך מורשה הוא מקצועי, לוקח אחריות ומבצע עבודה איכותית?

פורסם

כולם מתים עלי אני יודע...

המצב במוסכים המורשים לא מזהיר ויש בעיות מקצועיות לפתור, זה גם נושא בטיפול של משרד התחבורה, אבל לפחות יש למי להתלונן, יש תשתית לביצוע תיקונים כמו שצריך (ליפטים, שולחנות עבודה, כלים מיוחדים, מכבש, חדרי שיפוץ, ארגזי כלים, צוות, וכו'), יש מלאי חלפים מתאימים וזמינים, יש שעות עבודה מסודרות ועוד יתרונות.

למוסך המדרכה יש יתרון של עלויות תיקון ויתרון קטן של זמינות כי הוא יעבוד בערב, אחה"צ או בשבת ולהרבה אנשים זה אולי נוח יותר.

עכשיו לאחר הסיכום הזה בו נראה מה אתה הבאת לדיון:

ראשית נתפסת על המצתים שסוגרים אותם בלי ידית מומנט כנקודת מוצא לחוסר מיקצועיות של מוסך מורשה - שגוי.

ציינת שצחקו עליך שבאת למוסך מורשה יבואן ובקשת אקדח הצתה.. במוסכים האלו לא נכנסים רכבים ישנים אז למה להם להחזיק אקדח הצתה? וזה כבר בעיניך לא מקצועי - שגוי.

מוסכים כלליים או מדרכה מחזיקים יותר כלים ממוסך מורשה של יבואן - שגוי.

אני מספר שמוסכים מורשים מוצלחים ומפחיד את כולם - שגוי.

אני מפחיד את כולם שכל מוסכי מדרכה הם חאפריסטיים- צודק, הם כאלה, עצם העבודה שהם עובדים כפי שהם עובדים הם חלטוריסטים וחפאריסטים ואין לי כבוד כלל לאנשים האלו, אנשים שגונבים מהמדינה, ממקום עבודתם (הם "משאילים" בלי רשות כלים, חלפים ולקוחות ממקום העבודה המסודר שלהם) - יגנבו בלי למצמץ גם מהלקוחות שלהם. אם הם היו כאלו מקצועיים אז שיפתחו מוסך מסודר ויעבדו כחוק.

פורסם

דניאל

כמו חן אתה נסחף,

מוסך מדרכה , כדי שיהיה לו עבודה צריך להיות טוב אחרת אף אחד לא יבוא אליו.

אם אתה לא מבין את זה אז חבל על המילים.

בגלל שמוסכים מורשים הם כל כך "טובים " , נוצר ביקוש למוסכי מדרכה.

לא הפוך.

וחלקם של המוסכניקים המקצועיים במוסכי מדרכה הוא גדול.

אפילו אתה מציין כי הם גונבים לקוחות , וחלקים מהמוסך בו הם עובדים בבוקר.

אז תחליט.

ואתה משמיץ בלי הכרה, כאילו כל אחד מהם גנב , וגונב את המדינה ואת המעביד וגם את הלקוח שלו עצמו .

אני מקווה בשבילך שאתה לא מאמין לכל מה שכתבת!!

זה לא שחור ולבן .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מה לעשות, אני מכיר את האנשים האלו ולא רק בודדים. אבל אתה כנראה ערכת סקר או מדגם ויודע כנראה כמה מקצוענים עובדים או מפעילים מוסך מדרכה...

באים למוסך מדרכה בגלל המחיר ותו לא ואם כולם אוהבים ססמאות אז יש לי אחת (משוחזרת) בשבילך, טוקבקסיט - רק חאפר מתקן אצל חאפר.

פורסם

דניאל,

כל מה שאמרת שגוי - אני אומר שאתה זה ששוגה.

מה לעשות - אני יותר סומך על שני יצרנים יפניים.

טענות של שגיאות שלי שמעתי גם במוסך מרכזי של יבאון גדול כאשר היביאו לשם 5 אנשים שסיפרו לי סיפורים על זה שאני שוגה, על זה שהם יודעים, על זה שהם פועלים לפי הוראות יצרן וכו' וכו'.

3 חודישם מאוחר יותר, אחרי 3 ביקורים, 4 ימי עבודה ששרפתי, רכב שלי בילה שם 5 ימים בסה"כ, הם הזמינו 3 חלפים שונים מחול שלא עזרו, נזקים מיותרים לגרי שנגרמו לרכבי בזמן טיפולים והחלפות מיותרות שהם עשו על סמך ההידע ושיקול דעת שלהם - הכל ניגמר בזה שעשו בדיוק מה שאמרתי להם מהיום הראשון וזה מה שפתר את הבעיה.

אז אני רגיל כבר למצב שבעלי מקצוע מתנשיאם אבל בסוף מקפלים את הזנב ועושים מה שצריך.

אבל בוא נחזור לעיקר - אתה יודע מה הבדל בינינו?

שאני רואה את שני צדדים של הסיפור הזה ואתה לא.

אתה מכפיש את כל מכונאים שעובדים ללא רישוי - זה אכן לא חוקי אבל זה לא אומר שזה לא מקצועי או גרוע.

אתה זה שאמרת שלפי שיטתך וגם לפי תקנה חדשה אסור לי לבצע שום טיפל ברכב שלי בבית.

שיתרכזו במוסכים שעושים עבודות חאפריות, מסוכנות, משתמשים בחלפים גנובים/פגומים וכו' - אני בעד.

אתה מצד שני ממשיך במנטרה שמוסך מורשה הוא הכי מצוייד, הכי איכותי וכו' וכו'.

המצב בשטח הוא שיש אין ספור מקרים של מוסכים מורשים שמבצעים עבודות גרועות, לא מקצועיות, לא לוקחים אחריות על מעשיהם וכו' וכו'.

מניסיוני האישי עוד לא פגשתי מוסך מורשה יבואן שהייתי מרוצה ממינו והייתי רוצה לחזור אליו. בטח לא להשאיר להם את רכבי שיטפלו בלי נוכחתי.

זה מצב עצוב כי 90%-95% מהבעלי הרכב לא מבינים מספיק די להתמודד עם השטויות של מוסכים.

אבל התמונה שאתה מציג הינה חד צדדים לגמרי ומעוותת.

פורסם

מה לעשות, אני מכיר את האנשים האלו ולא רק בודדים. אבל אתה כנראה ערכת סקר או מדגם ויודע כנראה כמה מקצוענים עובדים או מפעילים מוסך מדרכה...

באים למוסך מדרכה בגלל המחיר ותו לא ואם כולם אוהבים ססמאות אז יש לי אחת (משוחזרת) בשבילך, טוקבקסיט - רק חאפר מתקן אצל חאפר.

אתה כן ערכת סקר?

אם כן - בוא נראה ונלמד.

אם לא - תסביר למה אתה מצפה מאיתנו לערוך סקרים ומזכיר את זה לפחות פעם שניה בשרשור הזה.

אתה במיומנות רבה משתמש במסרים והגדרות.

אז בוא נעמיד על דבירם על דיוקם:

"מוסך מדרכה"? על מה אתה מדבר?

כמעט כל מוסך שאני מכיר ממוקם ליד המדרכה.

אודה להסבר לכוונתך בדבריך.

"חאפר" - מה הגדרתך?

פורסם

לשם שינוי אני מסכים איתך בכמה טענות שלך, יש מה לשפר במוסכים המורשים ויש גם מוסכים מורשים מתחת לכל ביקורת אבל אני בהחלט לא רואה תמונה חד צדדית ובהחלט לא חושב לרגע שהמצב מוצלח אצל המורשים כפי שאתה חושב או מנסה לטעון שאני חושב.

אני פוגש הרבה לקוחות כמוך ורואה תוצאות של עבודות כושלות של מוסכי מדרכה ומוסכים מורשים. אני מאמין שאני רואה ומבין הרבה יותר טוב ממך מה קורה ומכל כוון, של הלקוח ושל המוסך מכוון שאיני עובד במוסך.

יש עבודת שטח במיגור מוסכים מורשים רשלניים שלא עומדים בתנאי העבודה הנאותים, רשיונות מוסך נפסלים או מושעים ויש קנסות.

הבעיה איתך וכל הטוקבקיסטים שאתם רואים תמונה מאוד צרה ומיד מגיבים מבלי לדעת את כל העבודות או להבין במקצוע, אתה ספציפית גם לוקח מקרה בודד של מוסך יבואן שכשל בתיקון רכבך ומשליך את זה לכל המוסכים המורשים וכבר בונה בראש תדמית לא מקצועית בגלל אקדח הצתה, סגירת מצתים בלי ידית או כמות הכלים שמוסך מדרכה או מורשה מחזיק. זה בסדר אני רגיל לדעתנים, גם אני כזה אבל היי, תראה איך התמקדת לאט לאט, בהתחלה התחלנו באכלו לי שתו לי, המדינה מושחתת המיסים מטורפים, שעות העבודה מכתיבות לי את החיים וכהנה וכהנה .

בסוך נגיע למחיר הבלתי תחרותי שנותן לך מוסך המדרכה והזמינות שלו, שלמקרה שלך מאוד מתאימה. מוסכים מורשים מקצועים, אם רוצים מוצאים, כמו שאתה מצאת את המוסך מדרכה שלך.

עכשיו המדינה מודיעה שכנראה שאתה תאלץ לקחת סיכון ברשיון רכבך, שאתה נכנס למוסך כזה ואני מנסה להסביר את הראיה שלי מאחורי הצעת החוק הזו. אני מאמין שאני מגיע ממקום מלומד של וותק רב שנים בענף, הכרות עם מוסכים כאלו ואחרים, עם הנפשות הפועלות בענף (הכשרות והלא כשרות) ועם הקשיים של הלקוחות, עליהם אני לעיתים קרובות מגן מתוקף מקצועי.

• תוכן חדש...