רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אתמול אני נוסע לכיוון צפון בכביש 4,למי שראה היה גשם מאוד חזק וכמובן שהתחלתי לראות מכוניות נוסעות יותר לאט,אך כשהייתי באמצע בין אשדוד ליבנה התחיל לרדת ברד\שלג..גם אני הופתעתי לראות ששלג הגיע לאזור הדרום.. מי שמכיר את הכביש הוא לא ארוך במיוחד במרחק בין שני הערים,וברגע שהתחלתי להבחין בכל המזג אוויר ראיתי מכוניות עוצרות בצד או נוסעות עם ווינקרים במהירות של 30קמ"ש,כמו כן אני ראיתי בזמן הנסיעה שלי רכבים תוך כדי הנהיגה בכביש מאבדים שליטה ומתחילים להיתקע במעקה בטיחות ומסתובבות לכיוון הנגדי של הכביש(_אשכרה כמו סרט) היה רכב שנסע קרוב אלי ותוך כדי איבד שליטה ונסע בזיגזגים עד שאיבד שליטה ונסחף למעקה בטיחות גם ואני רואה מכוניות נוסעות מאחורי ורואות רכבים עומדים נגד כיוון התנועה ועדי…
הודעה אחרונה מאת מרקו בי, -
-
אהלן, ברצוני לשתף אתכם במה שקרה ממש הרגע לפני כ-40 דק' עם משטרת ישראל. היום יום שבת (כבר ראשון לפי השעה, אבל המקרה קרה ביום שבת) ה-15 לינואר, שעה 23:40 (ממש 20 דק' לפני 00:00 - יום ראשון). בעודי נוסע בכביש החוף מכיוון קניון חיפה אל חיפה עצמה, ואני נוסע בנת"צ כל הדרך (כי האמת ממש כיף לי לנסוע בנתיב הזה ביום שבת שאין תחבורה ציבורית וגם אין תנועה בנתיב הזה) הגעתי ל-3 רמזורים לפני ביה"ח רמבם (ממש מול החקר הימי שם). עצרתי ברמזור אדום (עדיין בנת"צ) ובנתיב לידי עומדת ניידת משטרה ואני מסתכל עליהם והם עלי (אני עליהם מתוך זריקת מבט של מי מסביבי ממש לרגע). נהיה ירוק ונסענו, קילומטר אחרי שוב רמזור אדום, ואני שוב בנת"צ והמשטרה שוב לידי, הפעם צפרה לי והשוטר שליד הנהג א…
הודעה אחרונה מאת אנלוגי, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, שמתי לב לדבר מוזר, כל פעם כשאני עוצר ומחשב הרכב נמצא לפני כן על חלון צריכת דלק רגעית (יחידות L/100KM) החלון מתחלף אוטומטית בזמן עצירה לנתון אחר המופיע ביחידות של 1\h (אחד חלקי h). כאשר נתון זה תמיד נע בין 0.6-0.8. חשבתי אולי זה הצריכה הרגעית בעצירה, אבל למה שהנ"ל יוצג ביחידות של 1\h? מישהו מבעלי הסקודות יודע מה משמעות הנתון הזה? בספר הרכב אין מידע על זה. תודה.
הודעה אחרונה מאת RS, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מתן. לפני כמה ימים קניתי רכב חדש: מרצדס C230 שנת 2006 אני מנסה להבין כמה דברים. בספר של הרכב יש לי הוראות איך להגיע לבדיקת השמן הממוחשבת דרך המחשב. אך ללא הצלחה. יש את הכפתורים של המחשב בהגה ואני עובד לפי הספר אך ללא הצלחה - אם מישהו מכיר את זה שיגיד לי בבקשה. בנוסף אני גם לא מצליח להבין כמה אויר אני אמור לנפח בגלגלים של הרכב. האחורי הוא 245 והקידמי הוא 225 וגם למרצדסים בשנתון הזה מגיע דיבורית מיוחדת כזו של נוקיה שנמצא בתוך המשענת האמצעית. (צד ימין של המערכת) ובעיה שלי היא שאין לי את הטלפון הזה באוטו הוציא לי אותו ונתקעתי בלי. אין לי מושג איזה דגם מתאים לשם. תודה מראש לכולם. מתן
הודעה אחרונה מאת איתן_כ, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, אני מחפש מידע השוואתי לגבי צמיגים (אם אין בעברית, אז גם לינקים לאתרים באנגלית ייתקבלו בברכה). בחיפוש בפורום מצאתי את הדיון הבא: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=260331&highlight=sava [שם לינק מצויין לאתר בשפה הרוסית http://www.autoreview.ru/archive/2009/06/tyres/#Scene_1 אני מחפש טבלה דומה למה שיש בלינק למעלה. האם יש לינקים דומים בשפה האנגלית (חיפוש בגוגול הביא מידע רהשוואתי ב על החברות המובילות, אך אני מחפש גם על החברות הבינוניות) תודה אריאל
הודעה אחרונה מאת ariel_aa, -
- 1 תגובות
- 637 צפיות
שלום לכולם. תראו השבוע קניתי סיאט איביזה שנת 2001 3 דלתות. עכשיו גודל הגלגלים שלי הוא 13 והייתי רוצה לדעת אם יש אשרות בדגם הזה להגיד במספר אחד או שניים את גודל הגלגל. תודה.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
יצאתי בבוקר לסידורים והשארתי את הרכב בבית (הרכב חונה ברחוב, צמוד לבית). כשחזרתי ראיתי שהשכנה שפשפה את הצד השמאלי של הטמבון הקדמי:evil:. היא כמובן הסכימה לשלם את עלות התיקון ולא משנה לה איזה מוסך. אני לא בעד לצבוע את כל הטמבון כי יהיה הבדלי צבע וגם זה צבע צהוב. האם לדעתכם ניתן לתקן את השפשוף הזה מבלי לצבוע את כל הטמבון? התכוונתי לנסוע מחר לצ'מפיון, יש המלצות אחרות? תמונות: http://www.siz.co.il/my/mgq2uwxnwjnq.jpg http://www.siz.co.il/my/lytfngouwyuw.jpg http://www.siz.co.il/my/ykzblth0tznj.jpg יש שפשוף דומה גם בצד השני וגם באמצע מתחת לגריל (ככה קניתי את הרכב) תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לגיסתי קליאו 95 יד שניה 125000 ק"מ. הגיר מת לפני מספר ימים. הרכב במצב מכני טוב, המנוע עבר אוברול לפני שנה. האם שווה למכור את הרכב לפירוק או להשקיע בגיר? פירוק? או שיפוץ? האם השיפוץ אכן מניב תוצאות טובות? מה הייתם ממליצים לעשות?
הודעה אחרונה מאת wil, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם אולי משהוא ניתקל או שמע אל הבעיה הנ"ל ? כבר פעמים עוצרת אותי משטרה וטוענת שאין לי טסט, כאשר יש לי טסט, אני כבר פעמיים התקשרתי למשרד הרישוי והם אומרים שהכל מעודכן אצל הם ויש לי טסט והכל טוב והם לא יודעם למי אני צריך לפנות . ניסיתי לפנות למתנ"א אך אין לי מושג למי. למי אני באמת יכול לפנות אל מנת להסדיר את העניין ? תודה לכל העונים
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אז ככה,הרכב מלא בסימנים של פתיחת דלתות וחריטה מכוערת של מפתח. פוליש עשיתי ממש לא מזמן אז אני אחכה עם זה כמה חודשים. בנתיים הבנתי שוקס עושה פלאים לשריטות,איזה חברה אתם ממליצים לצבע שמפניה כהה? תודה
הודעה אחרונה מאת artur800, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
חברים חבר שלי שם לב למשהו מאוד מוזר , איך יכול להיות שנתנו להם להכנס לארצנו הרי ברור שהייתה מעורבות של משרד הפנים / תחבורה והיה להם ליווי משטרתי של משטרת ישראל , איך יכול להיות לעזאזל שנתנו להם להכנס למדינה אחרי שהרכבים שלהם עברו "שינוי מבנה" בצורה אגרסיבית כלכך ! ( נרגליה ענקים בצד הרכב , צבעי רכב לא אחידים , צמיגים לא במידה) , אם אישרו להם ליסוע עם רכבים אלו על כבישי ישראל איך לעזאזל המשטרה מורידה אנשים מהכביש עם פוד או עם פילטר פתוח ישמור השם , מה נראה לי פשוט זהם מפחדים מביקורת שלילית בBBC ולכן מיסיבות פוליטיות ואי רצון להראות פרימיטיביים משרד התחבורה לא עשה דבר בנידון ?????? הנה קישור קטן רק שתראו איך הרכבים שלהם ניראו (למי שלא ראה) http://www.mako.co.il/…
הודעה אחרונה מאת urban.racer, -
-
- אחראי פורום
- 30 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
השאלה בכותרת.
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
-
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
כתוב כתוצאה מחוסר שימוש, מישהו יכול לעזור לי איך זה עובד העיניין? בברכה
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם! מצאתי חריטה של מפתח לא נחמדה במיוחד על הכנף האחורית של הרכב. בנוסף הצלחתי לצבור לא מעט חורים ושריטות מאנשים נחמדים שאוהבים לפתוח דלתות על מכוניות של אחרים. הרכב עבר פוליש ווקס במוסך טויוטה מרכזי לפני שלושה חודשים. אפשר לעשות עוד אחד עכשיו או שזה לא בריא לצבע? איזה עוד פתרונות יש חוץ מפוליש שגם ככה לא נראה לי יעלים את החריטה,עושה רושם שהיא עמוקה... הרכב בצבע שמפניה.
הודעה אחרונה מאת tisan4us, -
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום חברים, ביום שישי האחרון בערך בשעה 03:30 אני נוסע הביתה מבילוי על כביש 1 לכיוון ירושלים. ביציאה לכביש 443 יש את המנהרה הקצרה ממש לפני העלייה הגדולה. משטרת התנועה החליטה שזה אחלה של מקום לעשות בו מחסום לבדיקת אלכוהול. עכשיו שימו לב לסצנה באה: - ספרתי 8 ניידות לפחות - 10 שוטרים לפחות (אני בטוח שהיו יותר) - נתיב אחד מתוך ה-2 נסגרו ע"י ניידות מה שהכריח את כולם לעמוד בטור אחד אחרי השני - כל רכב נעצר, מתושאל ע"י שוטר אחד, מתקדם בדיוק 10 מטרים ומתושאל ע"י שוטר שני אם אתם שואלים אותי, זה ממש מעצבן! איזה סיבה הייתה לסגור נתיב שלם? כל מחסום אחר שראיתי, היו עושים זיג-זג ע"י כדי לא לעצור כל רכב כך היו נעצרים החשודים והשאר לא היו מתעכבים, שלא נדבר על העובדה…
הודעה אחרונה מאת Shmelov, -
- 11 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
אהלן, אני חדש כאן, נעים להכיר וכו' וכו'... אני גר במושב שהשער שלו סגור בשבת וכדי להיכנס צריך לעבור בדרך העוקפת. כמו שכולם שמו לב, אתמול ירד גשם שהפך את כל דרכי העפר לבוץ. אתמול בלילה נכנסתי לבוץ הזה ורק במזל יצאתי ממנו... אחרי פאניקה לא קטנה... יש למישהו אולי טיפים או עצות איך בפעם הבאה לצאת מבוץ? ד.א, יש לי טויוטה קורולה.
הודעה אחרונה מאת elad tzadok, -
- 0 תגובות
- 836 צפיות
השאלה בכותרת
הודעה אחרונה מאת dj_dani, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
דבר ראשון,אני מתנצל אם זה לא הפורום המתאים לא מצאתי מקום אחר. אז ככה,עקב רכישה של רכב שהוא "קצת" גס ומגזים מעט במהירות השיוט שלו צריך להערך בהתאם. אני לא מבין דבר בנושא,מישהו יכול לשפוך קצת אור? המלצות למכשירים? מה צריך ומה כדאי שיהיה ברכב?
הודעה אחרונה מאת elili, -
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בתור חייל עם מוגבלות כלכלית חשבתי על אלטרנטיבה לטרקטרון או רכב שטח יקר. אחרי שראיתי במושב ליידי רכב פרטי שהוסב לרכב שטח חשבתי ברצינות לאמץ את הרעיון. לקחת רכב ישן, אחד זול שלא שווה לתחזק לנסיעה על כביש או שלא משתלם להעביר טסט ולהפוך אותו לסוג של ג'פ"ס. כדי שהרכב יתאים לנסיעה בשטח רצוי שיהיה כמה שיותר גבוהה. יש לכם טיפים לדגמי רכבים ישנים גבוהים שאתם חושבים שיתאימו למשימה? האם צריך להחליף לצמיגים מתאימים. איזה סוג לדעתכם ומה סד"כ המחיר פחות או יותר? טיפים לשדרוג יעזרו מאוד. בעיקר אם אתם מכירים מאמרים או אנשים שכבר עשו כן. אחד התכנונים: להסיר את הדלתות ולהתקין רצועות צד. אני מוכן להשקיע עד כ5,000 ש"ח..... אין לי שום ידע בנושא הזה, וברכבים בכלל. אז נקודות ש…
הודעה אחרונה מאת renault5, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שבת שלום לכולם, השבוע אני הולך לבדוק את האוטו סיטרואן סקסו 1.1 שנת 2000 ידני, יד 3 עברה 121 קילומטרז' באזור ירושלים, ואני צריך לקבל המלצה על מכון בדיקה שיכול לבדוק את האוטו בצורה הטובה ביותר מא' עד ת' בעזור ירושלים. תודה ושבוע טוב שיהיה.
הודעה אחרונה מאת DJYaNiV7, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 918 צפיות
הגלאי תמיד מראה שהסוללות ריקות . לאחרונה גם המסך בקושי נידלק. היכן אני מתקן אותו ? האם קיימת מעבדה לדברים כאלה? האם יש חלקי חילוף? אשמח לעזרה רז...
הודעה אחרונה מאת elili, -
-
- 2 תגובות
- 859 צפיות
היום בערב ראיתי בחורה שנוהגת על קטנוע שעל חלק ממנו מולבשת שרשרת מנורות מהסוג שהעיריה תולה על העצים ביום העצמאות.. רק שעל הקטנוע הן החליפו צבעים כל כמה שניות. מישהו מכיר ? האם זה חוקי?
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
לוחית הרישוי קצת מטעה - זהו רכב חדש של גרייט וול הסינית שנבחן בימים אלה בישראל, הדמיון לטויוטה יאריס מחשיד ביותר.
הודעה אחרונה מאת eli3052000, -
-
אז אחרי שהם "לא כל כך זכרו" מי נהג, ואחרי ש"לפי מקורות זרים" הופעלו לחצים פיזיים כדי שזה שלא נהג יודה שנהג וישא בעונש, עכשיו העליון מקל במידה משמעותית בעונשם של הדורסים. כמו שאמרתי כבר אז: נכנסו שניהם מסוממים ושיכורים לרכב ו"לא זוכרים מי נהג" - יענשו שניהם כאילו נהגו. נמאס מ"ענישה מידתית" לפושעים - במקום שבית המשפט יבטא בגזר דינו את חוסר הסובלנות לעבירות כאלו, מקלים בעונשם, ואני חושב שחשוב לזכור ש(לכאורה) גם לפני העבירה הזו לא מדובר באנשים שהם טלית שכולה תכלת. הגיע הזמן לענישה לא מידתית לפושעים מועדים.
הודעה אחרונה מאת שרגאמן, -
- 2 תגובות
- 948 צפיות
זה לא יפה, לא מומלץ - אבל החברה האלה חייכו אותי בערב שבת. סטייל לאורך כל הדרך... בתערוכת דטרויט - לפני יומיים -פשוט נכנסו לרכב ו... נסעו. גם מערכת איתור לווייני שיש באוטו לא עוזרת למצוא את הרכב. פרטים פה
ואני יכול להוסיף כי לפחות דייהו רייסר אחת נגרטה גם כן... *הודעת הדובר;
הודעה אחרונה מאת רן גבאי, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
יש לי רכב עם נפח מנע 1000 שנת 93' ,אני בד"כ מבצע נסיעות קצרות בערך 2-3 קילומטר ביום,ידוע לי שנסיעה קצרה כזאת צורכת יותר דלק,מה שגם מכנית זה לא טוב ובכלל האם שווה לי להחזיק אוטו בשימוש שכזה,אודה לחוות דעת מקצועית בעניין......:
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
רציתי לשתף אתכם בסוגיה שדי מתסכלת אותי לאחרונה וגם ולשמוע את דעתכם על זה. מפריע לי מאוד שמכוניות שהגדרה הן מכוניות ספורט מגיעות מהיצרן עם כיול מתלים לא מתאים בעליל לנהיגה ספורטיבית. הן רכות או/ו רוכנות או/ו מתנדנדות או/ו לא מספיק חדות וכו'. ואני מסוגל עוד לקבל את זה ברכבים כמו נגיד מאזדה מיאטה/MX5 או גולף GTI וכדו'. אלו רכבים שמופנים מראש לקהל יעד מאוד רחב ושם אני יכול מבין שהיצרן מכייל מתלים באופן שיתאים לשימוש יום יומי של אנשים "רגילים". אבל מה קורה רכבי ספורט "טהורים"? מה עם M3? מה עם EVO? מה עם STI? מה עם S2000? מה עם ניסן Z (גם 350 וגם 370)? אלו רכבי ספורט טהורים שמראש רוב האנשים שקונים אותה זה לא כדי להוציא את עניינים לעוברים ושבים על טיילת…
הודעה אחרונה מאת Croc, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
!!! הצרכן הישראלי, מוכה המס, משלם על מכונית אירופאית זו סכום מקביל בממוצע לעמיתיו האירופאים. איך אפשר להסביר זאת? בקבוצת שלמה טוענים, כי כיוון שחברות הליסינג המתחרות "טרקו את הדלת" בפני המותג, הוחלט להעביר את "הנחת הליסינג" לציבור ולהציע ללקוח הפרטי את המחיר "נטו". http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000613826
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
http://www.netcarshow.com/mercedes-benz/2012-slk-class/ עיצוב החוץ מאכזב לטעמי, בפרט החרטום הבולבוסי. החרטום המחודד בדור היוצא היה ונותר מדהים. עיצוב הפנים, בהשראת SLS, בולט במינימליזם אסתטי מאד. בשלב הראשון מוצגת המכונית עם מנועי בנזין, עם 4 ו-6 ציל'. בהמשך צפויה גרסת דיזל .
הודעה אחרונה מאת Fazer, -
-
מי מחובר 70 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 307 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- לירון .ה.
- איציק נ.
- DareDevil
- discoTD5
- chezik
- FROGIE
- pooh-bear
- asix
- NAPOLEON
- santiago
- shlomiko
- om2