Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מספיק להוריד את הרגל מהגז ברגע שמתחיל לרדת ברד ולהתאים את הנהיגה לתנאי הדרך, נהיגה איטית, וינקרים, בשל ראות לקויה, והנסיעה יכולה להמשיך להיות בטוחה ולא להסתיים בתוך מעקה הבטיחות.

עוד משהו שנטוע חזק בתרבות הנהיגה הישראלית, ושאינו ברור לי. כבר ארבעה עשורים מציידים יצרני הרכב את מכוניותיהם בפנס ערפל אחורי חזק. איזו הצדקה יש להפעיל איתותי חירום כאשר יש ממילא פנס המיועד לשימוש בתנאי ראות לקויים?

מה שיותר מפליא אותי זה שבמזג אויר נאה, לא נדיר לראות נהגים שנוסעים עם פנס ערפל אחורי דולק. בתנאי ראות לקויים, לעומת זאת, ניתן לספור את הנהגים שמדליקים את פנס הערפל האחורי על יד אחת.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

וינקרים (אורות מצוקה) מושכים תשומת לב, בתנאי ראות קשים ביותר, כדאי להדליק אותם, ולהשתמש בהם על מנת לסמן אותנו טוב יותר, בנוסף לאו ערפך אחורי.

כמו שטכנאי רמזורים משאירים צומת עם אור כתום מהבהב ולא צומת חשוכה ללא אורות בככלל.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אם מישהו הבחין באיתותים שלך, הוא ודאי הבחין גם באור הערפל שלך, שחזק יותר מהם. את האיתותים עדיף לשמור למטרה האמיתית שלהם: לאותת על שינוי כיוון או מצב חירום.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לפני כ 3 שבועות היתה סערה, לילה של גשמים וערפל כבד שהראות הוגבלה למספר מטרים בלבד.

לעמוד על שול הדרך בכביש מספר 1 או כביש 431 עם אורות מצקה לא היתה אופציה בכלל בגלל הסיכון הרב.

להפעל אורות מצוקה ולנהוג לא מסכן אותי ולא אף אחד אחר, אלא רק אמצעי זיהוי נוסף שיכל להועיל כדי לאפשר לנהגים שנוהגים מאחורי להבחין בי טוב יותר.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

הקטע כביש המדובר בכללי רווה תאונות בלי שום קשר לברד\שלג של אתמול.

אני זוכר לפני משהו כמו שבועיים אני מניח? חזרתי מכיוון ראשון ב4 לפנות בוקר וראיתי מונית פשוט הפוכה על הכביש ליד השלט הגדול שמתנוסס של היציאה למרכז גרעיני שורק לפני יבנה.

וביום שישי האחרון ראיתי שנעשים שיפוצים כלשהם בכביש והוצבו גדרות כתומים משתי קצוות הכביש ומהירות הנסיעה הוגבלה ל70 קמ''ש עם 2 נתיבים מאוד מצומצמים, נסעתי לכל אורך הקטע על 65-70 צמוד מאוד לימין ועדיין אף אחד לא העז לעקוף מרוב המרחב המצומצם.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם
אם מישהו הבחין באיתותים שלך, הוא ודאי הבחין גם באור הערפל שלך, שחזק יותר מהם. את האיתותים עדיף לשמור למטרה האמיתית שלהם: לאותת על שינוי כיוון או מצב חירום.

אור ערפל אינו חזק יותר מאיתות, הוא שווה לאור איתות אחד (21W).

אור מהבהב (שינוי עוצמה) בולט יותר לעין מאשר אור קבוע.

שני אורות בולטים יותר מאשר אור אחד (ברוב המכוניות אור ערפל אחורי אחד בלבד).

דני

פורסם
מה שיותר מפליא אותי זה שבמזג אויר נאה, לא נדיר לראות נהגים שנוסעים עם פנס ערפל אחורי דולק. בתנאי ראות לקויים, לעומת זאת, ניתן לספור את הנהגים שמדליקים את פנס הערפל האחורי על יד אחת.

זה בכלל לא מפליא שנוסעים עם פנס ערפל אחורי דולק. בלא מעט מכוניות הפעלת אורות הערפל היא מסיבוב הידית. אור ערפל קדמי - קליק אחד. אור ערפל אחורי - עוד קליק. אותם נהגים שרוצים לנסוע עם אור ערפל דלוק כי אז הז&% שלהם גדל, מסובבים כבר עד הסוף "על הדרך". רוב הסיכויים שאין להם מושג שגם האחוריים דלוקים. ובטח יש גם את אלה שפשוט לא יודעים מהו האור הקדמי ומהו האחורי, אז הם מפעילים את שניהם.

וביום שישי האחרון ראיתי שנעשים שיפוצים כלשהם בכביש והוצבו גדרות כתומים משתי קצוות הכביש ומהירות הנסיעה הוגבלה ל70 קמ''ש עם 2 נתיבים מאוד מצומצמים, נסעתי לכל אורך הקטע על 65-70 צמוד מאוד לימין ועדיין אף אחד לא העז לעקוף מרוב המרחב המצומצם.

זה מאוד לא נדיר באירופה. באופן מעניין, שם ממשיכים לנהוג סביב 100 במרבית המקרים. כשאני נהגתי שם עם המשפחה, הם קצת נבהלו מהקרבה אבל לי לא הייתה בעיה לנסוע במהירות הזו - עניין של הרגל כנראה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מנסיוני האישי ,באירופה מאוד מקפידים לא לעבור את המהירות המותרת באיזורים שבבניה או באיזורים שבעקבות בניה הנתיבים צרים. יש להם שם גם איזה מנהג ביזארי בכדי לבצע עבודות בנוחות, הם מפצלים כביש ל 2 נתיבים, הכביש הופך מ 3 נתיבים רק לנתיב אחד עם נתיב נסיעה נוסף... בנתיב הנגדי!!! :shock:

מעניין כמה תאונות זה היה גורם אם היו מישמים את זה בארץ:roll:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אור ערפל מדליקים כאשר הראות לקויה, ברוב העולם מדליקים בגלל ערפל ובישראל לרוב מדליקים אותו כאשר יש גשם שוטף וכתוצאה מטכנולוגית כבישים לא עדכנית עולה רסס רב של מים מאחורי רכב נוסע (נניח מעל 70 קמ"ש) המוריד משמעותית את הניראות שלו למי שנוסע מאחור. לרוב אור ערפל אחורי אינו רלבנטי בתנועה עירונית בה המהירות נמוכה יותר.

4 וינקרים מדליקים כאשר רוצים להזהיר רכבים מאחור ש"אני נוהג במהירות נמוכה מהרגיל ועלול להוות הפרעה לתנועה" מכל מיני סיבות (גשם חזק מאוד שמגביל את הראות, מטען חורג וכו'. אני חושב שהדלקת 4 איתותים במזג אויר קיצוני לפרקי זמן קצרים היא רעיון טוב ומושכת את תשומת הלב של הנהגים האחרים הרבה יותר טוב מפנס ערפל אחורי. רק צריך להשתמש בהם במינימום הנדרש ולהשתדל לא לעבור נתיבים תוך כדי.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

לדעתי שיעורי נהיגה מתקדמת על כביש רטוב היו מונעים הרבה תאונות. הוכח שרוב הנהגים עושים כל טעות אפשרית תחת לחץ.

במוצ"ש האחרון נסעתי (במהירות מופרזת קצת) ונכנסתי לשלולית הרכב שלי איבד שליטה וההגה נעשה ממש כבד, הרכב החליק לכיוון קיר בצד שמאל של הדרך, באקט ראשון לחצתי על ברקס אך תוך פחות משניה נזכרתי שמה שצריך לעשות הוא לא ללחוץ על הברקס, וכך ישרתי את ההגה הרכב זיגזג לכיוון הנגדי ואחר כך שוב לכיוון הקיר תוך כדי שאני מכוון את ההגה לכיווני ההחלקה עד היישור, כמובן שמערכת הesp עבדה שעות נוספות. לחיצה חזקה על ברקס היית גורמת לי להיכנס בקיר. מסקנות: 1)לסוע לאט בחורף. 2) ללמוד נהיגה מתקדמת.

• תוכן חדש...