Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אחרי שהם "לא כל כך זכרו" מי נהג, ואחרי ש"לפי מקורות זרים" הופעלו לחצים פיזיים כדי שזה שלא נהג יודה שנהג וישא בעונש, עכשיו העליון מקל במידה משמעותית בעונשם של הדורסים.

כמו שאמרתי כבר אז: נכנסו שניהם מסוממים ושיכורים לרכב ו"לא זוכרים מי נהג" - יענשו שניהם כאילו נהגו. נמאס מ"ענישה מידתית" לפושעים - במקום שבית המשפט יבטא בגזר דינו את חוסר הסובלנות לעבירות כאלו, מקלים בעונשם, ואני חושב שחשוב לזכור ש(לכאורה) גם לפני העבירה הזו לא מדובר באנשים שהם טלית שכולה תכלת.

הגיע הזמן לענישה לא מידתית לפושעים מועדים.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שתי סיבות עיקריות:

1. זה נותן להם נקודות זכות בבית המשפט ("הם מכירים בפשע, חוזרים בתשובה ומחפשים מחילה" - עלק)

2. לא פחות חשוב: זה מושיב אותם באגף שומרי המצוות של בתי הכלא - אגפים שהם בדר"כ עם אוכלוסיה יותר קלה ויחס יותר אוהד של שב"ס, והם לא צריכים לעשות כלום מלבד "ללמוד תורה" כל היום.

זו דעתי לפחות.

פורסם

עצוב, פשוט עצוב שזאת המערכת משפט שקיימת אצלנו.

על זה שזרקו נעל לפרצוף של הזאתי ביניש קיבל 3 שנים לפני הקלה, ועל הנבלות ששיתקו את הילד הקן ההוא גם הם קיבלו רק 3.

ועכשיו זה, מעניין אותי כמה יקבל הבחור שדרס את הבן של השופט.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

אני לא מבין מה הסיבה שהשופטים מקלים כל כך בעונש, קשה לתת 30 שנה בבית סוהר וזהו!?

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
עצוב, פשוט עצוב שזאת המערכת משפט שקיימת אצלנו.

על זה שזרקו נעל לפרצוף של הזאתי ביניש קיבל 3 שנים לפני הקלה, ועל הנבלות ששיתקו את הילד הקן ההוא גם הם קיבלו רק 3.

ועכשיו זה, מעניין אותי כמה יקבל הבחור שדרס את הבן של השופט.

עצוב, פשוט עצוב שזאת ההתייחסות למערכת המשפט. עם ביטויים כמו "הזאתי בייניש". זה מזכיר לי אמירות של היפות מ"היפה והחנון". ולא שאני טוען שמערכת המשפט מצוינת - ממש לא. אני פשוט חושב שזה מגוחך ששופטים אותה מבלי לדעת את העובדות.

אני לא מבין מה הסיבה שהשופטים מקלים כל כך בעונש, קשה לתת 30 שנה בבית סוהר וזהו!?

למה 30? שיתנו חמישה מאסרי עולם מצטברים!

בוא ואנסה להסביר לך למה לא 30. בדיוק מהסיבה שהענישה חייבת להיות מידתית (בניגוד לדברי fazer). אם על העבירה הזאת הוא יקבל 30 שנה. כמה צריך לקבל מי שבטעות הרג מישהי ופצע את חברתה, אבל כן ניסה לסייע והזמין אמבולנס? 25? 20? 15? ומה אם זה היה קורה לך? ורגע, אם היו נותנים על זה 30 שנה - כמה צריך לתת על הריגה "רגילה"? כמה על רצח? כמה על גרימת מוות ברשלנות?

ממליץ לכם לקרוא את פסק הדין לפני שאתם חורצים דין... (ושוב, אין לי כוונה לשפוט בעצמי. בשביל זה יש שופטים)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מעניין מי מהמגיבים טרח וקרא את פסק הדין (ולא רק את הכתבות בעיתונות)?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
למי שמעוניין לקרוא 62 עמודים יקרא ויחכים.

http://www.lawdata.co.il/UpLoad/PsakDin/741349.rtf

אומנם קראתי רק 20 עמודים אבל הגעתי לכמה תובנות:

רובנו לא מבינים כלום בפסקי דין, לפני שצועקים מחדל או ביזיון כדאי להבין את הגדרות החוק

בחלק שהספקתי לקרוא הכריעו השופטים שהיושב ליד הנהג אין יכול להחשב "מבצע בצוותא" של העבירה מכיוון שלא תכנן או היה חלק עיקרי בביצוע, אך מכיוון שלא ביקש מהנהג לעצור ולא חזר מאוחר יותר לזירה כדי להגיש עזרה (למרות שעבר שם עם מונית כמה דקות מאוחר יותר) ייחשב כ"מסייע". זה כבר הוריד לו כמה שנים מהעונש.

דבר נוסף, לדעתי איבדנו קצת פרופורציות בעניין עונשי מאסר, 14 שנים זה הרבה מאוד

תחשבו על זה בתור שירות צבאי שלוש-ארבע פעמים רצוף עם יציאות ממש גרועות.

כדי להיות עו"ד/שופט צריך להיות חפרן רציני ביותר :-)

פורסם

יותר מזה. העונש המקורי הוא מהחמורים שניתנו אי פעם לעברה מהסוג הזה. גם בשביל המידתיות בוצעה ההחלטה להקטין אותו. יש גם נסיבות מקילות אחרות, מסתבר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

למה 30? שיתנו חמישה מאסרי עולם מצטברים!

בוא ואנסה להסביר לך למה לא 30. בדיוק מהסיבה שהענישה חייבת להיות מידתית (בניגוד לדברי fazer). אם על העבירה הזאת הוא יקבל 30 שנה. כמה צריך לקבל מי שבטעות הרג מישהי ופצע את חברתה, אבל כן ניסה לסייע והזמין אמבולנס? 25? 20? 15? ומה אם זה היה קורה לך? ורגע, אם היו נותנים על זה 30 שנה - כמה צריך לתת על הריגה "רגילה"? כמה על רצח? כמה על גרימת מוות ברשלנות?

ממליץ לכם לקרוא את פסק הדין לפני שאתם חורצים דין... (ושוב, אין לי כוונה לשפוט בעצמי. בשביל זה יש שופטים)

רוני

אוקיי, אז אותה מידתיות שאתה מדבר עליה, איפה היא הייתה בדיוק באותו מקרה שהזכרתי עם הזריקת נעל ועם הילד שנשאר צמח ואלה שהפקירו אותו והמשיכו לבית קפה קיבלו את אותו העונש. איפה המידתיות פה?

ורוני רשמתי ''הזאתי בייניש'' מתוך זלזול גלוי כלפיה, לא מסתיר זאת.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

מערכת המשפט בישראל היא בזיון.

על העבריינים האמיתיים היא מרחמת.

היחידים שהיא יודעת להעניש כהוגן הם אנשי ימין וכאלו שפוגעים בשופטיה (הגבר שזרק את הנעל).

פורסם
אוקיי, אז אותה מידתיות שאתה מדבר עליה, איפה היא הייתה בדיוק באותו מקרה שהזכרתי עם הזריקת נעל ועם הילד שנשאר צמח ואלה שהפקירו אותו והמשיכו לבית קפה קיבלו את אותו העונש. איפה המידתיות פה?

ורוני רשמתי ''הזאתי בייניש'' מתוך זלזול גלוי כלפיה, לא מסתיר זאת.

לגבי הזוג שדרס, ממליץ לך לקרוא את פסק הדין (שומו שמיים, עדיף הרי לקרוא כתבות מגמתיות) או לפחות את הדיון שהיה פה בכדי להבין על מה ולמה.

לגבי "הזאתי בייניש" - לא חושב, בכל הכבוד ומבלי להביע שום דעה כלפיה, שיש לך את הכלים לזלזל בה, גלוי או נסתר.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
מערכת המשפט בישראל היא בזיון.

על העבריינים האמיתיים היא מרחמת.

היחידים שהיא יודעת להעניש כהוגן הם אנשי ימין וכאלו שפוגעים בשופטיה (הגבר שזרק את הנעל).

כמו שאמרו, המערכת רחוקה מלהיות מושלמת. אבל בכל זאת, אודה אם תביא דוגאות לאותם עבריינים אמיתיים שריחמו עליהם (ולא, פסק הדין כאן הוא לא רחמן בשום צורה). אנשים מתקשים להבין שמערכת המשפט היא לא כלי לביטוי זעם צדקני ומשולהב תקשורת אלא מערכת הפועלת על פי חוקים וכללים.

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...