Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך הוציאו ממנוע 2.0 240 כ"ס? (S2000)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5633 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו קרא לי? :lol:

היו (לא רק נהגתי , אלא היו בחניה לטווח ארוך) לי מנועי : 1.8 מיאטה , אח"כ גדשתי אותו , מנוע 3.8 אקזוטי , מגוון המנועים של וולו וכל מיני מוזרויות יפניות .

המנוע של ה-S2000 אמנם חזק , אבל בסטנדרטים החדשים של מכוניות ספורט בימינו הוא לא מספיק חזק .

בכל זאת , אני אישית נהנה מהחוויה (ולא , בנסיעה מנהלתית אני לא מתאמץ בכלל , גם לא כשהוא היה מקורי לחלוטין מניסיון מצטבר של שנתיים) שבשימוש במנוע הזה .

הוא אמין מאוד , הוא חלק מאוד , יש לו תגובות מעולות , בשילוב עם הגיר (סינכרוני קרבון) הוא פשוט מעניק את התחושה שצריכה להיות במכונית ספורט , ואני שוב אומר שאין ויכוח שבימינו הוא לא חזק במיוחד , אבל עדיין מדובר במנוע בריא .

זה עניין של לאהוב או לשנוא , אני בהחלט יכול להבין את מי שלא אוהב את המנוע , אבל כמו שניתן להבין אני מאלה שהתמכרו , ולא סתם ירדתי ל-S2000 ואני נשאר איתה (מחפש חלופות בלי הפסקה , ויש הרבה טובות , אבל התחושה כל פעם מחזירה אותי למכונית שלי) .

page2.jpg

page1-E.JPG

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קודם כל שמו לו מצערות (מצערת אחת לכל צילינדר)

ככה כבר העלו את היעילות של ליטר@כוח סוס

וכמו שנאמר בנו את המנוע שיגיע לסלד גבוהה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
קודם כל שמו לו מצערות (מצערת אחת לכל צילינדר)

אתה מתייחס למנוע של S2000 או למנוע אחר? סעפת יניקה רגילה ומצערת אחת ב-S2000 .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם
והחתול שלי עם צ'יפ של אפסולוט וזיקוק בתחת מוציא 340 כ"ס ו52 ק"גמ :roll:

שוב, הוא שאל על מנוע אטמוספרי

תקשיב זה היה אחד המצחיקים לשנת 2011 :)

פורסם
המנוע של ה-S2000 אמנם חזק , אבל בסטנדרטים החדשים של מכוניות ספורט בימינו הוא לא מספיק חזק .

גם בסטנדרטים של היום, 240 כ"ס מ 2 ליטר אטמוספרי זה מרשים מאוד.

אולי אתה מתכוון ש 240 כ"ס ברכב ספורטיבי זה לא מאוד חזק?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

שרושר מאוד מעניין תודה... ואאם כבר בעניינים האלו אני אנסה לדחוף כאן כמה שאלות ברשותכם:

1. האם כל מנועי הטורבו שמגיעים היום כמו ה TSI או אלו של אופל או C5 או מונדאו החדשות, האם הם חסכוניים יותר ממנוע אטמוספרי בעל נתוני מומנט\הספק זהים\דומים? במילים אחרות אם אופל אינסיניה עם מנוע 2.0 ליטר טורבו שותה לפי היצרן כמו ביואיק לה-קרוס עם מנוע אטמוספרי 3.6, עם נתוני מומנט\הספק זהים\דומים, מה הרעיון של הטורבו? המומנט שמושג מוקדם יותר יחסית?

2. האם מנוע עם טורבו (ובייחוד המנועים החדישים הללו) יתבלה מהר יותר ממנוע אטמוספרי ללא טורבו?

3. כמי שמחזיק רכב עם מנוע גדול V6 אני סקרן לדעת אם לרכבים האלו עם מנועי הטורבו יש התנהגות דומה מבחינת שמירה על מהירות, מה שאנשים קוראים "אינרציה" שגורמת ל "שיוט" יעיל? (אני מצטער אם המושג שגוי אני מתחום הנדסת חשמל ולא מכונות כך שאין לי יותר מידי מושג בפרטים הטכניים...) במילים אחרות אצלי הרכב נוטה "לשמור על מהירות" באופן הרבה יותר יעיל, יחסית מרכבים עם מנועים קטנים יותר, ז"א למשל שברגע שהאצתי נניח ברמזור אני יכול הרבה פעמים לנסוע עד הרמזור הבא בלי ללחוץ גז בכלל במהירות סבירה מבלי לעכב את התנועה (הרכב מאט אבל יחסית הרבה יותר לאט מרכבים "רגילים")... אני סקרן מאוד לדעת האם מנוע קטן ומוגדש ייתן את אותו האפקט של "שיוט" יחסי או שזה קשור יותר לגודל גלגל התנופה או איך שלא קוראים לזה?

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
גם בסטנדרטים של היום, 240 כ"ס מ 2 ליטר אטמוספרי זה מרשים מאוד.

אולי אתה מתכוון ש 240 כ"ס ברכב ספורטיבי זה לא מאוד חזק?

כמובן , התכוונתי אך ורק להשוואת ההספק ביחס להספקם של מנועים אחרים (ברכבי הספורט של העשור החדש) , ואפילו לא ממש ניסיתי לומר שזה לא מספיק חזק גם לא עבור מכונית ספורט .

פורסם
שרושר מאוד מעניין תודה... ואאם כבר בעניינים האלו אני אנסה לדחוף כאן כמה שאלות ברשותכם:

1. האם כל מנועי הטורבו שמגיעים היום כמו ה TSI או אלו של אופל או C5 או מונדאו החדשות, האם הם חסכוניים יותר ממנוע אטמוספרי בעל נתוני מומנט\הספק זהים\דומים? במילים אחרות אם אופל אינסיניה עם מנוע 2.0 ליטר טורבו שותה לפי היצרן כמו ביואיק לה-קרוס עם מנוע אטמוספרי 3.6, עם נתוני מומנט\הספק זהים\דומים, מה הרעיון של הטורבו? המומנט שמושג מוקדם יותר יחסית?

2. האם מנוע עם טורבו (ובייחוד המנועים החדישים הללו) יתבלה מהר יותר ממנוע אטמוספרי ללא טורבו?

3. כמי שמחזיק רכב עם מנוע גדול V6 אני סקרן לדעת אם לרכבים האלו עם מנועי הטורבו יש התנהגות דומה מבחינת שמירה על מהירות, מה שאנשים קוראים "אינרציה" שגורמת ל "שיוט" יעיל? (אני מצטער אם המושג שגוי אני מתחום הנדסת חשמל ולא מכונות כך שאין לי יותר מידי מושג בפרטים הטכניים...) במילים אחרות אצלי הרכב נוטה "לשמור על מהירות" באופן הרבה יותר יעיל, יחסית מרכבים עם מנועים קטנים יותר, ז"א למשל שברגע שהאצתי נניח ברמזור אני יכול הרבה פעמים לנסוע עד הרמזור הבא בלי ללחוץ גז בכלל במהירות סבירה מבלי לעכב את התנועה (הרכב מאט אבל יחסית הרבה יותר לאט מרכבים "רגילים")... אני סקרן מאוד לדעת האם מנוע קטן ומוגדש ייתן את אותו האפקט של "שיוט" יחסי או שזה קשור יותר לגודל גלגל התנופה או איך שלא קוראים לזה?

חבר, לשאלה שלך יש הרבה יותר מגורם אחד.

לא מספיק שיהיה מנוע "חזק" או חסכונתי כדי שהמכונית תשמור על אינרציה יותר טובה.

מדובר בהמון גורמים, החל מהמנוע,גיר,אווירודנמיות וכ'ו.

לגבי המנועים החדשים של פולקסווגן, אני בנסיעה מנהריה עד תל אביב מגיע לתצרוכת דלק של 1:15.

בנסיעה נטו על כביש החוף בשיוט על 100 אני מקבל 1:17.5.

Got To love It

פורסם
חבר, לשאלה שלך יש הרבה יותר מגורם אחד.

לא מספיק שיהיה מנוע "חזק" או חסכונתי כדי שהמכונית תשמור על אינרציה יותר טובה.

מדובר בהמון גורמים, החל מהמנוע,גיר,אווירודנמיות וכ'ו.

לגבי המנועים החדשים של פולקסווגן, אני בנסיעה מנהריה עד תל אביב מגיע לתצרוכת דלק של 1:15.

בנסיעה נטו על כביש החוף בשיוט על 100 אני מקבל 1:17.5.

אוקיי תודה...

לגבי הצריכה שלך זה מחשב דרך או צריכה בפועל כי יש הבדל... אצלי ברכב אין מחשב דרך וכשאני אומר בינעירוני 1/12 אני מתכוון בינעירוני ברוטו במדידה של ליטרים על ק"מ כולל יציאה מהעיר, כניסה לעיר, רמזורים בד"כ וכו'... בנסיעה נטו על 100 אני מניח שהצריכה אצלי משהו כמו 1/14.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
כמובן , התכוונתי אך ורק להשוואת ההספק ביחס להספקם של מנועים אחרים (ברכבי הספורט של העשור החדש) , ואפילו לא ממש ניסיתי לומר שזה לא מספיק חזק גם לא עבור מכונית ספורט .

הספקים זה יפה - רק לא לשכוח שגם משקלים עולים.

עוד 200-250 קילו (אם לא יותר מזה) זה לא הולך הברגל.....

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
אוקיי תודה...

לגבי הצריכה שלך זה מחשב דרך או צריכה בפועל כי יש הבדל... אצלי ברכב אין מחשב דרך וכשאני אומר בינעירוני 1/12 אני מתכוון בינעירוני ברוטו במדידה של ליטרים על ק"מ כולל יציאה מהעיר, כניסה לעיר, רמזורים בד"כ וכו'... בנסיעה נטו על 100 אני מניח שהצריכה אצלי משהו כמו 1/14.

צריכה בפועל.

לא יודע לגבי שאר הרכבים, אבל בפולקסווגן המחשב לא מזייף,לעיתים זה טוב ולעיתים זה רע.

בנסיעה רגוע התצרוכת מדהימה! אבל ברגע שמד הסלד עובד לצד הימני של הסקאלה הצריכה יכולה להיות גם 1:8.

Got To love It

פורסם
הספקים זה יפה - רק לא לשכוח שגם משקלים עולים.

עוד 200-250 קילו (אם לא יותר מזה) זה לא הולך הברגל.....

אני יודע חבר , אני יודע , אבל זה לא שהמכונית שלנו היא לוטוס (בחיי שהסרתי את הצמיג ספייר ונשאר לי הסמל של הונדה) , ואני משווה בין אם על הנייר ובין אם מניסיון הבעלות עם המכונית הקודמת .

• תוכן חדש...