Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5654 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קצת נסחפנו קצת הגזמנו אבל נהננו לקרוא וזה מה שחשוב.

אני יכול לומר שהלוואי שאומנות הכיול של פיזו היתה איתנו עוד היום (עין ערך 306GTI6).

סעו בדרכים טובות ובזהירות :-D

Never drive faster than your guardian angel can fly

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שוב - נא לא להתבלבל - רכב עם כיול חד, לא מתנדנד ועם זוויות גיגלגול מתונות ממש לא חייב להיות שובר עצמות, מקפץ ושער הקללות.

אני אישית לא מחפש את זה וגם לא חושב שזה אופטימאלי לכביש רגיל.

גם לא לרוב מסלולי מירוץ.

המכונית פונה לקהל עם מכנה משותף רחב מאוד.

גם מכונית נישה.

חלק מהקהל לא משתמש בה ל"אקסטרים".

חלק אחר, שכן משתמש בה ל"אקסטרים", לא משתמש בה כך כל רגע נתון.

לכן היא צריכה להציע פשרה.

....

את אותו דיון אפשר לקיים על כל סוג של רכב נישה. לא רק רכבי ספורט. גם רכבי שטח לא נמכרים עם נעילת דפרנציאל קבועה, אלא יש אפשרות לדפרנציאל רגיל. גם ברכב שטח מבצעי במיוחד, צריך לסוע מידי פעם בכביש, או בנחת עם הסבתא לטיולי שבילים. :wink:

אני מבין מה שאתה אומר וכאן עולה השאלה - כאשר מדברים על רכב נישה כמו EVO או S2000 מי אמר שמכנה משותף של מירב רוכשיהן הם מחפשי רכב "מרוכך"?

שוב - עזבו את המצב בארץ כי כאן בגלל המחירים זה כבר נהיה יוקרתי להחזיק רכב כזה - תחשבו על משתמש בחול שעומדות בפניו הרבה יותר אופציות ובמחירים אחרים לגמרי - שם אני דווקא לא מבין למה מישהו שמחפש פוזה יילך על רכב שמראש תוכנן להיות הארדקור.

ואני לגמרי מסכים עם התמיהה גם בשאר הנישות למה יתרנים חוסכים בדרים שהם א'-ב'.

כמו הדוגמה שהבאת על רכבי שטח "מסוכסים" או גם היעדר LSD ברכבים כמו פורשה בוקסטר וקאיימן (אפשר לקבל אותו רק בשנים אחרונות ורק בגרסאות S ורק עם מוסיפים חבילת chrono attack או משהו כזה שיחד עם שאר דברים מקבלים גם LSD) או BMW ומרצדסים עם מנועים גדולים וחזקים (הם שמים רק בגרסאות M ו-AMG) - בעיניי זה הזוי לגמרי.....

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

יש נקודה אחת שצריך לזכור כאשר מדברים על מכוניות מיצור המוני.

כאשר יושבים המתכננים, המהנדסים, מהנדסי השלדה, המתלים וכל שאר בעלי התפקידים, הם פועלים תחת מגבלות מסוימות.

הכיול איתו מגיעה המכונית, וכרגע אני עדיין מדבר על כל מכונית ולא בהכרח מכוניות ספורט, הוא תוצאה של סדרת שיקולים ופשרות.

ככל שמתחדד ייעוד המכונית כך הולכים ומתחדדים המאפיינים השונים המרכיבים אותה; מתלים מוקשחים הם חלק אחד של המרכיבים, אבל יש גם עיבוי של מוטות מייצבים, חיזוקי שלדה, קוטר בלמים ואפילו מינון שונה של חומרי בידוד (דוגמה לכך היא גולף GTI וגם MX5 בדור הנוכחי, בהן בכוונת תחילה חודרים לתא הנוסעים צלילי המנוע והאגזוז).

אבל, למרות החידודים הללו, יש רף מסויים שעדיין תוחם את מידת השינויים שניתן לעשות במכונית. שינויים אלו מוגבלים לעיתים בשל האפשרות לעבוד עם ספקי משנה מסויימים שמייצרים עבור כלל רכבי החברה את בולמי הזעזועים, לעיתים בשל העובדה שכיול מתלים הוא תולדה של תהליך הכולל שעות מסלול, הסקת מסקנות, כיול מחודש וחוזר חלילה עד קבלת התוצאה הרצויה.

שתי הדוגמאות הללו באות רק להסביר את סוגי החסמים שמונעים התקנת רכיבי קצה או כיול טוב יותר, לשתיהן יש השלכות כלכליות על עלויות הפיתוח של המכונית.

עד כאן הבעיה,

את הפתרון ניתן למצוא בשני אופנים. הראשון אינו בשליטה שלנו והוא החלטה של היצרן לבנות גרסאות יותר ממוקדות של המכונית, כאלו שיוצאות לאחר שהמוצר התחיל להחזיר את עלות הפיתוח שלו (אבל לא רק). דוגמאות לכך הן כל משפחת ה-FQ של לאנסר איוו, גרסאות RB של אימפרזה טורבו, CUP של רנו, ב.מ.וו M3 GTS וכן הלאה וכן הלאה.

פתרון אחר הוא התאמת המכונית להעדפות ספציפיות על ידי רכישת מוצרי אפטר מרקט שיחדדו עבור המשתמש הספציפי את התכונות בהן הוא חפץ, החל מריכוך וכלה בהקשחה.

כך או כך, הטענה כלפי היצרן עצמו היא לא רלוונטית.

תחשבו על זה ככה, דווקא במכוניות ספורט מידת החופש לשנות ולבצע קאסטומיזציה של המכונית הוא דבר מבורך ומשהו שבעבר היה פחות נפוץ או קל לביצוע.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

ה370 קשיחה ברמה שעוד קצת לא בא לך לצאת איתה מהבית. אין מה לעשות רכבים כאלו נועדו קודם כל ליום יום ואז לספורטיביות. אם זה היה ההיפך לא היו מתקינים מזגן וכריות אוויר...

פורסם

שם אני דווקא לא מבין למה מישהו שמחפש פוזה יילך על רכב שמראש תוכנן להיות הארדקור.

כי הוא רוצה פוזה של הארד-קור.

ואם רוב קוני ההארד-קור קונים כי הם רוצים פוזה של הארד-קור, אז זה מה שייצרו בשבילם.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אצלי מותקנים קפיצים של KW עם הנמכה של 60 מ"מ ובולמים של weitec. אז מצד אחד אני לוקח איתה פניות במהירות שרכב רגיל היה עף החוצה מצד שני יש לי קטנוע ליום יום ולנסוע יום יום ברכב שלי זה סיוט, גם מרגישים הכל(כל אבן, גבשושית בור וכו') וגם צריך לנסוע בחלק מהמקומות לא יותר מ5 קמ"ש, ואני לא מגזים.

פורסם

טוב - זה לא בגלל שכל קפיצים ובולמים AFTERMARKET הם כאלו אלא בגלל שיש לך שילוב ספציפי שזו התוצאה שלו.

אם היית לוקח קויילאוור KW V3 אז לא הייתה לך תופעה כזו (זה בתנאי שאתה לא מנמיך בצורה מוגזמת - כי ל-KW אין כיווני גובה וקשיחות קפיץ נפרדים - מה שבהחלט די תמוהה).

מצד שני יש מצב שהגעתי למצב הזה בגלל שהנמכת את הרכב יותר מדיי (ממה שהרכיבים בהם אתה משתמש תוכננו) ולבולם כבר לא נשאר מהלך או לקפיץ יש PRELOAD מוגזם.

בכל מקרה - אני לא מדבר על מקרי קצה שכאלו ולא מבקש שכך רכבי ספורט יגיעו מהמפעל - כי לכביש שאינו סופר חלק (99.9% מהכבישים וגם מסלולי מירוץ) זה בכלל לא מתאים כי מרוב "קיפוצים" הרכב יאבד אחיזה (כמו שכבר נאמר כאן מספר פעמים ע"י החברים).

פורסם

הבולמים הם יעודים לרכב שלי ויעודים להנמכה של 60 מ"מ (לקפיצים הספציפיים). בכבישים חלקים האוטו מהנה בטרוף ומרגיש כמו קארט וזה מה שרציתי העיניין הוא שרכב סדרטי כמו M3 לא יכול להגיע ככה מהחברה כי הוא חייב להתאים להרבה אנשים שירכשו אותו ולא למשוגעים בלבד. בישביל זה כמו שאמרו יש את האפטר מארקט, זה שבארץ זה בעייתי מבחינת החוק זה משהו אחר. בחול יש גם להרבה רכבים גרסה מיוחדת, מונמכת, מוקשחת, בלי מאזגן ולפעמים גם עם כלוב, זה רק בארץ אין את הדברים האלה, בחו"ל יש.

אני זוכר גרסה כזאת לM3 ולמגאן ולעוד כמה דגמים, במיוחד ללאנשים שכן רוצים סט אפ "משוגע" מהחברה.

פורסם

בקשר לGTI, ברור לי שיש כאן כיול שאמור לספק קהל רחב מאוד-מאוד של אנשים.

ובאמת בנסיעה חזקה הרכב מאוד מספק והכיול הוא בול למטרה שזה היום יום ורוב הנסיעות אבל בנסיעה אגרסיבית ומפותלת הרכב מתחיל לאבד את עצמו לגמרי, לא דווקא מבחינת אחיזה אלא מבחינת פידבק לנהג ותחושות בתא הנוסעים.

נכון שיש את גרסת הR, אבל זה כבר רכב אחר לגמרי.

אגב, באירופה ניתן להזמין את הרכב עם תוספת הDCC שמאפשרת לשנות כיול מתלים (והגה) בזמן נסיעה Sport/Normal/Comfort.

כאשר הכיול הסטנדרטי של הGTI ללא הDCC דומה מאוד לNormal שבDCC, לצערי.

הDCC כבר נותן פתרון מעולה לרוב האנשים (ניתן לקרוא ביקורת מקיפה של בחור בשם White James שהיה עם הV3 לפני כן)

מכיוון שהGTI מאוד דומה לגולפים האחרות ואין בה אפקט פוזה כלשהוא הייתי מצפה שכן יציעו פה דגם שמכויל לקהל קצת יותר מצומצם מאלה שמבקשים רק גולף חזקה. (הרי לא חסרות וואגיות חזקות שאינן ספורטיביות כלל סטייל הגולף 160כ"ס, אודי A3)

פורסם
לא לשכוח שבחו"ל בעיקר ה-GTI מכוונת לקהל יעד נשי גם.

אין לי מושג מה המקור שלך לנתון המצחיק הזה?

לא יודע מי הבחורות בקרבתך אך הבחורות שיצא לי להכיר בטוח לא אוהבות את זה רך ומתנדנד. :)

חוצמזה לא ראיתי שבS2000 עשו מקום מיוחד לבולבול של הנהג.

הנה כמה פרסומות של VW בשביל הכיף:

http://www.youtube.com/watch?v=DwQ55GSd7og דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

http://adland.tv/commercials/vw-volkswagen-gti-fast-light-2006-30-usa

החברה של הבעלים ;):

http://www.maxim.com/amg/SPORTS/Articles/Working+at+The+Car+Wash

פורסם

לגבי הGTI אז אני יכול להגיד שאכן חבל שלא מביאים את אופציית שינוי הבולמים כי בפאסאט CC נפח אלפיים זה עבד מעולה בעייני וזה היה עושה אפגרייד מעולה לגולף.

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם
כנראה שעבר הרבה זמן מאז שנהגתי ב-S2000, אבל היא לא זכורה לי כרכה ומתנדנדת, בטח שלא "לא חדה" (ונהגתי בה חזק על "מסלול"). יכול להיות שהמתלים שלך ראו ימים יפים יותר?

M3 - לא נהגתי על הדור החדש, לצערי, אבל לפי מה שאני יודע מאלו שכן נהגו, מה שאתה אומר נשמע כהגזמה.

החלפת מתלים ב-EVO וב-Z - סלח לי, אבל זה נשמע כמו מקרה ברור של "הנמכתי והקשחתי את ה-106 ראלי שלי ועכשיו היא נוסעת כמו קארט!", רק אצל אנשים עם הרבה יותר כסף. לחשוב שכבר הוחלפו מתלים ב-370Z בישראל גם קצת מדכא אותי. הבנאדם אשכרה החליט תוך חודש-חודשיים של נהיגה, שעל כבישי ארצנו המופלאים ועשרות מסלולי המרוצים המדהימים שיש כאן, המתלים המקוריים של ה-Z לא מספיק קשיחים עבורו? נו באמת.

נהגתי חזק על EVO8 ו-EVO9, ולמעט ניואנסים מסוימים (מתלי בילשטיין או לא) הן נהדרות גם במצב סטוק. בטח על כבישי הארץ. נהגתי גם ב-370Z וחשבתי שזו המכונית המהנה ביותר עליה נהגתי בארץ בשנים האחרונות, כך שאין לי ספק שהיא לא צריכה שום החלפת מתלים, למעט לצורך שיפוץ האגו של בעליה, שיוכל לספר בשיחות סאלון שהוא קנה אוטו ספורט והחליף לו מתלים. בנאדם כזה בטח יקנה גם פורשה ויחליט שהיא לא נוסעת מספיק טוב.

רוני

הבחור עם 370Z עבר ל KW V3,אחרי שהיה מגיע לנעילת בולם עם המקורי.

הבחור מנצל את היכולות של הרכב מצוין!

ומאוד מרוצה מהשינוי שעשה לה.

פורסם

היה מגיע לנעילת בולם עם המקורי? תזכיר לי לא לקנות ממנו את הרכב בעוד שנה-שנתיים. הוא קופץ איתה באוויר?

אני מקווה שהרכב שלו לא ידני, כי לצערי יש כרגע בדיוק שתיים ידניות וכל השאר אוטומטיות...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אכן נשמע מוזר.

ואני מתבכיין על התנהגות לא מספיק חדה - בזמן שיש לנו כאן פאקים בסיסיים הרבה יותר בתכנון המתלה.

מה, מהנדסי ניסן לא שמע על כביש באיזור תעשיה של בית שמש???? :lol:

• תוכן חדש...