Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לשתף אתכם בסוגיה שדי מתסכלת אותי לאחרונה וגם ולשמוע את דעתכם על זה.

מפריע לי מאוד שמכוניות שהגדרה הן מכוניות ספורט מגיעות מהיצרן עם כיול מתלים לא מתאים בעליל לנהיגה ספורטיבית.

הן רכות או/ו רוכנות או/ו מתנדנדות או/ו לא מספיק חדות וכו'.

ואני מסוגל עוד לקבל את זה ברכבים כמו נגיד מאזדה מיאטה/MX5 או גולף GTI וכדו'.

אלו רכבים שמופנים מראש לקהל יעד מאוד רחב ושם אני יכול מבין שהיצרן מכייל מתלים באופן שיתאים לשימוש יום יומי של אנשים "רגילים".

אבל מה קורה רכבי ספורט "טהורים"?

מה עם M3? מה עם EVO? מה עם STI? מה עם S2000? מה עם ניסן Z (גם 350 וגם 370)?

אלו רכבי ספורט טהורים שמראש רוב האנשים שקונים אותה זה לא כדי להוציא את עניינים לעוברים ושבים על טיילת ת"א. אולי בארץ מפאת מחירים מטורפים – אבל בטח לא בחול.

בסדר – לא אמרתי תכיילו את הרכב להתגרזנות על לאגונה סקא או מסלול מירוצים רציני אחר – אבל לפחות בג'ימיקנה או כביש הררי/מפותל הוא צריך להרגיש כמו רכב ספורט חד ולא כמו רכב ליסינג נוח אך רוכן כמו סירה.

(וד"א – שלא יהיה ספק – התנהגות חדה וטובה זה לא חייב להיות מרסק עצמות)

בן אדם קונה רכב כזה - משלם לא מעט ומוותר על היבטי שימושיות כאלו ואחרים- אז לא מן הנמנע שהוא יצפה שהוא רכש ספורט "יעודי" – אבל אחרי X זמן הוא מגלה שהוא רחוק מלהיות מושלם ומושחז ומכויל לנהיגה ספורטיבית.

אני בחיי לא מבין מה היצרנים חושבים לעצמם כאשר הם מכיילים את רכבי ספורט שלהם בצורה הזו....

אני בתור לקוח מאוכזב ומתוסכל.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גנאדי, אולי תהיה יותר ספציפי בנוגע למה בדיוק מפריע לך? כי אני נהגתי ב-EVO וב-370Z, בין השאר, ורכות/רוכנות/מתנדנדות/לא חדות הן ממש לא.

גם S2000, אתה בטח יודע טוב ממני, היא לא רכה או מתנדנדת. ל-STI יש בעיה ספציפית של היגוי מחורבן ומתלים רכים מדי במהלך הראשוני שלהם, מה שגורם לחוסר בטחון בהפנייה תחת עומס.

גולף GTI אמנם לא סופר-קשיחה, אבל כמו שאמרת, היא לא מיועדת להיות הארד-קור. ומיאטה - גם אתה יודע היטב שזה רכב זול לנהגים צעירים בארה"ב. הוא לא מיועד להיות רכב ספורט עצבני. ושוב כמו שאתה יודע, אפשר בקלות לתקן את הבעיה הזאת (מה גם שלאחר מתיחת הפנים המצב השתפר משמעותית).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

חביבי - S2000 רכה ורוכנת. וגם מתנדנת לא מעט.

גם M3 רכה ורוכנת.

על EVO ו-Z לא נהגתי - אבל כמות אנשים שהחליפו להן מתלים מדברת בעד עצמה.

כולל אלו בארץ.......

כן כן - כולל Z. אפילו Z370.

פורסם

כנראה שעבר הרבה זמן מאז שנהגתי ב-S2000, אבל היא לא זכורה לי כרכה ומתנדנדת, בטח שלא "לא חדה" (ונהגתי בה חזק על "מסלול"). יכול להיות שהמתלים שלך ראו ימים יפים יותר?

M3 - לא נהגתי על הדור החדש, לצערי, אבל לפי מה שאני יודע מאלו שכן נהגו, מה שאתה אומר נשמע כהגזמה.

החלפת מתלים ב-EVO וב-Z - סלח לי, אבל זה נשמע כמו מקרה ברור של "הנמכתי והקשחתי את ה-106 ראלי שלי ועכשיו היא נוסעת כמו קארט!", רק אצל אנשים עם הרבה יותר כסף. לחשוב שכבר הוחלפו מתלים ב-370Z בישראל גם קצת מדכא אותי. הבנאדם אשכרה החליט תוך חודש-חודשיים של נהיגה, שעל כבישי ארצנו המופלאים ועשרות מסלולי המרוצים המדהימים שיש כאן, המתלים המקוריים של ה-Z לא מספיק קשיחים עבורו? נו באמת.

נהגתי חזק על EVO8 ו-EVO9, ולמעט ניואנסים מסוימים (מתלי בילשטיין או לא) הן נהדרות גם במצב סטוק. בטח על כבישי הארץ. נהגתי גם ב-370Z וחשבתי שזו המכונית המהנה ביותר עליה נהגתי בארץ בשנים האחרונות, כך שאין לי ספק שהיא לא צריכה שום החלפת מתלים, למעט לצורך שיפוץ האגו של בעליה, שיוכל לספר בשיחות סאלון שהוא קנה אוטו ספורט והחליף לו מתלים. בנאדם כזה בטח יקנה גם פורשה ויחליט שהיא לא נוסעת מספיק טוב.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני אתה גולש מעצם הדיון הכללי לדיון פרטני.

חלק גדול מרכבי הספורט מיועדים קודם כל לבעלי הממון וחובבי הפוזה. גם חלק גדול מה S2000 בארצנו נקנו קודם כל על ידי חובבי פוזה, לפני שאיבדו רבות ממחירם ועברו לקהל חובבי הספורט המוטורי.

ללקוח הראשוני אין צורך ברכב קשיח ומתנהג.

לא רק מיאטה וגולף, גם פורשה ופרארי יקנו לרוב על ידי חובבי הפוזה והכסף ורק מיעוטם על ידי חובבי הנהיגה (מה אחוז הפורשה שנמכרים עם תיבה ידנית?)

בסופו של דבר מכוניות הספורט מתחלקות לשני חלקים - אלו שרוצות להשביע את רצון כל הקונים שלהם ויהיו פשרה מסויימת, או אלו שיחליטו לשמור בכח על ה DNA שלהם - למרות שרוב הקונים הראשוניים פחות יתעניינו בזה. בגלל זה הרכבים של פורשה יהיו מראש מכוונים ספורטיבית. המיאטה ומכוניות אחרות בוחרות בפשרה כדי שלא לאבד לקוחות ומתוך מבחנים בקהל היעד הראשוני של הרוכשים העיקריים.

פורסם

רוני, אתה יכול להגיד שאני לדעתך מגזים בכלל וטועה לגבי הבנתי לגבי כיול של רכבים כאלו ואחרים בפרט.

אין לי שום בעיה עם זה. בשביל זה עושים דיון.

הבנתי/סיכמתי נכון את הטזה שלך?

ניב, בכוונה לא הרחקתי לכת לרכבים יקרים שהפכו ליוקרתיים - כי שם מראש הקהל הוא לא הארדקור ספורטיבי אלא גם קהל שקונה אותם בשביל הפוזה.

ובכוונה הדגשתי מחירים בחול - כי בארץ בגלל מחירים פסיכיים הכל מעוות מבחינת שיווק וקהל יעד.

מצבינו כאן הוא נקודתי והוא לא זה שקובע ליצרן את מדיניות תכנון ושיווק רכבים שלו בכני מידה עולמיים.

אני מדבר על רכבים שהם מהתחלה מוגדרים כהארדקור (אולי טיפה פחות מתאים ל-Z ו-M3) - הייתי מצפה שיתנהגו וירגישו כך.

פורסם

ניב, כל מה שאמרת נכון, אבל מכיוון שגנאדי התחיל עם דוגמאות פרטניות, ניסיתי "לחדור לעובי הקורה" ולהבין בדיוק מאיפה מגיע התסכול שלו.

ברור לחלוטין שבעלי ממון חובבי פוזה הם קהל עיקרי במכוניות ספורט, אבל ברמה מסוימת היצרנים פשוט לא יכולים להסתמך רק על אותם אנשים וליצור עבורם מכוניות רכות ולא מתנהגות, פשוט כי האנשים האלה ממילא מחליפים את המכוניות תוך זמן קצר, ובסופו של דבר בלי ערך מוסף שנובע מהגדרת הרכב כרכב ספורט, הוא יאבד מהלגיטימיות שלו לאורך זמן (חובבי נהיגה ספורטיבית לא יקנו אותו) והמכירות ירדו. תאר לעצמך שפורשה תתחיל לבנות מכוניות ספורט רכות וקלות לנהיגה - מי יתייחס אליהם ברצינות כיצרנית רכבי ספורט? ולהכניס כאן את הקאיין זו לא דוגמא טובה, כי ברור שלא מדובר ברכב ספורט אלא ב-SUV מגודל.

אז עם מיאטה וגולף זה בסדר - כי מרבית הקהל שלהם הוא לא מההארדקוריסטים כמונו, אבל פורשה ופרארי שלא נוסעות כמו פורשה ופרארי? גם חובבי הפוזה לא יקנו, תאמין לי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
רוני, אתה יכול להגיד שאני לדעתך מגזים בכלל וטועה לגבי הבנתי לגבי כיול של רכבים כאלו ואחרים בפרט.

אין לי שום בעיה עם זה. בשביל זה עושים דיון.

הבנתי/סיכמתי נכון את הטזה שלך?

גנאדי, אל תקח את זה אישית. אני אמנם חושב שאתה מגזים קצת בנושא הספציפי הזה, אבל ממש לא חושב שאתה לא מבין בכיול של כלי רכב. מאוד יכול להיות שאתה פשוט רואה את זה שונה ממני, זה הכל.

מהניסיון שלי עם רכבי הארדקור - מרביתם הגמורה מכוילת הארדקור. מי יותר טוב ומי פחות, אבל אי אפשר לומר שהם רכים ומתנדנדים או לא חדים. רכבי ספורט אחרים, כאלה שהם לא הארדקור, יכולים בהחלט להיות רכים מדי, גם במדרגות המחיר הגבוהות ביותר (למשל פרארי 599).

בכל מקרה ובמאמר מוסגר, אני חושב שכל האופנה הזו של הנמכה/הקשחה וכדומה נובעת בלא מעט מקרים מסוג של נורמות חברתיות בעולם הרכב, ולא מצורך אמיתי. אני חוזר ואומר שלטעמי בכל הנוגע למכונית כמו 370Z לדוגמא, קשה לי לראות סיבה לבצע החלפת מתלים. בטח בארצנו הקטנה וחסרת מסלולי המירוץ.

אגב, אין לבלבל קשיחות עם חדות או לקבוע ש"קשיחות = ספורטיביות". נתקלתי בלא מעט מכוניות ספורטיביות קשיחות מאוד שהן לא מתנהגות בעליל ואפילו לא חדות במיוחד. מהעבר השני, סובארו STI למשל, אפילו שהיא רכה מדי בחלק מהמצבים וסובלת מהיגוי גרוע, מתנהגת מצוין במובן של יכולת דינאמית.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני - לא לקחתי כלום אישית.

אמרתי את מה שאמרתי למעלה בנימה חיובית לגמרי 8)

אני מסכים איתך לגמרי שקשיחות זה לא שווה ערך לספורטיביות.

לאחד הרכבים שלי היה RIDE קשה. ועל קבישים מגורדים הוא היה מקפץ כאילו אין מחר - וזה היה לא נעים ואף מפחיד.

מצד שיני ברור שיש רכבים שמרגישים חדים ומושחזים בלי שהם נוקשים בצורה מוגזמת ושוברים עצמות.

אגב - תראה דוגמה לרכות ורכינה במכונת נהיגה אולטימטיבית :oops::

S2000_Track_Day8.jpg

פורסם

גנאדי, אני לא לומד כלום מהתמונה הזו, ומתקשה להבין את הטרוניה.

רכב, כל רכב, מנסה לפגוע באיזשהי קבוצת מטרה רחבה ככל הניתן (גם בתוך נישה), תוך יצירת פשרות.

לחובבי ההארד קור, במדינות מתוקנות, יש פתרונות After Market, וכולם האפי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

התמונה באמת לא מראה רכינה יוצאת דופן. זה גם מאוד עניין של תחושה תוך כדי הנהיגה. מיאטה סטנדרטית, למשל, רוכנת מאוד אבל זה פחות מפריע כי הישיבה מאוד נמוכה והמושבים יחסית תומכים.

אגב, אני דווקא הייתי טוען אחרת כלפי הרבה מכוניות ספורטיביות מהעידן המודרני - עקב משקל כבד וצמיגים מגודלים, עושים אותן קשיחות בצורה יוצאת דופן כדי שיהיו אוחזות ומשרות בטחון. התוצאה הרבה פעמים היא שהנסיעה באמת מאוד לא נעימה, כמו שתיארת. לא רק ביום-יום אלא גם בכבישי נהיגה. הרי צריך רמה מסוימת של רכות וזווית גלגול בשביל לשמור על רמת בטחון בנהיגה ספורטיבית.

ועוד אגב, כמה מהמכוניות המהנות ביותר שעליהן נהגתי מעולם היו בעלות נוחות נסיעה טובה מאוד גם ביחס למכוניות "רגילות". כך שאין לי ספק שזה אפשרי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
ועוד אגב, כמה מהמכוניות המהנות ביותר שעליהן נהגתי מעולם היו בעלות נוחות נסיעה טובה מאוד גם ביחס למכוניות "רגילות". כך שאין לי ספק שזה אפשרי.

רוני

פיז'ו ידעו פעם לעשות מכוניות כאלו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

יש לך שתי אופציות

לוטוס אליז או אופנוע ספורט.

מכוניות ספורטיביות מיועדות לעשות רושם

רוב הנוהגים בהם סתם רוצים להגיע לסופר בסטייל.

אייל

פורסם

נראה לי שגנאדי קם בבוקר וחמד לו לצון

בחר נושא,

הוסיף טיעון לטיעון.

לחץ על פרסם, חיכה מאושר,

וכשהבין מה עשה, כבר היה מאוחר...

ועכשיו ברצינות, Are you serious?

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

לא הבנתי למה כוונתך ולמה דווקא אתה שואל את מה שאתה שואל.

יש לך שתי אופציות

לוטוס אליז או אופנוע ספורט.

מכוניות ספורטיביות מיועדות לעשות רושם

רוב הנוהגים בהם סתם רוצים להגיע לסופר בסטייל.

מסכנה שלך בהחלט שנונה ומשעשעת.

אני אישית בלי לחשוב פעמים הייתי קונה לוטוס (בתנאי שהייתי יכול להרשות לעצמי - לא יודע כמה היו מבקשים עליה בארץ).

אבל אחרי שאני רואה שגם ללוטוס יש גרסאות S ו-CUP ועל סמך מה שאני רואה במכוניות ספורט אחרות - אני כבר ממש לא בטוח שגם אליז "רגילה" תתנהג הארדקור.

• תוכן חדש...