Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5654 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אף מכונית שמשווקת בארץ (וכמעט שום מכונית בעולם) לא מתוכננת ל"מסלולים" כמו שיש בארץ. בשביל אלה צריך

כיול סופר-נוקשה כדי להעלים זוויות גלגול של פניות הדוקות. כיול כזה לחלוטין לא רלוונטי לכביש ציבורי, אלא אם הוא

חלק לחלוטין. בכבישי הנהיגה החביבים על מרביתנו, כיול נוקשה לא רק מאיט אתכם מאוד, הוא גם יפגע בהנאה.

כל עוד מכוניות מכויילות לכביש ציבורי ולא למגרשי חניה - צריך לעשות "פשרות", גם במכוניות ספורט. אבל אני ממש לא

רואה את זה כפשרה, אלא כחוכמה האמיתית של תכנון רכב: מכונית טובה באמת צריכה להציע את השילוב האידאלי בין

נוחות, ביצועים והתנהגות כביש, גם אם זה אומר שהיא לא נותנת 100% באף אחד מהפרמטרים בנפרד. אני חושב

שבתחום העממי יחסית ה-S2000 היא דוגמה מצוינת למכונית כזו, כמו גם רנו מגאן ספורט (תחי האובייקטיביות 8)),

קליאו ספורט, מאזדה MX-5, פיז'ו GTI משנות ה-90 וגם גולף GTI משני הדורות האחרונים.

לסיכום, כנראה שכל אחד מאיתנו מוכן להקריב יותר מ-X ופחות מ-Y. במקרה שלך נוחות לא חשובה, כמו אצל רבים

שמשפרים מכוניות ומעדיפים כיול נוקשה מאוד, גם אם הוא לא תמיד יעיל בכביש ציבורי. הכל תלוי בציפיות ובשימוש ברכב,

ולא פחות מכך באופי הסובייקטיבי בו אתה מפרש נוחות כחולשה במכונית ספורטיבית.

אגב - אני חושב שהבעיה האמיתית כיום במכוניות היא שהמשפחתיות מכויילות כל-כך נוקשה, ומציעות נוחות בינונית

לטובת יציבות טובה במהירות גבוהה, שלא רלוונטית לרוב הנהגים (במיוחד בישראל). אז אולי במקום לכייל אותן על

הנורבורגרינג כדי שזה ייראה טוב בהודעה לעיתונות, שיחזרו 20 שנה אחורה וילמדו מהצרפתים איך זה באמת צריך להיות.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
פיז'ו ידעו פעם לעשות מכוניות כאלו.

מה שנכון.

אני אישית בלי לחשוב פעמים הייתי קונה לוטוס (בתנאי שהייתי יכול להרשות לעצמי - לא יודע כמה היו מבקשים עליה בארץ).

אבל אחרי שאני רואה שגם ללוטוס יש גרסאות S ו-CUP ועל סמך מה שאני רואה במכוניות ספורט אחרות - אני כבר ממש לא בטוח שגם אליז "רגילה" תתנהג הארדקור.

אני מסתכן פה במבטי שנאה וזעם, אבל מניסיון, גם אליז עם מנוע של קורולה מתנהגת פשוט מעולה. יותר מזה - אני מעדיף אותה כמכונית כביש על פני גרסת ה-CUP המוגזמת.

מעבר לכך (שוב, מבטי השנאה...) אבל דוגמא מצוינת למכונית שמצליחה לשלב באופן מדהים יכולת דינאמית מעולה עם נוחות נסיעה ברמה שלא תבייש מכונית סאלון היא לוטוס אבורה. הציניקנים יגידו שזה לא חוכמה כי מדובר במכוניות מנוע מרכזי שלהן יש אוסף יתרונות מובנים ביחס למכוניות עם מנוע מלפנים, אבל לי ברור שמדובר גם בניסיון ארוך והבנה עמוקה מאוד של לוטוס בכיול שלדה ומתלים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אף מכונית שמשווקת בארץ (וכמעט שום מכונית בעולם) לא מתוכננת ל"מסלולים" כמו שיש בארץ. בשביל אלה צריך

כיול סופר-נוקשה כדי להעלים זוויות גלגול של פניות הדוקות. כיול כזה לחלוטין לא רלוונטי לכביש ציבורי, אלא אם הוא

חלק לחלוטין. בכבישי הנהיגה החביבים על מרביתנו, כיול נוקשה לא רק מאיט אתכם מאוד, הוא גם יפגע בהנאה.

זהו ניאונס נכון וחשוב וטוב שהוא נאמר.

יחד עם זאת גם אתה מקצין כאן (כנראה כדי להעביר את הנקודה שלך) - לא חייבים לבטל קפיצים לגמרי.

וגם אני באמת לא יודע האם בשביל ג'ימיקנה על מגרש חניה מתלים קשים מאוד זה אכן מה שעוזר - מניסיון של ג'ימיקנות שעשינו דווקא מיאטות NA רכות ורוכנות עשו זמנים טובים.

אני מסכים שהכל זה פשרה בין הקטנת זוויות גילגול לבין ספיגת מהמורות טובה כדי לשמור על אחיזה - אבל לדעתי לקחו את זה יותר מדיי לכיוון של נוחות וכו' על חשבון החדות וכו'.

לששיטתי צריך למכור לא רכב ספור רח ואז לתת לו אפשרות של CUP אלא בדיוק הפוך - תמכרו את רכב ספורט בדיוק כמו שהוא אמור להיות ומי שרוצה גרסא מרוכחת אז יבחר בה במפורש.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

אני חושב שרועי סיכם זאת בצורה מצוינת. אתה כנראה פשוט מחפש משהו קיצון יותר שסדנת רכב טובה, יכולה לענות על כל משאלותייך (כמובן נדרש רכב עם בסיס מכני טוב).

אתה פשוט מבקש מרכב שאמור לנסוע בעיקר על הכביש הציבורי, שיתנהג כמו רכב המיועד למסלול ורכב שמיועד למסלול, לא תמיד יהיה מהיר יותר או מהנה יותר על הכביש הציבורי. פורשה 911 סטנדרטית תספיק ל-99% מאוכלוסיה, אלו הרוצים יותר, יוספו עוד הרבה כסף ויקבלו את ה-GT2 RS שעיקר ייעודה הוא למסלול ומכיון שהיא חוקית לכביש, אני מניח שאפילו בה ביצעו אי אילו פשרות.

פורסם

לששיטתי צריך למכור לא רכב ספור רח ואז לתת לו אפשרות של CUP אלא בדיוק הפוך - תמכרו את רכב ספורט בדיוק כמו שהוא אמור להיות ומי שרוצה גרסא מרוכחת אז יבחר בה במפורש.

יש מספיק סיבות למה זה צריך להיות הפוך (וכמו שזה היום). איך תספק מוניטין ספורטיבי למכונית אם תוציא גם גרסה לסבתות? איך תענין את ציבור הקונים עם גרסה מרוככת אחרי הגרסה הכי חמה? איך תגרום להם להתייחס אליך ברצינות אם אתה מוכר להם "370Z ספורט" ו"370Z למשבר גיל העמידה"?

הרעיון הוא להגדיל את פוטנציאל השוק של המכונית (רוב האנשים יקנו את הגרסה ה"עצבנית" בכל מקרה) ועבור משוגעים כמונו ליצור את גרסאות הקיצון המחוזקות. אתה גם לא תמיד בטוח שאנשים ירצו גרסא יותר הארדקוריסטית. אז תוציא את המכונית שהיא יותר פשרה, ובשלב מאוחר יותר תציע גם גרסת "קאפ", גרסת "R", גרסת "S" או גרסת "RS".

פורשה 911 סטנדרטית תספיק ל-99% מאוכלוסיה, אלו הרוצים יותר, יוספו עוד הרבה כסף ויקבלו את ה-GT2 RS שעיקר ייעודה הוא למסלול ומכיון שהיא חוקית לכביש, אני מניח שאפילו בה ביצעו אי אילו פשרות.

אני אהיה אפילו יותר קיצוני. גם עבור 99% מהאחוז הנותר ש-911 לא תספק אותו, זה יהיה בעיקר עניין של אגו. מעטים האנשים שבאמת צריכים GT2 או GT3. אלו מכוניות איומות ונוראות לנהיגה יומיומית, בטח שבמדינה כמו שלנו, שבה אי אפשר גם להשתעשע איתן באוטובאנים או במסלולי מירוץ. ועבור סדום-ערד גם 911 סטנדרטית תהיה מעולה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

הפעם לשם שינוי הייתי רציני.

אחרי שנהגתי בלוטוס שבדרך כלל בתמונת פרופיל שלי הבנתי שאין רכבים מהנים לנהיגה בארץ אז עברתי לאופנוע שעכשיו בתמונת פרופיל שלי.

0-100 בפחות מ 5 שניות.

אין הרבה מכוניות בארץ שאני יכול לקנות שעושות את זה.

גם כל הרעיון של אופנועי ספורט זה שהם מוציאים את המקסימום. בלי חימום במושב ומחזיקי כוסות.

אייל

פורסם

גם זו אמירה קצת קיצונית. נכון שלוטוס מייצרים מכוניות ספורט מהטובות ביותר בעולם, אבל זה לא אומר שאי אפשר ליהנות גם עם "סתם" מיאטה, או לחילופין עם מכוניות ספורט רציניות שכן נמכרות בארץ (במחירים מופרכים, כמובן).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

הורדת עכשיו את כל הדיון לזנות לגמרי.

מה קשר של תאוצה ל-100 לכיול מיתלים והתנהגות עליהם דיברנו?......

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

ומה קשר אופנוע למכונית? אם אתה רוצה לנסוע 300 קמ"ש כשאתה יושב על כלי של פחות מ-200 קילו שכל התעטשות שלך תוביל למותך הוודאי, בהצלחה. אני מעדיף להיות עטוף במתכת מחוזקת עם שלל כריות אוויר מסביבי. גם אם זה עולה לי יותר כסף ואני נוסע לאט באיילון ולא מזגזג בין המכוניות.

ואגב, אם התלהבת מלוטוס אליז בגלל התאוצה שלה, תנחומיי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

ביחס מהירות לשקל, אופנוע הרבה יותר משתלם.

הסופרספורט היפניים מגיעים עם מתלים וברקסים מעולם המירוצים (טכנולוגיה יחסית ישנה).

הם כלים יותר מקצועיים ומהירים ובטח ובטח בהשווה למחיר מכונית במחיר דומה.

הסיכון, זה נושא אחר. זה כבר עניין של אדם לבין עצמו.

אני מסכים עם כל מה שרוני רשם בנושא המקורי,

אני חושב שההקשחה שגאנדי (?) מחפש זה עניין של חוסר ביטחון בפניות.

רכב מקושח מאוד זה דבר מאוד מהנה - אבל בנסיבות מסויימות, יכול להאט אותך.

אני ראיתי במו עיניי לא פעם, מכונית עם בודירול מזעזע לגמרי, מתלים מתים, בולמים לא תקינים אפילו, אפילו לא רכב ספורטיבי, נעלם בכבישי ירושלים למכוניות עם מתלים משופרים או קוילאוברים.

שוב, זה עניין של ביטחון.

פורסם

גנאדי,

המכונית פונה לקהל עם מכנה משותף רחב מאוד.

גם מכונית נישה.

חלק מהקהל לא משתמש בה ל"אקסטרים".

חלק אחר, שכן משתמש בה ל"אקסטרים", לא משתמש בה כך כל רגע נתון.

לכן היא צריכה להציע פשרה. ניסח זאת היטב TSוקי.

דווקא לדעתי עדיף מכונית (אפילו ספורטיבית) שמאפשרת גם חיים בטוחים ונוחים יותר (לטובת הנהג שלא רוצה להתגרזן בכל רגע נתון), מאשר מכונית עממית (לא דגם נישה), שמחייבת כישורי נהיגה מתקדמים (ואני מתכוון לדגמים כמו ב.מ.וו משנות ה-80, או מכוניות אחרות מאותה תקופה, ששווקו גם לקהל שאינו חובב אקסטרים, והיוו סכנה של ממש).

לנהג שמחזיק רכב כזה רק לפנאי, תמיד יש את האפשרות לשדרוגי after market. (במדינות שבהן זה חוקי) :oops:.

את אותו דיון אפשר לקיים על כל סוג של רכב נישה. לא רק רכבי ספורט. גם רכבי שטח לא נמכרים עם נעילת דפרנציאל קבועה, אלא יש אפשרות לדפרנציאל רגיל. גם ברכב שטח מבצעי במיוחד, צריך לסוע מידי פעם בכביש, או בנחת עם הסבתא לטיולי שבילים. :wink:

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

לוטוס, מה קשור פה בכלל אופנוע!?

לא נוהגים ברכב רק במסלול לכן היצרנים שמו דגש יחסי על נוחות.

נסעתי במכוניות ספורט שהיו מוקשחות ללא פשרות וזה היה בלתי נסבל. מי שרוצה בבקשה!

רוצה אוטו ללא פשרות מבחינת התנהגות? תעבור לחו"ל ותחזיק אוטו שני (אטום, נובל ודומיהן...).

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

• תוכן חדש...