רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הי, גם באיביי וגם במורשה מחירים שערורייתיים. מאיפה אני משיג במחיר סביר? תודה
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
סיטרואן C6
מאת אבי777-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, יצא לי לראות ולחוש מקרוב סיטרואן C6, במילה אחת- וואו! אם מבחינת פאר, איכות החומרים, איכות ההרכבה, הסגנון והאופי המיוחד, רכב ממש שונה וייחודי, ואין ספק שכמאמר השיר "לו הייתי רוטשילד" הייתי רוכש אחת כזו, בהעדפה ברורה על מתחרותיה שבאותו סגמנט מחיר להמוניהם, וכאן מגיעה השאלה, למה אנשים לא קונים ובפרט לאחר נפילת המחיר הראשונית?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4014855,00.html
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
השוק של המיני הקטנות עדיין לא קורץ לי ואני כרגע עם מכונית בעלת מנוע 1.8, אבל תמיד כייף להתעניין בקטגוריות אחרות. לפי הלינק המצ"ב - http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000616414 , אני די בהלם והלם חיובי! המנוע יותר גדול ויותר חזק, האיבזור הרבה יותר שופע וצריכת הדלק לא מביישת. מה אתם אומרים ? אם אני מבין כאן דבר או שניים, ביי ביי למתחרות? אשמח לשמוע את חוות דעתכם לפני שאני נותן " כיפאק היי " לשלמה שמלצר .
הודעה אחרונה מאת oyway, -
-
אני מוכר רכב עם בעיות שילדה, מה הירידת ערך הצפויה? 1 2
מאת Guest jeromino- 18 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, סליחה מראש על הסיפור הארוך אבל אשמח אם תיקראו ותייעצו אם אפשר... קניתי לפני 3 שנים רכב מסוג מאזדה לנטיס, מודל 99, 1840 סמ"ק GLX (הדגם עם הסאן רופ), לקחתי אותו לבדיקה לפני הקנייה במכון בצ'ק פוסט בחיפה ולא מצאו ליקויים משמעותיים בכלל. לפני שבוע קניתי רכב חדש ופרסמתי את המאזדה למכירה במחיר מחירון (26K), לאור הביקוש הרב הנחתי שלא אתקשה למכור במחיר זה כי הרכב שמור ומטופל היטב. הקונה הראשון שבא רצה לקחת את הרכב לבדיקה ושאל אם אני מתחייב על שלדה/מנוע/גיר. למרות שהרכב ישן יחסית (~12 שנה) הסכמתי כי ידעתי שהוא לא עבר תאונה בידיים שלי ולא לפני ורכב מטופל. במכון הבדיקה שלקחנו התגלה שברכב יש ליקויי שלדה בעלי משמעות גבוהה (תיאורים מהבדיקה): 1. כיפ…
הודעה אחרונה מאת roiben, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
במחירי הדלק, הביטוח והטסט של היום, הגיוני לקנות אוטו יד שניה עם מנוע 2000? יש לי אפשרות לקחת אוטו אבל הוא עם מנוע 2000 ולא 1600 כמו שאני מחפש, האם הגיוני עם המחירים של היום לקנות אוטו כזה?
הודעה אחרונה מאת wil, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 810 צפיות
אני מדבר על הדור שהיה פה בתחילת שנות ה90 ועדיין רואים לא מעט כאלה. ככה זה היה גם כשזה היה חדש? או שהתקלף הצבע?
הודעה אחרונה מאת Hatch_a, -
- 18 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום, שאלתי היא כזו, נכון לעכשיו אני מתגורר בארצות הברית, עברתי לפניי חצי שנה ואני מתוכנן לחזור בעוד כשנה לארץ. רכשתי לעצמי פונטיאק פיירבירד שנת 1999, עכשיו, קראתי בכמה אתרים ועל רגל אחת הבנתי בערך..את כל העניין שאין אפשרות לייבא רכב ששנת יצורו היא מעל 4 שנים. האם יש משהו שאני יכול לעשות בשביל בכל זאת להביא את הפיירבירד לארץ? תודה לעוזרים..
הודעה אחרונה מאת firebird101, -
הפיירבירד שלי 1 2
מאת firebird101- 22 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
http://img809.imageshack.us/i/dscf1012b.jpg/ http://img830.imageshack.us/i/dscf1009qf.jpg/ http://img217.imageshack.us/i/dscf1001n.jpg/ http://img11.imageshack.us/i/dscf0999a.jpg/ http://img28.imageshack.us/i/dscf0963z.jpg/ הפיירבירד שלי, אשמח לדעת מה אתם חושבים עליה..
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
- 1 תגובות
- 648 צפיות
האם יש אפשרות לייבא חלק לרכב (לא מקורי) אבל מה שנמכר כאן בחנויות. השאלה האם המכס יקבלו את זה הוכחה מספקת שאכן זה חלק חוקי ? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת poz, -
- 16 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לך,ברשותי מאזדה 3 2010 חודש וחצי ואיני יודע למה האוטו שותה הרבה דלק ראיתי במד שרשום לי 13.1\100 מישהו יודע מזה אומר ?
הודעה אחרונה מאת EYAL-Y, -
- 0 תגובות
- 815 צפיות
כמו שאני חושב ציפוי קארבון זה רק ההתחלה;] . ערב טוב,
הודעה אחרונה מאת DANIELDOHC, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
בוקר טוב לכולם, דובר כאן רבות על ציפוי קארבון לרכב. הבוקר צורף לאחד העיתונים ברושור של "קמפוס לדפוס דיגיטלי בע"מ" (מי שרוצה שיגגל אותם), אבל המעניין הוא המחירים שהם פרסמו כמחירי מבצע: 8900 שקלים לרכב פרטי (בתמונה מופיעה שברולט) 6900 שקלים לרכב קטן (בפרסום מצויין מאזדה 2, מיני קופר) אין לי קשר עימם, לא עשיתי ציפוי קארבון אפילו לא לאוטו צעצוע של הילד, הדבר הכי קרוב שיש לי בבית שמזכיר את זה, זה מחבת טפלון. לידיעה, י'
הודעה אחרונה מאת felixr, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 988 צפיות
שלום חברים, לאחר המון התלבטויות, החלטתי סוף סוף להגשים את החלום שנרקם עקב התכנית TOP-GEAR וחיפושיהם אחר כביש הנהיגה הטוב בעולם. ובמיוחד, מקטע הכביש מדאבוס לסטלביו דרך בורמיו (רק השמות של הערים עושים לי ריגושים..)
הודעה אחרונה מאת בני ארוך, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=ds20110116_67665 תמיד היתה לי חיבה לדייהטסו, עוד מהדגמים הראשונים שהגיעו ב 1982... חבל, אבל עסקים זה עסקים.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 28 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
ערב נעים לכולם, לפני כמה זמן נפתח מרכז המבקרים של חברת בטר פלייס, היום ביקרתי שם. ראשית כל המרכז ממוקם בתוך מיכל מיים ענקי, ששימש כמצבור מיים לכיבוי שרפות בחוות הדלק, שהייתה שם קודם. (מסמל מעבר מדלק מזהם לאנרגיה נקייה) הסיור מתחיל ברישום והצגת רישיון נהיגה, משם לצפיה בסרט, שמציג את הרעיון של "בטר פלייס" עיקר הרעיון - טכנולוגיית המצברים מתפתחת לאט מידי, רמת הזיהום הסביבתי עולה, ואין לנו זמן. לכן לא נמציא את הגלגל, לא נשתמש בשום טכנולגיות פורצות דרך (שבינתיים לא קיימות), אלא נסתדר עם מה שישי. יש מצבר, שמספק טווח נסיעה X, נתאים את התשתית לטווח זה ונעשה את זה זמין לכל אחד. זהו בערך. ------- אחרי הסרט מתחלקים לקבוצות של 3 אנשים, וניגשים …
הודעה אחרונה מאת natco, -
-
העברת ביטוח
מאת camelboy- 1 תגובות
- 716 צפיות
שלום, היום אני מתחדש במאזדה לאנטיס 323 "מיוחדת"(לדברי אבא שלי את המאזדה הזאת קשה להשיג.לפי מה שהבנתי זאת אולי ה1800 עם הסאן רוף) בכל מקרה, רציתי לדעת מה הפרוצדורה עם העברת הביטוח מהרכב הקודם לרכב החדש,וכמה זמן זה לוקח.(ביטוח נהג חדש +שאר הירקות)
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
היי, אני מעוניין לקנות לרכב של אבי לוחית רישוי אירופאית, ולשים אותה על החלון האחורי בצד (ראיתי כבר אנשים עושים כך). האם חוקי, ואיפה ניתן להשיג?
הודעה אחרונה מאת רועי שלום, -
-
- 21 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
אמנם איני מרבה לכתוב כאן בפורום, אבל אני קורא די באדיקות את הפורומים כבר מספר שנים. כאשר הגיע הזמן לבחור את רכב הליסינג החדש, למרות שלא ביצעתי נסיעת מבחן בעצמי, התרשמתי רבות מההמלצות החמות, והזמנתי לעצמי מסיקסט את הסקודה אוקטביה 1.2TSI דרגת גימור Ambiente (הבסיסית). לאחר המתנה ארוכה מאוד (חצי שנה!), נחתה בחניון החברה הכלה המיועדת לפני שלושה שבועות בדיוק. הזמנתי אותה בצבע קפוצ'ינו מטאלי, קיבלתי אותה בצבע אפור מאובק ושחור פיח, מלאה בשאריות התקנה של הדלקן והקודן. טיפ קטן לחברת סיקסט – אמנם אין לנו מים לבזבז, אבל טיול קטן למכון השטיפה המשתמש במים ממוחזרים, לפני המסירה, יכול לחולל פלאים. בכל אופן, לאחר חצי שעה עם דלי מים וסמרטוט, חזר הצבע המקורי לחיים. למרות הכל, לדעתי …
הודעה אחרונה מאת Nemesis, -
- 2 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
רציתי לדעת איך הXDS באמת עובד, מהי הפעולה שלו? בקיצור- מהו דיפרנציאל דמוי החלקה משהו כזה
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני מדבר על הכיסויים הקטנים במרכז הג'אנט, עם הסמל. רוצה להזמין מאיביי לקליאו ספורט שלי. איך אומרים את זה באנגלית? תודה
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני מביא את הדברים כלשונם מדף הפייסבוק, וקורא לכולם להצטרף ולחדול עם האדישות שרק גורמת לפקידי האוצר לגחך ביהירות. המאבק האזרחי ממשיך לירושלים: ביום שני ה24.01.2011 ממשיכים למען עתיד צודק יותר(בכפוף לתנאי מזג האוויר). תפנו את הלו"ז בשעות הבוקר-צהריים(ההתכנסות בגלילות). פרטים מלאים יפורסמו בהמשך... -אישור משטרתי כרגע בתהליכים-
הודעה אחרונה מאת dannyg, -
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
יכול להיות שזה 5000 ש"ח האם מחליפים משהוא או שמים מתאמים וזהוא? איך מתקינים את זה בדיוק?
הודעה אחרונה מאת Enc0der, -
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום רב. לאחרונה עלתה בי המחשבה, האם נהיגה רגועה, ואיטית ברכב חדש, האם מזיקה לו בצורה כלשהי? או גם להפך, האם נהיגה עם רגל כבדה, מזיקה לרכב? שאלתי נובעת גם מדרך עבודת המנועים והרכב בכלל, לדוגמא אציין שבמערכת בקרת השיוט, כל האצה עם המערכת, היא מדביקה את הגב למושב, מאיצה בצורה שאני כאדם לא יכול ללחוץ ככה בדוושה. אציין שהרכב הינו מאזדה 3 ספיריט החדשה. שאלתי לא נובעת על רכבי, אלא על נהיגה בכלליות.
הודעה אחרונה מאת רוכב בודד, -
אני רוצה לילמוד נהיגה על אוטומט זה לא שיש לי בעיה לילמוד על הילוכים אבל לא בא לי. אני רוצה לעשות את זה מהר וקל ויש לאימא שלי אימפרזה אוטומט. אישית אני לא חושב שאני יצטרך אי -פעם לנהוג על הילוכים. אני לא מאלה שכל החיים שלהם זה רכב ואני גם לא מאמין שאני יצטרך ליסוע על טנדר או על מכונית ספורט אי פעם(לעולם לא יהיה כסף לזה גם חח) מהבחינה של 'אתה לא גבר אם אתה עושה על אוטומט' זה לא מזיז לי יותר מדי,אני יעשה מה שבא לי. אבל האם מבחינה אחרת לדעתכם יש בעיה כלשהי בלימוד על אוטומט??? יענו מה החסרונות בלימוד אוטומט לדעתכם??
הודעה אחרונה מאת שבלול, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שכן שלי בעל חברת הסעות. בשבוע שעבר הוא החנה את אחד מרכבי ההסעה במרכז ירושלים ויצא לסידורים. אחרי שעתיים הוא מקבל טלפון מ"איתורן" ששואלים אם הוא במקרה הגיע לחברון. כשהוא אומר שלא- הם מודיעים לו שהרכב שם ובדיוק מפרקים לו את המצבר. כל השאלות שלו על כך שאיך יכול להיות שהרכב הונע והוזז ממקומו והוא לא קיבל שום הודעה לא נענו. יומיים אחרי אחד הנהגים שלו מקבל התראה מאיתורן על כניסה לתוך הרכב בשעה 3 בבוקר. הוא טס לרכב ומוצא שם את הגנבים שנמלטים בבהלה מהדלת האחורית (צריך לראות אותו כדי להבין למה..) תוך כדי המנוסה שלהם הם משאירים את "כלי העבודה" שלהם ברכב. מבט קצר מגלה שיש להם מכשיר MASTER של איתורן שמשמש לשינוי הקוד הסודי על כל המשתמע מכך. זאת התשוב…
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 13.3 אלף צפיות
האם יש הרשאה עם הרשיון הנ"ל לנהוג על מובילית רכבים? אם כן עד כמה רכבים מותר לשאת?
הודעה אחרונה מאת haimy, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 68 תגובות
- 8.4 אלף צפיות
אני יודע שזה קצת ארוך אבל לא תאמינו כמה אני עצבני... אני וחבריי רצינו להעביר את מוצאי השבת במסלול קארטינג, ולאחר שנודע לנו שהמסלול בבילו סגור עקב מזג האויר נאלצנו לנסוע למסלול בפתח-תקווה (מרחק של כשעה ורבע נסיעה לכל כיוון). וידאנו טלפונית שהמסלול פתוח והגענו, שילמנו 100 שקלים כל אחד עבור 2 מקצים (אין הנחה למי שרוכש יותר ממקצה אחד) והמתננו לתור שלנו, כשהגיע התור ונלקחנו לחדר ההדרכה אז התחיל היחס המגעיל, ה"מדריך" הסביר על המסלול ועל החוקים ודאג להזכיר שאין ביטוח ולא מעניין אותם אם חס וחלילה תיפצעו במסלול. עכשיו זה הזמן לציין שחבריי ואני כבר מזמן עברנו את גיל ההתבגרות ואנחנו נושקים ואפילו עוברים את גיל 30, כולנו בעלי ניסיון בנהיגה ובקארטינג, ומן הסתם אנחנו אנשים יותר ש…
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
חברים יקרים, עד לא מזמן היה לי רכב גיר רגיל. כשהחלפתי הילוכים הרכב היה נכנס להילוך מאוד בקלות, וממשיך ליסוע כרגיל. עכשיו יש לי אוטומט, והרכב לא מצליח להכנס בקלות להילוך הבא. כל פעם עד שהוא נכנס להילוך הבא הוא מוציא לעצמו את הנשמה (אני צריך לסחוט את דוושת הגז ואז כשאני משחרר את הדוושה הוא מעביר להילוך הבא). העניין הזה קורא לי בשני רכבים אוטומטים.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 4 אלף צפיות
קטע כביש של כק"מ העשוי 3% גומי: http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3464181,00.html?dcRef=ynet האם יצא לכם לנהוג שם ? האם משתפרת חווית הנהיגה ?
הודעה אחרונה מאת kobic9, -
-
מי מחובר 70 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 307 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- לירון .ה.
- איציק נ.
- DareDevil
- discoTD5
- chezik
- FROGIE
- pooh-bear
- asix
- NAPOLEON
- santiago
- shlomiko
- om2