Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

סליחה מראש על הסיפור הארוך אבל אשמח אם תיקראו ותייעצו אם אפשר...

קניתי לפני 3 שנים רכב מסוג מאזדה לנטיס, מודל 99, 1840 סמ"ק GLX (הדגם עם הסאן רופ),

לקחתי אותו לבדיקה לפני הקנייה במכון בצ'ק פוסט בחיפה ולא מצאו ליקויים משמעותיים בכלל.

לפני שבוע קניתי רכב חדש ופרסמתי את המאזדה למכירה במחיר מחירון (26K),

לאור הביקוש הרב הנחתי שלא אתקשה למכור במחיר זה כי הרכב שמור ומטופל היטב.

הקונה הראשון שבא רצה לקחת את הרכב לבדיקה ושאל אם אני מתחייב על שלדה/מנוע/גיר.

למרות שהרכב ישן יחסית (~12 שנה) הסכמתי כי ידעתי שהוא לא עבר תאונה בידיים שלי ולא לפני ורכב מטופל.

במכון הבדיקה שלקחנו התגלה שברכב יש ליקויי שלדה בעלי משמעות גבוהה (תיאורים מהבדיקה):

1. כיפופים ותיקונים בשלדה

2. מעיכות בקורות

3. תיקון/החלפת דופן פנימית

4. תקון תאונה בחזית ומאחור

ישנם גם ליקויי שלדה בעלי משמעות נמוכה (תיקון קורת רוחב, תיקונים בגוף המרכב והחלפת חלקי מרכב).

אני הייתי בהלם מוחלט וסיפרתי לבוחן שהרכב לא עבר שום תאונה בידיים שלי

וכן לא התגלו תאונות כאלו בבדיקה שעשיתי לפני 3 שנים.

הוא אמר שבוודאות היו תאונות ופגיעה שלדה שתוקה עם מילוי חומר.

הקונה כמובן לא היה מעוניין לקנות את הרכב ואני נאלצתי להחזיר לו את הכסף של הבדיקה.

אני ממש אובד עצות כרגע ולא יודע מה לעשות.

לא נראה לי שיש טעם לתבוע את המכון בו בדקתי את הרכב כשקניתי אותו כי זה היה לפני 3 שנים

(הם יגידו שזה קרה אחרי זה ושכבר אין אחריות על הבדיקה הישנה).

כרגע הקפאתי את הפרסום של האוטו (ביד2).

אני לא רוצה לפרסם את הרכב בלי לספר על הבעיות שגיליתי אבל השאלה בכמה להוריד את ערך האוטו?

בכמה להערכתכם ייקנו את הרכב הזה אם בכלל?

הדגם הזה מאוד מבוקש והרבה מאוד אנשים התקשרו לפני שהקפאתי את המודעה.

מה לדעתכם כדאי לעשות?

תודה מראש,

ניר.

פורסם

בדיוק מכר שלי קנה לפני מספר ימים לנטיס 98 1800 GLX (עם הסאן רוף) 84,000 קילומטר אמיתיים (נבדק בבדיקה) ללא שום בעיות (מנוע גיר שלדה) ב21K (המחירון 18, לאחר שקלול 19,800).. רק שתהיה לך אינדיקציה.

במשמעות כל כך גבוהה (החלפת דופן פנימית בשלדה :shock:) אני לא רואה מישהו שפוי שיקנה את הרכב. כלומר, צריך לדבר לכיס שלהם. לדעתי הרכב לא שווה יותר מ50 אחוז מהמחירון במקרה הטוב.

מה שכדאי לעשות- הייתי מציע לך למכור את הרכב למגרש, אבל אני חושש שהם יעבדו על מישהו בלי לספר לו על הבעיות אז אני נמנע מההמלצה הנ"ל.

פשוט לפרסם את הרכב כרכב לאחר תאונה במחיר נמוך והכי חשוב להיות כנה כמובן.

פורסם

תודה על התגובה,

מה זה אומר החלפת/תיקון דופן פנימית?

לפי הבוחן שבדק אתמול את הרכב הליקויי שלדה לא ישפיעו בטיחותית (מהבחינה שהרכב לא ייתפרק בנסיעה)

אבל יכולים להשפיע על תוצאות של תאונה שנייה (שכנראה תהייה חמורה יותר בהשוואה לרכב ללא הבעיות).

וכמובן צריכים להשפיע מסחרית על הערכת שווי של הרכב.

ועוד שאלה, אם הליקויים כאלה משמעותיים למה לא פסלו את הרכב ולא הגדירו אותו כטוטאל לוסט?

פורסם

אני חושב ששינה דרך להוכיח האם הייתה מעורב בתאונה בשלוש שנים האחרונות,

ודבר נוסף הייתי ממליץ לך לקבל חוות דעת נוספת מהמוסך בו אתה מטפל ברכב,_יכול להיות שמכון הבדיקה שגה,

במידה ולא,_הייתי ממליץ לגשת לעורך דין ולהתעייץ עימו בנושא.

הרי אנחנו מוכנים לשלם מחירי עתק,_למכון הבדיקה על מנת להמנע מסיטואציה דומה,_כי ידוע לנו שהמכון ייקח אחריות במידה וימצא ליקוי שאינו דווח עליו בזמן הבדיקה.

Porsche 944 turbo

פורסם
תודה על התגובה,

מה זה אומר החלפת/תיקון דופן פנימית?

לפי הבוחן שבדק אתמול את הרכב הליקויי שלדה לא ישפיעו בטיחותית (מהבחינה שהרכב לא ייתפרק בנסיעה)

אבל יכולים להשפיע על תוצאות של תאונה שנייה (שכנראה תהייה חמורה יותר בהשוואה לרכב ללא הבעיות).

וכמובן צריכים להשפיע מסחרית על הערכת שווי של הרכב.

ועוד שאלה, אם הליקויים כאלה משמעותיים למה לא פסלו את הרכב ולא הגדירו אותו כטוטאל לוסט?

זה אומר שהפגיעה הייתה כל כך קשה שהשלדה נפגעה בצורה כזאת שהיה צריך להחליף את הדופן של אחת הקורות, מה שמחזיק את כל הרכב יחדיו.

טוטל לוסט זאתהגדרה של ביטוח אם היה שווה לתקן או לא. ליקויי בטיחות כנראה שלא הספיקו לפסילה על ידי המשרד ו\או מישהו קימבן משהו.

בחינה בטיחותית זה 90 אחוז בזמן תאונה, אדם ברכב הזה (אם באמת השלדה פורקה וחוברה יחדיו בריתוכים וחומרי מילוי) לא יצא בחיים (בתאונה שברכב תקין היה שורד)

לא יודע כל כך מה זה להשפיע מסחרית, כיוון שאני לא יודע איזה שוק יש למלכודות מוות.. הרכב אמנם מבוקש אבל לא בגלל שהוא רכב ספורט נדיר אלא בגלל שהוא אמין (הורדנו), בטיחותי יחסית (הורדנו), זול (בהחלט זול, אבל על דברים זולים משלמים ביוקר) וסחיר (כנראה שכבר לא).

בקיצור תראה אילו תיעודים יש לך מהבדיקה לפני הקניה, אם יש "על מה לדבר" בכיוון תביעת המכון.

פורסם

אז למה בעצם לא הורידו רכב כזה מהכביש לאחר התאונה?

האם רכב כזה לא עונה לקריטריון לטוטאל לוסט?

אולי יש מצב שהמכון שבדק אתמול הגזים בחומרת הבעיה?

פורסם

אולי תנסה לבדוק דרך הסוכן שלך, שיבדוק בחברות הביטוח אם הרכב הוגדר פעם 'אובדן להלכה' או רישומים כאלה ואחרים.

בכל הורדה של רכב מהכביש, חברות הביטוח נוברות בהיסטוריה הביטוחית של הרכב כדי להוריד במחיר הפיצוי.

תנסה, אולי תגלה משהו.

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם

אם עוסקים כבר בחקירה, לא כתבת כמה בעלים היו לרכב לפניך. אם היה לו רק בעלים אחד לפניך, אתה יכול לתבוע אותו (ואת מכון הבדיקה) על הסתרת עובדה מהותית בקנייה. אם היו עוד בעלים קודמים, יהיה צורך להוכיח שהתאונה התרחשה כאשר הרכב היה ברשותו של הבעלים הקודם.

העצה של קודמי נכונה, בהנחה שלאחר התאונה נעשתה תביעה של הביטוח. לכל חברת ביטוח יש "רשימה שחורה" של כלי רכב. השאלה היא האם תוכל להגיע לאותה חברה, והאם המידע הזה זמין לסוכן הביטוח שלך. ככל הנראה זו אינה חברת הביטוח שלך.

אם הסוכן לא יכול לסייע לך, אתה יכול לנסות לפנות לחברת שונות ולבקש הצעת ביטוח כשאתה מציין את מספר הרכב. אם תגיע לחברה הנכונה, הם יסרבו לבטח את הרכב בערך מלא. נסה לקבל מהם נתונים על התאונה.

פורסם

כרגע אני לא חושב על תביעה כי נראה לי שזה לא יהיה כל כך פשוט וידרוש כנראה הרבה זמן ואנרגיה (אולי בעתיד אני כן אתבע).

השאלה היא מה לעשות עם הרכב, לנסות למכור למישהו פרטי/למגרש מכוניות אחרי הצגת נתוני הרכב ולהוריד משמעותית את המחיר המבוקש.

אם כן, אז בכמה?

ושוב יכול להיות שהבוחן מאתמול הגזים באבחנה שלו?

כי לאור התגובות אני מבין שרכב כזה היה אמור לרדת מהכביש עם הליקויים הנ"ל נכונים.

פורסם

ייתכן שבבדיקה לפני קנייה כל תקלה מקבלת פרשנות לחומרה על מנת להגן על מכון הבדיקה. (חבל שבבדיקת הרכב שלך שנעשתה בזמן הקנייה המכון לא נקט באותה גישה).

לך לבעל מקצוע אחר (מוסך או שמאי רכב) ובקש חוות דעת כתובה לגבי ירידת הערך של הרכב.

אם תתבע בעתיד, תזדקק למסמך זה.

בכל מקרה אתה חייב גילוי נאות לקונה הבא.

פורסם

תודה על כל העצות המועילות...

ביררתי עם חברת הביטוח ולא היה רישום של האוטו כטוטאל לוסט.

הם אמרו שכל רכב הם בודקים ואם יש רישום כזה הם לא מבטחים אותו.

הרישום דרך אגב הוא רק לטוטאל לוסט.

נראה לי שאני באמת אלך לקבל חוות דעת שנייה.

האם מישהו מכיר שמאי רכב באיזור חיפה-יוקנעם? (אני מיוקנעם אבל אין פה הרבה מוסכים...)

פורסם

ישנה אפשרות נוספת שאף אחד לא הזכיר.

בקנייה הלכת למכון שהמוכר המליץ ושם עשו לך תרגיל.

במכירה הלכת למכון שהקונה רצה וניסו לעשות לך תרגיל.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

יש מצב שהבדיקה שאני עשיתי הייתה פחות מחמירה וקפדנית, (אני בחרתי לאיזה מכון ללכת מתוך 5-6 מכונים קרובים אפשריים)

אבל אני לא מאמין שמכון בדיקה מוכר כל כך בצ'ק פוסט יעלים עין בכוונה ממשהו מהותי כזה.

בנוסף כנראה שהמכון בו נבדק הרכב אתמול הגזים יתר על המידה בחומרת הבעיות

או שהתיישנות האוטו בזמן שהיה בבעלותי (מעל 3 שנים) החמירו את הבעיות.

בכל אופן דיברתי עם הבוחן שוב והוא אמר שכל הליקויים תוקנו במילוי חומר ולא תיקוני ריתוך/החלפת קורות

ובנוסף הדופן הפנימית שתוקנה היא איננה זו שמחזיקה את כל השלדה אלא נמצאת בחזית האוטו וגם היא תוקנה ולא הוחלפה.

אני בכל מקרה אלך למכון בדיקה אחר או שמאי רכב לקבל חוות דעת נוספת.

פורסם
בדיוק מכר שלי קנה לפני מספר ימים לנטיס 98 1800 GLX (עם הסאן רוף) 84,000 קילומטר אמיתיים (נבדק בבדיקה) ללא שום בעיות (מנוע גיר שלדה) ב21K (המחירון 18, לאחר שקלול 19,800).. רק שתהיה לך אינדיקציה.

.

ההבדל בין מודל 98 ל99 זה הבדל בצורה, לכן ההפרשים האלה במחירון

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

• תוכן חדש...