Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המנוע יותר גדול ויותר חזק, האיבזור הרבה יותר שופע וצריכת הדלק לא מביישת.

האוטו עוד לא מילא טנק דלק אחד , אז על איזה צריכת דלק אתה מדבר ? זה מנוע יותר גדול מאלטו וגם האוטו יותר כבד

פורסם

תכנס לקישור שנתתי ותראה את צריכת הדלק.

לא רשמתי, שלפי הנתונים, הצריכה של האלטו יותר חסכונית, אלא באופן כללי, הצריכה לא מסתמנת כנקודת התורפה במכונית הזו.

פורסם

טים וריח זה לא נושא לוויכוח אבל לדעתי C1/107/Spark פשוט נראות מצועצעות מדי מבחוץ. כמו ניסוי שהשתבש.

אלטו כמה שהיא פשוטה, ככה יפה. אין לה קווים נועזים מדי. היא לא "חייכנית" מדי. היא פשוט.. פשוט אלטו.

בעוד האחרות מנסות יותר מדי להיות לא ברור מה.

מקווה שבקרוב קיה-פיקנטו תגיע לארץ. גם נראית יפה וסולידית לדעתי. באם תתחרה באלטו מבחינת איבזור, מחיר, וצריכת דלק אני חושב שאך ורק אז תהיה תחרות אמיתית.

בינתיים, לדעתי, זה "אלטו VS כל האחרות".

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

א) אני לא הייתי ממהר להתלהב משברולט, הדגמים שלהם נראים נוצצים באולם תצוגה (וגם במפרטים בסוכנות) אבל אחרי שאתה יוצא מהסוכנות אתה מבלה עם הרכב הרבה ימים במוסך (ע"ע אבאו, קרוז, אופטרה וכו'). למרות שהדגמים שלהם שמבוססים על פלטפורמה מוכחת (ולא פיתוח של דייהו כושלת) הרבה יותר אמינים.

ב) המחסור בגיר אוטומטי פוגע אנושות במכירות בקטגוריה הזו. לדעתי הסיבה העיקרית ש-I10 והאלטו בראש רשימת המכירות היא תוצאה ישירה לעובדה שהם היחידות שנמכרות עם גיר אוטומט מלא (כמובן שלאלטו היה עד לא מזמן יתרון בתחום המחיר, לא ניתן להתעלם מזה).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

כל הדגמים האלה, כולל מה שרק מגיע כיום לארץ, קיים כבר שנים בספרד. גם רמת המחירים דומה, החל מ-7000 יורו בערך, וגם ההוזלה הפתאומית של הפנדה קרתה פה עם הכניסה של הקוריאניות.

מבין כל הקטנטנות האלה (את הפנדה אני לא מכליל בקטגוריה הזאת), אין מתחרות ל-i10, היא פשוט הכי "מכונית" מביניהן. שלישיית האייגו-107-C1 נראית כמו 3/4 אוטו, כאשר כל הדשבורד מעוצב כמו המייבשי שיער המובנים האלה שרואים בבתי מלון. בפנים הן מרגישות מאד מוזר, רואים בדיוק איפה נגמר הכסף. הספארק מכוערת למדי במציאות, היא נראית כמו עונדה משנות ה-90 שתקעו לה יותר מדי שיפורים מכל הצדדים, בקליות אפטרמרקט וניאונים בכל מקום. גם הקטע הזה של מתיחת הפנסים ממכסה המנוע לדלת תא המטען לא מוסיף, אלא בעיקר גורע. מיד רואים שהמעצבים השתדלו יותר מדי, וכנראה ניסו לפצות על משהו.

הסמארט היא היחידה שיכולה להתחרות ביונדאי מבחינת איכות גימור ותחושה בתא הנוסעים, אבל היא מתומחרת הרבה יותר גבוה, בתחום של פולו וקורסה. כנ"ל גם ה-IQ של טויוטה. הפנדה נשארת המכונית האמיתית היחידה בקטגוריה, למרות שהיא גם הכי מיושנת.

פורסם

אני מניח שמי שפונה לקטגוריה הזאת מחפש צריכת דלק טובה, בוא נחכה למבחן השוואתי של אחד המגזינים ונראה מה הצריכה האמיתית של הרכב.

אני אישית גם הייתי מוותר על מחשב דרך או מזגן עם בקרת אקלים,(למרות שהרכב באחריות) כמה שפחות איבזור "מסובך" שיכול להתקלקל,הייתי מעדיף מזגן מכני , העיקר שיקרר.

אביב8)

פורסם

ב) המחסור בגיר אוטומטי פוגע אנושות במכירות בקטגוריה הזו. לדעתי הסיבה העיקרית ש-I10 והאלטו בראש רשימת המכירות היא תוצאה ישירה לעובדה שהם היחידות שנמכרות עם גיר אוטומט מלא (כמובן שלאלטו היה עד לא מזמן יתרון בתחום המחיר, לא ניתן להתעלם מזה).

דווקא הפריחה של הקטגוריה היא עם הגיר הידני. האלטו נמכרת בעיקר בגירסה הידנית (70% מסך המכירות, אם אני לא טועה).

עובדה שלובינסקי הזדרזו להביא את ה C1 עם גיר ידני. הרי עד לפני שנה יבואן לא היה חושב אפילו לייבא דגם עם גירסה ידנית בלבד!

זו הוכחה שלא כולם מפחדים להעביר הילוך תוך כדי לחיצה על קלאץ' - כל עוד הרכב מגיע עם מחיר שפוי וצריכת דלק חסכונית...

Mazda Miata NB

Honda CBR500R

פורסם

רכב ממש חמוד נראה שיצליח בארץ אם יביאו אותו .בלי שום קשר שברולט הביאה קפיצה עם שיווק חזק של הקרוז שלדעתי אחלה של אוטו .

וגם ראיתי את האוואו החדש שעומד לבוא ממש יפה רק לא אהבתי את המנועים שהוא יציע

8).................citroen C5 2002 Sx2000.................8)

פורסם

הרכב יקום או יפול על צריכת דלק.

אם צריכת הדלק המוצהרת של אלטו היא 1:24, ובפועל משיגים 1:17, אז בצריכת דלק מוצהרת של 1:19 משיגים 1:12.

ובשביל 1:12 אפשר להסתדר עם גרנדה פונטו בת שנתיים ואין צורך לקנות דייהולט חדשה.

מה שכן - כמיטב עדות הליסינג שUMI מוכרת להם את הרכבים שלה, ייתכן וגם רכב זה יהפוך לרכב להיט של סוכני מכירות שטח.

פורסם
דווקא הפריחה של הקטגוריה היא עם הגיר הידני. האלטו נמכרת בעיקר בגירסה הידנית (70% מסך המכירות, אם אני לא טועה).

עובדה שלובינסקי הזדרזו להביא את ה C1 עם גיר ידני. הרי עד לפני שנה יבואן לא היה חושב אפילו לייבא דגם עם גירסה ידנית בלבד!

זו הוכחה שלא כולם מפחדים להעביר הילוך תוך כדי לחיצה על קלאץ' - כל עוד הרכב מגיע עם מחיר שפוי וצריכת דלק חסכונית...

אני חושב שהסיבה שהאלטו נמכרה כ"כ טוב בידני היא שילוב של מחיר (לא היו לה מתחרות במחיר הזה) + גרסא אוטומטית פחות מוצלחת מהידנית. אם הגרסא האוטומטית של האלטו הייתה טובה כמו הידנית היא הייתה משאירה אבק (מבחינת כמות מכירות) לגרסא הידנית.

היונדאי, האלטו וה-107 התחילו להמכר פחות או יותר באמצע 2009 (סביבות אפריל אם אני זוכר נכון), בתחילת 2010 (כחצי שנה מאז תחילת המכירות) יונדאי מכרה יותר I10 מאשר אלטו + 107 + פנדה (ופנדה נמכרה בכל שנת המודל 2009) ביחד. ואני מזכיר לך שהמחירים של ה-I10 היו הרבה יותר גבוהים מהמתחרות.

מעניין אותי לראות את הנתונים של 2010 בקטגוריה הזו, אני מאמין שהאלטו סגרה את הפער והתחרות בינה לבין ה-I10 צמודה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
הרכב יקום או יפול על צריכת דלק.

אם צריכת הדלק המוצהרת של אלטו היא 1:24, ובפועל משיגים 1:17, אז בצריכת דלק מוצהרת של 1:19 משיגים 1:12.

ובשביל 1:12 אפשר להסתדר עם גרנדה פונטו בת שנתיים ואין צורך לקנות דייהולט חדשה.

מה שכן - כמיטב עדות הליסינג שUMI מוכרת להם את הרכבים שלה, ייתכן וגם רכב זה יהפוך לרכב להיט של סוכני מכירות שטח.

מסכים איתך לגבי צריכת הדלק, אבל אני לא מבין את ההשוואה לגרנדה פונטו.

אני לא מכיר את הרכב היטב, אבל עם מנוע יותר גדול (1.4) והספק נמוך יותר (77 כ"ס ?) ועוד שנתיים על הכביש - איך הוא עדיף ?

למה לא להעדיף רכב חדש עם אחריות מלאה, מאשר ללכת ולחפש פונטו במצב טוב/ מעולה (עם כל הליסינג וההשכרה, זו כלל לא משימה קלה).

פורסם
אני הבנתי שזו הדייהו מאטיס החדשה, שבכלל מיוצרת בהודו (ויקיפדיה)... איפה כתוב שהתכנון ע"י אופל? מי יודע, אולי הפעם יצא להם משהו טוב?

הדייהו מאטיס היתה המכונית הטובה ביותר של דייהו שנמכרה בארץ, שסבלה בעיקר מהיעדר תיבה אוטומטית ותמחור גרוע.

לזמנה, המאטיס היתה מכונית חביבה מאד, מרווחת, ובעלת התנהגות כביש ונוחות נסיעה מפתיעות לטובה.

רק המנוע שלה, בנפח 800 סמ"ק היה בעוכריה.

הכי קל לפסול את הספארק רק כי דייהולט או "זבל קוראני" - כמו כל מכונית, היא תבחן על הכביש ואז נדע אם היא טובה או לא.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני מפנטז על היום שבו שברולט יחליטו להוציא לספארק גירסאת דיזל.

איך יקראו לה? שברולט Sparkless ?Unspark?

אולי spontaneous?

באופן כללי, אני חושב שהמלחמה הגדולה שיש בקטוגרית הקטנות היא נפלאה.

נוצרה קטגוריה שכמעט ולא הייתה קיימת עד עכשיו.

האלטו היא פורצת הדרך.

מי ימכור הכי הרבה? ימים יגידו...

דניאל.

אני שונא את הקיץ!

• תוכן חדש...