Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ליסינג פרטי או רכישת רכב משומש ?

גיוראא
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5300 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

אני מתעניין ברכישת רכב חדש עבור המשפוחה.

בעיקבות הטרנד החדש שניקרא ליסינג פרטי אני שוקל האם כדאי לחפש משומשת בת שנה שנתיים (מאחת החברות בשוק) או לרכוש דרך אחת החברות בתצורה של ליסינג פרטי.

מישהו כבר עשה את החישוב הזה ?

מה אתם אומרים ?

מדובר על רכב משפחתי סטנדרטי סטייל מזדה 3, פוקוס, I30 או אולי אפילו בראבו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגבי ליסינג פרטי.

לפני קצת יותר משנתיים וחצי אני דחפתי את ההורים שלי שהיו בדילמה זהה לליסינג הפרטי של ניו קופל.

לפני 4 חודשים העסקה נגמרה ומאז אני מקלל אותם (בלב).

ההורים שלי מתחרטים על העסקה ואני התנצלתי יפה מאבא ואמא.

למה?

כי הליסינג הפרטי הוא מטחנת כסף. אומרים X קורה Y.

למה הכוונה? הכוונה היא למדד ולהצמדה.

הסכום החודשי גדל תוך פחות משנה בכמעט 10 אחוז.

הסכום הסופי קפץ בשנתיים וחצי מ55 אלף ל61 אלף (האוטו הוא סיטרואן C4)

כשבאנו להחזיר את האוטו שהמחירון שלו היה 87 אמרו לנו קחו 60 אם אין עסקה חדשה, 70 אם יש עסקה חדשה.

האוטו בסופו של דבר נמכר על ידנו ב70 אלף ש"ח. ההורים שלי כמובן לא חידשו את העסקה.

פה כמובן זה לא הסוף, חברת ניו קופל הערימה קשיים נוראיים במכירה עצמה גם כן. הבנאדם הפרטי לו מכרנו את הסיטרואן, רצה לדעת שהוא משלם על רכב שאינו משועבד. כמובן שחברת ניו קופל לא הייתה מוכנה לתת שום מסמך כזה.

הציטוט היה כזה: "אנחנו חברה רצינית, אחרי שתשלם את החוב, נוציא תוך 14 ימי עסקים מכתב שאיתו הקונה ילך ויעביר בעלות".

אני: "אבל אנחנו לא יכולים לשלם עד שלא יהיה את הכסף מהמכירה".

ליסינג: "אז תקחו הלוואה" (לקחנו)

אני אחרי שבוע: "הכסף אצלכם, אפשר לקבל מסמך עבור הקונה"?

ליסינג: "אנחנו חברה רצינית, שהקונה שלך לא ידאג, תוך 14 ימי עסקים ( שזה פ*קינג 3 שבועות) הוא יקבל מכתב".

בסופו של דבר הסתדרנו כי נפלנו על קונה נחמד והכל התסדר אבל כמה כאב ראש.. עזוב אותך.

מצד שני - אני יודע שנושא הריביות היום קצת השתנה ויש חברות שמציעות ליסינג פרטי ללא הצמדה.

מה שההורים שלי בסופו של דבר עשו זה הלכו ליבואן וקיבלו עסקה חדשה טובה יותר (בתנאי ליסינג פרטי מבחינת פרישת התשלומים) כאשר הרכב על שמם ולא על שם הליסינג (עדיף בעשרות מונים).

בנוסף הם קיבלו מחיר טוב יותר מאשר בחברות הליסינג על דגם מפואר יותר של אותו הרכב. אז שווה לבדוק גם אופציות מימון של היבואנים.

בהצלחה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הרבה אנשים לא לוקחים בחשבון שבליסינג פרטי הרכב רשום על שם חברת הליסינג ולכן ערכו בסוף התקופה נמוך משמעותית ממחיר של רכב "יד ראשונה פרטית" רגיל בשוק.

משעשעים אותי האנשים שמנסים לשכנע קונים שהרכב הוא פרטי לגמרי שאומרים "אז מה אם הוא רשום על חברת ליסינג, אני קרעתי ממנו את הניילונים ואף אחד לא נסע עליו חוץ ממני..."

נסו לקבל מימון ללא ריבית והצמדה מהיבואנים עצמם, חלקם נותנים תנאים כאלו ואפילו הלוואות בלון עם השארת סכום גבוה לסוף התקופה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היי גיוראא

רכב משומש אפשר לרכוש מהחברות ותלוי מה אתה מחפש ומה התקציב,

כמו כן חשוב מאוד מה התזרים שלך- כלומר האם כל התקציב הוא ביד או שיש לך רצון וצורך במימון?

בליסינג הפרטי העסקה מורכבת משלושה חלקים : מקדמה , תשלום חודשי והלוואה עומדת לסוף התקופה.

רוב החברות מציעות מסלול אחד אולי שניים ובאלדן אנחנו מציעים מסלולים לפי צרכי הלקוח

ישנן מספר שאלות שכדאי שתשאל את עצמך:

מה המקדמה ומה ההחזר החודשי שתוכל לעמוד בו , אחר כך תבדוק איזה רכב אתה מחפש ואיפה ניתן לשלב בין השניים.

דרך אגב- ישנן חברות שמציעות גם ליסינג פרטי על רכב בן שנה או שנתיים!!

מס' נקודות נוספות שחשוב לבדוק : מי הבעלים של הרכב לאחר הקניה ? מי מציע טרייד אין עתידי? מי גובה עמלת הקמה ?

מה החברה מציעה? את מה שנוח לה או את מה שנוח לך?? מה גורל ההלוואה העומדת בסוף התקופה והאם ניתן לפרוס

את הסכום הסופי?

אני מזמינה אותך להיכנס לקישור הבא ולבחון את שיטת הליסינג החדשה שלנו, שמושקת ממש בימים אלה.

אם תרצה פרטים נוספים, תוכל לפנות אלי במסר פרטי

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=356088

מקווה שעזרתי, אשמח לענות על שאלות נוספות

מיטל מאלדן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אל תכעס עלי, אבל לא תמיד אני מבין את החובה, ההכרח של כל העולם לשים את העכוז על מושב של רכב חדש.

נכון שזה כיף, ואחריות, ושקט יחסי - אבל לכיף + אחריות+שקט יחסי יש מחיר כלכלי כבד.

אם אתה יכול / מוכן לשאת את המחיר הכלכלי - קנה רכב חדש (עם מימון / בלי מימון).

באותו השיקול שלך קניתי רכב ישן יחסית, משומש כמובן. על עצמי אני מוכן להעיד שהתחת שלי לא נפגע כהוא-זה אם הוא יושב ברכב משנת 2003, למרות שיש לי את היכולת הכלכלית להעמיד רכב חדש על הכביש. אני פשוט חושב שזה לא מוצדק. (אגב, אישתי נוסעת ברכב משומש מודל 2009 שנקנה מאדם פרטי שהחליט למכור מסיבותיו שלו, וזה היה תחליף לרכישת רכב חדש עבורה. הרכב נקנה כשהיה שנה על הכביש עם 12,000 ק"מ. גם היא לא היתה מוכנה לשרוף 40 אלף שקל בשביל לנסוע באותו הרכב בדיוק - אבל חדש מהסוכנות. )

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין כל "חובה" לרכוש רכב חדש, אבל יש לו יתרונות, שבראשם "ראש שקט" מתיקונים (אלא אם יש מזל רע וקיבלת רכב של יום ב'), וכן הסיכוי להחזיק ברכב יותר שנים. כך נחסך כאב ראש X3: חיפוש רכב משומש, וסט אחד של מכירת וחיפוש רכב משומש נוסף. בעבר היו לי הזדמנויות לרכוש מכוניות מיד שניה מובטחת (אבא שלי ושל אשתי) כך שלא היה מדובר בחתול בשק, אבל לאחרונה, כאשר הרכב שלי הגיע לגיל 12 והתחלתי לחשוש מתקלות בתדירות מרגישה החלטתי שאני מעדיף ללעשות את הצעד הפשוט יחסית של רכישת רכב חדש, בלי להתעסק עם חיפוש רכב משומש במצב סביר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הייתי בדילמה דומה, קצת חקרתי - עד שהגעתי למסקנה שליסינג פרטי זה פשוט דבר איום ונורא.

למעשה, "ליסינג פרטי" זה פשוט שם יפה שהחברות נתנו ל"לקנות אותו שבתכלס הוא מעבר לתקציב שלך בהמון תשלומים עם המון ריבית וגם הצמדה".

אם אתה יכול לשלם את רוב המחיר של הרכב וצריך מימון ליתרה, זה דבר אחד ועשוי להיות משתלם.

אם אין לך יכולת לשלם את רוב המחיר בתחילת העסקה, אז קח בחשבון שתשלם ריבית, וריבית על הריבית, וריבית על הריבית על הריבית....

בהצלחה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הייתי בדילמה דומה, קצת חקרתי - עד שהגעתי למסקנה שליסינג פרטי זה פשוט דבר איום ונורא.

למעשה, "ליסינג פרטי" זה פשוט שם יפה שהחברות נתנו ל"לקנות אותו שבתכלס הוא מעבר לתקציב שלך בהמון תשלומים עם המון ריבית וגם הצמדה".

אם אתה יכול לשלם את רוב המחיר של הרכב וצריך מימון ליתרה, זה דבר אחד ועשוי להיות משתלם.

אם אין לך יכולת לשלם את רוב המחיר בתחילת העסקה, אז קח בחשבון שתשלם ריבית, וריבית על הריבית, וריבית על הריבית על הריבית....

בהצלחה!

אפשר לקחת מימון בנקאי או ליסינג מימוני בו הרכב רשום על שמך לפי שיטת "בלון". הריביות לפעמים לא קיימות ולפעמים אינן משנות לגמרי את כדאיות העסקה (סביב הפריים).

קח לדוגמא רווק בן 27 או זוג צעיר עם תינוק. יש להם הכנסה קבועה ורכב ששווה 30K ש"ח. יש ביכולתם להוסיף עוד 40K ש"ח ולרכוש רכב חדיש יחסית אבל משומש (בן 3 או 4) שכבר אינו באחריות. יש יבואנים רבים שיתנו להם מימון שבנוי כך (אני מכניס מספרים לפי רכב משפחתי שמחירו כחדש 120K ש"ח)

1. מקדמה- בין 15% ל- 50% מערך הרכב החדש. נניח שהם נתנו את מה שהרכב המשומש שווה ולא הוסיפו כלום, כלומר 30K ש"ח.
  2. תשלומים לשנתיים וחצי או שלוש.
  3. יתרה בסוף תקופה- בין 50% מהרכב ל- 30% מהרכב.

נוצר מצב שבסוף התקופה למרות ה"חוב" של היתרה הם הגיעו לנקודת ההתחלה אבל נסעו בכל התקופה על רכב חדש עם שקט נפשי מבחינת אחזקה (ויותר בטוח וכו'). זו שיטה מאוד טובה לרכישת רכב ואפילו אם יש ריבית (כאמור, יש גם מסלולים ללא ריבית בכלל) היא הגיונית כי אתה לא צריך לשים 120K ש"ח (שבד"כ אין לך זמינים) בבת אחת ברכב.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צריך לחיות לפי היכולת, ורכישת רכב היא חלק מהוצאות המחיה שמצריכות חישוב. עקרונית אני מסכים שלא רצוי לקחת הלואות לצורך רכישת רכב, אבל יש אנשים שטרם צברו את הסכום הדרוש לרכישת רכב חדש (או כמעט חדש) או שאינם מעוניינים לשבור חסכונות, אבל, מאידך, הכנסתם השוטפת מאפשרת החזר הלואה שתאפשר זאת. כל אדם או משפחה צריכים לחשב את העלות מול יכולת ההחזר שלהם.

תשווה זאת ללקיחת משכנתא לצורך רכישת דירה - מרבית הזוגות הצעירים אינם בעלי הון התחלתי המאפשר רכישת דירה, אבל רבים מסוגלים לעמוד בהחזר משכנתא שתפרש על פני תקופה מסויימת. אותם אנשים יוכלו להנות מדיור יציב כבר בשלב מוקדם של חייהם (לא יזקקו למעבר דירה כל שנה-שנתיים בגלל תנאי השכירות) ובסופו של דבר הדירה תהיה שלהם, וזאת במחיר הריבית על ההלוואה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...