Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכונאי?! שים לב! [נהגתי ברכב ללא טסט של לקוח]

yakov3060
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5305 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

השבוע הגיע אליי לקוח עם רכב שמתחמם במהירויות גבוהות. הרכב היה ללא טסט כ-3 שנים!

לאחר פטרון הבעיה יצאתי עם הרכב לנסיעה ובמרחק 300 מטר מהמוסך עמדה ניידת.! זומנתי למשפט בעוד כחודשיים! כל התשובות וההסברים עלו בתוהו... שמרו על עצמיכם...

אשמח אם מישהו שיודע מהו העונש על נסיעה ללא טסט כ3 שנים יעדכן...

בברכת נסיעה חלקה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

העונש מתשנה ואינו קבוע ונתון לשיקול דעתו של השופט.

במקרה שלך אני חושב שהעונש יהיה פחות מזה של מישהו אחר.

אני ממליץ לך ליצור קשר עכשיו עם עורך דין שינסה להגיע להסדר טיעון עם התובע המשטרתי לפני המשפט. ייתכן ותוכל לצאת מזה בקנס בלבד ללא שלילה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

השבוע הגיע אליי לקוח עם רכב שמתחמם במהירויות גבוהות. הרכב היה ללא טסט כ-3 שנים!

לאחר פטרון הבעיה יצאתי עם הרכב לנסיעה ובמרחק 300 מטר מהמוסך עמדה ניידת.! זומנתי למשפט בעוד כחודשיים! כל התשובות וההסברים עלו בתוהו... שמרו על עצמיכם...

אשמח אם מישהו שיודע מהו העונש על נסיעה ללא טסט כ3 שנים יעדכן...

בברכת נסיעה חלקה

לדעתי השופט הוא שופט משום שלמד בקריירה שלו להבחין בין תום לבין חוצפה כשל הלקוח שלך .

תגיע אם ניירת המוסך שלך ואני אופטימי שאולי השופט יפעיל שיקול דעת ויתן אזהרה .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לו היית משתשמש בלוחית רישוי "במבחן" ורושם את הנסיעה ביומן המצורף לה לא היית נקלע לצרה הזו.

שאלת תם -

האם המכונאי יכול לקחת רכב עם לוחית במבחן ולעשות בו שימוש פרטי (לנסוע הביתה וחזרה + לצאת לבלות)?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שאלת תם -

האם המכונאי יכול לקחת רכב עם לוחית במבחן ולעשות בו שימוש פרטי (לנסוע הביתה וחזרה + לצאת לבלות)?

הלוחית מוגבלת במרחק מהמוסך.

אם הבית נמצא 400 מטר מהמוסך אז הוא יכול.

אין כל קשר לכמות הנסועה הנדרשת.

"במבחן" - לצורך העברות ומבחן דרך. אין להשתמש בו כלל לצרכים פרטיים.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לו היית משתשמש בלוחית רישוי "במבחן" ורושם את הנסיעה ביומן המצורף לה לא היית נקלע לצרה הזו.

+1, ובנוסף אתה גם מכסה את הלקוח מבחינת הביטוח כשאתה לקוח אחריות על הרכב שלו!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נהיגה ללא רישיון רכב תקף...

בהתאם להוראת סעיף 2 לפקודת התעבורה, חלות שתי חובות שיש לבצע בנוגע לרכב שמתכוונים לנהוג בו: י

א) על הרכב להיות רשום בהתאם להוראות החוק

ב) יש לאותו הרכב רישיון רכב תקף

הוראת החוק מפרטת וקובעת, כי החובות הנ"ל חלות על אדם שהרכב ברשותו, אותו אדם אף חייב שלא להרשות לאחר לנהוג ברכב באם הרכב אינו רשום או שאין לאותו הרכב רישיון רכב תקף. באם בכל זאת בעל הרכב, ירשה לאחר לנהוג ברכב כזה, הוא יהיה צפוי לעונש אף אם הוא בעצמו לא נהג ברכב, אלא אם הוכיח שנקט כל האמצעים הסבירים כדי שאותו אדם לא יוכל לנהוג ברכב. י

כמו בעבירות אחרות, גם כאן הענישה נקבעת בהתאם לחומרת נסיבות העבירה, דהיינו משך הזמן שחלף מיום פקיעת תוקפו של רישיון הרכב. נהג אשר נתפס נוהג כשרישיון הרכב פקע - עד 6 חודשים מיום פקיעתו, ירשם לו דו"ח מסוג ברירת קנס, על סך של 250 ¤ בלבד. אולם כאשר נהג נתפס נוהג, כאשר רישיון הרכב לא בתוקף 6 חודשים ומעלה, הנהג יקבל הזמנה לדין לבית המשפט לתעבורה.

מהו העונש הצפוי בבית המשפט לתעבורה, כאשר נהג מזומן לדין?י

בית המשפט לתעבורה יתחשב במספר גורמים בטרם יגזור את עונשו של הנהג. בין היתר, שנת הייצור של הרכב, באם מדובר ברכב ישן, אזי הסיכון בנסיעה בו ללא בדיקה תקופתית גדול יותר. בית המשפט יעיין בהרשעותיו הקודמות של הנהג, שנות ותק הנהיגה וכיו"ב.

מה על נהג לעשות, כאשר נרשם לו דו"ח בגין נהיגה ללא רישיון רכב, בזמן שרישיון הרכב היה בתוקף, אבל לא היה בידי הנהג כשנידרש להציגו? י

במקרה כזה, על הנהג להציג בפני בית המשפט לתעבורה, את רישיון הרכב התקף ליום ביצוע העבירה ולרכב שמספרו רשום על גבי הדו"ח, ובמעמד המשפט התובע המשטרתי, ישנה את סעיף האישום, לעבירה קלה יותר, עבירה של אי הצגת מסמכים, שהקנס בגינה עומד על סך של 100 ¤ בלבד.

קניתי רכב חדש, האם אני פטור מחידוש רישיון הרכב?י

לא, אלא רק פטור מביצוע מבחן הרישוי. בשונה מרכב שאינו חדש, מי שקונה רכב חדש, פטור מהצורך לעבור מבחן רישוי (טסט) בתום השנה הראשונה, אלא הוא חייב להתייצב לביצוע מבחן רישוי רק בתום שנתיים. עם זאת, בעל הרכב אינו פטור מלשלם את אגרת הרישוי בתום השנה...

נראה לי שזה מעודד קצת...

כל האמור לעי"ל מתוך אתר התעבורה הישראלי...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שום דבר לא מעודד!!

זה שייתלו את בעל הרכב לא אומר שלא ייתלו אותך.

ובינתיים רק אותך זימנו למשפט ולא את בעל הרכב.

ענישה יכולה להיות לא סימפטית.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נראה לי שזה מעודד קצת...

כל האמור לעי"ל מתוך אתר התעבורה הישראלי...

מה בדיוק מעודד?

הוא נתפס נוהג (300-400 מטר) ללא טסט ברכב במשך 3 שנים.

במקרה כזה גם סעיף הנסיעה ללא ביטוח נכנס באופן אוטומטי לסעיפי האישום.

מה הטענות שהוא יציג לשופט/ת? הרכב נכנס אלי למוסך כי לא היה תקין ויצאתי עימו לסיבוב לבדיקת תקינות?

לא חושבת שזה יועיל לו במשהו.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני דווקא חושב שאין לך יותר מידי מה לדאוג, אבל אסור לך להיות שאנן.

תכין את עצמך היטב לפגישה עם התובע התעבורתי, ותדאג שהיא תתבצע במשרדו ולא במסדרון ביה"מ 10 דקות לפני הדיון. תגיע לפגישה עם כל מסמך שיכול לתמוך בטענותיך. למשל מסמך שמוכיח שאתה מכונאי וכתובת מקום העבודה שלך סמוכה למקום הדו"ח, שעבדת באותו מועד, שמדובר ברכב של לקוח ולא למשל חבר, מסמך שיכתוב מנהל/עמית לעבודה שהיה עד ויעיד על כך שהלקוח יצר מצג שווא לפיו יש לרכב טסט וביטוח והוא כשיר לנסיעה (חשוב מאוד), ואם תצליח לקבל מכתב מהלקוח בו הוא כותב שלא יידע אותך בעובדת חוסר הטסט (אם לא, אפשר גם להקליט שיחת טלפן איתו). גם גליון הרשעות נקי או כמעט נקי יכול לעזור לך לשכנע את התובע לוותר או להסתפק במועט.

אם לא הולך לך אצל התובע (הם לא תמיד נדיבים) אתה יכול ללכת להישפט. למשפט אתה חייב להגיע סופר מוכן ועם עדים מוכנים שיתמכו בגרסתך (כאן לא יספיקו מסמכים). הסיכויים לא גבוהים, אבל ישנם. אני הצלחתי פעם לשכנע שופט לבטל דו"ח אחרי שהתובעים לא הסכימו, אבל שוב, באתי מוכן בלי להשאיר שום סדק.

אחרי הכל לא הייתי מצפה שתקבל עונש כמו מי שנוהג ברכב ללא טסט 3 שנים. במובן מסויים אתה נהגת ברכב כזה רק כמה דקות ...

שים לב לטענה נהדרת שתוכל לטעון בביה"ש: הגנה מן הצדק. זו חייבת לפי החוק להיות טענה ראשונית. תטען שנגד בעל הרכב שנסע בו 3 שנים ללא טסט, ביודעין, + הכשיל אותך לביצוע עבירה, לא ננקטו כל הליכים ואילו נגדך, דג רקק לעומתו, דווקא כן, ומטעם זה בלבד צריך לבטל את כתב האישום נגדך. (תברר קודם, וזו זכותך לקבל מידע כזה לפי חוק חופש המידע, האם באמת לא ננקטו כל הליכים נגד הלקוח בעניין זה.)

אילן

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...