Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יצא לכם לתדלק את הרכב שלכם ביממה האחרונה?

פשוט טירוף, המחיר ממש הרקיע שחקים ועם ישראל מחריש, לא מפריע לכם???

לא ירחק היום ובני המעמד הבינוני לא יוכלו להרשות לעצמם את הלוקסוס של רכב פרטי (אפילו ישן)

מה קורה לנו שנהיינו אפתיים?אני מציע שנתארגן כל חברי הפורום ונרים צעקה ננסח מכתב לשר האוצר/תחבורה ונזעק עכשיו לא נחכה שליטר יעלה 8 ש"ח

אם נפתח פתח קטן מי יודע אולי נשנה משהו!

דעו לכם שמחירי הנפט בעולם ירדו אבל בגלל שבישראל מעדכנים מחיר רק פעם בחודש וכבר עידכנו אותו אנחנו נשלם בגדול

מי מוכן להרתם ליוזמה? הצעות רעיונות קדימה חברה!

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אמרו שעד סוף החודש יקימו איזו ועדה שתקביל את מחירי הדלק או משהו כזה... עד אז נשלם כמו גדולים.. וגם לא בטוח שהועדה הזאת תעשה משהו

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

עמדתי לנעול או למחוק בהתחלה, אבל חשוב לי להוסיף משהו לפי מה שקראתי היום בעיתון - מחירי הדלק בעולם באמת ירדו, אבל חישוב מחירי הדלק בישראל נעשה לפי נוסחה מאוד ספציפית שהפעם, במקרה, לא לקחה את זה בחשבון. מה שזה אומר זה שהשיטה דפוקה וצריך לשנות אותה. כמובן שאצלנו במדינה נזכרים אחרי ולא לפני, אבל אני מקווה שזה לפחות יביא איזה שיפור מסוים בנושא מחיר הדלק.

ואם כבר אז כבר - מה דעתכם עדיף - מחירי מכוניות חדשות נמוכים ומחיר דלק ואגרה גבוהים, או להפך?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

דלק נמוך....ככה חבר'ה דלי תקציב יוכלו לנהוג במכוניות מיושנות עם רכישת דלק סבירה, במצב הפוך אתה פשוט קונה רכב יותר יקר אבל אוכל ז**ן באי יכולת להחזיקו, במצב הנוכחי (אם ירד מחיר הדלק) אתה קונה רכב לפי יכולתך ומצליח (בערך) להחזיק אותו

פורסם

אוקיי. האמת שאני שואל את זה כי יצא לי לא מזמן לשאול אישיות די רצינית בתחום הרכב בארץ, ולדעתו עדיף להוריד את המס על המכוניות החדשות ובמקומו להעלות את תשלום האגרה לאורך 5 השנים הראשונות של אחזקת הרכב ואת המס על הדלק.

ד"א, אפשר להגיד בתגובה למה שכתבת, שעדיף דלק גבוה ומחיר קנייה נמוך כדי שלכמה שיותר אנשים יהיו מכוניות חדישות (בטיחות, זיהום אוויר, איכות) וגם כדי שאנשים יצמצמו כמה שניתן את הנהיגה ברכב (שוב זיהום אוויר, פקקים, יותר תחבורה ציבורית).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לדעתי עדיף טסטים יקרים מכוניות זולות ודלק יקר (יקר כמו עכשיו).

אגב, בארץ יש גם מיסוי כבד על רכבים, גם מיסוי כבד על הדלק, וגם שכר נמוך.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

תלוי עד כמה המחיר ירד על רכישת רכב חדש, וכמה יעלה הדלק.

אם מכונית חדשה תעלה 50 אלף (יפנית,אוטומטית 1600) והדל יעלה כמו עכשיו אז כנראה שזה עדיף...

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

אני חושב שעדיף מכוניות יקרות אבל אחזקה זולה.

מה הטעם במכונית אם אתה לא יכול להשתמש בה כי הדלק יקר?

חוץ מזה שזה יפגע לדעתי בבעלי המעמד הנמוך-בינוני,למכונית חדשה הביטוח יקר יותר,טיפולים יקרים יותר וכו', אז מה יעזור לאדם הפשוט אם יהיה לו אוטו חדש שהוא אינו יכול לתחזק?

עדיף לו אוטו ישן יותר שיהיה באפשרותו לטפל בו ולנהוג בו בלי שהוא יצטרך לחסוך באוכל כדי שיהיה לו כסף לעשות טיול עם המשפחה לצפון או משהו.

ובכלל אצלינו בארץ בסוף גם המחיר של הדלק יעלה וגם עלות הרכישה תעלה.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

אפשר שגם מכוניות יהיו זולות וגם האגרות רישוי יהיוי זולות ותעריפי הדלק יהיו זולים ?

שמוליק, אפשר לחיות בחלום ?

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
אפשר שגם מכוניות יהיו זולות וגם האגרות רישוי יהיוי זולות ותעריפי הדלק יהיו זולים ?

שמוליק, אפשר לחיות בחלום ?

אלוהים ישמור! חלום בלהות!

תחשוב רגע אחד מה היה קורה אם רק חלק קטן מהחלום המתוק שלך היה מתגשם וליטר דלק היה עולה 1.80.

הרכבות והאוטובוסים היו ריקים, במקום זה היית מקבל פקקי ענק כל בוקר, עננה שחורה שמכסה את איזור המרכז, תאונות דרכים מרוב מכוניות על הכביש שהיו נוסעות במהירויות גבוהות (כי לעזאזל תצרוכת דלק. אגב לסקפטים שבינינו - בשנות השבעים כשהיה משבר דלק גדול באמריקה הגבילו את מהירויות הנסיעה ל-70 קמ"ש, תוצאת לוואי - ירידה בזיהום אוויר וירידה בהרוגי תאונות דרכים).

מחיר הדלק עד כמה שזה לא נראה רציני מהווה גורם מרסן, עלייה של מחירים יכולה לתרום אפילו אם היו קצת מנתבים את הכסף שמקבלים מהמסים עליו לנתיבים חכמים יותר (כמו שיפור תשתיות, חינוך, סבסוד קורסים לנהיגה מתקדמת וכו').

לצעוק "הדלק יקר" או "כל יומיים מעלים את המחירים" (למרות שבזמן האחרון נראה שהחבר'ה למדו שמעדכנים רק כל 1 לחודש) מראה קצת על צרות אופקים וחשיבה מוגבלת, לא?

פורסם

מה אכפת לי ! העיקר אני נהנה ? :wink:

טוב נו, אנחנו לא באמריקה. כבישים אין סופיים, תרבות קצת שונה ועוד...

התעוררתי :-)

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

אני לא חושב שזה מראה על צרות אופקים וחשיבה מוגבלת.

לדעתי זה מראה שהמחירים על הכל עולים והמשכורות נשארות זהות.

לדעתי זה מראה שלאנשים כבר אין כסף לתת ולא לקבל יותר מידי בתמורה.

לדעתי זה מראה שצריך לדעת שיש גבול ואי אפשר לסחוט מאנשים את מעט הכסף שנשאר להם.

אולי אני מגזים קצת אבל ככה אני מרגיש-נדפק.

ובכלל זה קיבל פאן פוליטי ולשם אני לא רוצה להגיע..

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

שלא תבין אותי לא נכון, אני אוהב לנהוג. אבל, הייתי מעדיף ללכת 10-20 מטר, לקחת רכבת, לשבת בכיף ולקרוא את "מוטו"...

במקום זה אני צריך להיכנס לאוטו, לבזבז זמן, דלק ולזהם את האוויר. אני מפסיד שעות יקרות מהחיים שלי ומסכן את הסביבה (כן, כולנו "רוצחים בפוטנציה", תאמינו או לא...)!

מה שעצוב בכל העסק המלוכלך הזה הוא שאם מדינת ישראל אל היתה בשנותיה הראשנות תחת שילטון זר, גם רכבת לא היתה כאן!

הממשלה מרוויחה (טוב) המתחביב של "מר ישראלי". התחביב שניקרא "אוטו חדש"...

כמה מאיתנו מכירים אנשים שרכשו פג'רו או כל רכב אחר שעולה מעל 200K? כמה מכירים אנשים שרכשו רכב שעולה מעל 300K? אילו לא אנשים עשירים במיוחד, אילו אנשים רגילים, לא מיליונרים או כאילו שזכו בלוטו... אילו אנשים שחושבים ש"מגיע להם להפניק את עצמם"... ואין בזה פסול, להפך, תפאדל!!!

ונראה כאילו המדינה מעודת אותם... ואין שום סיבה שלא!!!

הרי על כל רכב שאתם קונים, המדינה מרוויחה שלוש פעמים. פעם אחת היא מרוויחה (וזה החלק הגדול) מהמס. על כל רכב שאתם קנים, חדש מה"ניילונים" המדינה "קונה" אחד בישבילה....

פעם שניה היא מרוויחה בזה שהיא מכניסה עוד רכב חדש למעגל המכוניות הבטוחות שמיסתובבות על הכביש. וגם כאן, אין בזה פסול, אלא שאת גרף ההרוגים שאולי קטן לפעמים היא זוקפת למיבצעי "קופה רושמת" שהיא מנפיקה מידי פעם...

ופעם שלישית היא בדלק...

אין למדינה אינטרס ליבנות ולפתח תחבורה ציבורית נאותה!!! אל תגידו "יש אוטובוסים לכל מקום"... כמה פעמים יצא לכם לרדת מרכבת ולראות את האוטובוס נוסע מהרציף? אילו היה מתואם... או אילו היתה רכבת תחתית, הרחובות היו יותר בטוחים...

הרכבת הפרוורית שמתוכננת בז'בוטינסקי מגיעה 10 שנים מאוחר מידי. ולכרמלית היו צריכים להיצטרף עשרות קווים!!! את כל ת"א היו צריכים לחפור מיתחת. ואל תגידו לי "שזה אל אפשרי"... אפשרי וחצי!

קחו למשל את בוסטון, עיר שמונה את עוכלוסיית ישראל בערך ( :wink: ). המהנדסים הבינו לפני 10 שנים שהתשתית לא תחזיק מעמד והחליטו להכין תשתית חלופית, וכל זה ללא הפרעה לתנועה בעיר!!!

כל העיר חפורה מלמטה, פיתרונות הנדסיים מדהימים לבעיות שהיתעוררו בזמן הפרוייקט. ואני לא מדבר על חפירה בלבד, אלא איך להזיז תנוע של גשר שרוחבו כמו נתיבי איילון אל מיתחת לקרקע! לתוך מערות...

ושוב, כל זה ללא שניגרמה הפרעה אחת בתנועה!!!

למי שזה כן מעניין אותו שיחפש בGOOGLE "boston big dig" או כאן ...

פרוייקט הנדסי שידובר עליו עוד שנים רבות, שמטרתו היתה לנקות את העיר מהכבישים ש"תלויים" בה, מהמחלפי ענק שיש בה, ולהעביר את כולם אל מיתחת לאדמה! במקום הכבישים תיבנה שדרה...

שווה קריא, או אפילו עילעול!!! לא יאומן. כמו שאמר לי המ"כ שלי:"אין לא יכול, יש לא רוצה!!!"

המדינה שלנו לא רוצה, נקודה!!!

הם מנסים לתפוס את החבל משני קצותיו. ואנחנו, מקבלים את כל ה"מרטדלה"...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

תשתיות ? חינוך ? סבסוד קורסים ? סל בריאות ?

אתה חי בישראל ?

נו באמת, אם הכסף הזה היה הולך באמת למקומות האלה אז הייתה יכול להגיד שהצעקה הזאת מראה על צרות אופקים.

אבל כל עוד הכסף הזה הולך לנסיעות של שרים לחו"ל ולמכוניות יוקרה שבהן הם מגיעים לנתב"ג, הצעקה הזאת ממש לא מראה על צרות אופקים, אלה יותר מראה את המציאות המרה שבה אנחנו נמצאים.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

אני לא מבין אותך ידידי היקר מחיר הדלק מהווה גורם מרסן?

את מי בדיוק? את עובדי המדינה שנוסעים חופשי, את העשירים שימשיכו להיתעשר ולא ממש מזיז להם כמה יעלה ליטר בנזין? אף אחד לא מצפה שליטר יעלה 1.80 אבל אם המחיר היה בהתאמה למחירי הדלק בעולם והיה שפוי ולא משתנה בתכיפות זה היה נראה לי נורמלי

צרות אופקים ???

כנראה שאתה שייך לאלו שלא קשה להם לוותר על עוד כמה "שקלים" בחודש .לי זה ממש נמאס וסטינו מהנושא שלשמו כתבתי את העניין מה אנחנו יכולים לעשות ??

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...