Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5657 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הבעיה האמיתית שלנו היא השלטון מצד אחד, ומסע ההפחדה שאנחנו נמצאים במלחמה מתמדת מצד שני.

רבותיי, צריך להתעורר ולהבין שאוייב ממשי כבר אין לנו (מצרים נסמכת על הדוד סם בדיוק כמונו, ירדן לא מעונינת במלחמה, וסוריה - סוריה רוצה להיות סמוכה על שולחנו של הדוד סם, בגלל זה הם יצאו מלבנון. בלבנון יש בלגאן, ולזכותם ייאמר שהם מרימים את הראש ודואגים למדינה שלהם קודם כל).

מה שיש לנו זה את מסעות ההפחדה של הממשלה והתקשורת אל מול אוייב מסתורי וכמה שהפלשתינאים הולכים להשמיד אותנו. (ולראיה, מזמנים היום פחות אנשי מילואים מבעבר לתעסוקה מבצעית).

(כביש עוקף עוקף).

אני מבין שאתה אישיות מאוד בכירה במשרד הביטחון....

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
איתך במה??? בהשמצות טיפשיות על עולם רביעי?

מותר לשאול בן כמה אתה?

היית פעם במדינת עולם שלישי? ראית איך זה נראה? חיית שם קצת? חבל שלא, כי אז היית מעריך קצת יותר את המדינה שלך. (אולי תעשה את זה בכל אופן עוד שנתיים כשתתגייס ולא תשחרר השמצות לאוויר).

אם אתה צריך לבקר את דודה שלך בבת ים, קח אוטובוס אם אין לך כסף, הבעיות הרציניות יותר באוטובוסים זה שעד לאחרונה הם היו מתפוצצים וזאת אגב הסיבה שהרבה כסף הולך לאיבוד, כי אתה חי במדינה עם בעיות.

אם הבעיה שלך היא שאתה רוצה לבקר את דודה שלך באוטו שלך כי ככה בא לך, אז בשביל זה צריך לשלם.

כתטייל קצת בעולם, כשתגדל, אפילו באירופה, תוכל להשוות את המדינה שלך מול מדינות אחרות, אז אתה תוכל להתרשם שיש פה הרבה מה לשפר אבל סך הכל לא כל כך נורא.

[כשהגעתי לארץ אחרי חודש עבודה באפריקה חשבתי שהגעתי לשוויץ, הכל תלוי למה שאתה רגיל. אתה ממש מזכיר את הת'רד ההוא (אולי זה אפילו היית אתה???) של אותו אחד שלא רצה שיחנו לו מול הבניין כי הוא רוצה חנייה קרובה לבית. מפונק]

שתהיה בעניינים:

1- אני בן 20

2- אני לא נהג חדש

3- אם עוד לא הבנת, אז אני אחרי גיוס

4- הייתי באפריקה בהתנדבות כמה חודשים כך שאל תדבר איתי על עולם שלישי ולמען האמת

הייתי מעדיף להישאר שם!

5- אני אתחיל להעריך את המדינה המזורגגת הזאת כאשר אני אראה תמורה לכסף שאני משלם

על כל מיני מיסים שבן אדם במדינה נורמלית לא שמע על קיומם ושלא נדבר על גובה

המס. ושלא נדבר על החארות שיושבים בכנסת ורק מדברים ומקבלים על זה ב.מ.וו סדרה

7 חדשה, על מה?! על עיניים יפות? הרי גם את זה אין להם...

6- אל תטפל לדוגמאות שלי!!!

7- לא זה לא אני כי לי יש חניה פרטית מתחת לבית וגם כאשר לא הייתה לי לא בכיתי על זה

וחניתי במקום הראשון שמצאתי בלי לחשוב פעמיים. לי, שלא כמו כמה אחרים פה אין

בעיה ללכת קצת ברגל , עד האוטו או לכל מקום אחר.

8- ההשמצות שלי באות עם סיבה

9- אני לא מדבר באוויר- אם אני אומר אני מקיים, רוצה לבדוק?!

ולהבא, שלא תוציא מהפה שלך מילה על משהו שאתה לא מבין בו או על מישהו שאתה לא מכיר. כי עם היית מכיר אותי, לא היית מדבר.

ואם כבר אתה מדבר אז על תעוות את העובדות זה רק מראה על האופי שלך...

עם מחירי הדלק של היום צריך להיות יצירתיים...

"...торможу редко, но метко"

פורסם
אני מבין שאתה אישיות מאוד בכירה במשרד הביטחון....
תודה לאל אני לא קשור למשרד הבטחון יותר.

בסוף דרכי במערכת הייתי במודיעין. הייתי קורא סיקורי מודיעין השכם והערב. אפילו כתבתי כמה.

היום אני פשוט מכיר מאוד מקרוב את התקשורת הישראלית, ויודע איך הם בוחרים כתבות.

אני לא מזלזל במלאכה החשובה של הגנה על המדינה שלנו, ומעריך את כל האנשים שעוסקים בה, אבל הצבא תפקידו הוא להתריע ולהתכונן למלחמה באופן הכי טוב שהוא יכול במסגרת שנותנים לו.

אבל תסתכל על הנתונים כמו שהם, ותסיק את המסקנות שלך. אם אתה סבור עדיין שכל מדינות ערב רק מתכננות איך להשמיד אותנו, אז לדעתי טועה. אין להן את היכולת והרצון.

ולגבי הפלסטינאים, הם לא יכולים להשמיד אותנו, רק להציק בפעולות טרור שאפילו כמות ההרוגים שיש לנו בכביש יותר גבוהה מכמות ההרוגים שהם גרמו לנו.

אבל אנחנו מאבדים פה את הנושא המקורי, ונגררים לויכוח שהוא לא קשור. ואל תרד עלי כמו שניסית לרדת על הבחור ההוא.

אתה מוזמן להתווכח איתי מחוץ לדפי הפורום.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

מאמר - דיעה אישית מאת: עמירם כהן.

הפרדוקס של מחירי הדלק בישראל

מחיר הבנזין 95 אוקטן בתחנות הדלק עלה בסוף אפריל לשיא של 5.48 שקל לליטר; זו ההתייקרות הרביעית מינואר השנה, ובסך הכל עלייה של 14.6%. זעמם של בעלי הרכב על ההתייקרויות גבר במיוחד בעקבות דיווחים משוקי הדלק העולמיים על ירידות חדות במחירי הנפט הגולמי - חומר הגלם שממנו מזקקים בנזין: בעוד הבנזין בישראל התייקר בראשית מאי ב-2.5%, הנפט הגולמי הוזל ב-11%.

נישא על גלי המחאה של הציבור, הורה שר התשתיות בנימין בן אליעזר לדרג המקצועי במשרדו לבחון יישום נוסחה חדשה למחירי הבנזין בישראל במטרה לבטל את "הפרדוקס" הזה. ואולם הפרדוקס לא קיים. בן אליעזר ויועציו לא יגלו נוסחת פלא שתאפשר להתאים תמיד את מחירי הבנזין למחיר הנפט הגולמי.

הסיבה היא שמדובר בשווקים נפרדים לחלוטין. שוקי הנפט הגולמי, הבנזין, הסולר ומוצרי הדלק האחרים הם מערכות שונות ואין ביניהם מצב של כלים שלובים. בבסיס הדברים מושפעים מחירי כל מוצרי הדלק ממחירי הנפט הגולמי. אבל ההשפעה גדולה רק במעט מזו של מחירי בולי העץ ביערות האמזונס על מחירי הרהיטים באיקאה, או התלות שבין מחיר פולי הקפה במדגסקר למחירי האספרסו בבתי הקפה בתל אביב.

"קיימת אפשרות לפער זמנים של כמה שבועות ואפילו כמה חודשים עד שהשינויים החלים מעת לעת במחירי הנפט הגולמי באים לידי ביטוי במחירי המוצרים כגון בנזין וסולר", אומר יואב ערמוני, יועץ לענייני דלק ואנרגיה שבעבר שימש מנהל מינהל הדלק במשרד התשתיות.

לדברי ערמוני, המשחק העיקרי בשוקי הבנזין והסולר העולמיים הוא ניהול מלאי. בראשית האביב לקראת עונת הנסיעות והחופשות בארה"ב ובאירופה, צוברים הספקולנטים מלאי גדול של בנזין ומחירו בשוקי הדלק ממריא. לעלייה זו יש ביטוי בתחנות הדלק בישראל.

לעומת זאת בשוק הסולר יורדים המחירים באביב, מכיוון שהספקולנטים נפטרים מעודפי מלאי שלא הצליחו למכור בחורף, כשהביקוש לסולר לחימום היה גדול. בסתיו מתהפכת המגמה והסוחרים מוכרים עודפי בנזין וצוברים מלאי של סולר. דוגמה מייצגת למתרחש באביב היא עדכון המחירים האחרון: הנפט הגולמי הוזל (11%) ואילו הבנזין התייקר (2.5%) והסולר הוזל (1.5%).

גם לתקנות בתחום איכות סביבה עשויות להיות השפעות על מחירי הבנזין והסולר ללא קשר למחירי הנפט הגולמי. כך, תקנה חדשה בעניין זיהום האוויר גרמה בראשית שנות ה-2000 לסגירת בתי זיקוק בארה"ב, שהעדיפו לנקוט צעד זה על פני השקעה שתאפשר להם לעמוד בתקנה.

התמונה מסתבכת עוד יותר, מכיוון שגם לציפיות להתייקרויות או להוזלות במחירי הנפט הגולמי יש משקל במחירי המוצרים. השוק "יודע" בקירוב - על פי המחירים הנקבעים בחוזים למסירה עתידית - מה יהיו מחירי הנפט הגולמי בתוך שבוע, חודש או חודשיים ומבצע מראש את ההתאמות במחירי הבנזין הסולר.

איך מעדכנים את המחירים?

נוסחת עדכון מחירי מוצרי הדלק בכלל הבנזין נקבעה בראשית שנות ה-90 כחלק מהרפורמה במשק הדלק. מטרת הנוסחה, שפותחה בידי צוות מקצועי בראשות נסים בן אדרת, היתה לקבוע מחיר בנזין בישראל שייצג עד כמה שאפשר את מחירי הבנזין בשוקי הדלק בעולם. בגלל הקרבה לישראל, הוחלט כי המחירים יהיו צמודים למחירים שנקבעו בנמל לה-וירה באיטליה, המייצגים את המחירים באגן הים התיכון.

הנוסחה משקללת את המחירים של מוצרי הדלק בישראל בחמישה מתוך שבעה ימי המסחר האחרונים בכל חודש בנמל לה-וירה. לדוגמה, מחיריהם של מוצרי הדלק בישראל במאי ייקבעו על פי המחיר המשוקלל ב-28-24 באפריל. עוד נקבע שאם עד אמצע החודש חלה באחד המוצרים קפיצה של 10% יעודכנו מחירי כל המוצרים ב-15 בכל חודש. החלק הזה של הנוסחה בוטל לאחר כמה שנים.

הרציונל מאחורי נוסחת העדכון היה שחמשת ימי המסחר האחרונים לקראת סוף החודש מייצגים את מגמת המחירים לחודש הבא. המחיר ששרר בסוף אפריל בשוק העולמי יהיה אצלנו במאי. החולשה בנוסחה זו היא שקפיצות אקראיות במחירים באחד או בשניים מחמשת ימי המסחר המייצגים, עלולות לפגוע בייצוג מחירי השוק במחירי המוצרים בישראל.

ערמוני סבור שכדאי לבחון מחדש את תקפות הנוסחה. "כדאי לערוך בדיקה אם הנוסחה שייצגה נכון את המחירים לפני 15 שנה עדיין תקפה היום. ייתכן שצריך לבחון את הרחבת הרצועה ל-10 ימי מסחר אחרונים, אפילו לשבועיים. ככל שנלך למדגם גדול יותר נקטין את הקפיצות כלפי מעלה וכלפי מטה.

"כל עוד היתה אופציה לעדכון גם באמצע החודש, זה ניטרל במידה רבה את הקפיצות. ביטלנו את העדכון הזה בגלל המטרד שגרם למערכת ונשארנו עם 5 ימים לנוכח שינויים חדים שלא ניתן לתקן אותם באמצע החודש.

"צריך להדגיש ששינוי אפשרי בנוסחת העדכון אינו קשור ליצירת התאמה בין השינוי במחירי הנפט הגולמי והשינוי במחירי הבנזין. על בעלי הרכב לצפות שהרחבת הרצועה תמנע מצב בו הנפט הגולמי יוזל והבנזין יתייקר. עם זאת הרחבת הרצועה עלולה לפגוע בדיוק מגמת המחירים. לכן צריך לבדוק מחדש ולראות איזו נוסחת עדכון תייצג נכון יותר את מחירי השוק העולמי".

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

עמית, תודה על המאמר, השכלתי, אך בד בבד עלו במוחי שאלות מטרידות מאוד...

למה אין גוף חיצוני כגון מבקר במדינה שמבקר את שוק הדלק בארץ?

למה אין גוף חיצוני שמפקח על תקינותן ותוקפן של נוסחאות כגון זאת? והאם הן אקטואליות עדיין...

למה אנחנו מסתמכים על מסחר בעיר מסויימת, עיר אחת בקביעת מחירי הדלק למדינה שלמה?

למה אין מדגם מייצג בסוף כל חודש מכל ערי הנמל ששוכנות לחופי הים התיכון?

למה אנחנו מסתמכים על כלכלה של מדינה אחרת בקביעת דברים רגישים כלכך כמו מחירי דלק?

למה אנחנו לא "מיישרים קו" ומתאימים את מחירי הדלק שלנו למחירי הדלק באירופה ואסיה?(אני לא מגזים ואומר ארה"ב).

צריך למסור לבדואים שמבריחים גראס מסיני שיתחילו להבריח דלק. הם בטוח יעשו מזה הרבה יותר כסף.

פורסם
עמית, תודה על המאמר, השכלתי, אך בד בבד עלו במוחי שאלות מטרידות מאוד...

למה אין גוף חיצוני כגון מבקר במדינה שמבקר את שוק הדלק בארץ?

הרי מלבד הדלקים שבפיקוח, שוק הדלק אמור להיות שוק חופשי ותחרותי כך שלמבקר אין כל נגיעה לזה.

למה אין גוף חיצוני שמפקח על תקינותן ותוקפן של נוסחאות כגון זאת? והאם הן אקטואליות עדיין...

נו באמת?! עוד תקציב מיותר, הרי ביותר מ-95% מהמקרים הנוסחה פגעה בול.

למה אנחנו מסתמכים על מסחר בעיר מסויימת, עיר אחת בקביעת מחירי הדלק למדינה שלמה?

ככל הנראה כתוצאה של סקר שוק, והרי הקביעה הזו די פוגעת(ראה סעיף קודם).

למה אין מדגם מייצג בסוף כל חודש מכל ערי הנמל ששוכנות לחופי הים התיכון?

אתה מגזים, הנך פופוליסט, הבחירות לכנסת יתכנו רק בעוד כשנה.

למה אנחנו מסתמכים על כלכלה של מדינה אחרת בקביעת דברים רגישים כלכך כמו מחירי דלק?

זוהי לא כלכלה של מדינה אחת, זהו סחר בינלאומי.

למה אנחנו לא "מיישרים קו" ומתאימים את מחירי הדלק שלנו למחירי הדלק באירופה ואסיה?(אני לא מגזים ואומר ארה"ב).

אנחנו דוקא במקום די טוב במחצית התחתונה של מחירי הדלק מאירופה(איני מכיר את אסיה), באירלנד למשל זה נע בסביבות ה-1.10 יורו.

צריך למסור לבדואים שמבריחים גראס מסיני שיתחילו להבריח דלק. הם בטוח יעשו מזה הרבה יותר כסף.

זה אפילו לא מצחיק

עמית.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

עמית,

אמנם לא בדקתי את מחירי הדלק בכל העולם, אבל לעניות דעתי מחירי הדלק בארצנו הקטנה לא פרופורציונליים לכלכלה המקומית.

לאזרח צריכה להיות האפשרות להחזיק רכב לספק צרכים שונים(חברתיים, כלכליים, מיניים וכו').

לא יתכנו מיסים גבוהים על דלק ועל יבוא במצב הנתון כיום.

נראה לך הגיוני שליטר בנזין יעלה 5.35-5.5 ש"ח כששכר המינימום עומד על 18 שקל לשעה?

נראה לך הגיוני שמס היבוא על מכוניות יעמוד על מאה אחוזים?

אין שום היגיון בדבר!

וגם אם רציתי, התחבורה הציבורית לא שווה לתחת.

אני אישית גר במושב ליד לוד. מרחק של כ-20 ק"מ מת"א.

בשבילי לנסוע לרכבת(20 ומשהו שקלים למונית, ובערך אותו דבר להתנייד באוטובוסים לשם), לקנות כרטיס, ולנסוע לת"א, שלא לדבר על תחבורה ציבורית בתוך ת"א, יעלה לי אותו דבר כמו לממן דלק, חניה, וקופסאת סיגריות לפקקים שבדרך.

אם תרצה, המדינה הזאת בדרך לחורבן כמו רכב הנוסע בנתיבי איילון(צפון) בנתיב השמאלי בין קיבוץ גלויות ללה גארדיה.

שלד

פורסם
עמית,

אמנם לא בדקתי את מחירי הדלק בכל העולם, אבל לעניות דעתי מחירי הדלק בארצנו הקטנה לא פרופורציונליים לכלכלה המקומית.

לאזרח צריכה להיות האפשרות להחזיק רכב לספק צרכים שונים(חברתיים, כלכליים, מיניים וכו').

לא יתכנו מיסים גבוהים על דלק ועל יבוא במצב הנתון כיום.

נראה לך הגיוני שליטר בנזין יעלה 5.35-5.5 ש"ח כששכר המינימום עומד על 18 שקל לשעה?

נראה לך הגיוני שמס היבוא על מכוניות יעמוד על מאה אחוזים?

אין שום היגיון בדבר!

וגם אם רציתי, התחבורה הציבורית לא שווה לתחת.

אני אישית גר במושב ליד לוד. מרחק של כ-20 ק"מ מת"א.

בשבילי לנסוע לרכבת(20 ומשהו שקלים למונית, ובערך אותו דבר להתנייד באוטובוסים לשם), לקנות כרטיס, ולנסוע לת"א, שלא לדבר על תחבורה ציבורית בתוך ת"א, יעלה לי אותו דבר כמו לממן דלק, חניה, וקופסאת סיגריות לפקקים שבדרך.

אם תרצה, המדינה הזאת בדרך לחורבן כמו רכב הנוסע בנתיבי איילון(צפון) בנתיב השמאלי בין קיבוץ גלויות ללה גארדיה.

שלד

ואתה צודק ב1000%

עם מחירי הדלק של היום צריך להיות יצירתיים...

"...торможу редко, но метко"

פורסם

פה אוקטן 95 עולה 3.30 גריבן, 2.70 שקל. המשכורות הממוצעות פה, משהו כמו 200 דולר.

אין שום קשר והתאמה בין המשכורת הממוצעת לבין מחיר הדלק. אז לא לבלבל במוח.

Піскун Святослав Михайлович

פורסם

למה שלא יהיה קשר?

לא צריכה להיות כלכלה פרופורציונלית? מצטער.

אם כך נראה אותך מסתדר עם משכורת של 2000 שקל נטו בחודש לא כולל אחזקה של רכב, דלק, אישה וילד.

וכמו שאמרתי תחבורה ציבורית לא יותר משתלמת מרכב.

שלד

פורסם
עמדתי לנעול או למחוק בהתחלה, אבל חשוב לי להוסיף משהו לפי מה שקראתי היום בעיתון - מחירי הדלק בעולם באמת ירדו, אבל חישוב מחירי הדלק בישראל נעשה לפי נוסחה מאוד ספציפית שהפעם, במקרה, לא לקחה את זה בחשבון. מה שזה אומר זה שהשיטה דפוקה וצריך לשנות אותה. כמובן שאצלנו במדינה נזכרים אחרי ולא לפני, אבל אני מקווה שזה לפחות יביא איזה שיפור מסוים בנושא מחיר הדלק.

ואם כבר אז כבר - מה דעתכם עדיף - מחירי מכוניות חדשות נמוכים ומחיר דלק ואגרה גבוהים, או להפך?

רוני

רוני, לא קראתי את כל התגובות - ובא לי להנות בספונטניות.

תגיד , זה ל מתכזז?!

פורסם

אני רק מתגעגע לימים שליטר היה עולה 4.80 :-( ...

מה אתם אומרים? תחזור עטרה ליושנה? נחזור לימים שליטר דלק היה עולה 2 ש"ח בלבד? (ככה לפחות זקני העיר מספרים).

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

מקיוסי - לא צריך ללכת רחוק, לפני קצת יותר משנה (ב5 לדצמבר אם לדייק...) שילמתי 225 אג' לליטר סולר.

בתדלוק האחרון שלי שילמתי 398 אג' לליטר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5657 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...