Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נחשפה מחליפת האלפא 159 הג'וליה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5656 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא הייתי מספיד את המחליפה של ה159 עדיין.

פיגו שדווקא הלכו בדרך הזאת של קלקול האלמנט הדינמי ברכבים שלהם,ויצאו בהצרות ש"לא מעניין אותם דינמיות כי זה לא מוכר מכוניות",פתאום יצאו ביציאה עם הRCZ,רכב שמקבל המון שבחים על איכויות דינמיות גבוהות ו"חזרה להנאה מנהיגה כמו שפיגו ידעו לעשות".

ככה שצריך לתת לזמן לעשות את שלו כי כל הניחושים הם בעצם מה שהם:ניחושים ותו לא.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ניב, אני מבטיח לך שכשתחזור לGT תתגעגע לאיכויות המיוחדות של ה159 בדיוק כמו שאתה מתגעגע עכשיו לאיכויות המיוחדות שיש לGT.

בדיוק מהסיבה הזו לא מכרתי את ה147 כשעברתי ל159.

ה159 היא רכב מדהים אולי הטוב מסוגו, אבל אין לה את המשהו המיוחד הזה הנקרא אופי, יש לה אחיזה מדהימה, הגה לא רע בכלל, איכות יצור מדהימה אבל אין מוזיקה מהמנוע (יש לה צליל כמו של מאזדה6) בGT לעומת זאת מוזיקה מהמנוע ממכרת, הגה חד כסכין, עיצוב מדהים, מושבים מחבקים....נוסטלגיה.

לכן גם החלטתי לחזור לGT בשביל לחזור לימים שאלפא היתה אלפא ולא רכב גרמני...

לגוליטה אין היום שום יתרון על מזדה3 למשל לא בעיצוב, לא בצליל, לא ברמת חומרים,לא בהגה אז מה באמת נשאר לנו...זכרונות מהעבר.

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם
'אוטואקספרס' ידועים בחיבתם לפוטושופ ול'סקופים' בכל מחיר, בדומה ל'אוטובילד' הגרמני. ככה זה כשמוציאים שבועון וצריך לעורר עניין וריגוש על בסיס קבוע, כשעל אותו המדף נח שבועון איכותי ומעט יקר יותר בשם 'אוטוקאר'...

המגזין עצמו חביב וקליל בגישתו, אך הסקופים די מופרכים..

אני שומר עד היום מגזין שלהם שעל השער מופיעה "החיפושית החדשה" (עוד לפני שהוצגה רשמית) שלטענתם הייתה צריכה להיות שת"פ של VW עם אופל.

הפוטושופ הוא של חצי קדמי של החיפושית (כפי שתוכננה ע"י סטודיו קליפורני) והחצי האחורי הוא של טיגרה והכותרת זועקת

DER NEU BEEGIRA

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני איני יכול להתקשט בשנות לימוד של עיצוב "נכון" (אם תשאלו אותי אין בכלל דבר כזה, אבל מה אני מבין), אפילו לא בהיסטוריה עשירה במיוחד עם אלפות אמיתיות ( פה ושם איזה ג'וניור, ברלינה 2000, באמת מזמן ומאוחר יותר אלפטא, סוד וגם 33 ). גם לשאלה מהו מוצאו ושיוכו של המעצב הנוכחי של המכוניות שלהם אין לי תשובה טובה. ואף על פי כן אני יכול לומר בלב שלם שהעיצוב הנוכחי של המכוניות שלהם אינו מבייש כהוא זה את יצירות המופת שקודמי מנסים להתרפק עליהן. יופי של עיצובים מוציאים שם וגם אם ביחס למיטו היה לי בתחילה ספק, בשל קוי הגרנדה פונטו שמתעקשים לבצבץ מתוכה, הרי שהזמן רק מיטיב עם עיצובה בעיניי, אוטו מקסים. אשר לבררה, דווקא היא למרות עיצוב בהחלט ייחודי ומושך, נראית יותר מכל דבר אחר כמו 159 שחוברה עם GT, פחות או יותר בקו האמצע. לא שזה מאוד רע, אבל זה לא ממש זה.

פורסם

זה פוטושופ

זאת לא מכונית אמיתית

תפסיקו לתת הערות על העיצוב, זה לא העיצוב של המכונית זה רק דימיון של כתב רכב.

האלפות האמיתיות האחרונות היו שנות ה 80 עם עיצוב של ג'יוגיארו.

לא פינינפארינה ולא מעצב הבית.

והם היו מכוניות שניסו להיות ספורטיביות ומיוחדות אבל זאת הייתה חברה פרטית קטנה בלי כסף ויצאו להם חרא של מכוניות.

מאז שאלפא שייכים לפיאט הם עושים קומבינות לעשות מכוניות זולות.

ה159 היא אופל בעיצוב איטלקי שהייתה מיועדת ליצוא לארה"ב.

פעם ראשונה שפיאט מנסים להוציא אלפא טובה הם הוציאו את המיטו שזה אוטו מדהים.

עכשיו פיאט יתחילו עוד פעם לעשות קומבינות עם המותג אלפא וישתמשו בחלקים של קרייזלר.

אייל

פורסם
אני איני יכול להתקשט בשנות לימוד של עיצוב "נכון" (אם תשאלו אותי אין בכלל דבר כזה, אבל מה אני מבין), אפילו לא בהיסטוריה עשירה במיוחד עם אלפות אמיתיות ( פה ושם איזה ג'וניור, ברלינה 2000, באמת מזמן ומאוחר יותר אלפטא, סוד וגם 33 ). גם לשאלה מהו מוצאו ושיוכו של המעצב הנוכחי של המכוניות שלהם אין לי תשובה טובה. ואף על פי כן אני יכול לומר בלב שלם שהעיצוב הנוכחי של המכוניות שלהם אינו מבייש כהוא זה את יצירות המופת שקודמי מנסים להתרפק עליהן. יופי של עיצובים מוציאים שם וגם אם ביחס למיטו היה לי בתחילה ספק, בשל קוי הגרנדה פונטו שמתעקשים לבצבץ מתוכה, הרי שהזמן רק מיטיב עם עיצובה בעיניי, אוטו מקסים. אשר לבררה, דווקא היא למרות עיצוב בהחלט ייחודי ומושך, נראית יותר מכל דבר אחר כמו 159 שחוברה עם GT, פחות או יותר בקו האמצע. לא שזה מאוד רע, אבל זה לא ממש זה.

לא התכוונתי להרברב או להתיפייף בידע שלי.

אני פשוט מגיע מתחום וציינתי עובדות זה הכל.

בנוגע לדגמי אלפא החדשים, נסגור את זה ככה בעצם כמו שכבר מישהו אמר פה, כל אחד והטעם שלו אבל הדגמים החדשים בהחלט לא רואויים לרוח של אלפא.

יום אחד שאהיה גדול גם לי תהיה מזארטי גראנד טוריסמו ....

פורסם

להזכירכם שלא כל האלפות הישנות היו מכוניות יפות - האלפטא, ה 75 וה 155 היו דוגמאות מצויינות.

אני אישית לא ממש מת על העיצוב של רוב האיטלקיות החדשות כמו הגולייטה או הלנצ'יה דלתא; הן נראות "עמוסות" מידי ומצועצעות יתר על המידה.

גודש הפריטים הכאילו נוסטלגיים לא הופך מכונית בהכרח ליפה יותר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

ומהי אותה רוח של אלפא ? חסר לך הרעש מהאגזוז ? הוא נעלם כבר עם הג'וליה, הג'וניור, הג'ולייטה המקורית, הספיידר. כל אלו הן מכוניות משנות החמישים והשישים של המאה הקודמת שכולן אגב הן אלפות עם הנעה אחורית. ניתן לטעון כמו קודמך שהחל משנות התשעים של המאה הקודמת אלפא עושה רק "זבל". אני בכל הכבוד לא מסכים. אני סבור שאלפא דווקא הצליחה לשמר יופי את המסורת, התחושה, אפילו הניהוג של מכוניותיה, גם ב 164, 166, ודאי ה 156 על נגזרותיה, כמו ה GT שדנו בה כאן, אפילו ה 147. וכל זה למרות המעבר להנעה קדמית שנעלמה עם ה 75. אני לא רואה בעיה בעיצובן של המיטו והג'ולייטה. ולמרות שהן מנתקות מגע מקו עיצוב מאפיין שראינו ב 156, עבור ל 159 וגרסות הקופה של שתיהן, העיצוב עדיין נשאר מוקפד מאוד, מיוחד ולטעמי מרהיב, ודאי לא כזה שאינו שונה מסיאט או מזדה.

פורסם

כשעומדים ליד בררה, לעתים באמת לא ניתן להבין מדוע יש אנשים שעושים רעש מהעיצוב שלה. בררה צריך לראות בזמן נסיעה, שם באמת מתגלה הגדולה של העיצוב שלה. קשה להישאר אדישים לנוכח הפרצוף המאיים שלה שמופיע לפתע במראה, כמו עוף דורס שמאיים לטרוף את שעומד בדרכו, ובטח כאשר האחוריים החמקניים שלה מתרחקים באלגנטיות ובזריזות.

גם אם מבחינת ניהוג בררה היא לא אלפא "של פעם" (ולמען הסדר הטוב, הכי קרוב שהגעתי לנהיגה בבררה זה נהיגה ב-159 בגרסאות שונות), הרי אין ספק שמבחינה עיצובית אין לה דבר להתבייש בו. היא בהחלט ממשיכה נאמנה של הקו האלפיסטי האופייני.

להזכירכם שלא כל האלפות הישנות היו מכוניות יפות - האלפטא, ה 75 וה 155 היו דוגמאות מצויינות.

עניין של טעם. אני, למשל, מאוד אוהב את העיצוב של השתיים הראשונות (בעיקר של השניה). עם האחרונה חסרה לי היכרות בלתי אמצעית כדי לגבש דעה מוצקה מספיק.

הפרצוף הזועף והאחוריים המוגבהים קמעה ממש עושים לי את זה. תראה אילו יפהפיות, אני נמס פה :oops:

alfa_75klein_1_enl.jpg

75-silver-orig.JPG

75-giovanni-side.jpg

75-hinten.jpg

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אני ממש אוהב את העיצוב של ה155.

פעם אפילו נכנסתי באחת! (טוב, מישהי נכנסה בי כשעמדתי ברמזור והעיפה אותי על האלפא).

היא נראית די רצינית ומזוויות מסוימות יש לה הבעה מתנצלת, כאילו שהיא מבקשת סליחה שהיא עומדת לקרוע לך את הצורה.

ALFA-ROMEO-Alfa-155-1-6-16V-Twin-Spark--1996-1997-.jpg

Alfa_Romeo_155_rear_20070321.jpg

פורסם

חולה על המומחים לאלפות האמיתיות שצצים בכל ויכוח דומה :lol:

זה פוטושופ

זאת לא מכונית אמיתית

תפסיקו לתת הערות על העיצוב, זה לא העיצוב של המכונית זה רק דימיון של כתב רכב.

האלפות האמיתיות האחרונות היו שנות ה 80 עם עיצוב של ג'יוגיארו. מדוע?

לא פינינפארינה ולא מעצב הבית.כמובן, ה-156 וה-147 פשוט מכוערות :lol:

והם היו מכוניות שניסו להיות ספורטיביות ומיוחדות אבל זאת הייתה חברה פרטית קטנה בלי כסף ויצאו להם חרא של מכוניות. אלפא הפסיקה להיות חברה פרטית לא הרבה זמן אחרי מלחה"ע השנייה. עד להשתלטות של פיאט היא הייתה בבעלות ממשלתית.

מאז שאלפא שייכים לפיאט הם עושים קומבינות לעשות מכוניות זולות. שחלקן, לפחות, יצאו לא רעות בכלל - ה-145/6, לפחות עם מנועי ה-TS, לא מוערכות מספיק ועל ה-156 וה-147 לא אכביר מלים.

ה159 היא אופל בעיצוב איטלקי שהייתה מיועדת ליצוא לארה"ב. נהגת? נהגת גם באופל על מנת להשוות? או שרק קראת מגזינים?

פעם ראשונה שפיאט מנסים להוציא אלפא טובה הם הוציאו את המיטו שזה אוטו מדהים. לדעתך, ואני מקווה שמתוך התנסות אישית. אני דווקא לא אהבתי כל כך :lol:

עכשיו פיאט יתחילו עוד פעם לעשות קומבינות עם המותג אלפא וישתמשו בחלקים של קרייזלר גם זה מידיעה אישית?

הויכוח גם די חסר תוחלת, שכן הוא צץ בכל דור ודור. כמו שאמר פעם עמיקם, פעם הג'וליה הייתה האמיתית האחרונה, אחר-כך סדרת האלפטא על נגזרותיה, עכשיו ה-156 ולדעתי הרעיון מובן.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
חולה על המומחים לאלפות האמיתיות שצצים בכל ויכוח דומה :lol:

.

מדוע? GTV, ספרינט...אלפא 155 זה לא בדיוק הרכב שעולה לנו בראש שחושבים על אלפא

כמובן, ה-156 וה-147 פשוט מכוערות :lol: חברה שמפורסמת בחברה של מכוניות ספורט בלי אף מכונית ספורט בתקופה הזאת והמכונית הכי מהפכנית שהם עשו אז היה 147 עם מנוע 6 צילינדר עתיק

אלפא הפסיקה להיות חברה פרטית לא הרבה זמן אחרי מלחה"ע השנייה. עד להשתלטות של פיאט היא הייתה בבעלות ממשלתית.

הממשלה השקיע המון כסף בחברה,היו להם וואנים מדהימים,הפח האיכותי שהם הביאו בקומבינה היה מעולה.

שחלקן, לפחות, יצאו לא רעות בכלל - ה-145/6, לפחות עם מנועי ה-TS, לא מוערכות מספיק ועל ה-156 וה-147 לא אכביר מלים. 145/6/155 ממש פאר היצירה (הסינים לא היו מעיזים לעשות כאלה רכבים)

נהגת? נהגת גם באופל על מנת להשוות? או שרק קראת מגזינים?מנוע,שילדה...הרכב הוא 100% GM

לדעתך, ואני מקווה שמתוך התנסות אישית. אני דווקא לא אהבתי כל כך :lol: אתה רוצה להגיד שהם השקיעו יותר ב 145?

גם זה מידיעה אישית? SUV מבוסס על ג'יפ גרנד צ'רוקי בדרך גם כנראה מחליף ל 166

אייל

פורסם

לא ענית באמת על אף שאלה (חוץ מהמשך הטחת ביקורת) אבל ניחא. לענייננו:

GTV, ספרינט...אלפא 155 זה לא בדיוק הרכב שעולה לנו בראש שחושבים על אלפא

אתה אולי לא חושב על ה-155 (והיא באמת נחשבת ללא מוצלחת), אבל דווקא לשם הספורטיבי היא עשתה שירות טוב כשטחנה כמעט כל אליפות טורינג בה השתתפה.

חברה שמפורסמת בחברה של מכוניות ספורט בלי אף מכונית ספורט בתקופה הזאת והמכונית הכי מהפכנית שהם עשו אז היה 147 עם מנוע 6 צילינדר עתיק

תשובה מתחמקת. השאלה דיברה על עיצוב ואתה עברת לטיב של מכונית ולמהפכנות טכנולוגית. אם כבר, אותו V6 (בגרסת 2500) זכה, כמעט 30 שנה לאחר הצגתו, למנוע השנה בקטגוריה שלו (98 או 99, לא זוכר). אבל לא ניתן לעובדות או לשאלה לבלבל, נכון? :wink:

145/6/155 ממש פאר היצירה (הסינים לא היו מעיזים לעשות כאלה רכבים)

אני אשאל שוב - נהגת? הייתה לך פעם? התשובה נותרה בלא מענה, לדעתי לא בכדי.

מנוע,שילדה...הרכב הוא 100% GM

שוב התחמקת מלענות לשאלה. זה שהבלוק (בלוק, חתיכת ברזל, לא מעבר לכך) והרצפה הם GM לא באמת חידשת, לי או לכל אחד אחר. השאלה שלי הייתה מאד ספציפית וגם כאן התחמקת. לזרוק רפש הרבה יותר קל. מזכיר את הירידות על שלדת הטיפו ויישומיה השונים, המתעלמות מהעובדה שבבסיסה השלדה (לפחות לזמנה) הייתה מצוינת.

אתה רוצה להגיד שהם השקיעו יותר ב 145?

מאד לא מובן לי ההקשר, פרט להתרסה. אשמח להבהרה.

SUV מבוסס על ג'יפ גרנד צ'רוקי בדרך גם כנראה מחליף ל 166

נניח. גם אם כן, מה רע בזה?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...