Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יכול להיות שבגולף, בגלל שהיא חדשה, לוח השעונים הוא מסך דיגיטלי (לא תצוגה דיגיטלית אלא התשתית דיגיטלית) ומראה במדויק כמה הסל"ד נופל. במכוניות עם מחוג שמבוסס על משקולת לוקח לו זמן להגיב בירידה ואתה רגיל לזה מהרכב הקודם שלכם.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
כל מי שנוסע על רכב ידני יבין על מה אני מדבר' date=' או לפחות אחרי שהוא ינסה להעלות הילוך הכי מהר שהוא יכול. [/quote']

מצטער, אני נוסע על ידני ואני לא מבין על מה אתה מדבר. עזיבת גז ולחיצת קלאץ' מפילה מיד את הסל"ד למטה, הסנכרונים בגיר מתוזמנים כדי שבהעברה ממוצעת (כלומר לא הכי מהירה שיש אבל גם לא איטית) הסל"ד יפול בדיוק למקום הדרוש בשביל ההילוך הבא. אם תנסה להעביר מאוד מהר (ובהנחה ואתה מיומן) תוכל אולי לגבור על מהירות הירידה בסל"דים נמוכים, אבל בסל"ד גבוה לרוב הירידה חדה יותר.

בקיצור - DSG לא עושה ניסים ולא בטיח. מה שכן - הוא מעביר הילוך יותר מהר ממרבית הנהגים, ולכן אני מניח שניהול המנוע/גיר והסנכרונים דואגים להוריד את הסל"ד קצת מהר יותר מבגיר ידני.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

זה מדהים איך אף אחד מכם לא הצליח להבין מה הבחור המסכן שואל.

דמיינו מצב אתם בהילוך שני במהירות 50 קמ"ש ורוצים להחליף לשלישי, המנוע כרגע מסתובב ב-3.5 אלף סל"ד, בהילוך שלישי ומהירות 50 קמ"ש הוא יסתובב ב-2.5 אלף סל"ד. דיינו על מנת לבצע העברה חלקה יש ללחוץ את הקלאץ להעביר לשלישי ולשחרר את הקלאץ ולחזור לגז בדיוק ב-2.5 אלף סל"ד. מאחר שאנו בני אדם בד"כ עד שנסיים את ההעברה נהייה באיזור ה-2.5 אלף סלד או קצת מתחת (ואז יש לפצות במתן גז בניים). בגיר DSG לעומת זאת ההעברה מתבצעת עוד הרבה לפני שהסל"ד יורד ל-2.5 אלף. למעשה ההכנסה להילוך מתבצעת עוד לפני העברה עצמה, כך שלמעשה המנוע עובר מקלאץ שמסתובב במהירות של 3.5 אלף סל"ד לקלאץ שמסתובב במהירות של 2.5 אלף סל"ד. ההעברה בגיר כפול מצמד מתבצעת תוך כדי כ-70 מילי שניות. אני לא מכיר אף מנוע שמאבד אלף סל"ד ב-70 מילישניות. עכשיו אם ההעברה תהיה מידית בלי להתחשב במהירות המנוע, תתקבל בעיטה, באופן דומה להקפצת הקלאץ בגיר ידני. השאלה שהבחור שואל היא איך המנוע מאבד את הפרשי הסל"ד מבלי לתת תחושת בעיטה.

לדעתי, על בסיס הגיון יש רק 2 דרכים לפתור את זה, או שיש בלם שבולם את מהירות המנוע, שזה אפשרי אבל לא סביר. או שהמחשב יודע כמה זמן יש למרוח את הקלאץ, בכדי לתת תאוצה הקרובה לתאוצה שהיתה לפני העברת ההילוך (שכן בעת ההעברה המנוע אינו מקבל דלק).

לגבי הורדת הילוך זה די ברור שהמחשב נותן גז בניים.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

יכול להיות שבמנוע שמוצמד לתיבת DSG יש גלגל תנופה קל יותר?

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם

לא ממש לא. ב-600 סל"ד המנוע מבצע 10 סיבובים לשניה, יש מחזור כוח כל 2 סיבובים, כלומר מתבצעים 5 מחזור כוח עבור כל צילנדר, כפול 4 זה 20, כלומר כל 1/20 השניה או 50 מילישניות מתבצע מחזור כוח. אם המנוע היה מסוגל לאבד אלף סלד ב-70 מילישניות, הוא לא היה אפילו מניע מתחת ל-700-800 סל"ד, ולא היה פועל חלק מתחת לאיזה 2500-3000 סל"ד. שלא לדבר על זה שהיה לו מומנט אפסי מתחת לכמה (עשרות?) אלפי סל"ד.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
אוקיי, יש התקדמות!

התגובה שלך לא מחדשת לי אבל אני רואה שאתה מבין על מה אני מדבר.

עכשיו, אם תעביר הילוך בגיר ידני בצורה ממש מהירה ותרים את הדוושה של הקלאצ' מהר מאוד, מה שיקרה זה שהסל"ד יהיה גבוה ממה שהוא צריך להיות בהתאם להילוך, ויקרה כמו שאמרת עם הDSG- התיבה "מעצלת" את המנוע לסל"ד החדש של ההילוך. כשעושים את זה, בגלל אי ההתאמה במהירויות, מהירות המנוע יורדת מהר (אותו פרינציפ כמו בDSG), והרכב עצמו מזנק טיפה קדימה כי המנוע הסתובב יותר מהר מהתיבת הילוכים. כל מי שנוסע על רכב ידני יבין על מה אני מדבר, או לפחות אחרי שהוא ינסה להעלות הילוך הכי מהר שהוא יכול. עכשיו, איך זה שבDSG, שבו כנאמר התיבה "מעצלת" את המנוע ובשל מהירותה גורמת "בכוח" לירידה של הסל"ד, לא מרגישים את הזינוק הזה קדימה של הרכב והכל נעשה בצורה חלקה לגמרי?

הגעתי לשורש השאלה ואני מקווה שאני אגיע גם לתשובה בקרוב :wink:

בקשר לשאלתך, נראה שהניהול מנוע מפצה בהחלפות הילוכים למעלה ולמטה.

אגב, בנהיגה "לא הגיונית" כן ניתן לגרום לנסיעה פחות חלקה, פשוט שחק קצת במצב ידני ותגלה את התרחישים השונים.

למשל - כזכור לי, לגרימת הזינוק קדימה הזה שאתה מדבר עליו:

1. סע בשלישי.

2. תן גז והרם את הסל"ד.

3. עזוב את הגז מהר והרם לרביעי.

זה אמור לשחזר לך את הזינוק קדימה שקיים ברכב ידני.

ישנם עוד תרחישים - כמו הגז ביניים בהורדת הילוך, תן גז, עזוב גז, הורד הילוך, הניהול מנוע מפצה לשבריר שנייה ומחכה בציפייה שתכניס את הגז - אם לא תכניס תרגיש את הרכב מיד מאט רגע אחרי ההחלפה כשהמחשב משחרר את הגז.

פורסם
זה מדהים איך אף אחד מכם לא הצליח להבין מה הבחור המסכן שואל.

דמיינו מצב אתם בהילוך שני במהירות 50 קמ"ש ורוצים להחליף לשלישי, המנוע כרגע מסתובב ב-3.5 אלף סל"ד, בהילוך שלישי ומהירות 50 קמ"ש הוא יסתובב ב-2.5 אלף סל"ד. דיינו על מנת לבצע העברה חלקה יש ללחוץ את הקלאץ להעביר לשלישי ולשחרר את הקלאץ ולחזור לגז בדיוק ב-2.5 אלף סל"ד. מאחר שאנו בני אדם בד"כ עד שנסיים את ההעברה נהייה באיזור ה-2.5 אלף סלד או קצת מתחת (ואז יש לפצות במתן גז בניים). בגיר DSG לעומת זאת ההעברה מתבצעת עוד הרבה לפני שהסל"ד יורד ל-2.5 אלף. למעשה ההכנסה להילוך מתבצעת עוד לפני העברה עצמה, כך שלמעשה המנוע עובר מקלאץ שמסתובב במהירות של 3.5 אלף סל"ד לקלאץ שמסתובב במהירות של 2.5 אלף סל"ד. ההעברה בגיר כפול מצמד מתבצעת תוך כדי כ-70 מילי שניות. אני לא מכיר אף מנוע שמאבד אלף סל"ד ב-70 מילישניות. עכשיו אם ההעברה תהיה מידית בלי להתחשב במהירות המנוע, תתקבל בעיטה, באופן דומה להקפצת הקלאץ בגיר ידני. השאלה שהבחור שואל היא איך המנוע מאבד את הפרשי הסל"ד מבלי לתת תחושת בעיטה.

לדעתי, על בסיס הגיון יש רק 2 דרכים לפתור את זה, או שיש בלם שבולם את מהירות המנוע, שזה אפשרי אבל לא סביר. או שהמחשב יודע כמה זמן יש למרוח את הקלאץ, בכדי לתת תאוצה הקרובה לתאוצה שהיתה לפני העברת ההילוך (שכן בעת ההעברה המנוע אינו מקבל דלק).

לגבי הורדת הילוך זה די ברור שהמחשב נותן גז בניים.

אני רק רוצה לציין שאני מאוד שמח שמישהו הצליח להבין אותי! יכול להיות שאני צריך לשפר את כישורי ההבעה שלי :shock:

פורסם
מצטער, אני נוסע על ידני ואני לא מבין על מה אתה מדבר. עזיבת גז ולחיצת קלאץ' מפילה מיד את הסל"ד למטה, הסנכרונים בגיר מתוזמנים כדי שבהעברה ממוצעת (כלומר לא הכי מהירה שיש אבל גם לא איטית) הסל"ד יפול בדיוק למקום הדרוש בשביל ההילוך הבא. אם תנסה להעביר מאוד מהר (ובהנחה ואתה מיומן) תוכל אולי לגבור על מהירות הירידה בסל"דים נמוכים, אבל בסל"ד גבוה לרוב הירידה חדה יותר.

בקיצור - DSG לא עושה ניסים ולא בטיח. מה שכן - הוא מעביר הילוך יותר מהר ממרבית הנהגים, ולכן אני מניח שניהול המנוע/גיר והסנכרונים דואגים להוריד את הסל"ד קצת מהר יותר מבגיר ידני.

רוני[/quote

רק בניסן Z-370 ידנית, יש מערכת שמעלה את הטורים בהעברת הילוך:lol:

פורסם

NUTMEG, אחת התשובות שלא ישמחו אותך היא שיש שם מחשב

שמשחק עם כל מה שצריך, ועושה את זה יותר מהר מסבסטיאן לואב על אסיד.

מה שצריך = חיבור מצמד, הצתה, מינון דלק ומה שלא תרצה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
יש תרומה לא מבוטלת גם להזרקה הישירה, שכרוכה בבערה עניה. תערובת עניה יותר (וכן, ידוע שמסביב לפלאג היא, בתיאוריה, אופטימאלית) משמע צניחת סל"ד מהירה יותר.

איך ולמה? הרי במצב של הצניחה המדוברת לא מזריקים דלק כלל?

דני

פורסם

יש לי שאלה ... אני ממש לפני מספר ימים רכשתי גולף 1.6 רציתי לדעת עם אני ארגיש ממש הבדל בנסיעה בין הרכב הזה גולף לבין הרכב הקודם שהיה ברשותי (פיגו 207- טיפטניק)

הנסיעה בגולף טובה יותר? חלקה יותר??

• תוכן חדש...