Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבעיה בשאלה הזו היא שאין בכלל הגדרה ל"מכונית ספורט". זה מין מושג מעורפל כזה שכל אחד רואה אותו כרצונו.

מה יש למכונית ספורט? מנוע חזק, למשל? כמה חזק זה חזק? 50 כ"ס? 150? 250? 1001?

וכך הלאה, לכל דבר שיש או אין ברכב.

דני

פורסם
הבנת הנקרא בבקשה. בתחילת דבריי כתבתי שהשאלה (והתשובה שלי) היא פחות ספציפית ולא נוגעת ישירות ל-GTI מול V5, שניתנו רק בתור דוגמא. לכן, מה שכתבת, גם אם נכון, לא מהווה "תיקון" לדברים שלי, מכיוון שלא התיימרתי להתייחס להבדלים בין ה-GTI ל-V5 (שבאמת לא מעניינים אותי וגם לא רלוונטיים לדיון היותר "פילוסופי").

רוני

תגיד את זה למורה שלי ללשון, ניכשלתי בגדול :-).

אז התשובה שלי ספציפית להשוואה בין GTI ל V5.

פורסם

dny, אני לא מסכים. נכון שאפשר להתווכח על הגדרות מדויקות, אבל כבר ניתנו גם כאן בפורום הגדרות לא רעות, לא רק למכונית ספורט אלא גם למכונית ספורטיבית.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

יש תחום אפור מאוד רחב בהגדרת רכב כספורטיבי או לא...

יש גם מכוניות שזועקות חוסר ספורטיביות ויש כאלו שזועקות ההיפך.

בכל אופן זו דעה אישית של כל אחד, אף אחד לא הגדיר באקדמיה ללשון מה היא מכונית ספורטיבית.

ספורטיבית יכולה להיות גם הונדה סיויק רגילה חדשה מהחנות, הכל תלוי מי מסתכל ואיך.

באותה מידה גם לא הבנתי למה מגדירים לבוש מסוים ספורט אלגנט (בגדים שבחיים לא תצא איתם לרוץ וכו') או נניח שעון זהב שנחשב ספורט. נניח בבגדים זה הפך למושג תואם לCASUAL או משהו בסגנון...

פורסם

משהו שלא התייחסו אליו כאן.

רכב ספורט/יבי זה כבר מזמן "מותג" או טריק שיווקי.

כמובן שיש שינויים טכנים, אבל זה נהפך בשנים האחרונות למשהו יותר מזה...

פורסם
משהו שלא התייחסו אליו כאן.

רכב ספורט/יבי זה כבר מזמן "מותג" או טריק שיווקי.

כמובן שיש שינויים טכנים, אבל זה נהפך בשנים האחרונות למשהו יותר מזה...

+1, מחזק, אם כי זה לא תמיד נכון.

במקרה של איביזה "ספורט" - אכן מדובר בטריק שיווקי, אך כשמדובר ב "Cupra" - אין מדובר בטריק שיווקי אלא בשינוי של ממש.

באחת ההודעות של רוני, בשרשור הזה, ניתן לראות את השינויים האפשריים, שבערך כולם בוצעו במקרה של הקופרה. והתוצאה ראויה.

לעומת זאת, ה B4 החדשה של סובארו, משווקת בשני דגמים, האחד, הנמוך יותר, עונה לשם TOP.

והשני, ההוא עם רמת הגימור הגבוהה יותר, עונה לשם Sport.

הקשר בין ה B4 הזאת ולרכב ספורט,/ספורטיבי, מתחיל ונגמר בכיתוב הקטן המתנוסס על האחוריים של הרכב.

אני בדעה שרכב ספורט אמיתי זה רכב שעוד מהיום שמהנסיו תיכננו אותו, הם תיכננו אותו כרכב ספורט, כזה עם שילדה יעודית, עם חלוקת משקל נכונה, מנוע חזק, מערכת בלימה משובחת, אוירודינמיקה אמיתית ולא פתרונות כגון ספויילר וכדומה, חיסכון במשקל עצמי וכו'..

מבלי להתחשב בפרמטרים כמו מרווח רגליים ליושבים מאחור, תא מטען גדול, פרקטיות, איכות נסיעה מעולה וכו'..

רכב ספורטיבי, לעומת זאת, כן יכול להיות כזה שעבר מקצה שיפורים ביחס לדגם הבסיסי אותו החברה שיווקה מלכתחילה.

כדוגמת האיביזה, הגולף הפיאט ושאר דוגמאות.

אבי.

מחשבה בוראת מציאות.

• תוכן חדש...