Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שהשאלה נשמעת דיי מפגרת

אבל מעניין אותי לדעת, מה ההבדל בין אותה מכונית , בגרסה ספורטיבית ובגרסה לא ספורטיבית, חוץ מהשינוי במנוע (ובמתלים)

למשל, בגולף דור 4, אני קורא בפורום שדגם הV5 לא נחשב לרכב ספורטיבי, ובעוד הGTI כן,

מה ההבדל ביניהם, הרי ההספק של המנוע הוא אותו הספק (ואל תגידו "הבדלי שלדה" הרי הבסיס הוא אותו בסיס, מעניין אותי מה שינו)

:-P

פורסם

אם להתייחס ספציפית לשאלה שלך בין הגולפים,

ה-GTI עם טורבו וה-V5 בלי...

בגדול, הרבה גם לא מגדירים את ה-GTI MK4 לספורטיבית,

ככה שההשוואה שלך היא לא כל כך נכונה...

פורסם

האמת שלא, זו הייתה סתם דוגמא להמחשה,

מה גם שטורבו לא מגדיר מכונית ספורט (יש מכוניות עם טורבו שהן לא ספורט, ויש מכוניות בלי שהם כן ספורט)

התכוונתי יותר, מה עושה את ההבדל באותה מכונית (כגון הV5 והGTI, איביזה רגילה והקופרה, פונטו או HGT) שנותן לה את ההתנהגות הספורטיבית (ללא קשר למנוע)

פורסם

אין דבר כזה ללא קשר למנוע במכוניות מסוג כזה.

בין הדגמים הרגילים לספורטיביים ישנם הבדלים מן הסתם במנוע,

בכיול המתלים, בגודל הג'אנטים וחתך הצמיגים, בלמים, גיר, הנעה וכו'...

במכוניות הספורט הטהורות ההנעה היא אחורית והמנוע הוא מרכזי לחלוקת משקל נכונה יותר

והתנהגות טובה יותר של הרכב.

בכל מקרה, כשאתה משווה איביזה 1.4 לאיביזה קופרה או פונטו רגילה ל-HGT,

אתה חייב להבין שהבסיס הוא אותו בסיס אבל כל השינויים המפורטים כאן

הופכים את הדגם ליותר ספורטיבי...

וכמו שכתבתי, המהדרין לא יקראו לסוג המכוניות האלה ספורטיביות בכלל.

פורסם

סביר להניח שהולך להתפתח פה דיון בהשתתפותם של כמה תותחים כבדים , אז לפני שזה קורה אני רק אתן את דעתי בקצרה ואברח .

מכונית ספורט טהורה , היא כל מכונית שתכננו וייצרו כמכונית ספורט , רעיון פשוט לא?

מכונית כזו לא רק צריכה להיות בעלת ביצועים גבוהים (תאוצה , בלימה , התנהגות ואחיזה) , מה שהכי חשוב הוא שהיא תנטוף מכל איברייה את התחושה שהיא מכונית ספורט (קח למשל מיאטה שאין לה הספק גבוה , אבל מה לעשות , היא מרגישה מכונית ספורט טהורה כמעט יותר מכל דבר אחר על הכביש) , ובעיניי גם יש חשיבות גבוהה לכך שהמכונית תהיה בנוייה לאופן השימוש בה (אמינות ועמידות שהם שני דברים שונים , שוב פעם מקרה המיאטה מנצח פה , לא שאני אומר שכל אותן האקזוטיות הלא אמינות הן לא מכוניות ספורט\הייפר , רק שלדעתי האישית זו תכונה חשובה , כמו ספורטאי אולימפי שמסוגל לסחוב יותר מתחרות אחת) .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

אני רוצה להוסיף שגולף זה לא רכב ספורט, יש לו גירסא ספורטיבית GTI. זה לא בדיוק כמו EVO או M3 לדוגמא.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כמו שנאמר ישנם ההבדלים הבסיסיים בין רכבים שנבנו כרכבי ספורט טהורים לעומת רכבים עם פאן ספורטיבי.

אבל, שמתי לב שבשנים האחרונות הגבול נעשה דק יותר בינהם ורכבים עם פאן ספורטיבי יכולים בשינויים קלים לתת פייט רציני לרכבי ספורט רציניים.

שתי דוגמאות שהדהימו אותי זה GTI דור 6 (רכב ספורטיבי) משופרת קלות שנתנה פייט רציני לEVO סטנדרטית במסלול.

והשנייה היא EVO משופרת בגרסת FQ400 שנתנה פייט רציני ללמבורגיני במסלול. :)

ומסלול בשבילי זה מגרש הבית של ההגדרה רכב ספורט טהור (אם שם הוא לא נותן בראש אז איפה?).

(אל תכניסו את סעיף התחושות והפאן כי הוא לא רלוונטי לדעתי בהגדרה "ספורט", לצורך העניין גם מיני קופר סטנדרטית זה תחושות ופאן אבל לא "ספורט" ולא זמנים.)

המסקנה שלי היא שבסופו של דבר מה שעושה את ההבדל בין ספורט לספורטיבי זה הסטאפ הנוכחי של הרכב על כל מכלוליו (מנוע/גיר/שלדה/מתלים וכו'...) ולאו דווקא ההגדרה שבה הוא עזב את המפעל.

ולגביי הV5 מול הGTI דור4, אלו שני סטאפים שונים לגמרי ל"אותו הרכב" - מכף ורגל ועד ראש.

פורסם

טוב מה נדבקתם ל-GTI דור 4? השאלה היא פחות ספציפית.

ענו לך, בגדול, אבל בשביל לסדר דברים:

השאלה המקורית היא "מה ההבדל בין רכב ספורטיבי לרכב מאותו דגם, רק בגרסה רגילה". שים לב להבדל בין "מכונית ספורט" ל"מכונית ספורטיבית" (שכבר הסבירו לך מעלי).

תשובה חלקית (מאוד בפשטות):

1. מנוע חזק יותר ומערכות נלוות משופרות (טורבו, מערכת שימון, חומרים חזקים יותר, מערכת פליטה פתוחה יותר)

2. תיבת הילוכים משופרת (יחסי העברה שונים, מהלך ידית קצר יותר בידני, שליטה עדיפה באוטומט וכולי)

3. בלמים מחוזקים (גדולים יותר, מאווררים, מחוררים, קליפרים גדולים יותר)

4. מתלים מוקשחים (קפיצים עם מקדם גדול יותר, בולמים חזקים יותר)

5. צמיגים גדולים יותר (רחבים יותר, קוטר חישוק מוגדל, חתך נמוך)

6. עזרים אווירודינמיים שונים (ספוילר, דיפיוזר...)

7. מערכות בקרה משופרות (דיפ' מוגבל החלקה, מערכות אלקטרוניות)

8. היגוי משופר (קצר יותר, כבד יותר וכולי)

9. כיול שונה לשלדה (מפשקי גלגלים, מוטות ייצוב וכדומה)

כמובן שלא חייבים להתקיים כל התנאים ביחד. במרבית המקרים רק חלקם מתקיים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

עוד דבר קטנטן שכנראה ממלא ברור לכולם, רכב ספורט תמיד יצרוך הרבה יותר דלק, נוחות הנסיעה תיהיה יותר נמוכה, והאחזקה שלו תיהיה הרבה יותר יקרה.

פורסם

שוב, הוא לא דיבר על רכב ספורט אלא על רכב ספורטיבי. ומה שאמרת ממש לא חייב להיות נכון. יש מספיק ספורטיביות (וגם מכוניות ספורט!) שהן חסכוניות יחסית, בעלות נוחות נסיעה טובה ואחזקה לא יקרה משמעותית משל רכב רגיל.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
טוב מה נדבקתם ל-GTI דור 4? השאלה היא פחות ספציפית.

ענו לך, בגדול, אבל בשביל לסדר דברים:

השאלה המקורית היא "מה ההבדל בין רכב ספורטיבי לרכב מאותו דגם, רק בגרסה רגילה". שים לב להבדל בין "מכונית ספורט" ל"מכונית ספורטיבית" (שכבר הסבירו לך מעלי).

תשובה חלקית (מאוד בפשטות):

1. מנוע חזק יותר ומערכות נלוות משופרות (טורבו, מערכת שימון, חומרים חזקים יותר, מערכת פליטה פתוחה יותר)

2. תיבת הילוכים משופרת (יחסי העברה שונים, מהלך ידית קצר יותר בידני, שליטה עדיפה באוטומט וכולי) תיבת ההילוכים מדגם O2J מותקנת גם ב GTI וגם ב V5.

3. בלמים מחוזקים (גדולים יותר, מאווררים, מחוררים, קליפרים גדולים יותר) הבלמים של ה V5 זהים לאלו של ה GTI.

4. מתלים מוקשחים (קפיצים עם מקדם גדול יותר, בולמים חזקים יותר) הבולמים זהים בשתייי הרכבים.

5. צמיגים גדולים יותר (רחבים יותר, קוטר חישוק מוגדל, חתך נמוך) אותה מידת צמיגים מאושרת בשתיי הרכבים.

6. עזרים אווירודינמיים שונים (ספוילר, דיפיוזר...) גם בעזרים הרכבים זהים.

7. מערכות בקרה משופרות (דיפ' מוגבל החלקה, מערכות אלקטרוניות) גם ב V5 יש את זה.

8. היגוי משופר (קצר יותר, כבד יותר וכולי) מערכת ההיגוי זהה בשתיי הרכבים.

9. כיול שונה לשלדה (מפשקי גלגלים, מוטות ייצוב וכדומה) השילדה ושאר מרכיבים זהים.

כמובן שלא חייבים להתקיים כל התנאים ביחד. במרבית המקרים רק חלקם מתקיים.

רוני

רוני, הרשה לי לתקן אותך ( בקטנה ). התיקון באדום.

אם נתייחס להשוואה בין GTI ל V5, ההבדל היחידי הוא טורבו ! הרכבים זהים לחלוטין.

אז מבחינת התנהגות GTI תתנהג בידיוק כמו V5, מבחינת כוח אין ספק שה 1.8T הוכיח את עצמו כחווית נהיגה בפני עצמה.

עוד נקודה למחשבה, ה GTI ( דור 4 ) קלה יותר בחרטום מה שגורם לה להיות בתת היגוי. לעומת זאת ה V5 יותר כבדה בחרטום מה שגורם לה לפנות יותר טוב והזנב שלה יותר שמח ( זו מסקנה שאני הגעתי אליה לבד, יש צדק ? )

בברכת יום טוב.

פורסם
אני רוצה להוסיף שגולף זה לא רכב ספורט, יש לו גירסא ספורטיבית GTI. זה לא בדיוק כמו EVO או M3 לדוגמא.

טעות. זה בדיוקאותו המקרה - מכונית סטנדרטית ששופרה בעזרת רכיבים מוכווני ספורט. רמת הביצוע ככל הנראה טובה יותר וכך גם רמת ההקצנה - אבל העיקרון זהה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
רוני, הרשה לי לתקן אותך ( בקטנה ). התיקון באדום.

אם נתייחס להשוואה בין GTI ל V5, ההבדל היחידי הוא טורבו ! הרכבים זהים לחלוטין.

אז מבחינת התנהגות GTI תתנהג בידיוק כמו V5, מבחינת כוח אין ספק שה 1.8T הוכיח את עצמו כחווית נהיגה בפני עצמה.

עוד נקודה למחשבה, ה GTI ( דור 4 ) קלה יותר בחרטום מה שגורם לה להיות בתת היגוי. לעומת זאת ה V5 יותר כבדה בחרטום מה שגורם לה לפנות יותר טוב והזנב שלה יותר שמח ( זו מסקנה שאני הגעתי אליה לבד, יש צדק ? )

בברכת יום טוב.

הבנת הנקרא בבקשה. בתחילת דבריי כתבתי שהשאלה (והתשובה שלי) היא פחות ספציפית ולא נוגעת ישירות ל-GTI מול V5, שניתנו רק בתור דוגמא. לכן, מה שכתבת, גם אם נכון, לא מהווה "תיקון" לדברים שלי, מכיוון שלא התיימרתי להתייחס להבדלים בין ה-GTI ל-V5 (שבאמת לא מעניינים אותי וגם לא רלוונטיים לדיון היותר "פילוסופי").

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...