רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
פתיחת תא מטען
מאת דיאגו- 2 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
שאלה קצת דבילית אך חשובה מאוד, איך פותחים את תא המטען ביונדאי גטס GLF 2006?? האם יש איזשהו כפתור? או שצריך כל פעם לצאת מהאוטו ולפתוח דרך המפתח??
הודעה אחרונה מאת e-r-a-n, -
- 0 תגובות
- 756 צפיות
איפה אפשר לקנות במחיר נורמלי באזור אשקלון-גדרה? תודה
הודעה אחרונה מאת מיני דיפנדר, -
- 1 תגובות
- 781 צפיות
שרשום שם בכתב מחובר והמילה הראשונה היא AUTO. תודה
הודעה אחרונה מאת e-r-a-n, -
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מחפש המלצה לגרירת רכב אספנות קטן מירושלים לרמלה. מה מחיר סביר לגרירה כזו? אשמח להמלצות. תודה, זיו
הודעה אחרונה מאת זיו ירושלים, -
"גריטת רכב"
מאת elazariii- 1 תגובות
- 643 צפיות
שלום יש לי אוטו שנת 93 ורציתי לגרוט אותו השאלה היא מאיזה שנה אני יכול לגרוט בחוק החדש אם אני לא טועה הורידו את השנה של הרכב שאפשר לגרוט ... תודה לעוזרים!!
הודעה אחרונה מאת kompy, -
שלום, אני מעוניין להתקין פזומט/דלקן לרכב פרטי. האם זה אפשרי? אם כן, האם ידוע לכם מה גודל ההנחה לאוקטן 95?
הודעה אחרונה מאת or171, -
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
שלום לחברים, רכשתי רכב וריח העישון (תוצר הבעלים הקודם) נדבק בו לכל פינה. פזרתי סודה לשתיה, קרצפתי המושבים ב"פנטסטיק" - אך לשווא. מה ניתן לעשות באמצעים ביתיים כדי להפיג את הריח המעיק?? תודה לעצות מועילות!
הודעה אחרונה מאת angain, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום חברים, בסופ"ש הקרוב רשמית אתחיל את הפרויקט על הרכב שלי אחד החלקים החסרים לי מאוד הן הידיות הפנימיות של הדלתות הקדמיות. חיפשתי וחיפשתי ב-eBay ומצאתי רק סטים הפוכים (באנגליה הנהג בצד ימין) או מוכרים שלא מוכנים לשלוח לארץ. אשמח מאוד לעזרתכם למצוא: ידיות פנימיות, נהג ונוסע לגולף (5 דלתות) דור 4 בצבע שחור. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת broshm, -
-
- 3 תגובות
- 769 צפיות
סוף סוף בלי עין הרע הגעתי לגיל [16.5] שאני יכול לגשת לתאוריה והגיע הזמן ללמוד , הסתכלתי קצת באתר טסט ראשון והוא בכלל לא מפורט איך אתה ממליצים ללמוד לתאוריה ?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום אחותי יש לנסר 2009 עכשיו כל איזה חודש נשרפת לה נורה (קדמית) עכשיו היא חושבת להתקין נורות מהסוג של פיליפס http://cgi.ebay.com/PHILIPS-HB4-9006-Diamond-Vision-5000K-XENON-EFFECT-/320650211910?pt=AU_Car_Parts_Accessories&hash=item4aa83df246#ht_1390wt_737 עכשיו שאלה האם נורות אלה חוקיות בארץ? (ביגלל 5K) ואם יש אפשרות לרכוש אותם בארץ? (אם כן ישמח שתפנו אותי למישהו באזור מרכז) תודה וערב טוב.
הודעה אחרונה מאת adi89, -
יותר ויותר רכבים מגעים היום גם בגירסה ידנית שנימכרת במספרים גבוהים יחסית . הרכב האחרון ניסאן גוק . הכל בזכות האיביזה הידנית במבצע הראשון !!! סוף סוף צמפיון עשו טובה לעם ישראל , וגרמו ליבואנים שהביא מכוניות יותר זולות בעלות גיר ידני. המחיר הזול של הדגמים האלה נובע לפי דעתי מכך שמיצרים בארופה יותר מכוניות ידניות בגלל ביקוש גדול, ואז עלות היצור זולה יותר והרכב יותר זול , דבר נוסף הוא שרכב ידני כדי להימכר בארץ צריך להיות במחיר מפתה מאוד . סיאט הוכיחה שברגע שהמחיר טוב אתה מוכר כמות גדולה של רכבים ואז אתה מרוויח יותר , בטח יותר מהמעט שהיו מוכרים לפני זה. מזל שגם חברות שמוכרות הרבה ( ניסאן ) התחילו להביא דגמים ידניים במחיר מפתיע. בקיצור זה משתלם להם…
-
- 4 תגובות
- 961 צפיות
אני מעוניין לבצע שינוי במיקום של הנורות מאחורה ברכב הסיבה/בעיה היא שכל כמה חודשים נשרפת לי המנורה עם שני המגעים של האורות חנייה/ברקס (למרות שניסיתי לחזק את המגעים זה תמיד קורה), לעומת זאת המנורות של האורות ערפל עובדות לי כבר יותר משנתיים (טפו טפו טפו ) רצ"ב תמונה שתמחיש את הרעיון (תתעלמו מהבקלית השבורה היא כבר הוחלפה מזמן) נ.ב. מה בנוגע לחוקים בישראל לגבי השינוי הזה?
- 3 עוקבים
- 16 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
קניתי רכב חדש אביזה ספורט "קופה" (למרות שהיא הצ'בק מצחיק היבואן). איזה טיפים לנהיגה על אוטו חדש יש לכם ? הרצה וכו.
הודעה אחרונה מאת As-21, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם . הסיפור החל לפניי 4 חודשים בערך כאשר הלך לי מייסב פנימי בגיר , הלכתי למכון גירים אשר שיפץ את הגיר ונתן אחריות של חצי שנה . כ שבועיים שלושה לאחר השיפוץ החלו להשמע דפיקות קלות בזמן בלימה , הן היו כה חלשות ונשמעו לסרוגין כך שרק אני שמעתי אותן ואף אחד מסביבי לא שמע . כעבור חודש מרגע השיפוץ חזרתי למכון הגירים לביקורת , כפי שנתבקשתי לאחר השיפוץ , שם בדקו שמן , נזילות ולקחו את הרכב לנסיעת מבחן . בזמן הנסיעה ביקשתי מהבודק להאזין הייטב לנקישות אולם הוא לא שמע כלום ואמר : '' כרגע אני לא מצליך לשמוע כלום אך אם תהיה בעייה בהמשך תבוא אנחנו כאן '' . עברה עוד תקופה והרגשתי שהנקישות מתחזקות אז לקחתי את הרכב למוסך מורשה שאני מכיר וסומך עליו , שם הרכב נבדק אבל גם…
הודעה אחרונה מאת Eily, -
- 4 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום רב, אני מחפש מתאם bluetooth, המתחבר לדיבורית המקורית ברכבי מרצדס שנת 2008. מישהוא יכול לעזור?
הודעה אחרונה מאת [email protected], -
- 1 תגובות
- 901 צפיות
שאלה: יש לי קיה ספיה שנת 1995 שאמור להיות לה טסט היום. שווי הרכב כ-5000 ש"ח, מתברר שהתיקונים הם באיזור 1500 ש"ח והחלטתי לא לתקן. מה הדרך המשתלמת ביותר להיפטר מהרכב?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין לרכוש דיבורית בלוטוס לרכב ועל פי רוב ההמלצות שראיתי בגלישה באינטרנט הבחנתי שהרבה אנשים קונים וממליצים על החברה Jabra. המשכתי בחיפושים ומצאתי גם כמה המלצות על המוצר PARROT MINIKIT SLIM. אשמח לקבל עוד כמה חוות דעת לגבי המוצרים הללו או מוצרים אחרים שאתם מכירים. כמו כן שמתי לב שלJabra יש כמה דגמים ושני הדגמים שנדלקתי עליהם הם שהם: Jabra Cruiser SP715 Jabra SP700 מה ההבדלים ביניהם? תודה
הודעה אחרונה מאת Veno, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
אני חונה בבניין שחונים בוא רק דיירים קבועים. לצערי היום שחניתי בחנייה אחד השכנים שרט לי את הרכב במפתח וברח. הלכתי לאחד השכנים שידוע שיש לו אינטרס בעניין , טוען שהוא זה שבנה את הבניין וכל החניות שייכות לו , למרות שמכר אותם לדיירים , בעבר מידי פעם היו מדביקים מדבקות על הרכבים שחנו לא לפי טעמו. אני יודע ושיחה עם אב הבית של הבניין שהוא דיבר איתו שעה לפני ואמר לו לשים מדבקה בצורה שלא ניתן להוציא אותה. דיברתי איתו כמובן שבן אדם אמר שהוא לא יודע מי זה. האם יש מה לעשות ? משטרה !!
הודעה אחרונה מאת shaulc, -
-
קאמרו VS מוסטאנג 1 2
מאת focus RS- 21 תגובות
- 9.5 אלף צפיות
היי, אז ככה, אני וחברתי היינו 3 חודשים בארה"ב ובשביל לטייל צריך אוטו, אז שכרנו קרייזלר 300 לחודש ויאללה לטייל, באמת אחלה אוטו נוח מפנק והכול! אבל לא באנו לדבר על רכבים "משעממים" אז הרכב השני ששכרנו היה במקרה או יותר נכון בעזרת הבחורה החביבה מחברת השכרת הרכב שנתנה לנו לקחת את הרכב הזה מבלי שהזמנו אז הסוג רכב הזה! בכל מקרה זה היה שברולט קאמרו 2011 הרכב השלישי היה פורד מוסטאנג 2011 אז איך אפשר לא לעשות השוואה!?!? הקאמרו: האוטו מדהים ביופיו באמת הוא נראה כל כך מרשים ובאמת לכל מקמום שנסענו כל הזמן היו מבטים וגם אנשים פנו אליי לא פעם, בחור בן 70-80 בערך ניגש אליי בניו-אורלינס ואמר לי ש"זאת השבי היפה ביותר שהוא ראה מזה 30 שנ…
הודעה אחרונה מאת focus RS, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום איזה דגם וולפסוואגן יש לרוב האלטעזאכנים...? תודה
הודעה אחרונה מאת kobic9, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 918 צפיות
שאלה קצת תמימה, אבל הפכתי את האוטו ולא הצלחתי להדליק את הפנסי ערפל. אודה לכם מאד אם תפתרו לי את הבעיה..
הודעה אחרונה מאת Michael.R, -
-
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
באוקטובר האחרון הייתי ברינג בפעם הראשונה, נהגתי על לוטוס אקסיג' שכורה של RSR, אבל זה היה ממש על קצה המזלג - כמה הקפות, את רוב ההקפות עשיתי על קליאו קאפ. העלות ל-6 הקפות על הלוטוס היא 1000 יורו. 166 יורו להקפה. זה יקרררר..מאד. עלה רעיון לקנות לוטוס משומשת בשותפות עם כמה חבר'ה, להחזיק אותה ברינג (בRSR למשל), שנותנים את כל שירותי האחזקה גם. עשיתי בירורים עם RSR, חישבתי עלויות שכוללות נתונים מדוייקים לפי RSR. החלק הלא ידוע הוא כמובן עלות של תיקונים ותאונות. אבל - הבחור מRSR טוען שהרכב מאד אמין ואין לו שום תקלות עם הרכבים האלה. עלות של סט צמיגים היא 800 יורו, וסט ברקסים 250 יורו, כולל עבודה. צמיגים וברקסים מחזיקים בערך 5000-7000 ק"מ. מבחינת תאונות - העלות בכל מק…
הודעה אחרונה מאת Monopusto, -
- 24 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
נתחיל בסיפור מקדים- כבר תקופה שאני מחפש להחליף את הרכב (206CC) במשהו קצת יותר פרקטי ליום-יום. עלו הרבה מחשבות כמו סיאט איביזה, שירוקו, A1 ועוד ועוד.. בעודי חונה בחנייה של המשרד אני מבחין במשהו מוזר. מרחוק נראה קצת כמו אינפינטי שנראה שנלקחה מ-"מיני ישראל". הולך, מסתכל ומגלה שמדובר בג'וק-ולא מלשון מקק. הג'וק החדשה של ניסאן שבתמונות נראתה כה מכוערת פשוט נראית טוב. יש לה יופי מיוחד שקשה להסביר. מצד אחד היא וולגרית וגסה ואפילו מכוערת, ומצד שני אחרי מספר שניות של הסתכלות מתמשכת פשוט הגעתי למסקנה שהרכב הזה סקסי. אני לא מחובבי הג'יפים והרכבים הגבוהים, לפחות לא חולם על אחד כזה. אבל יש משהו בג'וק הקטן הזה שממש עשה לי את זה. מדובר בקרוס-אובר מגודל אבל מוקטן. עיצוב חיצוני מוחצן אבל…
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
שינוי תרבותי 1 2
מאת shaulc-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
חשבתי שאנחנו חבריי הפורום שאוהבים רכבים ומוטוריקה , כותבים פה די הרבה בנושא הנהג הישראלי וחוסר התרבות שלו. מה דעתכם שכולנו ביחד ננסה לעשות שינוי כל שהוא ? יש רעיונות ?
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, בבעלותי רנו קליו B שנת 99 1.4 שעברה 170K ק"מ. את התידלוקים הקבועים שלי אני עושה בתחנת דלק מאוד מוכרת שהיא שייכת לרשת של תחנות דלק בארץ. לפני מספר חודשים הבחנתי שלרכבי קשה מאוד להניע נורמאלי בבוקר לאחר תדלוק של טנק דלק מלא, כלומר אחרי ההנעה הטורים נופלים ל500 ואף 400 סל"ד והרכב כמעט מדמים, רק ע"י גז אפשר לאזן אותו על ה900 סל"ד. באותם הבקרים קרו מצבים שאחרי נסיעה של כמה דקות ועמידה ברמזור הרכב מדמים מעצמו. יחסתי את הבעייה לטיפול 10 שהייתי חייב לעשות ומצתים שלא הוחלפו יחסית הרבה זמן. לאחר הטיפול התופעה נעלמה והרכב התחיל להניע ולהתנהג רגיל. לאחר חודשיים בתדלוק הלפני אחרון שהיה במקביל לכמה ימים החורפיים שפקדו אותנו התופעה ממש התעצמה. הרכב בקושי מניע,…
הודעה אחרונה מאת D1winner, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
המכונית החדשה של Caterham בשיתוף עם לולה. http://www.caterham-spr.com חוקית לכביש עם פנסים בסגנון אנגלי http://www.youtube.com/watch?v=5yjYmWxWcYs דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. Engine Supercharged Ford Duratec 2.0L Max Power 305PS @ 7500rpm Push-to-Pass Power 335PS @ 7800rpm Max Torque 290Nm @ 7500rpm 0-60mph (claimed) 2.8s Top Speed 290kph Wheelbase 2600mm Overall Length 4200mm Overall Width 1700mm Height 1015mm …
הודעה אחרונה מאת Fazer, -
-
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
יש לי מיצובישי סופר לנסר 97 (אני חושב ) ויש לי בתיבת הילוכים P , N , D , R (לא בסדר הזה), ומתחת ל D יש L ו-2 מי ששאלתי אמר לי שהוא לא יודע מה זה ולא לגעת בזה, אבל הייתי רוצה לדעת מה זה ומתי אני אמור להעביר ל2 או L לפי הצורך. תודה וסליחה על השאלה הדי מפגרת. אני יודע....
הודעה אחרונה מאת אוטו רוחו, -
- 3 תגובות
- 772 צפיות
שלום, שאלתי היא האם אפשר לרשום רכב על אדם שלא הוציא רישיון נהיגה מעולם או שרכב חייב להיות רשום רק על בעל רישיון נהיגה? כמו כן, גם ביטוח, האם אפשר שהפוליסה תהיה על בעל רכב שאין לו רישיון נהיגה? תודה ויום טוב.
- 3 תגובות
- 20.1 אלף צפיות
באם אני רוצה לצבוע את הרכב שברשותי בצבע אחר, מה הפרוצדורה ביחס לשינוי הפרטים ברשיון הרכב?
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מכירים את החלוקה הזאת מיני,סופרמיני (די נו תפסיקו לפנטז על חצאיות...)משפחתית,מנהלים,סלון ,פאר וכו' וכו',נמאס נמאסה עלי החלוקה המשעממת והקיטלוג המת הזה! על מה אנחנו מדברים כאן אני שואל אתכם? על מכוניות לא? אז מה המילים היבשות האלו באים להגיד לי לעזאזל? כמה מקום יש באוטו ? כמה חברים אני יוכל להקפיץ? ואיזה מזוודות אני יכול לקנות במשביר? אני לא יודע מה איתכם אבל אני לא שייך לזן הזה של הקליינטים ,אני מה שמעניין אותי זה האם היא קמצנית או לרג'ית אם היא מפנקת,משקיעה בקשר יודעת לאהוב ולהחזיר פרגון לתת גם שלא מגיע ואם מגיע אז מגיע! זה נראה לכם מתכון לדייט אה? באיזשהו צד אתם צודקים כי אוטו לאמיתיים שבינינו צריך לבחור בדיוק כך ,לכן אני את החלוקה בין סוג כזה או אחר הייתי עושה אולי…
הודעה אחרונה מאת angain,
-
מי מחובר 56 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 274 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- danielos
- ays
- אלעדיקו
- amosbmw
- yor2
- מחכה
- שחר 1
- Loder
- איס מן
- YaronNahum
- falou
- אביתר א.