Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5629 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מיצובישי סופר לנסר 97 (אני חושב :roll:) ויש לי בתיבת הילוכים P , N , D , R (לא בסדר הזה), ומתחת ל D יש L ו-2

מי ששאלתי אמר לי שהוא לא יודע מה זה ולא לגעת בזה, אבל הייתי רוצה לדעת מה זה ומתי אני אמור להעביר ל2 או L לפי הצורך.

תודה וסליחה על השאלה הדי מפגרת.

אני יודע....8)

פורסם

אני חושב שמישהו כבר שאל בעבר את השאלות האלו והחיפוש היה מעלה את התשובה.

בכל אופן, אני יענה לך. הגיר אצלך 4 הילוכים אוטומטי.

D - כל הארבע הילוכים מאופשרים. (יש כפתור על הידית לביטול הילוך רבעי - OD OFF - תעשה חיפוש, מישהו שאל לא מזמן את זה בקשר לליאנה).

2 - ביטול הילוך הרבעי והשלישי - לרוב לא פרקטי.

L - הילוך ראשון בלבש מאופשר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תיבה בעלת 4 הילוכים

בגדול.

L- LOW הילוך נמוך (הילוך ראשון והתיבה לא מעבירה מעבר)

2 - הילוך שני בגדול והתיבה לא מעבירה הילוך מעבר לזה

3- יש לךגם ODD OFF כפתור על ידית ההילוכים שמורידה הילוך (בלימה בעזרת המנוע בירידה כמו כן ניתן לפעמים לשלב את 2)

4- יש לך מתחת לדוושת הגז כפתור שאם אתה צריך להוריד הילוך אתה לוחץ עד הסוף (רק לעקיפה)

שלב עושים את אותה הפעולה אך נדרש למקרים שונים 3 לבלימת מנוע והעצה 4 רק להעצה

פורסם

4- יש לך מתחת לדוושת הגז כפתור שאם אתה צריך להוריד הילוך אתה לוחץ עד הסוף (רק לעקיפה)

אתה יכול להסביר את זה? אין מצב "4" בסופר לנסר. יש מצב D כאשר כל ארבעת ההילוכים מאופשרים. מתחת לדוושת גז זה כפתור הקיק דאון.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אני חושב שמישהו כבר שאל בעבר את השאלות האלו והחיפוש היה מעלה את התשובה.

בכל אופן, אני יענה לך. הגיר אצלך 4 הילוכים אוטומטי.

D - כל הארבע הילוכים מאופשרים. (יש כפתור על הידית לביטול הילוך רבעי - OD OFF - תעשה חיפוש, מישהו שאל לא מזמן את זה בקשר לליאנה).

2 - ביטול הילוך הרבעי והשלישי - לרוב לא פרקטי.

L - הילוך ראשון בלבש מאופשר.

אתה בטוח?

לי במאזדה היום וגם במאזדה הקודמת, הS (2) מגביל עד הילוך 3, וה-L עד 2.

וגם יש כפתור HOLD על מוט ההילוכים שגם מגביל הילוך (לא יודע עד כמה).

פורסם

S זה או SNOW (התחלת נסיעה בהילוך שני) או ספורט. L זה הגבלה של הילוך ראשון. HOLD כמה שאני זוכר זה להחזיק הילוך שאתה נמצא בו.

כל יצרן והשגעונות שלו.

פורסם

בL בוודאות אני זוכר שבמאזדה לנטיס ו-6 זה הילוכים ראשון ושני.

S אני לא יודע באיזה הילוך זה מתחיל, אני יודע אבל שזה לא עובר את ה-3.

פורסם

ולעניין, מצב "2" מתאים במצב שאתה בירידה תלולה ולא רוצה להאיץ (למשל, בירידה של "הקסטל" ולפניך יש תנועה צפופה); במצב אוטומטי רגיל אתה פשוט תשב על הבלמים כדי למנוע מהרכב להאיץ, במצב "2" אתה יכול לנעול את הרכב במצב שהוא לא יעבור את המהירות המירבית של ההילוך השני - יותר בריא לבלמים.

אם זה פרקטי או לא - תלוי במהירות שההילוך השני שלך מגיע.

אגב, זה שאתה לא יודע זה מילא, אני מניח שאתה נהג חדש יחסית ולמדת על ידני, לכן מעולם לא הוסבר לך. אבל אם שאלת מישהו בעל ותק והוא לא יודע - נראה לי קצת עצוב שבנאדם מתפעל את המכונה היקרה ביותר שהוא קנה, ככל הנראה, בלי לדעת לתפעל אותה.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
ולעניין, מצב "2" מתאים במצב שאתה בירידה תלולה ולא רוצה להאיץ (למשל, בירידה של "הקסטל" ולפניך יש תנועה צפופה); במצב אוטומטי רגיל אתה פשוט תשב על הבלמים כדי למנוע מהרכב להאיץ, במצב "2" אתה יכול לנעול את הרכב במצב שהוא לא יעבור את המהירות המירבית של ההילוך השני - יותר בריא לבלמים.

אם זה פרקטי או לא - תלוי במהירות שההילוך השני שלך מגיע.

אגב, זה שאתה לא יודע זה מילא, אני מניח שאתה נהג חדש יחסית ולמדת על ידני, לכן מעולם לא הוסבר לך. אבל אם שאלת מישהו בעל ותק והוא לא יודע - נראה לי קצת עצוב שבנאדם מתפעל את המכונה היקרה ביותר שהוא קנה, ככל הנראה, בלי לדעת לתפעל אותה.

כן אני נהג חדש ולמדתי על ידני ולא כולם חובבי נהיגה וגם אני למרות ההסברים עכשו לא ממש הבנתי ולא אגע בזה וזהו...

פורסם

לא מסובך בכלל. בגיר רגיל כשאתה רוצה לבלום את האוטו מלהאיץ בירידה אתה מוריד מחמישי לרביעי או שלישי נכון?

אותו דבר בגיר שלך. אתה שם על 2 או L ומה שקורה זה שהגיר מגביל את עצמו להילוך שני או ראשון וכך האוטו לא לא מאיץ בירידה. במצב של שלג גם משתמשים בהילוכים האלה מכיוון שהמכונית הרבה יותר קשה לשליטה. מקווה שעכשיו מובן יותר.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
אתה יכול להסביר את זה? אין מצב "4" בסופר לנסר. יש מצב D כאשר כל ארבעת ההילוכים מאופשרים. מתחת לדוושת גז זה כפתור הקיק דאון.

מה זה כפתור הקיק דאון?? לחיצה חזקה על הדוושה תוריד הילוך, מה שנקרא בקרב החבר'ה "קיק דאון"

רוחו, בוא אסביר לך בצורה הכי פשוטה.

ברכבך יש ארבעה מצבים:

L- הילוך ראשון בלבד

2- לא עובר את ההילוך השני

D כאשר כפתור O/D לחוץ (OFF)- לא עובר את הילוך שלישי

D- כאשר הכפתור משוחרר (ON)- כל 4 ההילוכים.

דמיין מצב שאתה נוסע על הילוך 4 במצב D, ורוצה להוריד הילוך- לחץ על O/D והרכב יוריד להילוך שלישי. כשתרצה לחזור להילוך 4, לחץ שוב על O/D.

אם אתה נוסע לאורך זמן בירידה תלולה, ורוצה להאט בעזרת המנוע בעיקר, אתה יכול להשאיר על D עם O/D לחוץ (הילוך 3) או שתעביר ל2, ואז לא תעלה מעל הילוך 2.

L- נועל את הרכב על הילוך ראשון. בירידות תלולות וארוכות מאווווד, לדעתי נדירים המקרים שנחוץ.

בהצלחה.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
מה זה כפתור הקיק דאון?? לחיצה חזקה על הדוושה תוריד הילוך, מה שנקרא בקרב החבר'ה "קיק דאון"

יש מכוניות שבתחתית שמתחת לדוושת גז יש כפתור. כאשר לוחצים עד הסוף, הכפתור נלחץ והרכב יושע שזה קיק דאון. יש הבדל לאומת הורדת הילוך רגילה.

פורסם

רוחו, בוא אסביר לך בצורה הכי פשוטה.

ברכבך יש ארבעה מצבים:

L- הילוך ראשון בלבד

2- לא עובר את ההילוך השני

D כאשר כפתור O/D לחוץ (OFF)- לא עובר את הילוך שלישי

D- כאשר הכפתור משוחרר (ON)- כל 4 ההילוכים.

דמיין מצב שאתה נוסע על הילוך 4 במצב D, ורוצה להוריד הילוך- לחץ על O/D והרכב יוריד להילוך שלישי. כשתרצה לחזור להילוך 4, לחץ שוב על O/D.

אם אתה נוסע לאורך זמן בירידה תלולה, ורוצה להאט בעזרת המנוע בעיקר, אתה יכול להשאיר על D עם O/D לחוץ (הילוך 3) או שתעביר ל2, ואז לא תעלה מעל הילוך 2.

L- נועל את הרכב על הילוך ראשון. בירידות תלולות וארוכות מאווווד, לדעתי נדירים המקרים שנחוץ.

בהצלחה.

אוקיי תודה עכשיו הבנתי ! אבל באמת מומלץ להתעסק עם זה בזמן נהיגה?

זה לא כמו גיר ידני שאני מזיז כמו עכבר מחשב.

ועוד משהו ראיתי הרבה ושמעתי שההילוך מורד את המהירות אבל בכל זאת לפני שאני מוריד הילוך או שאני מוריד רגל מהגז או לוחץ על ברקס:-(

• תוכן חדש...