רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הזמנתי רפליקה של הקסדה של סייאנה באי-ביי ושמעתי שאני פטור ממכס כי זה נחשב למיגון מחירה כ500$+100$ משלוח וזה יוצא קצת יקר אם המכס יש לי אפשרות לא לשלוח אלא לחכות לקרוב משפחה שיביא לי אותה בקיץ בקיצור השאלה היא אם יש מכס על מיגון או לא והאם קסדה נחשבת לאחד כזה???
הודעה אחרונה מאת michael carmi, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, כמעט כל נהגי המוניות נוסעים ברכבי דיזל, בשל צריכת הדלק הטובה לעומת בנזין, וגם כי הם יותר אמינים (או שאולי אני טועה?). אז השאלה שלי למה כמעט ואין רכבים פרטיים עם מנוע דיזל? הרי הישראלי הממוצע לא אוהב להיות פרייאר.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- 2 תגובות
- 2 אלף צפיות
לפני שבוע עשיתי עם חבר ווקס ידני למכוניות שלנו קנינו את הווקס הזה : המכונית שלי הוא צבע לבן רגיל והמכונית השניה של חבר (הירוקה) צבע מטאלי המוכר אמר שיתאים לשתי סוגי הצבעים. חייב לציין שהצבע של ההונדה הירוקה היה מלא שריטות של מכונות שטיפה אוטומטיות וצבע דיי מיושן כזה. הנה כמה תמונות של התוצאות אפשר להגיד הבדל שמיים והארץ (חבל שלא צילמתי לפני ואחרי)
הודעה אחרונה מאת volde, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום חברים ובוקר טוב, לפיג'ו 106 יש המון דגמים ואחד מהם הוא ה-XS קוייקסילבר. האם יש XS רגילה או שכולן קוייקסילבר? האם הקוויקסילבר הוא בעצם רמת גימור? או מה? תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת edan82, -
- 1 תגובות
- 723 צפיות
בשירביט לא מוכנים בטענה שהרכב ישן מידי, אני רואה שחברות כמו הראל דווקא כן מוכנות, השווי של האוטו בשלב הזה די מגוחך, האם שווה בכלל להתעסק עם זה או להישאר עם צד ג' ?
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 3 אלף צפיות
הוזכר כאן באחד הדיונים כי סקודה אוקטביה בעלת מנועי ה1.2 וה1.4 נמכרת בישראל גם בתיבה ידנית, למיטב ידיעתי נכון לחודש נובמבר לא היה בהיצע גירסה ידנית, האם גירסה זו קיימת ובאמת נמכרת או שזו סתם טעות בקטלוג אוטו?
הודעה אחרונה מאת ron215, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
למי שעדיין לא נתקל בסרטון הזה, שהוא פרסומת לחברת דלק (SHELL) באירופה, ועל הדרך גם פרסומת לפרארי.. תהנו! http://www.youtube.com/watch?v=iItzJc-NHI4&feature=player_embedded# דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. וזה המקום לאמר (ואני לא עובד במגזין אוטו) שמי שעדיין לא חבר בקבוצת הפייסבוק של אוטו - מפסיד.. שם נתקלתי בסרטון המדהים הזה. לילה טוב!
הודעה אחרונה מאת Shmelov, -
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי, כולם מדברים על ירידת ערך מינורית במיאטה. אין ספק שזה אחד השיקולים לפני רכישת רכב כזה (שזו לכשעצמה משימה לא פשוטה בעליל). בכל מקרה, מחירון יד2 מראה 130,000 ש"ח למיאטה 2007 ו- 112,000 ש"ח ל- 2006. ירידת ערך של 14%. מה אני מפספס?
הודעה אחרונה מאת sluzon, -
סרטוני המסע הגדול לאנגליה: לוטוס אליז, אקסיג', אבורה. אסטון מרטין וג'ינטה (בהודעה 27) 1 2
מאת sronis-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום לכולם, השרשור הקודם כבר הזדקן, נראה לי, אז לקראת המקבץ השני של הסרטונים (שעריכתו מסתיימת בימים אלה) אני מתחיל כאן שרשור חדש. תזכורת: ביולי 2010 יצא מגזין אוטו למסע בן שבועיים של מכוניות ספורט באנגליה. בנוסף לכתבות צילמנו גם לא מעט סרטונים, שאת חלקם תמצאו בעמוד היוטיוב של המגזין (פרומו, לקסוס LFA, רולס-רויס גוסט והמפעל של רולס-רויס) או בלינק למעלה. סרטון חדש יצא לפני מספר ימים. אני מקווה שתהנו (ואם יש שאלות - כאן המקום). Vimeo Embedded Video בדרך: לוטוס אבורה, אסטון מרטין, קאפארו T1, ג'ינטה, ראדיקל, נובל M600 ועוד! רוני
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
מה זה VVT?
מאת hanan142- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 10.7 אלף צפיות
שלום לכולם. יש לי סוזוקי ליאנה 2007 GLS וראיתי כי רשום באחד הדפנות VVT מה זה אומר?
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מלפני חודשיים וחצי עברתי עם הרכב תאונה שנקבעה כטוטל לוסט , שלחתי את כל המסמכים וחתמתי על הסכום שהם אמורים להעביר לי . מאז אני מתקשר כל שבוע ומקבל כל פעם מחדש מהסוכן ביטוח סיפורים על מנת למשוך אותי . שבוע שעבר התקשרתי והסוכן אמר "שזהו השבוע זה תתבצע העברה" , ביום חמישי התקשרתי לאחר שלא הייתה שום העברה והוא אמר לי שהעברה התבצעה ביום רביעי . היום כבר יום שני ושום כסף לא נכנס ואתמול והיום התקשרתי והוא אמר שזה אמור להופיע וכל מיני סיפורים אחרים . מה שבטוח ששנה הבאה אני לא אמשיך איתם , ההתייחסות פשוט מתחת לכל ביקורת , זה היה רכב של אמא שלי תאורטית, אבל בפועל היא קנתה רכב חדש ואני חודשיים וחצי ברגל ! שאלתי היא, האם יש לעשות משהו בנידון ? אם כן מה ? (אולי זה בכלל מקובל…
הודעה אחרונה מאת Leon_09, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 834 צפיות
שלום לכם קניתי לפני יומיים מאזדה 5 2007 מחברת אלבר. ספר הרכב לא נמצא וגם החברה לא יודעת איפה הוא. יש לי שאלה: איך להשתמש ב m+ או m- שנמצאו בתיבת ההילוכם ומתי? והאם יש over drive ברכב ?
הודעה אחרונה מאת explorer, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
ברשות אחי יש פגו 205 . שעברה פרויקט שיפוץ רציני מאוד שהשקענו עליו כחודשיים. ואנחנו מתקרבים לסוף נשאר רק לצבוע דלת ובגאז, כול הרכב לא עבר צביעה רק החלקים הבעייתים טמבונים ודלת ובגאז. אף פעם לא התנסתי בלעשות פוליש ווקס לרכב חוץ ממה שחברים עשו ולפי דעתי זה לא היה מקצועי בכלל. הבנתי שצריך לשייף את הרכב ואז לעשות פוליש או משו כזה. ברשותי יש את כול סוגי המשייפות משייפת רוטטת משייפת אקצנטרית ומשייפת נעה. חומרים סבירים איכותיים שאני יוכל לרכוש אני גר במקום שהוא די חור אין פה יותר מידי אופציות. הבנתי שהטרטל ווקס לא איכותי ממש וזה מה שנפוץ פה באזור מגורינו. אני ישמח מאוד אם מישו יוכל לעזור לי ולהגיד איך מתחילים ומה עושים. תודה גבי.
הודעה אחרונה מאת shachar2, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 23 אלף צפיות
יש לי גולף כסופה,לא הייתה עליה שריטה עד ש..... קנאה של אנשים גרמה לשריטות מפתח על הדלתות. יש איזה דרך להעלים את השריטות האלה מבלי לצבוע ? (ביררתי לגבי פוליש ווקס-זה לא יעזור).
הודעה אחרונה מאת ברמונדו, -
החל מהיום(יום ו' 28/01/2011), תחל דלק מוטורס בשיווק פורד מונדאו החדשה, השינויים מהדגם הקודם הם הן במראה והן במנועים. מבחינת מראה: חיצוני-עדכון סבכה קידמית חדשה, פנסי לד קידמיים, פנסים אחוריים, קווי מתאר בצידי הרכב ועוד עידכונים קלים. פנימי-תא הנוסעים עבר מייק אובר, איכות החומרים עלתה, הבידוד יותר איכותי מבעבר, והעיצוב יותר בוגר. מבחינה מכנית: הגרסאות ה"פשוטות" ימשיכו להציע את המנועים וכנראה גם את הגירים הקיימים אך בגרסא המפוארת יגיע מנוע: 2.0L EcoBoost - הספק של 240 כ"ס ומומנט של34.7 קג”מ (3500 – 1900 סל”ד). 7.5 שניות 0-100 קמ"ש ומהירות מרבית של 246 קמ"ש. צריכת דלק משולבת של 13 ק"מ לליטר. תיבת PowerShift 6 הילוכים, שבסגנון הDSG של VW, אך מניסיון ברכב…
הודעה אחרונה מאת ron215, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
באזור המרכז.. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
אני נוסע מחר בצהריים לצפת ומתכוון לקחת את כביש 6, בהמשך האם כדאי לי לקחת את כביש 70 או כביש 65 ? מה ההבדלים ? תודה
הודעה אחרונה מאת srack, -
-
- 4 עוקבים
- 21 תגובות
- 54.4 אלף צפיות
מעניין אותי לדעת מה קורה כאשר רכב רשום על שם 2 אנשים,אחד בעל רישיון נהיגה והשני לא.במידה ויש דו"ח,נקודות וכ"ו מה קורה?האם הנקודות נרשמות על שם בעל רישיון הנהיגה או על שם הבעלים הראשי(ללא רישיון נהיגה)?הדואר על דוחות וכ"ו מגיע לשני הבעלים או רק לבעלים הראשי? עוד משהו,האם בעל הרכב המשני\השני יכול להסיר מהרישיון את בעל הרכב הראשי,מה הפרוצדורה ובמה זה כרוך?בעל הרכב המשני יכול למכור את הרכב או שצריך במועד המכירה גם את הבעלים הראשי? איפה אני יכול למצוא מידע בעניין הזה? תודה!
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
ראיתי בימים האחרונים באתר של "וואלה" רכב בקטלוג של סקודה שיש סקודה פאביה סטיישן, 1.6 דיזל אוטומט. מאחר ואני לא מכיר כזו חיה חשבתי שזה דגם חדש שהגיע לארץ. ביררנו עם צ'מפיון על הדגם הם אומרים שלא מכירים ולא שמעו על דבר כזה, ליתר ביטחון בדקנו ב3 סוכנויות של סקודה וגם כן אותה תשובה - לא קיים כזה דבר. אז על סמך מה "וואלה" רשמו שקיים כזה רכב ובנוסף רשמו גם מחיר. אין מצב שסקודה וצ'מפיון לא מכירים ו"וואלה" כן.
הודעה אחרונה מאת EYAL-Y, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
יוניון מוטורס החלה בשיווק הספייס ורסו, גרסת המיקרוואן החדשה המבוססת על הסופרמיני יאריס. החל מ-108 אלף שקלים. http://www.youtube.com/watch?v=b2aRiKIO404 דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. לכתבה המלאה: טיוטה ספייס וורסו עם תג מחיר ונתוני צריכת דלק שכאלה, לדעתי הוא יהפוך ללהיט.
-
-
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
מה קורה חברה? בעיה שמציקה לי כבר הרבה זמן, אני בטוח שגם לחלקכם, למרות שאני לא בחור עצבני, ההפך מכך הוא הנכון, כשזה מגיע לכביש אני לפעמים ממש יכול להרגיש את הדם עוזב לי את הרגליים ועולה במהירות לאיזור הראש, בעיקר לחלק שאחראי שם על עצבים. דוגמא קטנה שאני נתקל בה כמעט מדי יום: אני גר ברמת גן ועובד בהרצליה, אני נוסע דרך גשר ההלכה ויורד לאיילון צפון למי שמכיר, לא קריטי, מה שחשוב זה שלכניסה לאיילון יש נתיב אחד בלבד. כל בוקר אני מחכה בתור עם שאר הרכבים כדי להשתלב בכביש המהיר. מה שכן, יש המון, אבל המון אנשים שכנראה ממהרים מאוד לעבודה או שפשוט לא בא להם לעמוד בתור כמו כולם, אז מה הם עושים? נכון, עוקפים את כל התור, מגיעים עד לקצה ההשתלבות ושם נכנסים, עם איתות, בלי איתות, עם …
הודעה אחרונה מאת אנלוגי, -
- 7 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
הפכתי את כל האינטרנט ולא מצאתי.
הודעה אחרונה מאת crazymani, -
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
ערב טוב, קניתי היום את הפאסאט מנוע V6 נפח 2.8 193 כ"ס. חיה אמיתית! הרכב עבר 133.000 ק"מ עד היום (זה יחסית סביר?) אני בינתיים מגלה את הבזור הפנימי שלה, אבל לא הצלחתי להבין את הקטע של המראה. יש לה 2 מנורות אדומות כאלה בתחתית בסגנון ליזרים, ויש גם כפתור מתחת שאם לוחצים עליו בחלק הקדמי של המראה נדלקת מנורה ירוקה קטנה. מישהו יודע מה זה? שאלה נוספת, האם יש למישהו דרכים לבדוק היסטוריית טיפולים במוסך מורשה של היבואן? או הסבר איך אני עושה את זה בעצמי? תודה!
הודעה אחרונה מאת broshm, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שימו לב: מאבטחים תפסו גנב רכב, ובמשטרת ישראל היו עסוקים בלהתווכח לאיזה מחוז שייך האירוע.
הודעה אחרונה מאת FifthGear, -
-
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני רוצה לשים ברכב מצלמת רוורס, השאלה שלי היא אם כל אחד שמוכר את המצלמות האלה ואומר שהוא יודע להתקין יכול להתקין? זאת אומרת, זה לא בעיה לחבר חוטים ברכב, ובכלל לחבר את זה לתיבת ההילוכים? או שאני עשיתי פיל מנמלה? והאם מומלץ לעשות את זה אצל כל אחד או רק בחברה? תודה.
הודעה אחרונה מאת -moshe-, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
מישהו יודע אם ניתן לקנות כיום שירוקו 1400 טורבו תיבה רובוטית עם גג פנורמי,דיברתי היום עם מישהו שטוען שרק למנוע 2000 טורבו יש גג פנורמי. נשמע לי קצת אבסורד אבל לא פוסל מצב כזה. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת בן ה, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אולי זו שאלה לפורום פסיכולוגיה, אך מדוע אנשים הרצים אחר מבצע זה או אחר כפי שהיה לאיביזה 1.4 3 דל' ב-88,000 ש"ח שכיום אתר yad2 מוצף במודעות מכירה של הדגם. האם זה הרצון לקנות ולמכור עם רווח? או שבכלל זו התופעה המוזרה של לרכוש רכב חדש ללא נסיעת מבחן ואז מגיעה האכזבה? והאיביזה לא לבד כי גם סוזוקי אלטו נמכרת לרוב ע"י אנשים שרכשו את הרכב ומוכרים אותו לאחר חודשים ספורים.
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אם הגיוני שסופר לנסר 96 ידני מגיע ל100ב8 שניות ? (1.6ליטר) זה רכב ראשון שלי שהוא בעל תיבת הילוכים רגילה ואני לא מעביר טוב הילוכים עדיין... אני עושה מ0-100 ב8שניות אחי הגדול יעשה בפחות, זה הגיוני לסופר לנסר? (גולף 1.8,רנו קליאו 1.8,הונדה 1.8 2008[אוטומט], הונדה 1.6 95, מאזדה 323 [אוטומט] 1.8 ) סופר לנסר יותר מהיר מ0-100 מכל מה שיש בסוגריים? (כולם גיר רגיל חוץ מהמאזדה 323 והונדה סיביק 2008 ) [[גולף שנת תשעים ומשהו וגם הרנו)
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
- 0 תגובות
- 724 צפיות
***נמחק*** הלכתי.. חפשו אותי בדפי זהב.. אל תשכח לסגור את הדלת אחריך.
הודעה אחרונה מאת Bmw550i, -
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן חבר'ה,יום שישי אני יוצא פה בישוב עם הרכב ולחבר יש יום הולדת,אז אני מתכוון להשמיע מוסיקה מהרכב. כיצד עדיף לשמוע את המוסיקה,כאשר הרכב מונע או במצב סויץ'? הכוונה האם זה יכול להרוס את המצבר של האוטו(סיטרואן ברלינגו 2007 כמו בתמונה אצלי בצד). האם זה מבזבז דלק כאשר הרכב מונע ונמצא על מצב ניוטרל? ואם כן מה הכמויות שזה מבזבז.... תודה רבה על התשובות!
הודעה אחרונה מאת Sergo,
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 334 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- m1011409
- דוב המערות
- מ.צ
- Avia
- yeonatanh
- נהג חדש תקציב קטן
- Aviady001
- גור אדם
- אהרן ג
- mcaspi
- yoni162
- ברווז