Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5618 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעניין אותי לדעת מה קורה כאשר רכב רשום על שם 2 אנשים,אחד בעל רישיון נהיגה והשני לא.במידה ויש דו"ח,נקודות וכ"ו מה קורה?האם הנקודות נרשמות על שם בעל רישיון הנהיגה או על שם הבעלים הראשי(ללא רישיון נהיגה)?הדואר על דוחות וכ"ו מגיע לשני הבעלים או רק לבעלים הראשי?

עוד משהו,האם בעל הרכב המשני\השני יכול להסיר מהרישיון את בעל הרכב הראשי,מה הפרוצדורה ובמה זה כרוך?בעל הרכב המשני יכול למכור את הרכב או שצריך במועד המכירה גם את הבעלים הראשי?

איפה אני יכול למצוא מידע בעניין הזה?

תודה!

פורסם

בקשר לדוחו"ות איני יודע, אבל במקרה ויש שני בעלים כל פעולה במשרד הרישוי דורשת נוכחות במקום של שני הבעלים (ת.ז וייפוי כוח לא תופס במקרה הזה)

פורסם
מעניין אותי לדעת מה קורה כאשר רכב רשום על שם 2 אנשים,אחד בעל רישיון נהיגה והשני לא.במידה ויש דו"ח,נקודות וכ"ו מה קורה?

מגיע על שם מי שרשום כבעלים למעלה, לא כבעלים נוספים.

נקודות נרשמות על בעלים ה"ראשיים"

הדואר על דוחות וכ"ו מגיע לשני הבעלים או רק לבעלים הראשי?

הדואר מגיע לכתובת הרשומה ברשיון הרכב / משרד הרישוי

עוד משהו,האם בעל הרכב המשני\השני יכול להסיר מהרישיון את בעל הרכב הראשי,מה הפרוצדורה ובמה זה כרוך?

כן, יכול. עם ייפוי כוח ותעודת זהות של הצד השני. או בנוכחותו.

במידה ומדובר על תאגיד נדרש ייפוי כוח מאומת ע''י עו''ד.

בעל הרכב המשני יכול למכור את הרכב או שצריך במועד המכירה גם את הבעלים הראשי?

ראה תשובה קודמת.

איפה אני יכול למצוא מידע בעניין הזה?

תודה!

קח בחשבון שאם שני הבעלים אינם בני זוג, כל בעל רכב משני מוסיף יד נוספת להיסטורייה של הרכב. ז''א אם הרכב נקנה חדש יד 00 מיבואן ע''י שני אנשים, במעמד המכירה הרכב יהיה יד 02. אותו הדבר אם רוצים להסיר אחד הבעלים, הרכב יהיה יד 02.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

נראה לי שאתה טועה,קראתי מחיפושים באינטרנט שאם מוסיפים שם לרישיון זה מוסיף יד לרכב ואם מסירים שם מהרישיון זה לא מוסיף יד לרכב.

אתה בטוח שאם אני קונה רכב חדש ורושם אותו על שני אנשים זה יד שניה?

פורסם
נראה לי שאתה טועה,קראתי מחיפושים באינטרנט שאם מוסיפים שם לרישיון זה מוסיף יד לרכב ואם מסירים שם מהרישיון זה לא מוסיף יד לרכב.

אם מפחיתים בעל רכב אחד זה לא מוסיף יד, אבל גם לא מוריד יד(מלחתחילה זה הוסיף יד מיותרת ברישום)

אתה בטוח שאם אני קונה רכב חדש ורושם אותו על שני אנשים זה יד שניה?

לא, זה יד שלישית כבר (02 ברשיון). אלא אם כן מדובר על בני זוג, במקרה הזה הרכב יהיה יד שניה (01 ברשיון). כמובן שמדובר על הליך לאחר המכירה. ז''א רק הבעלים הבאים יראה ברשיון יד 02, אתם תראו ברשיון 00. ואז זה ישר קופץ ל 02.

פורסם

יכול להיות מקרה קצה שבו הבעלים הראשי והמשני אינם בני זוג, אך זה במקרה של נכה ואפוטרופסות.

אך לא נראה לי שעל זה מדובר פה

Confidence In Motion

פורסם

מניסיון בעבר- מה שנאמר קודם לגבי זה שייפוי כוח עם תעודת זהות תופס להעברת בעלות ופעולות אחרות- לא נכון.

שני בעלי הרכב צריכים להיות נוכחים במקום, פיזית.

פורסם
מניסיון בעבר- מה שנאמר קודם לגבי זה שייפוי כוח עם תעודת זהות תופס להעברת בעלות ופעולות אחרות- לא נכון.

סלח לי, אבל בשביל מה קיים ייפוי כוח? :lol:

פורסם

לפני כמה חודשים העברתי בעלות בדיוק כך: הגעתי עם הקונה לדואר הצגתי תעודות זהות שלי ושל אשתי ומכתב יפוי כוח שהיא נתנה לי, בכתב ידה העגול והמסודר. אפילו לא הטופס הרשמי של משרד הרישוי. לא היתה כל בעיה להעביר בעלות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בקשר לדוחו"ות איני יודע, אבל במקרה ויש שני בעלים כל פעולה במשרד הרישוי דורשת נוכחות במקום של שני הבעלים (ת.ז וייפוי כוח לא תופס במקרה הזה)

לא נכון, לפני חצי שנה מכרתי רכב ששני ההורים שלי היו רשומים כבעלים,

לדואר באה רק אמא שלי עם ייפוי כוח למכירת רכב שניתן להוריד מהאתר של משרד הרישוי,

עליו היה חתום אבא שלי וזה הספיק .

פורסם
אם מפחיתים בעל רכב אחד זה לא מוסיף יד, אבל גם לא מוריד יד(מלחתחילה זה הוסיף יד מיותרת ברישום)

לא, זה יד שלישית כבר (02 ברשיון). אלא אם כן מדובר על בני זוג, במקרה הזה הרכב יהיה יד שניה (01 ברשיון). כמובן שמדובר על הליך לאחר המכירה. ז''א רק הבעלים הבאים יראה ברשיון יד 02, אתם תראו ברשיון 00. ואז זה ישר קופץ ל 02.

לא נכון בעליל!!!

מניסיון שלי עם רכב שהיה רשום על שמי, אחי ואבא שלי - כשר קנינו אותו הוספנו רק יד אחת (מ-00 ל-01 בעלים קודמים) וכאשר העברנו אותו הלאה לא נוספו הרכב נרשם כ- 02 בעלים קודמים.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

שרגא ויוחנן נכנסים לסוכנות וקונים רכב חדש. ברשיון הרכב ירשם "בעלים קודמים 00".

כעבור זמן, שרגא ויוחנן מחליטים למכור את הרכב ליחיאל. לאחר העברת בעלות והנפקת רשיון חדש, יחיאל יראה שברשיון כתוב: "בעלים קודמים 01". יחיאל הוא כבר יד שניה ולפניו עוד יד אחת (שרגא ויוחנן הם היד האחת הקודמת).

לחילופין,

כעבור זמן, שרגא ויוחנן מחליטים להוריד את יוחנן מבעלות על הרכב - הם הולכים למשרד הרישוי, מבצעים מחיקה של יוחנן ורק שרגא נשאר בעלים. ברשיון רכב חדש שיונפק, עדיין יהיה רשום "בעלים קודמים 00". המחיקה של יוחנן, לא מוסיפה יד.

לעומת זאת - הוספת אדם לרישיון, מוסיפה יד. אם מדובר בהוספת בן/בת זוג - אין הוספת יד.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

הקומבינה של הורדת בעלים לא מוספיה ידיים לא חדשה.

לא סתם כולם אוהבים חברים שחברים ב"חבר".

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• תוכן חדש...